הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לכל הצמחוניים בפורום. צריך עזרה בשביל עבודה.

• פותח/ת השרשור צ1ר16
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
תודה למי שכתב והתייחס. בכל מקרה בהמשך לפוסט הזה ניתקלתי בכמה צמחוניים שהביאו לי ציטוט כזה : "המיתוס שכדי להיות בריאים וחזקים צריך לאכול בעלי חיים הושלך כבר מזמן לפח הזבל של ההיסטוריה. שומן מהחי הוא אחת הסיבות המובילות למגיפת עודף המשקל ותחלואת הלב בעולם המערבי. איגוד הדיאטנים האמריקאי (ADA) פרסם נייר עמדה רשמי ובו קבע ש"תזונה צמחונית מאוזנת ומתוכננת היטב, בכל שלב במעגלי החיים, כולל בילדות, היא בריאה, וייתכן אפילו שיש לה יתרונות על תזונה הכוללת בשר". פרופ' מריון נסל, מומחית תזונה עטורת פרסים ומרצה בכירה באוניברסיטת ניו יורק, כתבה בספרה "מה לאכול": "הוכח כי הצמחונים בריאים יותר מאוכלי בשר. למי שאינו אוכל בשר בקר, בשר חזיר, בשר כבש ואפילו בשר עוף, יש סיכוי טוב יותר לא לחלות במחלות לב ובסרטן לעומת האמריקני אוכל הבשר הממוצע". בית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד פרסם לאחרונה את פירמידת המזון המומלצת, הנשענת על הידע המדעי העדכני ביותר. אחת ההמלצות הבולטות היא: "הגבילו אכילת בשר אדום".

ביקשתי לראות את המחקרים ואת נייר העמדה הזה, עד שישיגו אותו אני אשמח אם מישהו פה יוכל לתת לי כיוון למאמרים ומחקרים סותרים, אני צריך את זה גם לעבודה וגם לויכוח. אני פשוט לא יודע למצוא מחקרים ומאמרים ששווים משהו באינטרנט ואין לי מקורות טובים למאמרי תזונה (חוץ מהפורום הזה) אז אשמח לעזרה נוספת כדי לסתום להם את הפה. בכל מקרה אני זוכר שהיה פה פעם פוסט על צמחונות והמון טענות סותרות אני פשוט לא מוצא אותו אז אשמח גם אם מישהו יוכל להוביל אותו אליו.
שוב תודה לעוזרים.

נחמד לראות אנשים שלא יודעים לקרוא מחקרים או אפילו לחפש אותם, מתווכחים בעזרתם. בטח מרגיש לך נורא אקדמי.

תחפש בpubmed לפי מילות מפתח ותראה להם אבסטרקט. לא מאמין שהם ידרשו לראות יותר מזה (במקרה של ה10% אחוז שבכלל יודעים להבדיל בין מחקר לבין כל מסמך אקראי שאפשר לשלוף מהאינטרנט, ל90% האחרים אתה יכול להראות את המדריך לתזונה מונעת מחלות לב פה באתר וזה יספיק)

• פותח/ת השרשור
תודה, מצאתי בפאבמד כמה מאמרים מעניינים , את המאמר מהאתר שהזכרת לא מצאתי (חיפשתי בפורטל של קילוגרם)

• פותח/ת השרשור
אמרתי לך, אתה תמיד צודק. ואם זה מה ש"מאוד מרתק" אותך אז הטענות שלי לגביי חוסר חיי החברה שלך הן נכונות
יום טוב

תודה למי שכתב והתייחס. בכל מקרה בהמשך לפוסט הזה ניתקלתי בכמה צמחוניים שהביאו לי ציטוט כזה : "המיתוס שכדי להיות בריאים וחזקים צריך לאכול בעלי חיים הושלך כבר מזמן לפח הזבל של ההיסטוריה. שומן מהחי הוא אחת הסיבות המובילות למגיפת עודף המשקל ותחלואת הלב בעולם המערבי. איגוד הדיאטנים האמריקאי (ADA) פרסם נייר עמדה רשמי ובו קבע ש"תזונה צמחונית מאוזנת ומתוכננת היטב, בכל שלב במעגלי החיים, כולל בילדות, היא בריאה, וייתכן אפילו שיש לה יתרונות על תזונה הכוללת בשר". פרופ' מריון נסל, מומחית תזונה עטורת פרסים ומרצה בכירה באוניברסיטת ניו יורק, כתבה בספרה "מה לאכול": "הוכח כי הצמחונים בריאים יותר מאוכלי בשר. למי שאינו אוכל בשר בקר, בשר חזיר, בשר כבש ואפילו בשר עוף, יש סיכוי טוב יותר לא לחלות במחלות לב ובסרטן לעומת האמריקני אוכל הבשר הממוצע". בית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד פרסם לאחרונה את פירמידת המזון המומלצת, הנשענת על הידע המדעי העדכני ביותר. אחת ההמלצות הבולטות היא: "הגבילו אכילת בשר אדום".

ביקשתי לראות את המחקרים ואת נייר העמדה הזה, עד שישיגו אותו אני אשמח אם מישהו פה יוכל לתת לי כיוון למאמרים ומחקרים סותרים, אני צריך את זה גם לעבודה וגם לויכוח. אני פשוט לא יודע למצוא מחקרים ומאמרים ששווים משהו באינטרנט ואין לי מקורות טובים למאמרי תזונה (חוץ מהפורום הזה) אז אשמח לעזרה נוספת כדי לסתום להם את הפה. בכל מקרה אני זוכר שהיה פה פעם פוסט על צמחונות והמון טענות סותרות אני פשוט לא מוצא אותו אז אשמח גם אם מישהו יוכל להוביל אותו אליו.
שוב תודה לעוזרים.

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17485

שלום לכל הצמחוניים בפורום. יש לי עבודה בקורס שנקרא תורת השכנוע, לשכנע את המרצה שלי למה להיות צמחוני (וזה כי זה ההפך המוחלט ממה שאני חושב ועושה בפועל בנושא הזה). אז אני מתחיל לחקור את הנושא קצת אבל עדיין אשמח לשמוע מכם, מה הטענות שלכם לגבי צמחונות, מה גרם לכם להיות צמחוניים. אידיאולוגיה, בריאות אני אקבל בברכה כל טענה. תודה לעוזרים זה חשוב לי מאד.
אני אישית טבעוני, בהתחלה הייתי את זה מסיבות בריאותיות אבל עכשיו זאת כבר לא ממש הסיבה שבגללה אני טבעוני. כלומר עכשיו אני לא טבעוני בגלל סיבות בריאותיות. הסיבה שאני טבעוני זה בגלל נטו מטעמים אקולוגיים.

טעמים אקולוגיים?
אתה אוכל יותר צומח, יש פחות קיבוע של CO2 בגללך, והפרות ממשיכות להפליץ מתאן.
אז מה אקולוגי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית