הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

התגלה בוזון היגס הידוע בתור "חלקיק האלוהים"

אין לי ידע רחב בפיזיקה, שעה שאני חופר באינטרנט בניסיון למצוא הסבר ברור, זה הכי טוב עד עכשיו. תודה לך 😃

נו ו... עוד תגלית חסרת תועלת לחלוטין שיצאה מבזבוז המשאבים המטורף הזה.

דמגוגיה ועוד שמנותקת מהמציאות. יש למאיצים הללו תרומה עקיפה לכלכלה ,כמו שלתוכנית החלל היתה ,אבל אני חושב שזו כבר הגזמה.

למעט הפיזיקאים שמתעסקים בה ,אף אחד לא מרוויח ממנה.בוודאי שלא משלמי המיסים והממשלות שכספם הושקע בה.

וממתי כל תגלית נעשית אך ורק אם יש בה תועלת לחברה? (מבלי בכלל להתייחס להשלכות של גילוי כזה כלפי הטכנולוגיה).

הכנסת לי מילים למקלדת. לא אמרתי שכשאדם מגלה משהו חדש הוא צריך לחשוב על תועלת לחברה (אולי בעיקר לעצמו) ,פשוט שצריכה להיות הגבלה לכמות המשאבים שהחברה נותנת לאותו אדם. אמנם יש כמה הבדלים בין הדברים ,אבל גם החרדים מקבלים כסף כדי ללמוד כביכול ולדעתם הם מגלים תגליות חשובות מאוד על קיום העולם. זה פשוט חצה כבר את גבול הטעם הטוב ומהווה נטל על שאר החברה. כך גם כאן לדעתי.

או שלא ,אתה מוזמן לתת לי אפליקציה שימושית אחת לתגלית של בוזון היגס (חלקיק שהצליחו לגלות רק בתנאים שקרובים למפץ הגדול).

נערך לאחרונה:
המודל הסטנדרטי, מעבר קידום ההבנה על היקום, יכול לשמש גם ככלי חיזוי.

חיזוי אולי רק לניסוי הבא בLHC .במילים אחרות זה תורם לידע התאורטי של מספר זעום של אקדמאים ולהנאה של כמה קוראי ספרים של מדע פופולרי ,זה עדיין לא מצדיק ,לדעתי ,השקעת משאבים כל כך גדולה ,בעיקר במצב שבו ארופה והעולם נמצאים היום.

ממש מצאת איפה מתבזבז הכסף הגדול!
399398_10150922920519372_2021641829_n.jpg

כן אה ואני גם לא מבין למה המשטרה תופסת עברייני תנועה כשיש עדיין רוצחים ואנסים חופשיים. זה שלא מתבזבז שם רוב הכסף לא אומר שהבזבוז שם לא מוגזם ושלא צריך לטפל בו. יותר מהכסף יש לי בעיה אחרת וזה החומר האנושי שהתעסק עם הפרויקט. אני לא יודע איך זה בחו"ל אבל בישראל חסרים היום מהנדסים ופיזיקאים בתעשייה. אם הממשלות היו משקיעות חלק מהמלגות בלהכשיר פיזיקאים שימושיים אפילו כחוקרים אז אולי זה היה משתלם להן יותר.

מה יש לכם בפורום הזה מדמגוגיה? בכסף שתיקחו מהמשכורת המוגזמת של הרבנים או מההתנחליות ,תוכלו לשלם יותר לעוד עובדי ממשלה מושחתים ולעוד בירוקרטיה לא יעילה. אז למה לא להעלות להם עוד את המשכורת ולהעלות את המיסים? הרי זה חסר טעם לנסות לשפר את המצב... חוץ מזה אנחנו מדברים בעיקר על האיחוד האירופי לא על ממשלת ישראל.

כן אה ואני גם לא מבין למה המשטרה תופסת עברייני תנועה כשיש עדיין רוצחים ואנסים חופשיים. זה שלא מתבזבז שם רוב הכסף לא אומר שהבזבוז שם לא מוגזם ושלא צריך לטפל בו. יותר מהכסף יש לי בעיה אחרת וזה החומר האנושי שהתעסק עם הפרויקט. אני לא יודע איך זה בחו"ל אבל בישראל חסרים היום מהנדסים ופיזיקאים בתעשייה. אם הממשלות היו משקיעות חלק מהמלגות בלהכשיר פיזיקאים שימושיים אפילו כחוקרים אז אולי זה היה משתלם להן יותר.

מה יש לכם בפורום הזה מדמגוגיה? בכסף שתיקחו מהמשכורת המוגזמת של הרבנים או מההתנחליות ,תוכלו לשלם יותר לעוד עובדי ממשלה מושחתים ולעוד בירוקרטיה לא יעילה. אז למה לא להעלות להם עוד את המשכורת ולהעלות את המיסים? הרי זה חסר טעם לנסות לשפר את המצב... חוץ מזה אנחנו מדברים בעיקר על האיחוד האירופי לא על ממשלת ישראל.

אתה מודע לזה שזה לא תפקיד הממשלה להתערב באקדמיה ולהכשיר פיזיקאים כאלה ואחרים,נכון? איפה בדיוק בישראל חסרים פיזיקאים ומהנדסים? ולמה השוק לא משקף את זה?

אתה מודע לזה שזה לא תפקיד הממשלה להתערב באקדמיה ולהכשיר פיזיקאים כאלה ואחרים,נכון? איפה בדיוק בישראל חסרים פיזיקאים ומהנדסים? ולמה השוק לא משקף את זה?
עד רמה מסוימת אתה צודק ,אבל עדיין חלק מהכספים שהושקעו בפרוייקט כן הפכו למילגות שעודדו מסטרנטים מוכשרים לעשות שם דוקטורט לא? הצעת מלגות היא עזרה חיובית ומקובלת ,זו לא התערבות ישירה. לגבי השוק ,אבי עובד באלתא וחסרים שם הרבה מאוד מהנדסים ,למשל של מעשייה וטיול... אמי עובדת בחברת חשמל וצריך שם נואשות מהנדסי זרם חזק. דודי עובד באפלייד וצריך שם פיזיקאים שימושיים שמתעסקים באופטיקה. יש לי כמה וכמה בני משפחה וחברים טובים באל אופ ,באינטל בGE בפיליפס ועוד... בכולם צריך פיזיקאים ומהנדסים מכל מיני סוגים (כימיים ,אופטיקה ,הנדסת חומרים ,MRI). כשעשיתי סקר שוק אנשים כיוונו אותי לקורסים שלא הייתי יודע שכדאי לי לעשות רק לפי הכוון האקדמיה. התארים תאורטיים מידי ומנותקים מהתעשייה וגורמים לכך שלאנשים קשה למצוא עבודה בחברות אחרי שהם סיימו תואר באוניברסיטה בגלל שהם לא התמקדו בדברים הנכונים ולא עשו סקר שוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית