הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד השקפת עולם על הדת

א. אני חסיד של ידע, אבל אני נגד דתות, כי אני חושב (וברמה די גבוהה של ודאות) שהדתות מונעות מאנשים לחשוב נכון (למשל לא להשלים פערי ידע בעזרת אלוהים), מונעות התקדמות במדע (ע"ע כל המהומות שיש בעולם הנוצרי סביב המחקר בתאי גזע), והן גם מניעות מלחמות כמו מסעות הצלב, גזענות, ועוד ועוד, כך שבמובן הזה כנראה שאני לא כ"כ נאור. אני מכבד את הזכות שלך להחזיק בדת X, אבל אני לא מכבד את דת X, וברוב המקרים גם לא את האדם שמחזיק בדת X, כי מה לעשות, בנאדם שמאמין בנחש מדבר זה כנראה לא אדם רציונאלי במיוחד.
ב. איך זה קשור לפוסט שכתבתי?

אני שאלתי כי הצגת בורות בקשר לנושא, ואתה נוהג לעשות זאת לא מעט.

מה קשור השואה לערעור אמונה ? להפך ...

ובכנות , אתם באמת חושבים שספר כמו התנ"ך שכל החוקים שלו תקפים גם להיום יכל לכתוב בנאדם ? ספר שכתוב בו איך לחיות עם המשפחה איך להתנהג במצבים כאלה ואחרים ? ללא השראה (זהו הספר הראשון לא כמו הברית החדשה שכל מה שכתוב שם כמעט מעותק ונשען כל מה שכתוב אצלנו)

כן, ספר כמו התנ"ך יכולים לכתוב בני אדם. למען האמת, כיום יכולים לכתוב ספרים בצורה הרבה יותר טובה מהתנ"ך מכיוון שיש יותר ידע ויכולת וגם אפשר להכניס אגדות ומעשיות הרבה יותר מעניינות מאשר מה שיש בתנ"ך.
התנ"ך לוקח לא מעט דברים מדתות קדומות יותר, כך שהטענה שהוא כולו חדשנות ומקוריות אינה נכונה גם כן.

אסלאם = רצח. לא ככה?
אשמח אם תאיר את עייני.

%100 אחוז צודק!
סתם, ממש לא. לא כל המוסלמים רוצים לרצוח..facepalm
אני מכיר הרבה חברה שהם אחלה והם סבבה לגמרי. נכון שיש טרוריסטים ויש אנשים רעים. אבל לא כולם ככה.

לא תודה 😃

http://he.wikipedia.org/wiki/חמשת_עמודי_האסלאם

מה לגבי 6? או שהוא לא תופס לגביך כי אתה "מוסלמי טוב"?

%100 אחוז צודק!
סתם, ממש לא. לא כל המוסלמים רוצים לרצוח..facepalm
אני מכיר הרבה חברה שהם אחלה והם סבבה לגמרי. נכון שיש טרוריסטים ויש אנשים רעים. אבל לא כולם ככה.

אמרתי אסלאם. לא מוסלמים.

נערך לאחרונה:
אני שאלתי כי הצגת בורות בקשר לנושא, ואתה נוהג לעשות זאת לא מעט.

איפה הבורות במה שאמרתי? הגי'האד הוא לא אחד מחמשת העמודים שלכם? ברור לי לחלוטין שלא כולם דוגלים בו, אבל ברגע שיש כאלה שכן, בהמשך למה שכתבתי, לא צריך חולה נפש שלא ירצח כי הוא פוחד מאלוהים, אלא יש לנו כאן אדם נורמלי שהולך לפוצץ אוטובוס. ואגב, יש לי זיכרון של פיל, אני זוכר טוב מאוד שכתבת פה פעם שהקוראן זה האמת האבסולוטית, אז כנראה שבאיזשהו מקום כשאתה כותב שאני מציג בורות, זה נובע יותר מהאמונה שלך, ולא על עובדות של ממש.

שמתם לב איך כל הויכוחי דת מתחילים מאתאיסטים אבל בסופו של דבר אתאיסטים מדביקים לעצמם על המצח 'אלוהים ודת לא מעניינים אותי'.
אבל בתכלס? רק בזה אתם מתעסקים כל היום.

and your point is?
ה' מעניין אותנו מאוד. כי יש אנשים שכופים את אורח החיים שלהם עלינו. אתה לא רואה אותנו מתווכחים עם כוהני וודו, נכון? זה כי אין מצוות וודו שכל המדינה צריכה להתיישר לפיהi כמו איסור חמץ, חוסר תחבורה ציבורית בשבת, ועוד ועוד ועוד.

נערך לאחרונה:
and your point is?
ה' מעניין אותנו מאוד. כי יש אנשים שכופים את אורח החיים שלהם עלינו. אתה לא רואה אותנו מתווכחים עם כוהני וודו, נכון? זה כי אין מצוות וודו שכל המדינה צריכה להתיישר לפיהi כמו איסור חמץ, חוסר תחבורה ציבורית בשבת, ועוד ועוד ועוד.

וזה אשמת אלוהים כי....?
רוב האתאיסטים אלו אנשים מתוסכלים מרבנים ומהדת הכפויה אז הם זורקים ת'עצבים שלהם בצורה של 'אין אלוהים'.

שמתם לב איך כל הויכוחי דת מתחילים מאתאיסטים אבל בסופו של דבר אתאיסטים מדביקים לעצמם על המצח 'אלוהים ודת לא מעניינים אותי'.
אבל בתכלס? רק בזה אתם מתעסקים כל היום.

ברגע שלא יכפו עליי לשלם על פולחן של אחרים, יסחטו אותי להתנהג בהתאם לנורמות שנכתבו לפני אלפי שנים, יקראו לי חולה נפש ושלל כינויים אחרים, יקחו לי מהכיס כסף שאותו הרווחתי בזעתי על מנת לשלם לחבורת בורים שלא מוכנים לעבוד ומחנכים את ילדיהם לאותה הבורות והנחשלות - הדת תפסיק לעניין אותי כמעט לגמרי.

וזה אשמת אלוהים כי....?

כי משתמשים בשמו בשביל כל הדברים האלה. מה גם שהוא לא קיים בכלל.

וזה אשמת אלוהים כי....?
רוב האתאיסטים אלו אנשים מתוסכלים מרבנים ומהדת הכפויה אז הם זורקים ת'עצבים שלהם בצורה של 'אין אלוהים'.

זו לא אשמת אלוהים, זו אשמת האמונה באלוהים. ואנחנו באמת חושבים שאין אלוהים. מה לעשות שאין הוכחות לקיומו, והדמות שלו המתוארת בתנ"ך היא של ילד FXP מתוסכל מינית. תתמודדו.

אני תמיד אומר, אם יש גיהנום, החרדים ובמיוחד הרבנים הם הראשונים שיכנסו לשם.
התורה נהייתה מסחרה ומשתמשים בה כדי לקבל ''תרומות'' בעיקר, אפילו מוכרים מצוות בכסף היום.

חייב לדעת מי לוקח לך כסף ?

מאיפה מגיע התקציב של משרד החינוך לחינוך חרדי?
מאיפה תקציב הכוילילים והישיבוית?
מאיפה התקציב לתשלום משכורות הרבנים ואנשי דת אחרים? מי מתקצב בניית מקוואות, בתי כנסת וכו'?

יש עוד המון דוגמאות, יש צורך להמשיך?

את כל זה הם לא משלמים בעצמם, כי הם לא עובדים: http://www.adva.org/uploaded/takziv%20memshalti%20haredim.pdf

היום הם עובדים יותר (מעל ל40% אצל הגברים וכ60% אצל הנשים), אבל הם לא מקבלים כישורים לעבודה מודרנית בשכר משתלם וגם בעלי הרבה ילדים. אחוזי התעסוקה עולים, מה שנשאר לעשות זה להפסיד לסבסד את החינוך החרדי ולצמצם בהדרגה את קצבאות הילדים ושלל ההנחות שהם מקבלים. זה ידחוף אותם להיות אזרחים יצרניים ומועילים, וגם לקבל השכלה טובה יותר.

מי משלם לשרים את ההון שהם מרוויחים ?
אתה יודע כמה כסף מקבלים הסטודנטים ?
המדינה ממנת גם ערוצי טלוויזיה כאלה ואחרים ורדיו אם אני לא טועה , מי ממן את זה ?

מי משלם לשרים את ההון שהם מרוויחים ?
אתה יודע כמה כסף מקבלים הסטודנטים ?
המדינה ממנת גם ערוצי טלוויזיה כאלה ואחרים ורדיו אם אני לא טועה , מי ממן את זה ?

את ערוצי הטלויזיה והרדיו צריך להפסיק לממן. מי שרוצה לצרוך שירותים אלו - ישלם עליהם בעצמו.
את כל הוצאות הממשלה צריך לצמצם כמה שאפשר. לגבי הסטודנטים, רובם המוחלט מקבלים שדרוג משמעותי באקדמיה ליכולתיהם ומשכורתם. הם לא יהיו אזרחים כושלים וחלשים, כך שלמדינה יש סיבה לסבסד את הלימודים - אפשר להתכווח איזה לימודים לסבסד והאם שיטת האקדמיה טובה, אבל אין ספק שאזרחים מועילים לשוק הם משהו חשוב שמותר לסבסד ולממן מכספי משלם המיסים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית