שאתה אוכל פרי אתה לא אוכל סוכר אלא פרי

Int3rsys

משתמש מתחיל
191
4
נק' מוניטין:
138
191
4
הולמס פלייס
יצא לי לחטט טיפה ותראו מה מצאתי באחת התמונות של LBS בפייסבוק:
http://www.facebook.com/photo.php?f...9605056.372273.271529325056&type=3&permPage=1

541188_10151452713280057_1617696196_n.jpg

בתגובה לתמונה הזאת:

1iicz7.png

הדרך שלי להגיד משהו בצורה המפגרת שרוב האנשים בפייסבוק כותבים.

לא צילמת את הקטע הכי מצחיק זה ההמשך עם הפיתוח תנגודת לאינסולין.
זה אנשים שאני כ"כ שונא ... רבים בנושאים שהידע שלהם בנושא נובע ממקסימום 4 כתבות בYNET בריאות כנגד בנאדם שקורא מאמרים,מחקרים והשקיע זמן רב מהחיים שלו להבנה ולמידה בנושא.
או בקיצור WTF?

כשאתה אוכל פרי, אתה אוכל סוכרוז, בין היתר, בדיוק אותו הסוכר שאנשים שמים בתה או קפה וקונים באריזות של 1 ק"ג.

35629891.jpg

56209957.jpg

זה מזכיר לי את הבדיחה הזו שאחת מהתוכנית "הדוגמניות" אמרה אז בזמנו "
כי עוף זה ציפור, ופרה זה חיה"

במקרה והטבלה הזו נכונה (מאמין שכן) אני לא כל כך מבין מה יש ל"נטורופתית שמלמדת תזונה" להלחם כל כך על הקביעה הזו...
בהנחה שהיא לא משקרת...
או שיש ספקות לגביי הטבלה?

כשאתה אוכל פרי, אתה אוכל סוכרוז, בין היתר, בדיוק אותו הסוכר שאנשים שמים בתה או קפה וקונים באריזות של 1 ק"ג.

35629891.jpg

56209957.jpg

זה מזכיר לי את הבדיחה הזו שאחת מהתוכנית "הדוגמניות" אמרה אז בזמנו "
כי עוף זה ציפור, ופרה זה חיה"

הו, לזה חיכיתי. עכשיו בוא נבדוק את הטבלה למעלה: הם טוענים שבבננה גדולה יש 4.5 קוביות סוכר לבן (סוכרוז לצורך העניין), שאני מניח ששווה ערך לכף סוכר לקוביה. ואילו מה שהבאת עכשיו מראה שמתוך הסוכרים שיש בבננה, רק שלוש וחצי גרם הם סוכרוז (שזה פחות מכפית שטוחה של סוכר לבן). אז אין אתה מסכים את זה שהטבלה מציבה את אותה כמות סוכר לבננה ולאוריאו? (ועדיין לא דיברתי על כך שסוכר שקונים בחנות הוא מעובד, על כל המשתמע מכך. ומעניין אגב שה-28 גרם של הסוכר הלבן לא מצוין כסוכרוז אלא פשוט כ"סוכר", גם אם יש סוגריים ליד השם).

הו, לזה חיכיתי. עכשיו בוא נבדוק את הטבלה למעלה: הם טוענים שבבננה גדולה יש 4.5 קוביות סוכר לבן (סוכרוז לצורך העניין), שאני מניח ששווה ערך לכף סוכר לקוביה. ואילו מה שהבאת עכשיו מראה שמתוך הסוכרים שיש בבננה, רק שלוש וחצי גרם הם סוכרוז (שזה פחות מכפית שטוחה של סוכר לבן). אז אין אתה מסכים את זה שהטבלה מציבה את אותה כמות סוכר לבננה ולאוריאו? (ועדיין לא דיברתי על כך שסוכר שקונים בחנות הוא מעובד, על כל המשתמע מכך. ומעניין אגב שה-28 גרם של הסוכר הלבן לא מצוין כסוכרוז אלא פשוט כ"סוכר", גם אם יש סוגריים ליד השם).
אין למה לחכות, הנתונים יחסית ברורים. 1 קוביה לא שווה ל 1 כף סוכר, אלא לחצי כפית סוכר (2 גרם):
http://img198.imageshack.us/img198/1522/92501496.jpg

אז אם ב 1 בננה גדולה יש 3.5 גרם סוכרוז ובתמונה יש 4.5 קוביות סוכר (שמהווים כ-2 גרם סוכרוז) - מה שהופך את זה לנכון אם מדובר בבננה קטנה/בינונית. אני לקחתי נתונים לבננה הכי גדולה שיש בנוטרישן דאטא, בננות כאלו סביר להניח שלא תמצא בהרבה מדינות בעולם.

לגבי העניין האוריאו, לקחו אוריאו ועשו השוואה בין 2-3 עוגיות של אוריאו לבין בננה שלמה. תדמיין עכשיו מה הגודל של עוגיה מסכנה ותעשה את את החשבון לבד למה זה כן הגיוני. כמובן שבאוריאו סביר להניח יש דברים אחרים שלא נחוצים לך, בניגוד לבננה שמכילה עוד ויטמינים ומינרלים שאתה כן צריך.

לגבי ה 28 גרם סוכר לבן וסוכרוז, אני חושב, וגם NutritionData חושבים, שאם הם כותבים בסוגריים [Sucrose] בשם המוצר, זה מובן שהמוצר הוא 100% סוכרוז ולא צריך לציין במרכיבים שלו שהוא כזה. כשרושמים 28 גרם Sugars מתכוונים 28 גרם סוכרוז, כי לא יכול להיות שם שום דבר אחר.

אם קוביה אחת שווה ל-2 גרם סוכרוז, אז בבננה קטנה בינונית אמורים להיות 9 גרם סוכר, מה שלא יכול להיות אפילו לפי הנתונים שהבאת, כי כמו שאמרת, בננה עם 3.5 גרם סוכר לא תמצא בכל מקום בעולם.

לא 9. אתה צריך להבדיל בין סוכר לסוכרוז, סוכר זו פטרייה מאוד גדולה וסוכרוז נכנס תחתיו. גלוקוז, פרוקטוז ולקטוז זה גם סוכר.

97302996.jpg

85340186.jpg

כן מושון, אבל אתה השווית בין הסוכר שבבננה לבין סוכרוז וגם הבאת את הלינק לסוכרוז, שבו קבוע שקוביה = 2 גרם. אם היית אומר לי שהקוביות האלה מציינות כל סוג של סוכר שהוא אז שוב הייתי אומר שהטבלה מטעה, כי 9 גרם סוכר שמורכב מסוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז =! 9 גרם שמורכב ברובו המוחלט מסוכרוז.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית