ייעוץ בדיקות דם test LH FSH ואסטרדיול

dolevm2

משתמש פעיל
478
42
נק' מוניטין:
416
478
42
אנרג׳י
Total testotserone- 371 ng/dl
FH - 2.26 mIU/ml
FSH- 1.36 mIU/ml
Estradiol- 22.7 pg/ml

בן 20 הבדיקה נעשה עקב פניה לאנדוקרינולוג בנוגע לגינו שיש לי כבר שנים. לא נעשה שום סייקל מעולם- בנתיים.
הערך של הטסטוסטרון כללי נראה לי נמוך מידי לגילי, הבנתי שפחות מ400 זה נחשב נמוך, כל זאת ועוד שהבדיקה נעשה ממש איך שקמתי בצום שהטסט אמור להיות הכי גבוה ואסרוגן/אסטרדיול הכי נמוך.

אני צודק שהערכים נמוכים לגילי?

Total testotserone- 371 ng/dl
FH - 2.26 mIU/ml
FSH- 1.36 mIU/ml
Estradiol- 22.7 pg/ml

בן 20 הבדיקה נעשה עקב פניה לאנדוקרינולוג בנוגע לגינו שיש לי כבר שנים. לא נעשה שום סייקל מעולם- בנתיים.
הערך של הטסטוסטרון כללי נראה לי נמוך מידי לגילי, הבנתי שפחות מ400 זה נחשב נמוך, כל זאת ועוד שהבדיקה נעשה ממש איך שקמתי בצום שהטסט אמור להיות הכי גבוה ואסרוגן/אסטרדיול הכי נמוך.

אני צודק שהערכים נמוכים לגילי?

אתה קרוב מאוד לגבול התחתון של הנורמה (בד"כ 300-350) הרמה שלך מתאימה יותר לאדם בן 80 ולא לצעיר בן 20.
אבל אני לא אופתע אם הרופא יטען שזה נורמלי.

האמת שהסתכלתי בבדיקה שלי לפני הגיוס, והטסט עמד על 11.60 NMOL/L, זה לא ממש נמוך לגבר?

תכפיל ב-29.4 תקבל 341.04 שגם זה מאוד נמוך

בד"כ יש טווח מסויים שהוא גם מעבר לנורמלי שהרופאים מחליקים עליו. לא יביאו לך מרשם לטסט' אם זאת השאיפה שלך :]
וגם רוב הסיכויים שהג'ינו שלך לא נוצר בגלל בעיות אנדוקרינולוגיות.

הערכים האלו בנורמה, אבל כל מה שמתחת ל-400 נחשב ליחסית נמוך, אך לא כזה שמצריך טיפול תרופתי.

• פותח/ת השרשור
בד"כ יש טווח מסויים שהוא גם מעבר לנורמלי שהרופאים מחליקים עליו. לא יביאו לך מרשם לטסט' אם זאת השאיפה שלך :]
וגם רוב הסיכויים שהג'ינו שלך לא נוצר בגלל בעיות אנדוקרינולוגיות.

חחח תאמת שבניתי על זה.
אני חושב שהוא כן נוצר מבעיה אנדוקרינולוגיל אבל בגיל יותר צעיר והרקמת שד פשוט נשארה כתוצאה מכל החוסר איזון הזה.
יש סיכוי שהערכים היו נמוכים בגלל שאני בחיטוב דל פחימה למרות שאת האמת דיי זלזלתי בשבוע וחצי-שבועיים שקדמו לבדיקה.
ד״א ניסיתי להוציא ממנו גם טמוקסיפן במרשם ללא הצלחה בכל מקרה קניתי ואני ייתן לזה ניסיון 20 מ״ג כל יום לכמה שבועות.
לזה שאמר בן 70 יש לי חברים שקוראים לי סבא, יכול להיות שזה לא סתם ;)

• פותח/ת השרשור
הערכים האלו בנורמה, אבל כל מה שמתחת ל-400 נחשב ליחסית נמוך, אך לא כזה שמצריך טיפול תרופתי.

מה לגבי הLH וה FSH? הבנתי שאחד צריך להיות מעל 5 והשני מעל 7 ושניהם לא קרובים אפילו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית