הקשר בין חופש כלכלי ואיכות חיים

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך
אם היו מבטלים חסם בירוקרטי בכל פעם שראיתי מישהו מפרסם את הסרטון הזה, כבר היה פה לסה פייר.

מה פתאום, לא שמעת ששוק פתוח זה טוב כל עוד יש רגולציות?

שוק פתוח זה טוב כל עוד יש רגולציות?

זה בערך כמו להגיד

מספר הוא ראשוני כל עוד הוא מתחלק ב3 ללא שארית

הסרטון נשמע נחמד בהדתחלה אבל הם הכניסו בדלת האחורית את ה"הוצאה ממשלתית קטנה כאחוז מהתוצר". שזה בולטיש. תעמולה ניו-ליברלית מהסוג שביבי אוהב.

ככל שבנאדם משתמש יותר במושג "ניאו-ליברל" כך ברור יותר כמה אין לו מושג על המושג עצמו.

ככל שבנאדם משתמש יותר במושג "ניאו-ליברל" כך ברור יותר כמה אין לו מושג על המושג עצמו.
הגישה הניאו-ליבראלית הועלתה בשנות ה-70 ע"י הכלכלן מילטון פרידמן, והיוותה אלטרנטיבה לגישה הקיינסיאנית שהייתה שלטת עד אז משנות ה-30, זאת בעקבות הצורך בשינוי פרדיגמה שנבע מהמשבר הכלכלי של שנות ה-70. הגישה הניאו ליבראלית דומה לגישה הקלאסית (אדם סמית') שלפיה כדי להגיע ליעילות מקסימאלית של השוק יש צורך בהתערבות ממשלה נמוכה ככל האפשר.

מבחן במאקרו כלכלה בשבוע שעבר, הכל עוד טרי אצלי בראש.

good enough?

נערך לאחרונה:
למען האמת הפתעת אותי. לא שזה גרם לי להבין מה ההבדל המהותי בין ניאו-ליברל לניאו-קלאסי לניאו-נאצי לביביזם ולתאצ'ריזם. ומעניין לדעת שדווקא מילטון היה זה שהציג אלטרנטיבה לגישה הקיינסיאנית, כנראה שזה מה שאתה מקבל תמורה לפרס נובל (וכנראה שהאייק הס1ס הצליח להתחמק הפעם). ובכלל שמלמדים את מושג שמושאו העיקרי הוא כינוי גנאי במוסד אקדמאי. אבל מה אני יודע...

אויש נו, אתה סתם ניאו רפובליקן שתומך בגלן בקיזם הדורסני במקום להבין את הערבות ההדדית של הצ'ה גוואריזם הנדיב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית