הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

9 באב

אתם יודעים לשכנע מישהו שמלכתחילה יש לו סוג של "אנטי" בראש זה בלתי אפשרי,אני לא בא וכופה עליכם את הדת כאן,אני מכבד כל איש באשר להחלטותיו האישיות...
אבל כאלה שמייבבים על כפייה דתית,אנא ממכם אל תכפו עלינו את האטיאזם...תודה רבה...
ולא התכוונתי ל"נקניקים" של אירופאים...התכוונתי לנקניקים של כל אחד ואחד מהתאיסטים כאן,למרות העובדה שהתגובה הראשונית שלכם היא:"כאילו היה לנו שליטה על זה",אני ישאל אותכם בצורה פשוטה,ברית מילה תעשו לילדכם?...

נערך לאחרונה:
אתם יודעים לשכנע מישהו שמלכתחילה יש לו סוג של "אנטי" בראש זה בלתי אפשרי,אני לא בא וכופה עליכם את הדת כאן,אני מכבד כל איש באשר להחלטותיו האישיות...
אבל כאלה שמייבבים על כפייה דתית,אנא ממכם אל תכפו עלינו את האטיאזם...תודה רבה...
ולא התכוונתי ל"נקניקים" של אירופאים...התכוונתי לנקניקים של כל אחד ואחד מהתאיסטים כאן,למרות העובדה שהתגובה הראשונית שלכם היא:"כאילו היה לנו שליטה על זה",אני ישאל אותכם בצורה פשוטה,ברית מילה תעשו לילדכם?...
אני אגיד כן, רק בגלל ה 0.1% שבאמת יש לזה איזושהי סגולה רפואית ולא מטעמי דת. מה גם שלרוב זה נראה יותר טוב אסתטית.

הקטע המצחיק הוא שדווקא הצום הזה הוא יחסית הצום "הכי פחות דתי" והרבה יותר צום לאומי.
למה אני מתכוון? צמים על חורבן בית המקדש - והרבה מעבר לזה - צמים על חורבן ממלכת ישראל (מדינת היהודים של פעם, כן?) ויציאת עם ישראל לגלות (המיין איבנט של חורבן מדינת היהודית של אז היה חורבן בית המקדש).
ולא מבין למה זה צריך להעלות דיון חרוש בפעם המליון, כל אחד יעשה מה שהוא רוצה וזהו.

כל ארבעת הצומות של חז"ל הם לא צומות דתיים - 17 בתמוז מציין את היום שבה נכבשה ירושלים, צום גדליה את הנציב היהודי האחרון בישראל ו-10 בטבת את היום שנבוכדנאצר התחיל במצור על ירושלים. לאף אחד מהם אין משמעות דתית אלא לאומית למהדרין, כך שלעלות את קלף ה"איש איש באמונתו יחיה" לא עובד כאן, לא מדובר באמונה בדיוק כמו שלא מדובר באמונה ביום השואה או ביום העצמאות.
ותמיד תהיתי איך דתיים מתארים לעצמם את "יציאת עם ישראל לגלות". הרומאים אשכרה אספו את כל עם ישראל מיד אחרי החורבן ב-70 לספירה והובילו אותו בשלשלאות ברגל מירושלים לרומא?

כל ארבעת הצומות של חז"ל הם לא צומות דתיים - 17 בתמוז מציין את היום שבה נכבשה ירושלים, צום גדליה את הנציב היהודי האחרון בישראל ו-10 בטבת את היום שנבוכדנאצר התחיל במצור על ירושלים. לאף אחד מהם אין משמעות דתית אלא לאומית למהדרין, כך שלעלות את קלף ה"איש איש באמונתו יחיה" לא עובד כאן, לא מדובר באמונה בדיוק כמו שלא מדובר באמונה ביום השואה או ביום העצמאות.
ותמיד תהיתי איך דתיים מתארים לעצמם את "יציאת עם ישראל לגלות". הרומאים אשכרה אספו את כל עם ישראל מיד אחרי החורבן ב-70 לספירה והובילו אותו בשלשלאות ברגל מירושלים לרומא?
שלחו לכולם טוויט 🚬🤪🚬

זה ממש לא אותו הדבר, כי אין אלוהים.
אני לא מגביל את עצמי כי אני יודע שחיים פעם אחת ולמה שאני אבזבז את החיים שלי על להתפלל או לצום למשהו שאף פעם לא הוכיח את קיומו. זאת הסיבה האישית שלי, בנוסף לסיבה שנשמע לי הזוי שרוח מסתורית הקימה את כדור הארץ בהוקוס פוקוס.

אני ברצינות תוהה לעצמי מאיפה הביטחון המופרז הזה ש"אין"? בדיוק כפי שאי אפשר להוכיח שיש, אי אפשר להוכיח שאין. האמונה שלך ש"אין" לא נופלת ולא עולה על מי שמאמין ש"יש". לכן זה נקרא אמונה. כך, שאם הוכחות אתה מחפש, אתה יכול לחכות עד אחרי המוות, אז לבטח תדע.

זה דיון די מיותר למעשה. אני כלל לא מבינה למה מפריע למישהו מה האחר חושב או מאמין או כיצד פועל לפי אמונות כאלה או אחרות. האם אתה בא לנוצרי בפסחא ושואל אותו "למה אתה חוגג? הרי זו אגדה שישו קם לתחייה אחרי שלושה ימים."? כאילו, האתאיסטים פיתחו משהו אנטי דתי רק כלפי היהדות. זה שקומץ חרדים מוציא לה שם רע, לא אומר שאין בה צדדים יפים כמו ערכים של חמלה, הדדיות, כיבוד האחר (כמה מפתיע, נכון?), צדק ועוד רבים. ובאשר לאמונה ולאלוהים, אפשר להאמין בכל מיני צורות, לא חייבת להיות דרך אחת. אבל הבסיס הערכי שצריך לשבת לכל אחד ואחד מאיתנו בראש, זה שאפשר להאמין. כי נכון להיום, זה כנראה ממש טאבו אצל ה"נאורים", שאגב עדיין מסתמכים על תיאוריות מודרניסטיות כמו דארווין כשאנחנו כבר בכלל עמוק בתוך הפוסט מודרניזם, ונעשו עוד מאות מחקרים שסתרו את "ממצאיו" הלא מוכחים בעליל ועדיין מתייחסים לתיאוריה שלו כמדע מדוייק ומוכח, ככה שגם המילה "נאור" לא בדיוק יכולה לתאר אתכם. אגב, עידן הנאורות הסתיים לפני כמאה שנים, תתעוררו בבקשה. שבוע רוחני לכולכם.

אני ברצינות תוהה לעצמי מאיפה הביטחון המופרז הזה ש"אין"? בדיוק כפי שאי אפשר להוכיח שיש, אי אפשר להוכיח שאין. האמונה שלך ש"אין" לא נופלת ולא עולה על מי שמאמין ש"יש". לכן זה נקרא אמונה. כך, שאם הוכחות אתה מחפש, אתה יכול לחכות עד אחרי המוות, אז לבטח תדע.

זה דיון די מיותר למעשה. אני כלל לא מבינה למה מפריע למישהו מה האחר חושב או מאמין או כיצד פועל לפי אמונות כאלה או אחרות. האם אתה בא לנוצרי בפסחא ושואל אותו "למה אתה חוגג? הרי זו אגדה שישו קם לתחייה אחרי שלושה ימים."? כאילו, האתאיסטים פיתחו משהו אנטי דתי רק כלפי היהדות. זה שקומץ חרדים מוציא לה שם רע, לא אומר שאין בה צדדים יפים כמו ערכים של חמלה, הדדיות, כיבוד האחר (כמה מפתיע, נכון?), צדק ועוד רבים. ובאשר לאמונה ולאלוהים, אפשר להאמין בכל מיני צורות, לא חייבת להיות דרך אחת. אבל הבסיס הערכי שצריך לשבת לכל אחד ואחד מאיתנו בראש, זה שאפשר להאמין. כי נכון להיום, זה כנראה ממש טאבו אצל ה"נאורים", שאגב עדיין מסתמכים על תיאוריות מודרניסטיות כמו דארווין כשאנחנו כבר בכלל עמוק בתוך הפוסט מודרניזם, ונעשו עוד מאות מחקרים שסתרו את "ממצאיו" הלא מוכחים בעליל ועדיין מתייחסים לתיאוריה שלו כמדע מדוייק ומוכח, ככה שגם המילה "נאור" לא בדיוק יכולה לתאר אתכם. אגב, עידן הנאורות הסתיים לפני כמאה שנים, תתעוררו בבקשה. שבוע רוחני לכולכם.

הטעות שלך היא שברירת המחדל היא ש"אין". לא צריך להוכיח שאין, כי אי אפשר להוכיח חוסר קיום של שום דבר. ואנחנו לא רק נגד היהדות, אלא אנחנו נגד כל הדתות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אה, וביהדות יש ערכים של כיבוד האחר? תרשה לי לגחך:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור

זה לא נכון. אני יכול להוכיח שאין כי אני פשוט לא רואה את אותו אלוהים והוא לא עושה ניסים ונפלאות כמו שעשה בתורה. מה שונה מהיום?
לעומת זאת ההוכחות שיש אלוהים נכתבו על ידי בני אדם שמחפשים להוציא את התיסכול שלהם בדמות דמיונית שלא באמת ניתן לתקשר איתה, או שלפחות היא בוחרת לא לתקשר בחזרה. facepalm

זה לא נכון. אני יכול להוכיח שאין כי אני פשוט לא רואה את אותו אלוהים והוא לא עושה ניסים ונפלאות כמו שעשה בתורה. מה שונה מהיום?
לעומת זאת ההוכחות שיש אלוהים נכתבו על ידי בני אדם שמחפשים להוציא את התיסכול שלהם בדמות דמיונית שלא באמת ניתן לתקשר איתה, או שלפחות היא בוחרת לא לתקשר בחזרה. facepalm

אני יכולה לחשוב על עוד 10 דברים שאתה לא רואה, ועדיין לא אומר שהם לא קיימים. (אטומים, למשל. "החלקיק האלוהי" למשל.) חוצמזה שזו בעיה של בני אדם שהם החליטו להגדיר את אלוהים בדמות אדם מבוגר עם זקן שגר בעננים. אפילו לי ההגדרה הזאת נשמעת מופרכת. ומה אם תקרא לזה אנרגיה? או גורל? או חייזרים (כן, יש גם כאלה...facepalm)? לכל אחד יש תפישת אלוהות אחרת, רק השמות משתנים. אני לא יודעת אם יש או אין, אני לא חרדית ולא דתיה ואפילו לא שומרת שבת, אז אני מנסה לחיות את היהדות כפי שרבי עקיבא הגדיר אותה "ואהבת לרעך כמוך". אני לא אנסה להטיף לך להאמין, מתוך כבוד לבחירה שלך לא להאמין, אל תנסה אתה להטיף לי שאין ולנסות לרסק את האמונה שלי בכל מחיר, רק בגלל שאתה מאמין שאין. בסופו של דבר, אין דבר כזה "ידיעה". פעם "ידעו" שהעולם שטוח. היו אפילו מוכנים להרוג על זה. ידיעה היא דבר דינמי והיא משתנה כל העת. וזה לא רק בזה, זה בכל תחום בחיים. פעם "ידעו" שהשחורים באפריקה הם תתי אדם (כלומר סמי אנושיים) וזה לא קרה לפני כל כך הרבה זמן (אגב דארווין) למען האמת, יש מצב שאילולא עשה היטלר שימוש ציני ודוחה בתיאוריה הזאת, לא היינו בכלל טורחים לחפש אלטרנטיבה לטיעון הזה עד ימינו. אני בשנים האחרונות נמנעת מלהשתמש במילים "ידיעה", "אובייקטיביות", "עובדה", "הוכחה" וכולי (תואר במדעי החברה עושה את זה לאנשים, מסתבר) מפני שבעולם של בני אדם הן חסרות משמעות, הן לא אומרות לי כלום. אנחנו יצורים פרשניים ותו לו. תמיד מחפשים לתת משמעות לקיום שלנו, להסביר איך העולם עובד, מאין באנו ושאר חארטות. אנחנו מסתכלים מנקודות מבט שונות (ולראיה- הדיון הזה), נותנים פרשנות לדברים מאותה נקודת מבט ולכן עולמנו הוא הכל,למעט אובייקטיבי, עובדתי, נוקשה ובעל אמת אחת. לכן, כל הדעות לגיטימיות, כל עוד הן לא פוגעות באחר. אני מאמינה שזה גם חלק מזכויות האדם ע"ע. וזה הכל. יש לי הרבה מאוד חברים אתאיסטים, חברים שרוצים להאמין ולא יכולים, חברים מאמינים אבל לא דתיים, דתיים, אפילו ידיד שהתחרד, וחברים שעוד לא החליטו אם יש או אין, ואת כולם אני מכבדת והם אותי ואין להם שום בעיה עם האמונה שלי. זה כל מה שניסיתי להגיד. הבידול הזה לפי קריטריונים מטופשים של אמונה או אתאיזם הוא לא לרמה של אף אחד מכם, אני בטוחה בזה. תשאירו את זה לפרימיטיביים האמיתיים. גם ככה יש מספיק.
יום נעים 😃

טוב, אם כך אני אלוהים עד שיוכח אחרת.

בוגר לכל דעות. אבל אולי.. לך תדע... אולי אתה בכלל בוחן ככה את האמונה שלנו בכך שאתה מתחזה לאתאיסט. יודע מה? יותר טוב: אולי היום בלילה יתגלה אליך המלאך גבריאל ויגיד לך שנבחרת להיות נביא.... או אולי בכלל אתה המלאך גבריאל בכבודו ובעצמו...

אם אתה כבר מגזים, אז לפחות עד הסוף. למה לעצור באמצע...? להמשיך? כי אני יכולה... אפילו עד מחר, אני גם מבטיחה ליהנות מזה... (that's what she said....)😣

בוגר לכל דעות. אבל אולי.. לך תדע... אולי אתה בכלל בוחן ככה את האמונה שלנו בכך שאתה מתחזה לאתאיסט. יודע מה? יותר טוב: אולי היום בלילה יתגלה אליך המלאך גבריאל ויגיד לך שנבחרת להיות נביא.... או אולי בכלל אתה המלאך גבריאל בכבודו ובעצמו...

אם אתה כבר מגזים, אז לפחות עד הסוף. למה לעצור באמצע...? להמשיך? כי אני יכולה... אפילו עד מחר, אני גם מבטיחה ליהנות מזה... (that's what she said....)😣

באמת למה את נותנת דוגמאות רק מהיהדות?
אולי זאוס יתגלה אליי, ויבקש ממני להחליף את אטלס בנשיאת העולם על כתפיי.
או שהאל זבבה משבט הזולו של אפריקה יתגלה אליי ויהפוך אותי לכהן וודו.
ואם זה לא היה ברור - אני ממשיך עם הראש שלך - שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה, אין אמת אחת וכו'. תראי את ההרצאה של סם האריס, חבל לי למחזר את דבריו.

ואם זה לא היה ברור - אני ממשיך עם הראש שלך - שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה, אין אמת אחת וכו'. תראי את ההרצאה של סם האריס, חבל לי למחזר את דבריו.

בכיף, אין לי בעיה עם זה 😃 אני לא מתעצבנת ולא כועסת, להיפך... אני יכולה גם לצחוק על זה.. אני גם יכולה לצחוק על עצמי.......
יודע מה? אולי בכלל אתה הצאצא האחרון של ישו הצלוב? אומרים שהוא עד היום מתהלך ביננו.... גם האנטי כרייסט, שבקרוב נצטרך להילחם בו ובלוציפר. אולי נגייס לשורותינו את בת הים הקטנה ואצבעונית..... בטוח יש להן כמה טריקים בשרוול...

http://en.wikipedia.org/wiki/Occam's_razor

I am the one who dwells within. 👹

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אגב, דווקא אטלס?? אם כבר עבודה קשה אז את סיזיפוס... אין כמו לגלגל אבן כל היום לראש ההר ולראות אותה מתגלגלת חזרה למטה בערב. הנאה צרופה. אגב אם תרצה להילחם יום אחד בזאוס, תמיד תוכל לחבור לקרייטוס... אומרים שיוצא בקרוב "גוד אוף וור" חדש, למרות שתהרוג אותי, אין לי מושג בכלל מה כבר אפשר לחדש בעלילה הזאת אחרי שהוא כבר הרג את כל האלים והחריב את העולם פחות או יותר.... קצת פסיכי הקרייטוס הזה עכשיו כשחושבים על זה...😳

יש אלוהים, הנה הוא: rip.png

אננ לא מבין איך אתאיסטים יכולים להרשות לעצמם להגיד שאנשים דתיים אינם מכבדים ארחים?
אני חושב שזה נובע מהעובדה שאתם מסתכלים על אנשים חרדים.. כן כן חרדים,וחרדים הם אינם דתיים אלא הם אנשי דת קיצוניים.. במיוחד אלה החסידים.
הדבר הברור שאני רואה כאן לפחות הוא זלזול גורף מצד האתאיסטים בכל מי שמאמין ד
וראו כעובדה את מקרה פתיחת האשכול - ע"י אתאיסט שכנראה רק מחפש להתווכח ולריב בענייני דת.
אני חושב שאם. זה לא היה מפריע ולא מעניין אותך, מלכתחילה לא היית טורח להץעסק בנושא זה ולפרסם אותו כאן.
כשלמדתי בתיכון מחשבת ישראל. ישנן כמה דעות למה אדם אינו מאמין באלוהים וכמה מהן הן:
שנאה לאדם דתי
ביסוסים חלשים ששמע מאדם דתי או מרב גדול.
בינתיים, אני מחכה לגאון האתאיסטי שיעלה לויכוח בלייב מול אמנון יצחק במקום לפרסם סרטונים עם קול של פילוסוף ביוטיוב.
צום קל :hoel

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית