הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דעתכם על ענף הספורט הכי קשה?

מה שדיי מוזר לי שבUFC ובMMA בכללי זה די שחכיח לראות לוחמים שעברו את גיל 35 ועדיין נלחמים או שיש אפילו לוחמים שעברו את גיל ה40 ועדייין נלחמו כמו רנדי קאטר או צ'ק לידאל, ולעומת זאת בכדורגל זה דיי נדיר לראות שחקן שעובר את גיל ה40

• פותח/ת השרשור
לדעתי יש 3 פרמטרים בקביעת רמת הקושי - יכולת טכנית, סבולת ויכולת ספיגה (קשיחות).
יכולת טכנית - היכולת לבצע את הפעילות, בקפיצה למוט ללא שליטה מעולה במוט פשוט לא תעשה שום הישג, בדומה שליטה בכדור בענפי כדור, טניס וכד'
סבולת - היכולת להשלים את דרישות הכושר (אירובי/אנ-אירובי) של המקצוע. במקרה הזה לרוץ 100 מטר קל יחסית ולרוץ מרתון קשה
יכולת ספיגה - ענפי מגע החל מאגרוף, דרך כדורגל ואפילו הרמת משקולת מקשים מאוד על המקצוע.
מכיוון שמרבית הענפים דורשים יכולת מסוימת בכל הפרמטרים, הענפים הקשים ביותר יהיו אלה שרמת הדרישות היא הגבוהה ביותר. בעיניי, פוטבול, כדורגל, רוגבי וענפי קרבות יהיו הקשים ביותר. ענפים יותר חד מימדיים כמו ריצה, אופניים כדוגמא לענפי סבולת או חץ וקשת וטניס שולחן כענפים טכניים בעיקר יהיו קלים יותר.
לסיכום הכי קל לפתח סבולת, אח"כ יכולת טכנית ולבסוף יכולת ספיגה.
דיון מעניין!
אממ... אתה רציני? 😳
כדורגלן שעושה אימון טכניקה של 3 שעות מול אצן שבאותו זמן רץ קרוב ל40 קילומטר, ויותר קשה הטכניקה? 🙄
בקטע של באיזה ספורט יותר קשה להגיע לרמה הכי גבוהה - בענף עם הכי הרבה תחרות. אבל זה לא אומר שהדרך לשם דורשת הכי הרבה סבל
"מכיוון שמרבית הענפים דורשים יכולת מסוימת בכל הפרמטרים, הענפים הקשים ביותר יהיו אלה שרמת הדרישות היא הגבוהה ביותר. בעיניי, פוטבול, כדורגל, רוגבי וענפי קרבות יהיו הקשים ביותר." - בענפים האלה הדרישות הכי גבוהות? הא?
"ענפים יותר חד מימדיים כמו ריצה, אופניים כדוגמא לענפי סבולת או חץ וקשת וטניס שולחן כענפים טכניים בעיקר יהיו קלים יותר.
לסיכום הכי קל לפתח סבולת, אח"כ יכולת טכנית ולבסוף יכולת ספיגה." - רגע, אתה חושב שהסבל שבן אדם צריך לעבור בשביל להגיע לטופ בריצה \ אופניים \ כל ענף סיבולת, קרוב לסבל שהוא צריך לעבור בשביל להגיע לטופ ב... נגיד כדורגל? לא מבחינת סיכוי (בכדורגל יש יותר תחרות ----> מבחינה סטטיסטית הסיכוי שלך להיות עילית יותר נמוך) אלא מבחינת כמה זה קשה, כמה אתה מוכן להקריב בשביל זה.

בקיצור לא נראה לי שאתה יודע מה זה להיות בתחרות של סיבולת

מה שדיי מוזר לי שבUFC ובMMA בכללי זה די שחכיח לראות לוחמים שעברו את גיל 35 ועדיין נלחמים או שיש אפילו לוחמים שעברו את גיל ה40 ועדייין נלחמו כמו רנדי קאטר או צ'ק לידאל, ולעומת זאת בכדורגל זה דיי נדיר לראות שחקן שעובר את גיל ה40
זה כנראה בגלל שהMMA לא מפותח ביחס לענפים אחרים ולכן התחרות בו יותר קטנה מה שאומר שאתה יכול להיות עילית יותר זמן ובגיל יותר מבוגר
בכדורגל התחרות כל כך גדולה שיש כל כך הרבה צעירים מוכשרים וטובים שבגיל מבוגר אתה כבר לא כל כך יכול להתמודד איתם

איגרוף תאילנדי
תן פירוט...

נערך לאחרונה:
כל המטרה של האשכול הזה היא להגיד שספורטאי סיבולת סובלים הכי הרבה?

בקרב 10 הם ברמת תחרות ב10 ענפים
אבל כן ברור שאף אחד לא הגיע ולא יגיע לרמת תחרות בכל הענפים שקיימים... זה לא אומר שאין בסיס להשוואה

אני חושב שפחות אנשים מתאמנים בפוטבול וMMA ביחס לריצה בגלל שזה יותר מפחיד.. לדעתי זה לא קשור לקושי
והאתיופי ששוקל 50 קילו לא סתם רץ מרתון אלא רץ בתחרות... זה שונה לגמרי, סתם לסיים זה לא אמור להיות נורא כל כך בשבילו אבל בשביל להגיע ראשון במיוחד כשמדובר על עילית המאמץ בלתי נתפס... אני לא יודע להגיד מספרים מדוייקים אבל המאמן טריאתלון שלי בן 61 ורץ חצי מרתון על דופק ממוצע 91% למשך 1:40... ניחוש פרוע אומר שהעילית בגילאי העשרים והשלושים שרצים את המרתון קרוב לשעתיים עושים את זה על דופק ממוצע של לפחות 91%, לדעתי מעל
זה מאוד תלוי בכמה אתה מוכן לסבול בגלל זה לדעתי ענפי הסיבולת הם הכי קשים

לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל באימונים למרתון איש מהשורה רץ קרוב ל100 קילומטר בשבוע וגם יותר, והעילית באיזור ה350 קילומטר בשבוע... בתחרות הם ממש לא "שוקעים במחשבות". זו תחרות. העילית רצים מרתון צמוד ל3 דק' לק"מ, כשכל הזמן יש התקפות של רצים אחד על השני ומלחמות על המיקום כל הדרך.
בתחרות אני לעולם לא אסכים שספרינט אפילו מתקרב למרתון מבחינת קושי, כי זה לא עניין של כמה אתה מוכן לסבול אלא כמה אתה טוב. באימונים זה לדעתי לא חד משמעי למרות שאני חושב שמרתון יותר קשה.

אני חושב שהמדד הזה מודד רק כמה נזק הענף גורם ולא כמה הוא קשה

בכל מקרה לדעתי אופניים זה הענף הכי קשה, כי זה ענף סיבולת עם עצימות מינימלית מאוד גבוהה, תחרות מטורפת ובשביל לנצח למשל טור דה פראנס אתה צריך במשך 3 שבועות להיות כל יום בתחרות של בערך 5 שעות.
גם מה שלדעתי מוכיח את זה זו העובדה שאנשים שהתאמנו מגיל 5 ותמיד היו הכי טובים בכל קבוצה שהם איי פעם היו בה, אנשים עם ציוד בשווי מאות אלפי דולרים וספונסרים, אנשים שעל כל אחד כזה יש אינספור שהיו מתים להיות קרובים לרמה שלהם, בטורים אתה יכול לראות אותם עוצרים בצד זורקים את האופניים נשכבים על הכביש ובוכים שהם לא מצליחים לעלות
וזה לא אנשים מהשורה. זה מקצוענים שבכל תחרות אופניים ברמה הכי גבוהה זה לגיטימי שהם ינצחו

בנוסף לפחות מהניסיון שלי תמיד הרוכבים שהתאמנתי איתם היו יותר חזקים בראש מהשחיינים \ אצנים \ טריאתלטים, ובצורה משמעותית... קשה להסביר כמה פסיכופטים הם בלי שתדעו מה זה להתאמן איתם. הם באמת הדבר הכי קרוב ללא מרגישים כאב, או לפחות לא מושפעים ממנו. והקטע זה שבתחרויות אופניים הם מתחרים אחד בשני 😆

אם אתה אוהב את סוג הספורט, זה לא יהיה לך "קשה" כמו לאחרים.

היו לי בחדר כושר רצים למרחקים ארוכים שלא היו מצליחים להגיע לכשל בתרגילי כוח, היו מפסיקים באמצע מנטלית. אני לדוגמה לא רואה את הבעיה בזה, אבל להגיע לגבול היכולת שלי בריצה קשה לי.

אני חושב ש-3 מרתונים ו-2 חצאי איש ברזל, נותנים לי הבנה די טובה מה זה תחרות סבולת 😃
המיומנות של סבולת בעיקר חזרה על האימון לאורך זמן והדרגתיות. אם אני משווה את המאמץ הנדרש ממני ללמוד טכניקה כמו בשחיה לימוד טכניקה קשה יותר.
בכל מקרה כדאי לפרק את הדיון ל-3 רמות:
מקצוענים - כמקצוען כל ענפי הספורט קשים כמעט באותה מידה ודורשים השקעה כמעט אין סופית. הפקטור לקושי יהיה כמו שכתבו היכולת של ספורטאי לקחת חלק בספורט לאורך שנים, על סמך שחיקה פיזית ומנטלית.
ספורטאי מאסטרס - משתתפים בתחרויות כמו מרוצים, תחרויות קבוצות גיל וכד' במקרה הזה ספורט הסבולת דורש זמן אימונים רב יותר לעומת השתתפות בליגה למקומות עבודה בכדורגל
ספורטאים עממיים - ללא מטרות תחרותיות במקרה הזה ספורט קשה יהיה זה שידרוש עצימות גבוהה כמו ספרינטים אחרי כדור בטניס או כדורגל או קרבות.

אני חושב ש-3 מרתונים ו-2 חצאי איש ברזל, נותנים לי הבנה די טובה מה זה תחרות סבולת 😃
ביכולת סבל, הכוונה הייתה לסבול כאב דוגמת ספיגת מכות, באגרוף, תאקל בכדורגל או מהלך הגנה בפוטבול או רוגבי ולא לסבול מביצוע הפעילות כמ בריצה.

המיומנות של סבולת בעיקר חזרה על האימון לאורך זמן והדרגתיות. אם אני משווה את המאמץ הנדרש ממני ללמוד טכניקה כמו בשחיה לימוד טכניקה קשה יותר.
מקצוענים - כמקצוען כל ענפי הספורט קשים כמעט באותה מידה ודורשים השקעה כמעט אין סופית. הפקטור לקושי יהיה כמו שכתבו היכולת של ספורטאי לקחת חלק בספורט לאורך שנים, על סמך שחיקה פיזית ומנטלית.
ספורטאי מאסטרס - משתתפים בתחרויות כמו מרוצים, תחרויות קבוצות גיל וכד' במקרה הזה ספורט הסבולת דורש זמן אימונים רב יותר לעומת השתתפות בליגה למקומות עבודה בכדורגל
ספורטאים עממיים - ללא מטרות תחרותיות במקרה הזה ספורט קשה יהיה זה שידרוש עצימות גבוהה כמו ספרינטים אחרי כדור בטניס או כדורגל או קרבות.

• פותח/ת השרשור
כל המטרה של האשכול הזה היא להגיד שספורטאי סיבולת סובלים הכי הרבה?
המטרה של האשכול הזה היא לשמוע דעות בנושא דיי מעניין (לפחות אותי), מעבר ל"ענף X", ואם מתאפשר גם לדון בזה. את הדעה שלי הצגתי ונימקתי.

קודם כל שאפו על המרתונים וחצאי איש הברזל
אני עדיין לא הבנתי מה אתה אומר, שחקן כדורגל \ כדורסל \ כל ענף שעובד במשך נגיד 3 שעות על הטכניקה שלו בלמסור \ להרים \ לקלוע וכו' עושה משהו יותר קשה מאותן 3 שעות של אצן שבאותו זמן משלים באיזור ה40 קילומטר?

וכן אין ספק שיש הבדל בין הקבוצות שהצגת אבל לא הבנתי למה אתה חושב שהענפים בעצימות גבוהה כמו למשל טניס יהיו הכי קשים לספורטאים העממיים \:

אם אתה אוהב את סוג הספורט, זה לא יהיה לך "קשה" כמו לאחרים.

היו לי בחדר כושר רצים למרחקים ארוכים שלא היו מצליחים להגיע לכשל בתרגילי כוח, היו מפסיקים באמצע מנטלית. אני לדוגמה לא רואה את הבעיה בזה, אבל להגיע לגבול היכולת שלי בריצה קשה לי.
בלי לזלזל באף אחד, זו באמת לא הכוונה, אבל נשמע קצת מונפץ. מהיכרות שלי עם הרבה רוכבים \ שחיינים \ אצנים \ טריאתלטים האימונים בחד"כ זה ה"בטלנות" של השבוע. בתור אחד שגם עבר מתחום הסיבולת לחודשיים SS, אני יכול להגיד שזה היה משחק ילדים בשבילי. וואלה כולה 6 שעות בשבוע פתאום לא ידעתי מה לעשות עם הזמן שהקדשתי קודם לאימונים. ברור שמשקולנים אולימפיים מתאמנים הרבה יותר מ6 שעות בשבוע אבל בענף הזה אפשר להגיע לרמה ממש גבוהה ב3-4 אימונים בשבוע (למשל דדליפט מעל 200) אבל בשביל להגיע לרמה גבוהה בריצה (נגיד לרוץ מרתון) צריך להשקיע בד"כ יותר מכפול זמן

גם תכלס כשאתה חוזר הביתה אחרי ריצה של 10-20-30 קילומטר ביחס לאחרי אימון כוח נגיד בSS.. זה עולם אחר לגמרי

המטרה של האשכול הזה היא לשמוע דעות בנושא דיי מעניין (לפחות אותי), מעבר ל"ענף X", ואם מתאפשר גם לדון בזה. את הדעה שלי הצגתי ונימקתי.

את הדעה שלך נימקת, אבל אתה מנמק אותה מחדש לכל מי שכותב את הדעה שלו ומסביר לו שהדעה שלך היא הנכונה.

אם אתה מדבר על ספורט שהוא קשה לפי כמה שאתה סובל בו, אז ענפי הסיבולת מנצחים. אפילו השם סיבולת נותן את התשובה. מה הכי קשה בפנים? כניראה שאופניים. יש שם שינויי קצב יחסית גבוהים בצורה תכופה (מעבר מהובלה בפלטון ולישיבה בו, עליות וירידות וכו') בנוסף גם התחרויות ממש ארוכות והטורים בכלל מטורפים לגמרי.

אם אתה מדבר על קושי בתור סיכוי להגיע לטופ העולמי, לדעתי הספורט הכי קשה הוא פורמולה כי אתה פשוט צריך להיוולד לבית שמגדל אותך על זה. אתה לא יכול למצוא ילד מוכשר בזה פתאום משום מקום בלי שההורים/החברה לימדה אותו איך להשתמש באוטו מגיל קטן. אבל זה רק כשמדברים על סטטיסטיקה. כניראה שגם כדורגל נמצא שם דיי גבוהה כי התחרות ממש עצומה. כשחושבים על זה גם שחייה כי מי שלא התאמן בשחייה בצורה תחרותית מגיל קטן אבוד.

ברור שמשקולנים אולימפיים מתאמנים הרבה יותר מ6 שעות בשבוע אבל בענף הזה אפשר להגיע לרמה ממש גבוהה ב3-4 אימונים בשבוע (למשל דדליפט מעל 200)

בלי קשר לזה שאתה מנסה להשוות בין דברים שאתה לא אמור להשוות בינהם, כאחד שמשתמש בטיעון "אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר, אין לך מספיק ידע/ניסיון", גם אתה מצטייר כאחד שאין לו ממש מושג במה מדובר בצד השני של המטבע שאתה מנסה ליצור כאן. בענף הזה לא מגיעים לרמה ממש גבוהה ב-3-4 אימונים בשבוע. ודדליפט מעל 200 זה לא רמה ממש גבוהה. זה לא רמה כלשהיא בכלל. בטטה כמוני עושה את זה לחזרות.

אין לי ספק שאתה יודע על מה אתה מדבר בכל מה שנוגע לתחומים של רכיבה/תריאטלונים/ריצה למרחקים ארוכים וכ'ו, אבל אם אתה רוצה לעמוד בסטנדרטים שאתה מציב לכל מי שמנסה להביא לך טיעונים או עמדות מנוגדות לדעה שלך, לא נראה לי שאתה יכול להשתמש בקלפים שאתה שולף עד כה בדיון (ובהרבה דיונים קודמים שנהגת באותה הדרך).

• פותח/ת השרשור
בלי קשר לזה שאתה מנסה להשוות בין דברים שאתה לא אמור להשוות בינהם, כאחד שמשתמש בטיעון "אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר, אין לך מספיק ידע/ניסיון", גם אתה מצטייר כאחד שאין לו ממש מושג במה מדובר בצד השני של המטבע שאתה מנסה ליצור כאן. בענף הזה לא מגיעים לרמה ממש גבוהה ב-3-4 אימונים בשבוע. ודדליפט מעל 200 זה לא רמה ממש גבוהה. זה לא רמה כלשהיא בכלל. בטטה כמוני עושה את זה לחזרות.

אין לי ספק שאתה יודע על מה אתה מדבר בכל מה שנוגע לתחומים של רכיבה/תריאטלונים/ריצה למרחקים ארוכים וכ'ו, אבל אם אתה רוצה לעמוד בסטנדרטים שאתה מציב לכל מי שמנסה להביא לך טיעונים או עמדות מנוגדות לדעה שלך, לא נראה לי שאתה יכול להשתמש בקלפים שאתה שולף עד כה בדיון (ובהרבה דיונים קודמים שנהגת באותה הדרך).
אתה לא ממש הבנת. זה לא כל כך מעשי להשוות תוצאות "עממיות" בריצה מול משקולנות, אז נתתי דוגמאות. גם "לסיים מרתון" זו לא רמה גבוהה כל כך. להגיד שדדליפט 200 זו לא רמה כלשהי בכלל זה קצת מוגזם כאשר לא מדובר על ספורטאי בתחום.
הכוונה הייתה שלהישגים טובים (ברמה העממית) בתחום של הכוח אפשר להגיע ב3-4 אימונים בשבוע, ובריצה לא...
דרך אגב הדדליפט 200 הייתה דוגמה דיי זהירה. אם ניקח אותך לדוגמה, אז עד כמה שידוע לי אתה מתאמן 3-4 פעמים בשבוע והרמה שלך יותר גבוהה.
אם אתה לא מסכים עם זה אתה מוזמן להגיד למה.

אה וכמעט שכחתי להגיד אם אתה מחפש מישהו לריב איתו אז מצטער אני לא הכתובת בשבילך. הנושא הזה נפתח על מנת לדון על הנושא, ולא על מנת לדון על המגיבים בו.

אם אתה מדבר על ספורט שהוא קשה לפי כמה שאתה סובל בו, אז ענפי הסיבולת מנצחים. אפילו השם סיבולת נותן את התשובה. מה הכי קשה בפנים? כניראה שאופניים. יש שם שינויי קצב יחסית גבוהים בצורה תכופה (מעבר מהובלה בפלטון ולישיבה בו, עליות וירידות וכו') בנוסף גם התחרויות ממש ארוכות והטורים בכלל מטורפים לגמרי.

אם אתה מדבר על קושי בתור סיכוי להגיע לטופ העולמי, לדעתי הספורט הכי קשה הוא פורמולה כי אתה פשוט צריך להיוולד לבית שמגדל אותך על זה. אתה לא יכול למצוא ילד מוכשר בזה פתאום משום מקום בלי שההורים/החברה לימדה אותו איך להשתמש באוטו מגיל קטן. אבל זה רק כשמדברים על סטטיסטיקה. כניראה שגם כדורגל נמצא שם דיי גבוהה כי התחרות ממש עצומה. כשחושבים על זה גם שחייה כי מי שלא התאמן בשחייה בצורה תחרותית מגיל קטן אבוד.
האמת לא חשבתי על הקטע של הפורמולה דיי מעניין הנושא

את הדעה שלך נימקת, אבל אתה מנמק אותה מחדש לכל מי שכותב את הדעה שלו ומסביר לו שהדעה שלך היא הנכונה.
כן, בדרך כלל כשמנהלים דיון מגיבים לדעות הנוספות ששומעים ומביעים את דעתך עליהן.
כשמישהו אומר שלמשל כדורגל דורש יותר מ...נגיד שחייה, ואני לא מסכים עם זה, אז אני מנמק.
אם יש לך מה להוסיף לנושא אתה מוזמן להצטרף. אבל זה לא נראה ככה

נערך לאחרונה:
אתה לא ממש הבנת. זה לא כל כך מעשי להשוות תוצאות "עממיות" בריצה מול משקולנות, אז נתתי דוגמאות. גם "לסיים מרתון" זו לא רמה גבוהה כל כך. להגיד שדדליפט 200 זו לא רמה כלשהי בכלל זה קצת מוגזם כאשר לא מדובר על ספורטאי בתחום.
הכוונה הייתה שלהישגים טובים (ברמה העממית) בתחום של הכוח אפשר להגיע ב3-4 אימונים בשבוע, ובריצה לא...
דרך אגב הדדליפט 200 הייתה דוגמה דיי זהירה. אם ניקח אותך לדוגמה, אז עד כמה שידוע לי אתה מתאמן 3-4 פעמים בשבוע והרמה שלך יותר גבוהה.
אם אתה לא מסכים עם זה אתה מוזמן להגיד למה.

אה וכמעט שכחתי להגיד אם אתה מחפש מישהו לריב איתו אז מצטער אני לא הכתובת בשבילך. הנושא הזה נפתח על מנת לדון על הנושא, ולא על מנת לדון על המגיבים בו.

האמת לא חשבתי על הקטע של הפורמולה דיי מעניין הנושא

כן, בדרך כלל כשמנהלים דיון מגיבים לדעות הנוספות ששומעים ומביעים את דעתך עליהן.
כשמישהו אומר שלמשל כדורגל דורש יותר מ...נגיד שחייה, ואני לא מסכים עם זה, אז אני מנמק.
אם יש לך מה להוסיף לנושא אתה מוזמן להצטרף. אבל זה לא נראה ככה

אתה מנהל דיון על משהו סובייקטיבי לחלוטין ומנסה לשכנע את כולם שזה לא ככה. לדעתי לעשות סקוואט של 20 חזרות עם משהו שלפני זה חשבת שיש לך רק 10 איתו זה יותר סבל ממה שרוב ספורטאי הסיבולת עוברים באימונים שלהם. לדעת קרוספיטרים הם סובלים הכי הרבה בעולם. למה זה חשוב?

• פותח/ת השרשור
אתה מנהל דיון על משהו סובייקטיבי לחלוטין ומנסה לשכנע את כולם שזה לא ככה. לדעתי לעשות סקוואט של 20 חזרות עם משהו שלפני זה חשבת שיש לך רק 10 איתו זה יותר סבל ממה שרוב ספורטאי הסיבולת עוברים באימונים שלהם. לדעת קרוספיטרים הם סובלים הכי הרבה בעולם. למה זה חשוב?
בגלל שזה סובייקטיבי אני אומר מה דעתי ושואל מה דעתם של אחרים ולא מה נכון. ולא, לא נראה לי שזה חשוב. אותי, ומסתבר שלא רק, זה מעניין מה אנשים חושבים על זה ולמה. פורום אוף טופיק הוא בדיוק המקום לדיונים כאלה ולא הכרחתי אף אחד להגיב כאן.

אם מעניין אותך יותר מזה, אז יצא לי להיות נוכח בשיחה על זה עם שני שחיינים, מתאגרף מוי תאי, טניסאי וכדורסלן. חוץ מהכדורסלן שאמר אופניים בהתחלה כל אחד אמר שהענף שלו הכי קשה אבל בסוף כולם (חוץ מהמתאגרף) הסכימו דווקא על אופניים, ושכנעו אותי גם, למרות שזה היה קל.

שוב, לא אמרתי שיש לי בעיה עם הדיון או עם זה שמישהו כאן מביע את הדעה שלו.

MMA/UFC או פוטבול/רוגבי
מהסיבה הפשוטה שצריך להיות טוב בהכל
סיבולת שריר/סיבולת מנטלית/ כוח פיזי/מהירות/זריזות/סיבולת לב ריאה וכו'
ובנוסף לכל אתה מקבל מכות במכוון

למשל בכדורגל או בטניס או רוכבי אופניים לא צריך כוח פיזי, זה לא חשוב להיות מסיבי ומי כמוכם יודע כמה קשה לשלב כוח פיזי וסיבולת (דברים שמתנגשים)

אופניים זה בוודאות לא הענף הכי קשה גם במונחי בתחום הסבולת. העובדה שבטור דה פראנס הם רוכבים במשך 3 שבועות כ-3200 ק"מ עם רק 2 ימי מנוחה, מראה כי המאמץ על הגוף הוא נסבל (במונחים של ספורטאי עילית) לעומת זאת רצי מרתון יכולים לרוץ מרתון תחרותי רק פעם בכמה חודשים. גז'אצו הישראלי חרג מכך ורץ חודש אחרי חודש בגלל אילוצי קריטריון לאוליפיאדה.
ההבדל בא לידי ביטוי בשעות האימון, ניתן לרכב 25-30 שעות אימון שבועיות ולרוץ אפילו המקצוענים באזור ה-15 לכל היותר (הם עושים המון ק"מ, אבל זה בגלל המהירות הבסיסית שלהם כ-15 קמ"ש קצב קל).
הסיבה לכך היא שאופניים הוא ספורט כמעט ללא אימפקט על הגוף, לא נדרשת השקעה רבה מדי על טכניקה אלא בעיקר יכולת אירובית מעולה שודרשת הרבה אימון.

MMA/UFC או פוטבול/רוגבי
מהסיבה הפשוטה שצריך להיות טוב בהכל
סיבולת שריר/סיבולת מנטלית/ כוח פיזי/מהירות/זריזות/סיבולת לב ריאה וכו'
ובנוסף לכל אתה מקבל מכות במכוון

למשל בכדורגל או בטניס או רוכבי אופניים לא צריך כוח פיזי, זה לא חשוב להיות מסיבי ומי כמוכם יודע כמה קשה לשלב כוח פיזי וסיבולת (דברים שמתנגשים)
לא צריך כוח בטניס, בכדורגל או באופניים?! מתי פעם אחרונה ראית משחק בכדורגל או בטניס שאתה אומר את זה. יש עכשיו את הווימבלדון. תיראה באיזה עוצמות הם משחקים. להגיש סרבים של 200+ קמ"ש דורש הרבה כוח. ובוא ניראה אותך עושה את זה אחרי משחק קשה ומפרך של 4 שעות וממשיך להגיש ככה. רק תסתכל על נדאל ותבין לבד שצריך הרבה מאוד כוח.
הכדורגל המודרני מאוד מאוד פיזי, ולא חסרות לכך דוגמאות, דרוגבה, פויול, מלדיני, גטוזו, ועוד המון המון שחקנים חזקים ופיזיים ממש.
לגביי אופניים- גם שם צריך כוח. הרבה פעמים עושים התקפות ופורצים קדימה ובשביל זה צריך המון כוח הרגליים.

לא קראתי את כל ההודעות אבל הדעה שלי היא: 3 מילים. טור דה פראנס.
ובמשחקי כדור- פוטבול אוסטרלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית