הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

איך אני מבאס אנשים שאומרים שסקוואט/דדליפט דופק תגב/ברכיים?

כיום הביטוי "כושי" או Nigger באנגלית נחשב לביטוי גזעני, בארה"ב אפשר לתבוע אותך על השימוש במילה. בתוכנית the voice שלומי שבת התנצל על כך שהוא אמר מוזיקה כושית.

גם בישראל יש פסקי דין תקדימיים שרואים בו ביטוי גזעני מעליב. אבל חקיקה בנושא עדיין לא קיימת. בכל אופן ברור שהשימוש נועד לזלזל והוא גזעני בטיבו.

מה לי ולכושי המגעיל השה?
היית רוצה שאנשים יתייגו אותך בתור "אשכנזי", "צפוני", ,"רוסי"?
בקטע שאנשים מדברים עליך, ואחד מהם אומר מה לי ולרוסי המסריח הזה?
זה לא גזענות בעיניך?
שמע, לא בא לצאת נגדך או משהו חס וחלילה אבל אל תשחק אותה ראש קטן אתה יודע שהמילה כושי היא מילה גזענית שפוגעת באנשים מסויימים

אה, היי. אם זה יסתדר לך אני אקפוץ אלייך בחמישי - שישי כשאני אחזור למרכז. אני אשלח לך הודעה כשאני אדע ונדבר במקום יותר נורמלי מפה.

הוא לא טען שהוא מגעיל בגלל שהוא כושי. לא למדת דבר בשנה האקדמית הראשונה שלך??

מי אמר שזה מה שטענתי? עצם העובדה שהוא קרא לו כושי (כינוי גנאי גזעני) מראה על גזענות, רוסי שיכור וחסר תועלת שכמותך.

הנה רעיון: כל עוד זה לא עובר על שום חוק, כל אחד יכול לקרוא לאחר באיזה צורה שבה לו...
(אני קורא לחברים המזרחים שלי ערבים 🤡)

לנושא, דפוק להם איזה משפט דבילי (לא חייב להיות משהו הגיוני אפילו) והם ילכו.

מי אמר שזה מה שטענתי? עצם העובדה שהוא קרא לו כושי (כינוי גנאי גזעני) מראה על גזענות, רוסי שיכור וחסר תועלת שכמותך.

כושי זה לא כינוי גנאי גזעני. זה כמו שאני אקרא לך גמד. אני סה"כ מצביע על המציאות.

כושי זה לא כינוי גנאי גזעני. זה כמו שאני אקרא לך גמד. אני סה"כ מצביע על המציאות.

מוסדות המשפט הישראלים לא מסכימים איתך בקשר לטענה הראשונה שלך. למרות שאם נהיה כנים, רוסי שמקשיב לחוק זה באמת דבר נדיר.

אתה טועה פעמיים, אם תקרא במקום עבודה למישהו כושי או גמד, הוא יכול לתבוע אותך בגין הטרדה.

כן, יש חוק שאוסר עליי לקרוא למישהו כושי?

כן, כחלק מהחוק נגד הוצאת לשון הרע.
http://www.takdin.co.il/Searchg/ע א ירושלים 9082 07 אבי צגאי נ איגנה אבי אבשלום_hd_2253884.html .
הנה חלק מהפסיקה שלא מצוין בדף הספציפי הזה:
"נקבע, כי כל אחד מהביטויים בהם נקט הנתבע הינם בגדר "לשון הרע", על-פי מבחן האדם הסביר: הכינוי "אפס" מהווה עלבון, שנועד להשפיל ולבזות את האדם אליו הוא מכוון, בבטאו את חוסר הערך, והיעדר התועלת הטמונים, כביכול, באותו אדם. הוא הדין בכינוי "כושי"- אשר נחשב בעיני החברה בכללותה ככינוי גנאי וכעלבון, שנועד להטיל דופי באדם בשל צבע עורו הכהה, ולסמנו כ"חריג" וכנחות ביחס לאדם בעל צבע עור בהיר. המדובר, למעשה, בביטוי גזעני, שנועד להשפיל ולבזות את התובע, אך ורק בשל השתייכותו לעדה האתיופית ובשל היותו בעל צבע עור כהה".

אני יודע שהעובדה שאסור לתקוף או להעליב שחורים על בסיס צבע העור שלהם במדינת ישראל עלול לבלבל את האוכלוסיה הרוסית, אבל כולנו באמת נשמח אם תמצאו פעילות פנאי חדשה, ברברים חוטבי עצים ושואבי מים שכמותכם.

נערך לאחרונה:
כן, כחלק מהחוק נגד הוצאת לשון הרע.
http://www.takdin.co.il/Searchg/%D7%A2%20%D7%90%20%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D%209082%2007%20%D7%90%D7%91%D7%99%20%D7%A6%D7%92%D7%90%D7%99%20%D7%A0%20%D7%90%D7%99%D7%92%D7%A0%D7%94%20%D7%90%D7%91%D7%99%20%D7%90%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D_hd_2253884.html .
הנה חלק מהפסיקה שלא מצוין בדף הספציפי הזה:
"נקבע, כי כל אחד מהביטויים בהם נקט הנתבע הינם בגדר "לשון הרע", על-פי מבחן האדם הסביר: הכינוי "אפס" מהווה עלבון, שנועד להשפיל ולבזות את האדם אליו הוא מכוון, בבטאו את חוסר הערך, והיעדר התועלת הטמונים, כביכול, באותו אדם. הוא הדין בכינוי "כושי"- אשר נחשב בעיני החברה בכללותה ככינוי גנאי וכעלבון, שנועד להטיל דופי באדם בשל צבע עורו הכהה, ולסמנו כ"חריג" וכנחות ביחס לאדם בעל צבע עור בהיר. המדובר, למעשה, בביטוי גזעני, שנועד להשפיל ולבזות את התובע, אך ורק בשל השתייכותו לעדה האתיופית ובשל היותו בעל צבע עור כהה".

אני יודע שהעובדה שאסור לתקוף או להעליב שחורים על בסיס צבע העור שלהם במדינת ישראל עלול לבלבל את האוכלוסיה הרוסית, אבל כולנו באמת נשמח או תמצאו פעילות פנאי חדשה, ברברים חוטבי עצים ושואבי מים שכמותכם.

אז בחוק עצמו לא כתוב שום דבר כלפי המילה "כושי"?

אז בחוק עצמו לא כתוב שום דבר כלפי המילה "כושי"?
לא צריך, החוק מכליל בתוכו כל דבר שעונה על הקריטריונים הבאים: "(4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, מינו או נטייתו המינית".". המחוקק כנראה ידע שרוסים לא אוהבים לקרוא, אז הוא ניסה לתמצת כמה שאפשר את הדברים בשביל לא לדרוש מהם יותר מדי מאמץ.

לא צריך, החוק מכליל בתוכו כל דבר שעונה על הקריטריונים הבאים: "(4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, מינו או נטייתו המינית".". המחוקק כנראה ידע שרוסים לא אוהבים לקרוא, אז הוא ניסה לתמצת כמה שאפשר את הדברים בשביל לא לדרוש מהם יותר מדי מאמץ.

ומי מחליט מה מבזה ומה לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית