הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאמן פיתוח גוף מקצועי

• פותח/ת השרשור avatar
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
זה יכול להיות, אם הם לא היו צריכים לשלם על דירה (משכנתא), אפשר להסתדר באופן יחסית מצומצם שכזה (אם גם אם אין כבלים, חוסכים באגרת טלויזיה כי אין טלויזיה ועוד כל מיני הוצאות "צדדיות" שכאלו שבסופו של דבר מסתכמות בכמה מאות ולפעמים אלפי שקלים).
כבלים יש

יותר פרקטי לחסוך ברהיטים לא כל שנה - שנתיים להחליף את העיצוב פנים , אם מכשיר חשמלי בבית מתקלקל לא ישר לקנות חדש קודם מנסים לתקן

במקום לטוס לחו״ל לשבוע לקנות מנוי שנתי לקאנטרי לכל המשפחה

ומשכנתא לא היינו צריכים לשלם

כבלים יש

יותר פרקטי לחסוך ברהיטים לא כל שנה - שנתיים להחליף את העיצוב פנים , אם מכשיר חשמלי בבית מתקלקל לא ישר לקנות חדש קודם מנסים לתקן

במקום לטוס לחו״ל לשבוע לקנות מנוי שנתי לקאנטרי לכל המשפחה

ומשכנתא לא היינו צריכים לשלם
6000 ש"ח נטו בלי משכנתא זה כמו 10,000 ש"ח עם משכנתא. אם אתה גר בפריפיריה אתה משלם גם פחות ארנונה וסביר להניח שגם מוצרים זולים אצלכם יותר.
בכל מקרה, אם היה לכם משכנתא, לא הייתם מסתדרים עם הסכום הזה. ואף אחד לא מחליף רהיטים כל שנה ורוב האנשים מנסים לתקן מכשירי חשמל שהתקלקלו, אלא אם מדובר בדברים שהתיקון שלהם יעלה יותר מהערך שלהם כחדש או קרוב לכך.

• פותח/ת השרשור
צודק

אבל אני בתור אדם צעיר ובלי משפחה לא אקח משכנתא

אני אשכור דירה 3 חדרים ב 1500 שקל או אחפש משהו קטן יותר

הוצאות מים חשמל גז אוכל wifi לא יודע כמה זה אבל בטח לא המון

דלק אני גר במקום קטן זה גם חוסך

מכונית ב 10,000 או קטנוע

קו טלפון לא צריך יש אייפון

ואני מסודר לא? נשאר מספיק כסף למותרות

אם אתה גר במקום "קטן" אין סיכוי שתעשה 5 אלף ש"ח מאימונים. מה שאומר שאתה מרחיק לעצמך את הטווח שאומר שאתה מעלה לעצמך את הדלק שאומר שאתה מעלה לעצמך את הבלאי של האוטו\אופנוע- משמע תיקונים (ולא הזכרת ביטוח) שכחת שאתה צריך לאכול גם...

• פותח/ת השרשור
אם אתה גר במקום "קטן" אין סיכוי שתעשה 5 אלף ש"ח מאימונים. מה שאומר שאתה מרחיק לעצמך את הטווח שאומר שאתה מעלה לעצמך את הדלק שאומר שאתה מעלה לעצמך את הבלאי של האוטו\אופנוע- משמע תיקונים (ולא הזכרת ביטוח) שכחת שאתה צריך לאכול גם...
אני לקחתי את זה בחשבון וזאת הסיבה שאני אקנה אוטו בשביל ליסוע לערים השכנות
דלק אני אדרוש שישלמו לי על הנסיעות (ההורים שלי תמיד עושים את זה) וההורים אומרים שאוטו במחיר כזה לא צריך לעשות לו ביטוח כי יותר זול לקנות חדש
ואני לומד מהניסיון שלהם

לגבי אוכל
תפריט ניטרלי
לעיתים קונה ממתק או חטיף בתור ארוחת צ׳יט
מאמין שאני אסתדר

אני לקחתי את זה בחשבון וזאת הסיבה שאני אקנה אוטו בשביל ליסוע לערים השכנות
דלק אני אדרוש שישלמו לי על הנסיעות (ההורים שלי תמיד עושים את זה) וההורים אומרים שאוטו במחיר כזה לא צריך לעשות לו ביטוח כי יותר זול לקנות חדש
ואני לומד מהניסיון שלהם

לגבי אוכל
תפריט ניטרלי
לעיתים קונה ממתק או חטיף בתור ארוחת צ׳יט
מאמין שאני אסתדר
אתה חייב לעשות ביטוח חובה לפי חוק, בד"כ מי שיש לו אוטו שלא עולה הרבה עושה גם צד ג'. ההורים שלך כנראה עוברים על החוק ומלמדים אותך לעשות את אותו הדבר, חינוך למופת.

ילד אתה חי בסרט ואני אומר את זה לטובתך, אם אתה חושב ש5000 ש"ח זאת הכנס מספיקה גם לאדם אחד שגר לבד אתה חי בסרט ואם ההורים שלך מבלבלים אותך בזה שמשכורת משותפת של 6000 ש"ח עם משפחה של 5 נפשות זה מספיק, כן גם אם זה בלי משכנתא ובפריפריה. אתה מסוג הילדים האלה שיצאו לעולם הגדול עם ציפיות ומחשבה שהם יודעים הכל והם באמת יתחיל להבין איך הדברים עבודים רק אחרי התרסקות כלכלית ראשונה.. אני יודע, אני הייתי כזה בן 17

• פותח/ת השרשור
אשכרא," משפחה חורגת" וסופר נאני בפוסט אחד.
תכלס

בגלל שלא עניתם החלטתי לבד
עוד כמה שנים נרשם לקורס מאמני פיתוח גוף בכירים
עד אז חדר כושר, אימוניים אישיים, ספינינג וקיקבוקס להשלמת הכנסה.

תכלס

בגלל שלא עניתם החלטתי לבד
עוד כמה שנים נרשם לקורס מאמני פיתוח גוף בכירים
עד אז חדר כושר, אימוניים אישיים, ספינינג וקיקבוקס להשלמת הכנסה.

תשמע, 1. אני מאחל לך בהצלחה ושתהיה מיליונר.
2. לא יודע מה מקשקשים לך פה בפורום על 6000 ש"ח בלי משכנתא זה בר קיום.

תן לי קצת לזרוק לעברך ניסיון חיים, טוב?
נניח ואתה גר בפריפריה - דימונה, ירוחם שדרות לצורך הדיון.

שכירות 3 חדרים - נגיד ואני זורם איתך על 1500 ש"ח, למרות שדפדוף קצר ביד שתיים מראה שאתה חולם אם תמצא שכונה סבירה בפחות מ2000. אבל נגיד.
חשמל דו חודשי - נגיד ואתה תמהוני שלא מפעיל מזגן זה מינ' 200 לחודש. אבל אם נהיה מציאותיים אתה מפעיל מזגן (אגב, מאוורר אוכל לא פחות) אז יותר בכיוון של 400 לחודש.
ארנונה - נניח שבפריפריה יותר זול (לא בהרבה, מבט אחד בנתוני הלמ"ס מלמד אחרת) ונגיד שהדירה שלך היא 70 מ"ר שזה הממוצע ל3 חדרים. אז נסגור על 500 ש"ח עם מים, כביכול 250 לחודש.
אוכל- הי, צריך אבקת חלבון, ויטמינים, בשר ועוד מלא אוכל. בלי בכלל להזכיר אוכל בחוץ. נגיד ואתה זאב בודד כל החיים. רק חלבון וויטמינים זה בערך 400 ש"ח (ועשיתי לך הנחה) תוסיף עוד 500 ש"ח מצרכים (ואני קמצן). קיבלת 900 ש"ח בחודש.
רכב - לא משנה מה ההורים שלך אומרים עם כל הכבוד. רכב ישן דורש יותר טיפולים !!! יותר זולים אמנם, אבל עדיין יותר. יש לך טסט פעם בשנה נגיד 900 ש"ח שזה לרכב קטן וישן. יש לך דלק - אני לא מאמין שתוציא פחות מ-1000 ש"ח על דלק בחודש, כי כשיש רכב נוסעים. ותאמין לי ש1000 זה סביר מאוד. יש לך ביטוח, אולי לא תצטרך מקיף אז תחסוך עוד 800 -1200 ש"ח. אבל חובה + צד ג' (ותעשה צד ג' אם אתה חכם) יעלה לך בערך 2000 ש"ח. אם אתה נהג חדש או צעיר תוסיף עוד 400 ש"ח לערך. טיפולים 10K / 15K לא ממש משנה זה בערך 800 ש"ח טיפול במוסך מורשה אמנם. 300 ש"ח לטיפול פשוט במוסך חאפר. מלבד זה יש תיקונים ברכב בלתי נמנעים בתקווה שלא ילך לך גיר או מנוע או ראש מנוע. בערך עוד 2500 בשנה על חלקים מגוונים.

אז מה היה לנו?
1. שכירות - 1500
2.חשמל+ ארנונה - 550 בממוצע לחודש.
3. אוכל - 900 ש"ח בממוצע לחודש
4. רכב - 1600 ש"ח בממוצע לחודש

רק ארבעת הבסיסיים ביותר פה עולים ביחד 4550 ש"ח בחודש.
עכשיו תו לי להגיד לך משהו, ממש הורדתי לך פה מחירים - אתה תראה לבד שהכל יוצא יותר.
לא הכנסתי פה פלאפון, כבלים, ביגוד, הנעלה , מנוי לחדר כושר, יציאות עם חברים, מכשירים חשמליים שמצריכים תיקון, אירועים של חברים ועוד מלאאאאא....

אז שאנשים יפסיקו לקשקש, גם בלי משכנתא, 6 אלף זה לא ריאלי.

נערך לאחרונה:
תשמע, 1. אני מאחל לך בהצלחה ושתהיה מיליונר.
2. לא יודע מה מקשקשים לך פה בפורום על 6000 ש"ח בלי משכנתא זה בר קיום.

תן לי קצת לזרוק לעברך ניסיון חיים, טוב?
נניח ואתה גר בפריפריה - דימונה, ירוחם שדרות לצורך הדיון.

שכירות 3 חדרים - נגיד ואני זורם איתך על 1500 ש"ח, למרות שדפדוף קצר ביד שתיים מראה שאתה חולם אם תמצא שכונה סבירה בפחות מ2000. אבל נגיד.
חשמל דו חודשי - נגיד ואתה תמהוני שלא מפעיל מזגן זה מינ' 200 לחודש. אבל אם נהיה מציאותיים אתה מפעיל מזגן (אגב, מאוורר אוכל לא פחות) אז יותר בכיוון של 400 לחודש.
ארנונה - נניח שבפריפריה יותר זול (לא בהרבה, מבט אחד בנתוני הלמ"ס מלמד אחרת) ונגיד שהדירה שלך היא 70 מ"ר שזה הממוצע ל3 חדרים. אז נסגור על 500 ש"ח עם מים, כביכול 250 לחודש.
אוכל- הי, צריך אבקת חלבון, ויטמינים, בשר ועוד מלא אוכל. בלי בכלל להזכיר אוכל בחוץ. נגיד ואתה זאב בודד כל החיים. רק חלבון וויטמינים זה בערך 400 ש"ח (ועשיתי לך הנחה) תוסיף עוד 500 ש"ח מצרכים (ואני קמצן). קיבלת 900 ש"ח בחודש.
רכב - לא משנה מה ההורים שלך אומרים עם כל הכבוד. רכב ישן דורש יותר טיפולים !!! יותר זולים אמנם, אבל עדיין יותר. יש לך טסט פעם בשנה נגיד 900 ש"ח שזה לרכב קטן וישן. יש לך דלק - אני לא מאמין שתוציא פחות מ-1000 ש"ח על דלק בחודש, כי כשיש רכב נוסעים. ותאמין לי ש1000 זה סביר מאוד. יש לך ביטוח, אולי לא תצטרך מקיף אז תחסוך עוד 800 -1200 ש"ח. אבל חובה + צד ג' (ותעשה צד ג' אם אתה חכם) יעלה לך בערך 2000 ש"ח. אם אתה נהג חדש או צעיר תוסיף עוד 400 ש"ח לערך. טיפולים 10K / 15K לא ממש משנה זה בערך 800 ש"ח טיפול במוסך מורשה אמנם. 300 ש"ח לטיפול פשוט במוסך חאפר. מלבד זה יש תיקונים ברכב בלתי נמנעים בתקווה שלא ילך לך גיר או מנוע או ראש מנוע. בערך עוד 2500 בשנה על חלקים מגוונים.

אז מה היה לנו?
1. שכירות - 1500
2.חשמל+ ארנונה - 550 בממוצע לחודש.
3. אוכל - 900 ש"ח בממוצע לחודש
4. רכב - 1600 ש"ח בממוצע לחודש

רק ארבעת הבסיסיים ביותר פה עולים ביחד 4550 ש"ח בחודש.
עכשיו תו לי להגיד לך משהו, ממש הורדתי לך פה מחירים - אתה תראה לבד שהכל יוצא יותר.
לא הכנסתי פה פלאפון, כבלים, ביגוד, הנעלה , מנוי לחדר כושר, יציאות עם חברים, מכשירים חשמליים שמצריכים תיקון, אירועים של חברים ועוד מלאאאאא....

אז שאנשים יפסיקו לקשקש, גם בלי משכנתא, 6 אלף זה לא ריאלי.
אבל הוא כתב לך שההורים שלו לא משלמים משכנתא, אז תוריד את ה 1500 שקל והינה לך, חיים ברי קיום ב 6000 שקלים לחודש.
הוא עצמו כן ישלם וסביר להניח שלבד הוא יצליח להתקיים מ 6000 שקל בחודש, אבל עם משפחה, לא ריאלי.

משה, ה-1500 שהוא שם זה לא משכנתא, זו השכירות. אלא אם כן ההורים שלך מיליונרים אתה תשלם אחד מהם, לא יעזור.

אבל הוא כתב לך שההורים שלו לא משלמים משכנתא, אז תוריד את ה 1500 שקל והינה לך, חיים ברי קיום ב 6000 שקלים לחודש.
הוא עצמו כן ישלם וסביר להניח שלבד הוא יצליח להתקיים מ 6000 שקל בחודש, אבל עם משפחה, לא ריאלי.

משה, תוריד את 1500 ש"ח שכירות בסדר.
תוסיף עכשיו ילדים למשוואה. מן הסתם להורים שלו יש ילדים.
שנתחיל לדבר על ההוצאות שילדים גוררים?
מ-6000 ש"ח קשה עד בלתי אפשרי להתקיים בכבוד.
אגב, פורסמה פה הכתבה של אושרת קוטלר על "הזנות העלאק אקדמאית" , הנשים האלה הורידו עצמן לזנות למרות שהן הרוויחו יותר מ6 אלף.
רווק ללא עזרה מההורים יתקשה להתקיים לבד ממשכורת של 6 אלף.
ישנן דרכים לחסוך בהוצאות השכירות,חשמל וארנונה כגון: דירת שותפים.
אבל עדיין, זה לא משאיר לך הרבה.

משה, ה-1500 שהוא שם זה לא משכנתא, זו השכירות. אלא אם כן ההורים שלך מיליונרים אתה תשלם אחד מהם, לא יעזור.
הוא כתב במפורש "משכנתא לא היינו צריכים לשלם" = הוא גם לא שילם שכירות = הבית שלהם, הם שילמו אותו/קיבלו אותו/ whatever

איזה מפונקים יש פה, אעלק משכורת של 8 אלף לחודש זה לא מספיק.
אף אחד לא אומר לכם לגור במרכז תל אביב

מסתדרים בסופו של דבר, אולי עם פחות מותרות, אבל זה באמת לא כזה קשה

נערך לאחרונה:

אתה בטוח במה שאתה אומר?
אולי תקרא שוב את ההוצאות הבסיסיות ביותר שרשמתי.

חבל שאתה לא יודע על מה אתה מדבר.

תקשיב ילד\חייזר (אחרי הכל, קוראים לך avatar),

6000-8000 שקל בחודש זה כלום כסף. לרווק זה יכול להיות סביר אבל זה סכום שלא מאפשר לך:
1. לחסוך סכום משמעותי להמשך החיים.
2. איכות חיים מעבר לבסיסית.
3. לרכוש השכלה

זה סכום שלא מאפשר לך עוד הרבה מאוד דברים אבל אלו ה-3 המהותיים ביותר.

כשתהיה לך בת זוג ומשפחה משלך זה לא יאפשר לך:
1. לאפשר למשפחה שלך איכות חיים טובה (לא מדבר על חיי מותרות אלא על איכות חיים בסיסית טובה).
2. לרכוש לילדיך השכלה
3. לחסוך כסף

מעבר לזה ש:
1. אתה לא תופס ביום 20 מתאמנים אישיים.
2. מתאמנים אישיים לא זמינים לאימונים כל הזמן - תמיד בתקופות חגים כמות האימונים האישיים יורדת.
3. אתה יוצא לחופשה = אין אימונים = אין כסף שנכנס ומנגד אתה מוציא כסף על החופשה.
4. כמות הזמן שיש לך לעבודה כמדריך מוגבלת - ביום יש 24 שעות ועוד לא נמצא הבן אדם שהצליח לשנות זאת.

בקיצור צא מהסרט, מדריך חדר כושר ומאמן אישי זה טוב בשביל להכניס קצת כסף אבל זה ממש לא תחום בשביל לחיות ממנו.

אני מכיר כמה ש"חיים" מהתחום הזה ובאמת עושים 20-30 בחודש אבל:

1. בכל המקרים מדובר בכסף שרובו הגדול שחור.
2. הם עובדים כמעט כל יום מ-6 בבוקר ועד 10 בערב

לא מפתיע שלאף אחד מהם אין משפחה - ברור לך שאי אפשר לנהל משפחה ככה (גם זוגיות אני דיי בטוח שלא).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית