הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד השקפת עולם על הדת

אתה שוב פעם עונה לי את אותה תשובה שתאלץ אותי לענות לך את אותה תשובה , זאתי דעתך ולאחרים יש דעה אחרת .
דרך אגב תבדוק קצת מלחמות ישראל 😃 תגיד לי מה היה שם .. היום כולם מבסוטים צה"ל צה"ל צבא חזק אז קודם כל פעם לא היה לנו בכלל את צה"ל , ופעם לא היה לנו צבא חזק , ופעם כל המלחמות היינו במגמה נחותה ואיכשהו קרה נס וניצחנו בכל המלחמות .

תבדוק מלחמת יום כיפור , מלחמת ששת הימים ועוד ועוד אשמח לשמוע . אם אתה מחפש סרט שמסביר במפורט על המלחמות תרשום ביוטיוב שעת האפס 4 .

אתה שוב פעם עונה לי את אותה תשובה שתאלץ אותי לענות לך את אותה תשובה , זאתי דעתך ולאחרים יש דעה אחרת .
דרך אגב תבדוק קצת מלחמות ישראל 😃 תגיד לי מה היה שם .. היום כולם מבסוטים צה"ל צה"ל צבא חזק אז קודם כל פעם לא היה לנו בכלל את צה"ל , ופעם לא היה לנו צבא חזק , ופעם כל המלחמות היינו במגמה נחותה ואיכשהו קרה נס וניצחנו בכל המלחמות .

תבדוק מלחמת יום כיפור , מלחמת ששת הימים ועוד ועוד אשמח לשמוע . אם אתה מחפש סרט שמסביר במפורט על המלחמות תרשום ביוטיוב שעת האפס 4 .

מצוין, אז אל תפריע לעורר אנשים אחרים ולהפיץ מידע חיוני.
זה לא עניין של דעות, אלא עניין כספי נטו. מי שרוצה להיות עני מבחירה, שלא יצפה לקבל ממני כסף.
לא קרה שום נס במלחמות. אין דבר כזה ניסים.

אוקיי אז בתור עניין של כספי נטו , תדעו שהיום ראש הממשלה החליט להעביר 250 מליון שקל לרשות , הכסף הוא מכספי המיסים . הכסף של המדינה נזרק כמו לא יודע מה חבל שכל מה שמפריע לך זה רק על זה שהוא הולך ללימוד אברכים . תדעו שגם ממננים את הסטודנטים , ואת השרים בכלל השכר שהם מקבלים מעל למה שמגיע להם , בצבא יש בזבזו כסף מטורף ... ובכל מקום כמעט בארץ לצערי.

בכל מיקרה אני אשמח אם תספר לי על מלחמות ישראל ... 😃

אוקיי אז בתור עניין של כספי נטו , תדעו שהיום ראש הממשלה החליט להעביר 250 מליון שקל לרשות , הכסף הוא מכספי המיסים . הכסף של המדינה נזרק כמו לא יודע מה חבל שכל מה שמפריע לך זה רק על זה שהוא הולך ללימוד אברכים . תדעו שגם ממננים את הסטודנטים , ואת השרים בכלל השכר שהם מקבלים מעל למה שמגיע להם , בצבא יש בזבזו כסף מטורף ... ובכל מקום כמעט בארץ לצערי.

בכל מיקרה אני אשמח אם תספר לי על מלחמות ישראל ... 😃

יש הרבה דברים שמפריעים לי בבזבוז הכסף שלי. אחד מהם הוא לימוד אברכים להיות בורים וחלשים ועל זה דובר כאן, לא על כל שאר הנושאים הכלכליים. יש הרבה דברים שאפשר לצמצם ולקצץ בהם וצריך היה לעשות את זה עוד אתמול.
על מלחמות ישראל אתה יכול לקרוא בויקיפדיה ושאר מקורות המידע ההיסטוריים המקובלים, באף אחד מהם אין ניסים ונפלאות ועמודי עשן ואש שירדו מהשמים בשביל לחסל את האויבים שלנו.

אתה משעשע, צה"ל של ששת הימים היה צבא הרבה יותר חילוני מהיום (ע"ע בני ההתיישבות העובדת ויוצאי הקיבוצים), לעומת זאת צה"ל של מלחמת לבנון השנייה היה הרבה יותר דתי.

עוד פעם מדברים על א' אתם מדברים על ת' שואל על המלחמות אתם אומרים פעם היה חילוני היום דתי מה הקשר ? אמרתי שאם בא לכם אפילו אל תרשמו פה תקראו קצת על מלחמות ישראל ..

אתה זה שצריך לקרוא על מלחמות ישראל, ודחוף, כי לא היו שם שום נסים.

עוד פעם מדברים על א' אתם מדברים על ת' שואל על המלחמות אתם אומרים פעם היה חילוני היום דתי מה הקשר ? אמרתי שאם בא לכם אפילו אל תרשמו פה תקראו קצת על מלחמות ישראל ..
קודם כל, אם אתה מרגיש שאף אחד לא מבין מה שאתה אתה אומר כדאי לבחון את האפשרות שאתה פשוט לא מתנסח היטב. דבר שני, אתה זה שטענת שיש קשר ישיר בין אמונה דתית בצה"ל לנצחון במלחמות, לכן הראיתי לך שההישג המלחמתי הכי מרשים התרחש בתקופה שצה"ל היה חילוני מאוד. אם אתה עדיין לא רואה איך זה סותר את הטענה שלך כנראה שמישהו אחר צריך ללכת לקרוא.

נערך לאחרונה:
אז אני יסביר לך שוב , התורה זה לא רק חרדי וכדו' , התורה זה גם (אפילו בעיקר) להיות אדם טוב . בגלל זה כל פעם שתביאו לי טיעונים דתי מסורתי כולם כבשו כיפות אף אחד לא כבש כיפה , היה להם ציצית לא היה להם ציצית זה לא קשור בכלל ..

אני מדבר נטו על הספר , לא על האנשים , לא על הרבנים , לא על שום דבר , ואתם תמיד עונים לי בכמה כאלה וכמה כאלה ורב כזה ודתי כזה זה לא קשור בכלל , אני לא דתי , לא כובש כיפה אבל משתדל ללכת אחרי הספר אם זה בין אדם לחברו , אם זה בהתנהגות משפחתית , אם זה בעבודה ובכל מקום . וכן אני גם שומר שבת ומניח תפילין ברוך השם (זה סתם ידע כללי עליי) יש קטע שתמיד יש דיון על התורה אז אנשים עונים כן אבל הדתי ההוא , כן אבל הרב ההוא , זה לא קשור בכלל .
תורה ספר הוראות איך לחיות , יכול להיות שאתם , שלפי מה שאני מבין אתם בכלל לא מעניין אותכם הדת , יכול להיות שאתם יהודים וצדיקים גדולים יותר מהרבה אנשים שכובשים כיפה או דתיים או חרדים או אברכים או רבנים או כאלה שמנסים ללכת אחרי הספר כמוני .

ושוב פעם שאלתי לגבי מלחמות ישראל , תבדוק מה קרה במלחמות ישראל תופתע לגלות איזה ניסים קרו לנו שם , גם כשלא היה לנו צבא חזק , גם שלא היה לנו צבא בכלל , גם כשהיינו בחיסרון מספרי עצום ניצחנו .

בוא תספר לנו על הניסים. ולא, ניצחון במצב של נחיתות מספרית זה לא נס.

ככה בשלוף , מלחמת המפרץ 4000 טילים נוחתים על ישראל , 4000 בתים מתרסקים , הרוג אחד וזה בגלל שהוא שם את המסיכה ושכח לפתוח את המסיכה .

4000 טילים , 4000 בתים מתרסקים , ו.... ?

מלחמת יום כיפור , מצרים וסוריה תוקפים אותנו בהפתעה (העורף לא מוכן הצבא לא מוכן בכלל) , החזות הסורית עמדה במהפכה נגדנו , הם התקדמו עד גשר בני יעקב , נכנסו כבר לתוך ישראל הם טענו שהם באים לקחת את הבנות שלנו , אבל אחרי שנכנסו לתוך ישראל בלי מפריע נכנסו לבפנים יכלו להתקדם לעשות הרס גדול , הם החליטו לעצור ולחזור , למה ? אביגדור קהלני אמר אם אני לא טועה שהוא עם 3 טנקים ראה מולו 150 טנקים עושים פרסה וחוזרים ועד היום הוא לא יודע למה ...

אז אם אתה לא יודע להסביר משהו, זה נס מאלוהים? עוד מסקנה מבריקה. סתם לידע כללי, את מלחמת יום כיפור ניצחנו לא בזכות אלוהים, אלא בזכות רכבת אווירית מהדוד סאם, אחרי שנתנו לצילומי הלווין שלהם לראות את הטילים הגרעיניים שלנו מוכנים לפעולה.
ומלחמת המפרץ זה נס? למה היא הייתה מלכתחילה? רמת דיוק של טילים לא מונחים וששוגרו ללא מטרה ספציפית זה נס? ואגב, למה אתה סופר רק את ההרוג הישיר? מה עם כל ההרוגים העקיפים עקב חרדה והתקף לב? למה אלפי אנשים, שבחלקם הלא קטן מאמינים איבדו את בתיהם? אם ככה אלוהים שומר על העם הנבחר שלו, אני בוחר בצה"ל. תודה.

אגב, אם תשווה בין הפגיעות של הסקאדים בישראל לפגיעות של הסקאדים במלחמת איראן עיראק, כנראה שגם אללה ומוחמד עשו ניסים.

לא יודע אם שמעת על הסיפור הזה , אבל על זה מה יש לך לומר ?

דרך אגב אני לא יודע בן כמה אתה אבל תדבר לרוב עם אנשים שנכנסו לשטחים בזמן לחימה תשאל אותם מה הם אמרו לפני , ואם היה להם שם ניסים או לא ...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כל מה שאני רואה פה זה 4000 בתים מתרסקים, שזה מצב גרוע בהרבה מהמצב הניטרלי שבו לא קורה כלום.
ככה שיהוה רק מחרבן את המצב.

דרך אגב אני לא יודע בן כמה אתה אבל תדבר לרוב עם אנשים שנכנסו לשטחים בזמן לחימה תשאל אותם מה הם אמרו לפני , ואם היה להם שם ניסים או לא ...

נכנסתי לשטחים כלוחם לא פעם ולא פעמיים, שום נס או קסם של סבא שיושב בעננים לא היה שם.
היה לי מבחן באחד הסמסטרים ולא שלטתי בחומר, אם עברתי את המבחן זה אומר שזה נס אלוהי? :nono:

אוקי צודקים , רק מה ההסבר שלכם ל20 איש בכותל שלפתע נזרקים עליהם אינספור אבנים ואף בנאדם לא נפגע ?

ככה בשלוף , מלחמת המפרץ 4000 טילים נוחתים על ישראל , 4000 בתים מתרסקים , הרוג אחד וזה בגלל שהוא שם את המסיכה ושכח לפתוח את המסיכה .

4000 טילים , 4000 בתים מתרסקים , ו.... ?

במלחמת המפרץ נפלו בישראל 39 טילים, לא 4000...
היה הרוג אחד מפגיעה ישירה ועוד כמה הרוגים מחנק והתקפי לב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית