הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחפש ספרים/סרטים

• פותח/ת השרשור Clop
  • פורסם בתאריך

Clop

משתמש פעיל
424
4
נק' מוניטין:
91
424
4
מחפש ספרים/סרטים עלילתיים בנושא מציאות סוביקטיבית שמכילים ביקורת (על החברה/ האדם / מציאות ) .
בעיקר ספרים .

יש לי כבר כמה אבל אני התרשמתי שיש פה אנשים שקוראים מעניין (וגם קיבלתי פה כמה המלצות טובות על סרטים) .
דוג' : אליסה בארץ הפלאות (?) , מטריקס .

נערך לאחרונה:
אני דיי חסר חיים כבר שבוע בגלל הלייזר בעיניים אז יצא לי לראות הרבה סרטים טובים שוב(לא כולם עם ביקורת כזו או אחרת אבל רבים יענו להגדרתך):
מועדון קרב, פורסט ג'אמפ, היוקרה, אמריקן ביוטי, אמריקה היסטורי X, נפלאות התבונה, גרין מייל, ממנטו, השתולים, שאטר איילנד, החשוד המיידי, אמן האשליות, ספרות זולה, כלבי אשמורת, לוק סטוק, שבעה חטאים, The Game, חומות של תקווה,
3:10 ליומה.
הנאה מובטחת תתענג על כל סרט.

• פותח/ת השרשור
מכיר את כולם אבל תודה ( באמת סרטים טובים ). סרטים שעוסקים בחווית מציאות סוביקטיבית עקב מחלות נפש למיניהן רלוונטיים בצורה גבולית (קצת קשה למקד את הנושא) .
אני צריך אותם לעבודה ד"א . דגש על ספרים כי כאלה אני פחות מכיר וזקוק יותר להמלצות עליהם ( סרט לוקח שעה וחצי לראות כך שאם הוא מתגלה כלא רלוונטי זה לא נורא , ספר לעומת זאת מכלה יותר זמן )

השאלה למה אתה קורא מציאות סובייקטיבית, למשהו סטייל "ההתחלה"? יש כמה כאלה, בתכלס כל האוטופיות למיניהן עונות על ההגדרה שלך. הייתי ממליץ על "עולם חדש מופלא" ו"אי" של אלדוס האקסלי, כמובן על 1984 של אורוול, שלושתם לא קלים לקריאה אבל שווים את המאמץ.

את כל מה שביקשת, ויותר, תמצא בסדרה "אבודים". צפיה מהנה.

אליסה בארץ הפלאות (רק באנגלית!)
Philip Dick - Do androids dream about electric sheep?

הסרטים ש-orelz המליץ וגם - The Life of David Gale, V for Vendetta, one flew over the cuckoo nest

בתכלס כל ספר של פיליפ ק' דיק (ויש לו המון מצוינים) יהיה טוב (ביססו עליו את בלייד ראנר, דו"ח מיוחד, זיכרון גורלי).

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה . אני בודק את כל ההמלצות שמתאימות .

במציאות סובייקטיבית הכוונה היא באמת לסגנון "התחלה" ודומיו , הבעיה שלי היא למצוא חומר ביקורתי בסגנון ולא רק עלילתי .

"האיש במצודה הרמה" של פיליפ דיק יתאים?

נערך לאחרונה:
תודה רבה על העזרה . אני בודק את כל ההמלצות שמתאימות .

במציאות סובייקטיבית הכוונה היא באמת לסגנון "התחלה" ודומיו , הבעיה שלי היא למצוא חומר ביקורתי בסגנון ולא רק עלילתי .

"האיש במצודה הרמה" של פיליפ דיק יתאים?

האיש במצודה הרמה זה ספר מצוין אבל כבד. יש לו עוד 4 ספרים באותו סגנון כבד (כבד במובן שהעלילה משמשת רקע לדיונים ארוכים בכל מיני נושאים שלא ממש קשורים אליה): confessions of a crap artist (לדעתי אחד מהספרים הטובים ביותר שלו), והטרילוגיה Valis שמורכבת משלושה ספרים.

• פותח/ת השרשור
בנתיים יש לי אליסה בארץ הפלאות , Blade runner , והאיש במצודה הרמה . אני אגיש לקבל אישור ונראה.
תודה על העזרה .

אתה קצת תתאכזב מ'בלייד ראנר' ("האם אנדרואידים חולמים על כבשים חשמליות"), זה סיפור קצר ולא מתקרב למה שעשו ממנו בסרט. אולי כדאי לך לקחת ספר אחר.

• פותח/ת השרשור
התכוונתי לקחת את הסרט האמת , הוא דווקא נראה טוב והוא גם יוריד ממני קצת קריאה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית