הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל מי שרצה להבין קצת מה זה המפץ הגדול

Surgeon13

משתמש פעיל
849
4
נק' מוניטין:
327
849
4
כל אלה שלפעמים מנסים להוכיח את קיומו של אלוהים, שווה גם ללמוד קצת דברים חדשים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
פאק. מרתק ומבלבל באותו הזמן. היו הרבה דברים שלא הבנתי לגמרי, הכי לא הבנתי את ההסבר על תורת הקואנטים ולמה זה סביר מאוד שהיקום נוצר מ"כלום" למרות שהוא בעצם לא בדיוק "כלום" (?) WTF :🙁

אני חושב שזה ההסבר הכי טוב שראיתי בנושא, תודה רבה, מוניטין!

מי אמר שאלוהים לא אחראי על המפץ הגדול?(אם אתה רוצה הסבר פשוט מאוד אני אשמח לתת, לא מבטיח שתקבל אותו)
האתאיסטים אומרים למאמינים לפתוח את הראש ולקרוא עוד מחוץ לתורה.
אבל מה עם האתאיסטים, הם פתחו את התורה וניסו ללמוד ולהבין אותה מתישהו?

מי אמר שאלוהים לא אחראי על המפץ הגדול?(אם אתה רוצה הסבר פשוט מאוד אני אשמח לתת, לא מבטיח שתקבל אותו)

ומה איתך? ניסית להבין את הסיינטולוגיה? את הקוראן? את ספר הוודו של שבט הזולו?

• פותח/ת השרשור

X-מן בראו את העולם ולא אלוהים. הסבר פשוט. אם אתה לא רוצה לקבל אותו, תוכיח שהוא שגוי.
התנ"ך אינו ספר מדעי וכולל כשלים לוגיים רבים. אם הייתי חוקר או איש דת, הוא היה לי רלוונטי. מבחינתי הוא ספר היסטוריה עם אגדות ומיתולוגיות משובצות בו.

נערך לאחרונה:

אם פותחים את התורה ומבינים אותה מגלים שהיא חרטבונה. רק כשקופצים רבנים עם "פירושים" אז הדתיים מפסיקים לצאת אידיוטים.

עכשיו נשאלת השאלה, אם לרבנים מותר לפרש איך שבא להם את התנ"ך, אז בעצם לא רשום בו כלום כי הכל ניתן לשינוי? יכלו פשוט לרשום "אבג" ורבנים יפרשו את זה ל"פירוש" של התנ"ך היום.

מכיוון שלא היה זמן לפני המפץ הגדול, או אפילו חוקיות מסוימת של סיבה ותוצאה, לומר ש"אלוהים אחראי למפץ הגדול" זה קשקוש חסר משמעות.
אני אשמח לשמוע את ההסבר שלך כדי שאני אוכל להסביר לך למה אתה טועה.

יש המון אתאיסטים, ולא רק אתאיסטים שחקרו ולמדו את התורה. הדעה הרווחת בקרב אותם אנשים שלא חונכו לקבל את כל מה שרשום שם כדבר אמת מוחלטת היא
שהתנ"ך הוא ספר אגדות בשילוב עם היסטוריה ופילוסופיה מוסרית פרימיטיבית. מה שאנשי הדת נוהגים לעשות זה לקחת את החלקים שהתבררו כשגויים עקב עובדות סותרות ולהמציא "פרוש", וברגע שהוא מתגלה כלא נכון ממציאים פרוש לפרוש.

כדוגמה לאגדה קח למשל את תיבת נח, ג'ו רוגן מסביר את זה יותר טוב ממני:

פאק. מרתק ומבלבל באותו הזמן. היו הרבה דברים שלא הבנתי לגמרי, הכי לא הבנתי את ההסבר על תורת הקואנטים ולמה זה סביר מאוד שהיקום נוצר מ"כלום" למרות שהוא בעצם לא בדיוק "כלום" (?) WTF
149eg.gif

אני לא מומחה בנושא, ואני בטוח שיש מישהו שמכיר את הנושא טוב יותר ממני בפורום (בבקשה תסלחו לי ותתקנו אותי אם אני טועה), אבל אני אנסה להסביר את מה שאני חושב שהבנתי ממקורות אחרים. ע"פ תורת הקוואנטים בכל רגע (ובכל מקום?) נוצרות 'תנודות קוואנטום' משום מקום, זאת אומרת 0 אנרגיה מתפצל ל1 ו -1 (אחד ומינוס אחד) אנרגיה, וזה קורה באופן ספונטני.

כמו שנאמר בסרטון סכום האנרגיה ביקום שווה ל0, ההשערה היא שבהעידר מגבלות של חלל וזמן תנודת קוואנטום שכזאת יכולה להפוך ליקום שלם, זה מה שאני הבנתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתם יכולים להסתכל על הרכיבים במולטי ויטמין, אלה חלק מהחומרים שנפלטים אל כדור הארץ כשיש "סופרנובה". לי זה עדיף בתור אמונה מאשר לחם שנופל מהשמיים.

אם אתם מקבלים את חוקי (הכרחי) הטבע אתם לא מאפשרים מקום לטענה לפיה אלוהים "פוצץ" את המפץ, מכיוון שבמפץ הגדול נוצר גם מימד הזמן, לכן המושג "לפני" כלל לא יכול להתקיים וכתוצאה מכך לא ניתן בכלל שמשהו "פוצץ" את המפץ.

אם אתם מקבלים את חוקי (הכרחי) הטבע אתם לא מאפשרים מקום לטענה לפיה אלוהים "פוצץ" את המפץ, מכיוון שבמפץ הגדול נוצר גם מימד הזמן, לכן המושג "לפני" כלל לא יכול להתקיים וכתוצאה מכך לא ניתן בכלל שמשהו "פוצץ" את המפץ.

כן אבל הבעיה הזאת קיימת גם בתיאוריית המפץ הגדול. מאחר שאין "זמן" לפני המפץ אין שום דבר שמוציא את הסינגולריות מחוסר פעולה לפעולה. מדענים 'פתרו' את זה בדרך העוד יותר לא-לוגית של הסינגולריות שיוצאת לפעולה ומאיינת אותה "מיד" (אי אפשר לומר מיד כי זה כשל לוגי, אין זמן), כאילו שהסינגולריות הזאת בכלל לא מצייתת לחוקי הטבע אלא רק מהרגע שהיא יצאה מן הכוח אל הפועל ונשארה בפועל ולא התאיינה. או במילים אחרות, רק ברגע שזה מתאים לראייה המדעית.

כן אבל הבעיה הזאת קיימת גם בתיאוריית המפץ הגדול. מאחר שאין "זמן" לפני המפץ אין שום דבר שמוציא את הסינגולריות מחוסר פעולה לפעולה. מדענים 'פתרו' את זה בדרך העוד יותר לא-לוגית של הסינגולריות שיוצאת לפעולה ומאיינת אותה "מיד" (אי אפשר לומר מיד כי זה כשל לוגי, אין זמן), כאילו שהסינגולריות הזאת בכלל לא מצייתת לחוקי הטבע אלא רק מהרגע שהיא יצאה מן הכוח אל הפועל ונשארה בפועל ולא התאיינה. או במילים אחרות, רק ברגע שזה מתאים לראייה המדעית.
שמעתי גם על משהו אחר, עם לא פחות בעיות: מימד הזמן הוא בעצם ציר שאת הקונספט שלו אנחנו חווים באופן פרוגרסיבי ללא שליטה. כל ה"זמנים" כבר קיימים "מראש" כך שאין באמת עתיד עבר או הווה (או כמו שאינשטיין הדגיש: "ההבחנה שלנו בין עבר, הווה ועתיד אינה אלא אשלייה עקשת"). הטענה היא שאנחנו לא מסוגלים לתפוס את מימד הזמן הרביעי, כמו שבשטוחלנדיה לא מסוגלים לתפוס את המימד השלישי. השאלה העולה מכך היא למה אותו קורא (head) זז בקצב ובכיוון שהוא זז.

סרטון טוב אבל זה קשה מאוד לתפוס את זה שהכל נוצר מנקודה אחת ואז קרה פיצוץ וכל זה בויכוח הזה אני מעדיף לבחור באלוהים.

סרטון טוב אבל זה קשה מאוד לתפוס את זה שהכל נוצר מנקודה אחת ואז קרה פיצוץ וכל זה בויכוח הזה אני מעדיף לבחור באלוהים.

במילים אחרות אתה עצלן מדי בשביל לנסות להבין מה זה אומר באמת, ומה הן העובדות העומדות מאחורי התיאוריה אז אתה מעדיף את מה שקל ונוח, מיתוס מתקופת הברונזה.

במילים אחרות אתה עצלן מדי בשביל לנסות להבין מה זה אומר באמת, ומה הן העובדות העומדות מאחורי התיאוריה אז אתה מעדיף את מה שקל ונוח, מיתוס מתקופת הברונזה.
אחי אני מוכן לשים כסף שראיתי סירטונים וחקרתי את כל הנושא בהרבה יותר ממך..

בטח אחי, הרי קוסם שעושה פוף ומפר את חוק שימור המסה - אנרגיה (יוצר הכל יש מאין), ושאין שום ראיה התומכת בקיומו הרבה יותר הגיוני. facepalm

נערך לאחרונה:
אחי אני מוכן לשים כסף שראיתי סירטונים וחקרתי את כל הנושא בהרבה יותר ממך..

אז בוא לפחות תסביר לי איך הגיעו לרעיון של המפץ הגדול, ותסביר לי מהי קרינת הרקע הקוסמית בבקשה. אם חקרת את הנושא כמו שאתה אומר, לא אמורה להיות לך בעיה.

בטח אחי, הרי קוסם שעושה פוף ומפר את חוק שימור המסה - אנרגיה (יוצר הכל יש מאין), ושאין שום ראיה התומכת בקיומו הרבה יותר הגיוני. facepalm
תשמע מה אני יגיד לך זה הרבה יותר קל לתפוס מאשר הסיפור עם המפץ..
אז בוא לפחות תסביר לי איך הגיעו לרעיון של המפץ הגדול, ותסביר לי מהי קרינת הרקע הקוסמית בבקשה. אם חקרת את הנושא כמו שאתה אומר, לא אמורה להיות לך בעיה.
אם היקום מתרחב ברגע זה סימן שהוא היה יותר קטן יותר קטן עד למשהוא יותר קטן מאטום(זה לפי סרטון שראיתי) זה ניראה לך קל לתפיסה? שכל היקום נוצר מחלקיק שהיה יותר קטן מאטום? ואז קרה "משהוא" שלא יכולים להסביר אותו ואז הוא התחיל להרחב ואז גם נוצרו אטומים מהאנרגיה וכו' בנוגע לקרינה הרקע הקוסמית אני לא יודע מה זה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית