הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התגלה בוזון היגס הידוע בתור "חלקיק האלוהים"

עד רמה מסוימת אתה צודק ,אבל עדיין חלק מהכספים שהושקעו בפרוייקט כן הפכו למילגות שעודדו מסטרנטים מוכשרים לעשות שם דוקטורט לא? הצעת מלגות היא עזרה חיובית ומקובלת ,זו לא התערבות ישירה. לגבי השוק ,אבי עובד באלתא וחסרים שם הרבה מאוד מהנדסים ,למשל של מעשייה וטיול... אמי עובדת בחברת חשמל וצריך שם נואשות מהנדסי זרם חזק. דודי עובד באפלייד וצריך שם פיזיקאים שימושיים שמתעסקים באופטיקה. יש לי כמה וכמה בני משפחה וחברים טובים באל אופ ,באינטל בGE בפיליפס ועוד... בכולם צריך פיזיקאים ומהנדסים מכל מיני סוגים (כימיים ,אופטיקה ,הנדסת חומרים ,MRI). כשעשיתי סקר שוק אנשים כיוונו אותי לקורסים שלא הייתי יודע שכדאי לי לעשות רק לפי הכוון האקדמיה. התארים תאורטיים מידי ומנותקים מהתעשייה וגורמים לכך שלאנשים קשה למצוא עבודה בחברות אחרי שהם סיימו תואר באוניברסיטה בגלל שהם לא התמקדו בדברים הנכונים ולא עשו סקר שוק.

זה שאתה מכיר כמה מקומות שצריכים מהנדסים מסויימים או פיזיקאים מסויימים לא אומר שהם חסרים, זה סה"כ אומר שהם לא מוכנים לשלם את המחיר שצריך. יש היום מהנדסים כמו זבל, במיוחד של מעשיה וטיול.
והממשלה לא מחליטה על מלגות.

מניתי לך כמה מהחברות הגדולות בשוק ולא מדובר פה בצרכים נקודתיים ,יש הרבה תחומים ממוקדים שפשוט אין בהם כמעט אנשים מכל מיני סיבות ,אם בגלל שהם נחשבים פחות יוקרתיים אז פחות לומדים ,לא מוכרים ,או שהאניברסיטאות עושות בהם עבודה נהדרת בללמד אנשים חומר שלא עוזר להם בתעשייה (אם באוניברסיטת תל אביב עסקינן אז סטודנטים באמת מתלוננים על זה בהנדסה ביורפואית ואני מניח שזה כך גם בחלק מהמקומות במעשייה וטיול ).

לגבי המחיר שמקומות עבודה רוצים לשלם ,אדם חסר ניסיון שאין לו אלטרנטיבה ויוותר על אופצייה להתחיל לעבוד במקום גם אם המשכורת נמוכה הוא טיפש. שיחכה שנה ויתחיל לעבוד במקום אחר עם משכורת גבוהה. זאת למשל אחת מהבעיות של אלתא שקולטת סטודנטים ומסיימים טריים והם בורחים לה אחר כך כשיש להם ניסיון.

וכשהאיחוד האירופי מוציא מיליארדים על מאיץ חלקיקים הכסף הזה יתגלגל בסופו של דבר למילגות ולהכשרת מהנדסים ופיזיקאים לתחומים התאורטיים יותר וממשלות כן נותנות מלגות לימודים(וכן מתחשבים גם במה האדם לומד) ,אפילו פה בארץ. בכל אופן גם אם האוניברסיטאות הן אלו שקובעות לאן הכסף הזה יתגלגל ,עדיין יותר מידי הולך למחקר תאורטי ופחות מידי להכשרה מעשית ,לדעתי.

נערך לאחרונה:
554163_10151007942384255_280176307_n.jpg

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עתידות: בקרוב מאוד יבואו אנשי דת ויראו לכם צפנים בתורה ובגימטריה שדיברו על בוזון היגס. 🤡 😆

אם אתה מספיק טיפש דוס יכול להגיד לך שזה שאין מספר ת"ז אחד שסכום הספרות שלו גדול מ81 מוכיח את התכנון בטבע ושיש אלוהים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית