הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפשר לעשות בגרות במקצוע שלא לומדים בבית ספר?

MuffinMan

משתמש פעיל
591
3
נק' מוניטין:
47
591
3
במכבים
אני רוצה ללמוד פיזיקה עם מורה פרטי ולגשת לבגרות.
מישהו כאן יודע להגיד לי אם זה אפשרי?
שאלתי מורה לפיזיקה והוא אמר לי שהוא לא יודע איך זה עובד במצב כזה.

לא. ברגע שניגשת לבגרות אקסטרנית כלשהי לעולם לא תוכל לגשת כנבחן אינטרני.
או שתיגש אחרי י"ב או שתחפש קומבינה לבחינה אינטרנית (שאני בספק שתמצא).

אבל אם תשאל אותי, אני לא רואה סיבה להתעקש על פיזיקה במחיר של מורה פרטי. עדיף שתשקיע במת', אנ' ומוגבר כלשהו.
אבל זה כבר דיון אחר.

אתה ספציפית לא לומד את זה בבית ספר או שזה בכלל לא קיים אצלכם?

אבל אם תשאל אותי, אני לא רואה סיבה להתעקש על פיזיקה במחיר של מורה פרטי. עדיף שתשקיע במת', אנ' ומוגבר כלשהו.
אבל זה כבר דיון אחר.
רק שתדע שפיזיקה זה המקצוע הכי "יוקרתי", ומקבלים עליו את אותו מקדם הטבה (1.3) כמו על מתמטיקה.
חוץ מזה אי אפשר ללמוד מקצוע מדעי בעתיד בלי בגרות בפיזיקה.

רק שתדע שפיזיקה זה המקצוע הכי "יוקרתי", ומקבלים עליו את אותו מקדם הטבה (1.3) כמו על מתמטיקה.
חוץ מזה אי אפשר ללמוד מקצוע מדעי בעתיד בלי בגרות בפיזיקה.

היום זה יום החירטוטים השנתי????

טוב נו, אני גם אזרום:

השמש זורחת במערב.

ביבי לא שקרן.

• פותח/ת השרשור
אתה ספציפית לא לומד את זה בבית ספר או שזה בכלל לא קיים אצלכם?
יש את זה בתור מגמה, אבל אני כבר לומד כימיה ומדעי המחשב מוגבר ואני לא רוצה לעזוב אף אחד מהן.

אבל זה כבר דיון אחר.
מוגבר כבר יש לי (מדעי המחשב מוגבר, שזה "הנדסת תוכנה" בשפת משרד החינוך).

במתמטיקה היה לי סיפור נורא מסורבל ומעצבן, אני 4 יח"ל וריציתי לעבור ל5. גם המורה שלי וגם הרכזת מתמטיקה יודעים שאני יכול, אבל בגלל כל מיני שטויות בירוקרטיות לא יכולתי לעבור (נראה לי שגם נוח להם שאנשים נבחנים ברמות קלות יותר, כי ככה הממוצע ציונים גבוה יותר) למרות שכבר שנה הבאה (י"א) יהיה הבדל בחומר לימוד, אני עדיין מתכוון לעבור.

ואין לי מושג מה זה אנ', סליחה. 😃

נערך לאחרונה:
אין שום סיבה בעולם לעשות 3 מוגברים לפי דעתי. תתרכז בלהגיע ל5 יחידות במתמטיקה ולהוציא שם 90+.

• פותח/ת השרשור
אין שום סיבה בעולם לעשות 3 מוגברים לפי דעתי. תתרכז בלהגיע ל5 יחידות במתמטיקה ולהוציא שם 90+.
אני מתכוון בכל מקרה לעשות 5 יחידות במתמטיקה, אני מאוד מאוד (מאוד) אשמח אם זה יהיה בזמן הלימודים, אבל אם לא, תמיד יש לי זמן אחרי הצבא.

והסיבה לעשות עוד מקצועות היא שזה מעניין אותי וגם יכול להעלות לי את הממוצע באותו הזמן.

נערך לאחרונה:
לפי דעתי אתה תבין שזה לא שווה את ההשקעה של הכסף במורה פרטי ובכלל את הזמן. אבל בחירה שלך.

אתה יכול גם לשקול לעזוב את מדעי המחשב וללמוד במקומו פיזיקה. בשביל ללמוד מדעי המחשב לא צריך מורה, הכל פשוט ויש חומר פתוח.

תשאל בבית הספר אולי יוכלו לעזור לך אני ניגשתי והיינו 3 תלמידים

יש את זה בתור מגמה, אבל אני כבר לומד כימיה ומדעי המחשב מוגבר ואני לא רוצה לעזוב אף אחד מהן.

אז אין שום בעיה ולא צריך אקסטרני. לך למורה ותגיד לו שירשום אותך לבגרות. אם הוא לא ירצה פשוט שלח את אמא שלך שתציק לו עד שיהיה לו יותר קל לרשום אותך מאשר להגיד לה לא.

• פותח/ת השרשור
אז אין שום בעיה ולא צריך אקסטרני. לך למורה ותגיד לו שירשום אותך לבגרות. אם הוא לא ירצה פשוט שלח את אמא שלך שתציק לו עד שיהיה לו יותר קל לרשום אותך מאשר להגיד לה לא.
אני חושב שאני אנסה את זה.
במקרה הגרוע, אם זה לא יצליח, אני עדיין יכול ללמוד פיזיקה עם מורה, בשביל הידע וגם אולי בשביל לעשות את זה אחרי התיכון/צבא.

מישהו יודע אם אפשר לגשת לבגרות בכימיה עצמאית? כלומר איך זה עובד עם הערכת בית הספר? אין לנו מגמת כימיה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית