הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד השקפת עולם על הדת

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
הייתה שיחה קטנה בין כל מני אתאיסטים ומאמינים מסורותיים..
אמרתי להם שאני לא מאמין מכל מני סיבות, גם מבחינה פיזיקלית, אלוהים הוא דבר שאי אפשר לראות או להרגיש וגם מבחינה "מוסרית" אם אלוהים הוא כל יכול אז למה הוא נותן לילדים קטנים לההרג בכל מיני נסיבות או הדוגמא הכי קיצונית- השואה.
אז המסורותיים באמת אמרו שזה באמת מערער את האמונה, במיוחד אלו שהיו בפולין וראו את הזוועות..
מצד שני הם אמרו דבר כזה - אם כולנו היינו אתאיסטים אז לא היו חוקים "מלמעלה" שאסור להפר, זה בעצם נותן לאנשים סיבה לא לגנוב/להרוג/לאנס, ולמונע כאוס עולמי..
מה גם שהתלות הזאת באלוהים בעצם נותנת לך בטחון מזויף. לאנשים במצב טוב אין מה להאמין אבל אנשים שמרגישים בודדים ובעצם משקרים לעצמם שהכל יהיה בסדר בזכות האל הגדול, זה נותן להם מוטיבציה להמשיך לחיות.. והדוגמה הכי טובה היא שבשואה אנשים האמינו שאלוהים יציל אותם ואסור לוותר על החיים ובסופו של דבר חלק מהם ניצלו בזכות זה שלא איבדו תקווה.

מה אתם חושבים על כך?

אני חושב שאם אתה לא רוצח מישהו רק כי אתה חושב שהאבא הדמיוני שלך יעניש אותך, זה מעיד רק עליך, ולא על הצורך באלוהות בתור מקור למוסר. שלא לדבר על זה שהמוסר התנ"כי גם ככה דפוק לגמרי בסטנדרטים של חברה מתורבתת מודרנית - סקילת הומואים, אילוץ נשים להתחתן עם אנסן, ועוד, ועוד, ועוד.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאם אתה לא רוצח מישהו רק כי אתה חושב שהאבא הדמיוני שלך יעניש אותך, זה מעיד רק עליך, ולא על הצורך באלוהות בתור מקור למוסר. שלא לדבר על זה שהמוסר התנ"כי גם ככה דפוק לגמרי בסטנדרטים של חברה מתורבתת מודרנית - סקילת הומואים, אילוץ נשים להתחתן עם אנסן, ועוד, ועוד, ועוד.

לא אמרתי שזה בסדר לסמוך על דמות דמיונית, אבל אני מעדיף שאותו אדם יהיה חולה נפש שמפחד מדמות דמיונית מאשר חולה נפש שעושה נזק לאוכלוסיה.
ואני מדבר על עשרת הדברות, שזהו דבר שנמצא בעצם בכל הדתות, ולא על דברים ביהדות שלנו.

עשרת הדיברות נמצאות בבודהיזם?
מה החברים שלך מעשנים? זה בהשגחת הבד"ץ?

לא אמרתי שזה בסדר לסמוך על דמות דמיונית, אבל אני מעדיף שאותו אדם יהיה חולה נפש שמפחד מדמות דמיונית מאשר חולה נפש שעושה נזק לאוכלוסיה.
ואני מדבר על עשרת הדברות, שזהו דבר שנמצא בעצם בכל הדתות, ולא על דברים ביהדות שלנו.

בדיברות של האיסלאם יש גם ג'יהאד. במקרה הזה אתה אפילו לא צריך חולי נפש, אלא סתם אנשים רגילים לחלוטין שחושבים שהחבר הדמיוני שלהם אמר להם לפוצץ אוטובוס.

פעם מי יודע כמה שאני כבר מעלה את הסרטון הזה...😃

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
עשרת הדיברות נמצאות בבודהיזם?
מה החברים שלך מעשנים? זה בהשגחת הבד"ץ?

טוב אני אהיה מדויק יותר. התכוונתי לשלושת הדתות הגדולות.

בדיברות של האיסלאם יש גם ג'יהאד. במקרה הזה אתה אפילו לא צריך חולי נפש, אלא סתם אנשים רגילים לחלוטין שחושבים שהחבר הדמיוני שלהם אמר להם לפוצץ אוטובוס.
עוד פעם, אני מדבר על חוקי הברזל ולא על הדברים מעבר.

ואני אתאיסט בעצמי, סתם יצא לי לחשוב על זה ככה שאפילו שהאמונה היא בדבר שלא באמת קיים, עדיין יש לזה כמה יתרונות לאנושות כולה

נערך לאחרונה:
להשרף לנצח בגהנום באמת יותר מפחיד מכמה שנים בכלא, אבל יש בעיה יותר רצינית עם אנשים שבלי התנ"ך לא היו רואים שום בעיה מוסרית ברצח.

כולם כמעט משתמשים ב"אלוהים" במובן הזה . תקרא לזה מזל , קארמה , גורל .
אני בטוח שגם האתאיסטים בנינו תפסו את עצמם מקללים את המזל שלהם .

טוב אני אהיה מדויק יותר. התכוונתי לשלושת הדתות הגדולות.

עוד פעם, אני מדבר על חוקי הברזל ולא על הדברים מעבר.

ואני אתאיסט בעצמי, סתם יצא לי לחשוב על זה ככה שאפילו שהאמונה היא בדבר שלא באמת קיים, עדיין יש לזה כמה יתרונות לאנושות כולה
הדת/אמונה בסין וסביבתה (אני חושב שהם מאמינים במספר רב של אלילים), מכילה כמחצית מהאנשים שמאמינים ב"שלושת הדתות הגדולות". אין להם עשרת דיבורת והפלא ופלא, הם לא יצאו פרא אדם.

אתה אמור להיות חסיד של ידע ונאורות לא?

אתה אמור להיות חסיד של ידע ונאורות לא?

א. אני חסיד של ידע, אבל אני נגד דתות, כי אני חושב (וברמה די גבוהה של ודאות) שהדתות מונעות מאנשים לחשוב נכון (למשל לא להשלים פערי ידע בעזרת אלוהים), מונעות התקדמות במדע (ע"ע כל המהומות שיש בעולם הנוצרי סביב המחקר בתאי גזע), והן גם מניעות מלחמות כמו מסעות הצלב, גזענות, ועוד ועוד, כך שבמובן הזה כנראה שאני לא כ"כ נאור. אני מכבד את הזכות שלך להחזיק בדת X, אבל אני לא מכבד את דת X, וברוב המקרים גם לא את האדם שמחזיק בדת X, כי מה לעשות, בנאדם שמאמין בנחש מדבר זה כנראה לא אדם רציונאלי במיוחד.
ב. איך זה קשור לפוסט שכתבתי?

מה קשור השואה לערעור אמונה ? להפך ...

ובכנות , אתם באמת חושבים שספר כמו התנ"ך שכל החוקים שלו תקפים גם להיום יכל לכתוב בנאדם ? ספר שכתוב בו איך לחיות עם המשפחה איך להתנהג במצבים כאלה ואחרים ? ללא השראה (זהו הספר הראשון לא כמו הברית החדשה שכל מה שכתוב שם כמעט מעותק ונשען כל מה שכתוב אצלנו)

ובכנות , אתם באמת חושבים שספר כמו התנ"ך שכל החוקים שלו תקפים גם להיום יכל לכתוב בנאדם ? ספר שכתוב בו איך לחיות עם המשפחה איך להתנהג במצבים כאלה ואחרים ? ללא השראה (זהו הספר הראשון לא כמו הברית החדשה שכל מה שכתוב שם כמעט מעותק ונשען כל מה שכתוב אצלנו)
6 מיליון נרצחו, המון משפחות נהרסו, ניסו למחוק את העם ''הנבחר'', בוא תגיד איך בדיוק זה יגרום לך להאמין יותר באלוהי אברהם, יצחק ויעקב שאוהב אותך ויעשה הכל בשבילך.
אני מאמין שיש כח בעולם הזה וזה היקום עצמו, אבל אלוהים שבוחן את המעשים שלך ואחרי זה שולח אותך לגן עדן או גיהנום, זה כבר לא.
הדת זה מקור הרוע בעולם, המון טיפשים מקיימים מצוות שטותיות לחינם בתקווה שזה יקנה להם כרטיס לעולם הבא.

אתה חושב את עצמך למבין גדול אבל הידע שלך בדת ובפרט ביהדות ובתנ"ך הם אפסיים.
בפועל אתה בן אדם מסכן שמושפע מהחברה הקרובה שלו להאמין בסיפורי מעשיות.

חחח אני לא חושב את עצמי למבין גדול כי אני יודע שאני לא מבין גדול , הסביבה הקרובה שלי לא קשורה לדת ולא מאמינה בדת .

לגבי השואה , בדיוק השבוע הייתה את הפרשה שכביכול טוענים שהיא הוכחה לכך שהשואה אפשרית .
פרשת כי תבוא ספר דברים פרק כח (פרשה הברכות והקללות - פעם היה נהוג לומר את הקללות מהר ובשקט בשבת בבית כנסת , כיום אומרים את זה בקול ולאט , הטענה פעם לומר מהר בשביל שלא יבוא עלינו הקללות האלה , והיום אומרים מהר והטענה כי הייתה שואה והקללות כבר באו עלינו )

http://www.mechon-mamre.org/i/t/t0528.htm

אם לא נוח לך לקרוא מהאתר ההוא תקרא מפה http://kodesh.snunit.k12.il/bible/hdbri028.html?ref=SexŞhop.Com

אני מבין שאתה כבר מכור לדת.
בוא תיקח עכשיו גם אות אחת מכל פרשה ותרכיב את המילים ''אלוהים קיים'' וזאת תהיה ההוכחה לכך.

כי אתה מדבר איתי פה על הפרשה שאין לה שום משמעות בכלל, אתה מקשיב לרבנים שנותנים הרצאות והם מצליחים לקנות אותך את האמון שלך בקלות.
תחשוב מחוץ לקופסא קצת, באמת נראה לך שזה קשור לשואה מה שאמרת עכשיו??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית