הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

The Valsalva maneuver

HaruHaru

משתמש מתחיל
70
0
נק' מוניטין:
0
70
0
קראתי על השיטה הזאת בספר של מארק ריפטו ואני לא בטוח שהבנתי נכון, אז אשמח אם תתקנו אותי.
לפי מה שהבנתי, לפני כל חזרה צריך לקחת נשימה עמוקה ולאחוז את האוויר עמוק בפנים בזמן ששרירי הבטן מכווצים,
לא להוציא את האוויר עד סוף החזרה ולפני החזרה הבאה לקחת עוד נשימה עמוקה.
בשיטה המסורתית, יש להוציא את האוויר בזמן מאמץ ולהכניסו בחלק השני של החזרה, שיטה זו באה
למנוע שבץ ולספק דם למוח אבל אין בה תמיכה חזקה לגב כמו בשיטה הראשונה כך שהיא אינה מונעת בעיות אורתופדיות כמו
השיטה הראשונה.
לפי מארק ריפטו השיטה הראשונה מועדפת כי היא מונעת כאבי גב אך החיסרון שלה זה סיכוי גדול יותר לשבץ, מה שכמעט בלתי
אפשרי במיוחד אצל אתלטים.

מה אתה חושש שלא הבנת?
חוץ מהחלק של *כל* חזרה. אם אתה יכול לעשות כמה חזרות באותה נשימה, תעשה. וגם בחימום לא צריך.

• פותח/ת השרשור
טוב תודה, אני משתמש בשיטה הזאת בכול התרגילים?

אולי זה לא נחוץ בPC או/ו מתח. בPC אני מקבל סחרחורת אם אני לוחץ מדי.

קראתי על השיטה הזאת בספר של מארק ריפטו ואני לא בטוח שהבנתי נכון, אז אשמח אם תתקנו אותי.
לפי מה שהבנתי, לפני כל חזרה צריך לקחת נשימה עמוקה ולאחוז את האוויר עמוק בפנים בזמן ששרירי הבטן מכווצים,
לא להוציא את האוויר עד סוף החזרה ולפני החזרה הבאה לקחת עוד נשימה עמוקה.
בשיטה המסורתית, יש להוציא את האוויר בזמן מאמץ ולהכניסו בחלק השני של החזרה, שיטה זו באה
למנוע שבץ ולספק דם למוח אבל אין בה תמיכה חזקה לגב כמו בשיטה הראשונה כך שהיא אינה מונעת בעיות אורתופדיות כמו
השיטה הראשונה.
לפי מארק ריפטו השיטה הראשונה מועדפת כי היא מונעת כאבי גב אך החיסרון שלה זה סיכוי גדול יותר לשבץ, מה שכמעט בלתי
אפשרי במיוחד אצל אתלטים.

מאיפה הבאת את הטענה שזה מגדיל את הסיכוי לשבץ? כמה אנשים בעולם קיבלו שבץ בגלל וולסלבה?

• פותח/ת השרשור
אולי זה לא נחוץ בPC או/ו מתח. בPC אני מקבל סחרחורת אם אני לוחץ מדי.

מה זה PC?

מאיפה הבאת את הטענה שזה מגדיל את הסיכוי לשבץ? כמה אנשים בעולם קיבלו שבץ בגלל וולסלבה?

לפי מארק ריפטו כמות האנשים בארצות הברית שקיבלו שבץ בגלל וולסלבה שווה ערך לכמות האנשים שתבעו בבריכה עם 6-7 ליטר מים בשנה.

מה זה PC?

לפי מארק ריפטו כמות האנשים בארצות הברית שקיבלו שבץ בגלל וולסלבה שווה ערך לכמות האנשים שתבעו בבריכה עם 6-7 ליטר מים בשנה.

הא?

More people drown in 5-gallon buckets each year than have had barbell training related
strokes since the invention of barbells.

זה מהמהדורה השלישית פרק 2 :breathing
גלון= כמעט 4 ליטר.
הם טבעו בבריכה או מכל עם 20 ליטר בערך..

More people drown in 5-gallon buckets each year than have had barbell training related
strokes since the invention of barbells.

זה מהמהדורה השלישית פרק 2 :breathing

זו בדיחה, שממנה אתה אמור להבין שאף אחד לא חטף שבץ מ Valsalva.

Back
למעלה תחתית