עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מי אמר שאלוהים לא אחראי על המפץ הגדול?(אם אתה רוצה הסבר פשוט מאוד אני אשמח לתת, לא מבטיח שתקבל אותו)
האתאיסטים אומרים למאמינים לפתוח את הראש ולקרוא עוד מחוץ לתורה.
אבל מה עם האתאיסטים, הם פתחו את התורה וניסו ללמוד ולהבין אותה מתישהו?
מי אמר שאלוהים לא אחראי על המפץ הגדול?(אם אתה רוצה הסבר פשוט מאוד אני אשמח לתת, לא מבטיח שתקבל אותו)
לא הבנתי איך נוצר המים בארץ?
פאק. מרתק ומבלבל באותו הזמן. היו הרבה דברים שלא הבנתי לגמרי, הכי לא הבנתי את ההסבר על תורת הקואנטים ולמה זה סביר מאוד שהיקום נוצר מ"כלום" למרות שהוא בעצם לא בדיוק "כלום" (?) WTF![]()
אם אתם מקבלים את חוקי (הכרחי) הטבע אתם לא מאפשרים מקום לטענה לפיה אלוהים "פוצץ" את המפץ, מכיוון שבמפץ הגדול נוצר גם מימד הזמן, לכן המושג "לפני" כלל לא יכול להתקיים וכתוצאה מכך לא ניתן בכלל שמשהו "פוצץ" את המפץ.
שמעתי גם על משהו אחר, עם לא פחות בעיות: מימד הזמן הוא בעצם ציר שאת הקונספט שלו אנחנו חווים באופן פרוגרסיבי ללא שליטה. כל ה"זמנים" כבר קיימים "מראש" כך שאין באמת עתיד עבר או הווה (או כמו שאינשטיין הדגיש: "ההבחנה שלנו בין עבר, הווה ועתיד אינה אלא אשלייה עקשת"). הטענה היא שאנחנו לא מסוגלים לתפוס את מימד הזמן הרביעי, כמו שבשטוחלנדיה לא מסוגלים לתפוס את המימד השלישי. השאלה העולה מכך היא למה אותו קורא (head) זז בקצב ובכיוון שהוא זז.כן אבל הבעיה הזאת קיימת גם בתיאוריית המפץ הגדול. מאחר שאין "זמן" לפני המפץ אין שום דבר שמוציא את הסינגולריות מחוסר פעולה לפעולה. מדענים 'פתרו' את זה בדרך העוד יותר לא-לוגית של הסינגולריות שיוצאת לפעולה ומאיינת אותה "מיד" (אי אפשר לומר מיד כי זה כשל לוגי, אין זמן), כאילו שהסינגולריות הזאת בכלל לא מצייתת לחוקי הטבע אלא רק מהרגע שהיא יצאה מן הכוח אל הפועל ונשארה בפועל ולא התאיינה. או במילים אחרות, רק ברגע שזה מתאים לראייה המדעית.
סרטון טוב אבל זה קשה מאוד לתפוס את זה שהכל נוצר מנקודה אחת ואז קרה פיצוץ וכל זה בויכוח הזה אני מעדיף לבחור באלוהים.
אחי אני מוכן לשים כסף שראיתי סירטונים וחקרתי את כל הנושא בהרבה יותר ממך..במילים אחרות אתה עצלן מדי בשביל לנסות להבין מה זה אומר באמת, ומה הן העובדות העומדות מאחורי התיאוריה אז אתה מעדיף את מה שקל ונוח, מיתוס מתקופת הברונזה.
סרטון טוב אבל זה קשה מאוד לתפוס את זה שהכל נוצר מנקודה אחת ואז קרה פיצוץ וכל זה בויכוח הזה אני מעדיף לבחור באלוהים.
אחי אני מוכן לשים כסף שראיתי סירטונים וחקרתי את כל הנושא בהרבה יותר ממך..
תשמע מה אני יגיד לך זה הרבה יותר קל לתפוס מאשר הסיפור עם המפץ..בטח אחי, הרי קוסם שעושה פוף ומפר את חוק שימור המסה - אנרגיה (יוצר הכל יש מאין), ושאין שום ראיה התומכת בקיומו הרבה יותר הגיוני. facepalm
אם היקום מתרחב ברגע זה סימן שהוא היה יותר קטן יותר קטן עד למשהוא יותר קטן מאטום(זה לפי סרטון שראיתי) זה ניראה לך קל לתפיסה? שכל היקום נוצר מחלקיק שהיה יותר קטן מאטום? ואז קרה "משהוא" שלא יכולים להסביר אותו ואז הוא התחיל להרחב ואז גם נוצרו אטומים מהאנרגיה וכו' בנוגע לקרינה הרקע הקוסמית אני לא יודע מה זה..אז בוא לפחות תסביר לי איך הגיעו לרעיון של המפץ הגדול, ותסביר לי מהי קרינת הרקע הקוסמית בבקשה. אם חקרת את הנושא כמו שאתה אומר, לא אמורה להיות לך בעיה.