הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ראשי הציבור החרדי: אינטרנט זה חטא. ילדים שבביתם תימצא התועבה יסולקו מבית הספר

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
לקראת יום הכיפורים נשלח להורים בכל תלמודי התורה מכתב המזהיר כי ילדים שבביתם תימצא התועבה יסולקו מבית הספרעמרי מניב | 11/9/2012 8:05
לקראת הימים הנוראים יקבלו הורי התלמידים החרדים מכתבים לביתם המבהירים כי השימוש ברשת אינטרנט הוא חטא, וילדים שבביתם תימצא התועבה יורחקו מבתי הספר. אתמול התקיים כינוס חירום בנושא בו השתתפו עשרות רבנים ודיינים.
הרבנים הגדולים של הציבור החרדי, ובראשם הרב שטינמן, הרב הליטאי הבכיר כיום, הורו לכל מנהלי תלמודי התורה לשגר לכל ההורים מכתבים המזהירים אותם מפני השימוש ברשת אינטרנט דרך המחשב ודרך הטלפונים החכמים. המכתבים כבר החלו להישלח ויישלחו לכל התלמידים במהלך הימים הקרובים, לפני ראש השנה.
בחוזר המיוחד מתוארות השפעות השימוש ברשת האינטרנט על פי הרבנים, ובהן "משפחות מפוארות מתוכנו נהרסו מחמתם עד היסוד כשילדיהם נשארים כיתומים בחיי אביהם ואמם. ואף בתים שלא נזהרו מכך לחלוטין ירדה במאוד רמתם הרוחנית וההשפעה הלא טובה ניכרת היטב על ילדיהם".
עוד נכתב כי בהוראת הרבנים "יש לעמוד על כך שכל התלמידים הלומדים בתלמודי התורה יהיו מבתים השמורים מסכנות חמורות אלו". במכתב מסבירים המנהלים להורים כי "אין להכניס למוסדות החינוך ילדי משפחה שאינה נוהגת בעניין האינטרנט על פי ההוראות, ואם יתברר על משפחה שבנה במוסד שאינה נוהגת כן, תשקול ההנהלה המשך החזקת התלמיד במוסד החינוכי".
הרקע למהלך זה נעוץ בזליגת הטכנולוגיה לתוך החברה החרדית והקושי של הרבנים להתמודד עם עניין זה. אלו מנסים לשמר את ההיבדלות של הציבור שבראשו הם עומדים, אולם בשנים האחרונות מתקשים בכך, בעיקר עם כניסת הטלפונים החכמים.
אתמול נערך כינוס מיוחד בהשתתפות עשרות רבנים ודיינים בביתו של הרב חיים קנייבסקי, מבכירי הרבנים הליטאים, שם עסקו בדרכים למיגור כניסת הטלפונים החכמים לחברה החרדית בכלל ולשימוש התלמידים בפרט.

מרדכי בלוי, יו"ר משמרת הקודש והחינוך, מסביר: "לא ייתכן שתלמידים ילמדו בתלמודי תורה ובבית ייכנסו לתועבת האינטרנט. יש חשיבות גדולה לעצור כל כניסה של אייפונים שיהרסו את לבבות התלמידים".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/402/659.html

• פותח/ת השרשור
מודעות שהופצו בשכונות החרדיות הכילו איור של בית קברות, שהקבורים בו נפטרו לאחר שגלשו ברשת. על המצבות נכתב: "כאן נטמנה אימא'לה שגלשה בעבודה למוות" ו"אבינו היקר, נעלמת בפייסבוק"
משה הלר
פורסם: 10.09.12, 07:35המתקפה על השימוש באינטרנט ברחוב החרדי עולה מדרגה. במודעות שפורסמו בעיתונות החרדית ובבתי הכנסת הוזהרו בני המגזר מפני ההשלכות ההרסניות של הגלישה ברשת. המודעות הכילו איור של בית קברות, שעל כל אחת מהמצבות הפזורות בו כתובה סיבת המוות של הנפטרים – והיא, כמובן, תעוזתם להיעזר בשירותי האינטרנט.

כך למשל, על אחת המצבות נכתב: "כאן נטמנה אימא'לה ז"ל שגלשה בעבודה למוות". על מצבות נוספות התנוססו כתובות כמו, "משפחה שלמה נמחקה לנצח" או "אבינו היקר, נעלמת בפייסבוק".

20120906_145647_Wa.jpg

האיור. כיתובים מקוממים (צילום רפרודוקציה: שלומי כהן)

במקביל, גם תושבי השכונות החרדיות בירושלים מביעים את סלידתם מהאינטרנט באמצעות שלטים שתלו על מרפסות הבתים. השכונות מוצפות בשלטים שעליהם נכתב: "כאן לא מגרשים את השכינה, כאן אין מחשב או כל מכשיר שקולט אינטרנט או סרטים". מתחת לכיתוב צוין מספר הטלפון של 'ועדת הרבנים לענייני תקשורת', שהוקמה לצורך בירורי הלכה ואפשרויות הניתוק מהאינטרנט.

כשירות לציבור הקימה הוועדה גמ"ח שמעניק את שירותי הניתוק.

"בחודשים האחרונים התנתקו עשרות אלפים", אומרים בוועדה ולהערכתם רבים מהמתנתקים ביצעו זאת דרך טכנאי מחשב פרטיים.

בוועדה מסבירים כי לקראת הימים הנוראים בין ראש השנה ליום הכיפורים, יש צורך להגביר את המודעות לסכנות האורבות באינטרנט ולעודד את המגזר לעסוק בחזרה בתשובה והתחזקות רוחנית.

בתוך כך, לאחרונה פרסמו רבנים מובילים במגזר החרדי פסקי הלכה נגד האינטרנט. בין הסנקציות שיחולו על משתמשי האינטרנט: פסילה מעדות וביטול תוקפן של חופות שנערכו על פי עדותו של חרדי שגלש ברשת. הרב חיים קנייבסקי מהפלג הליטאי אף פרסם מאמר בנושא וטען כי יש להימנע מהאינטרנט, ברמה של "ייהרג ובל יעבור".

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4279022,00.html

אם הם כלכך נגד הטכנולוגיה אז אולי כדאי שהממשלה תאסור עליהם להיכנס גם לבתי חולים ואף תנתק את החשמל בערים חרדיות.
שיתפללו לאלוהים לחשמל ובריאות.

מאחר והם גם לא מאמינים באבולוציה, צריך לתת להם את האנטיביוטיקה הראשונה שפותחה אי פעם, ולא אחת אחרת כל שנה כשהם חולים בשפעת. אחרת, אם החיידק מתפתח זה סותר את אמונתם.

הם רוצים לבודד את עצמם,הם סגורים בגטו ולא נותנים אפילו לממשלה להיכנס לשם.

מבין את הצעדהזה ויש בו הרבה חכמה , אי אפשר להתווכח עם העובדות היה עלזה גם מחקרים , אין שטיפת מוח כמו הטלוויזיה והמחשב , היה סקר שילדים אמרו שהם מעדיפים לבלות עם המחשב והטלוויזיה מאשר עם המשפחה . מה גם שמחקרים הראו שהטלוויזיה והמחשב גורמות לבנאדם להיות אלים יותר (יש שכונות בארה"ב לא קשורות לאף דת שאסור שם טלוויזיה , אני חושב שזה בארה"ב ) אין ספק שהאינטרנט והטלוויזיה גורם לנו להיחשף לאלימות ולחוסר צניעות .

מבין את הצעדהזה ויש בו הרבה חכמה , אי אפשר להתווכח עם העובדות היה עלזה גם מחקרים , אין שטיפת מוח כמו הטלוויזיה והמחשב , היה סקר שילדים אמרו שהם מעדיפים לבלות עם המחשב והטלוויזיה מאשר עם המשפחה . מה גם שמחקרים הראו שהטלוויזיה והמחשב גורמות לבנאדם להיות אלים יותר (יש שכונות בארה"ב לא קשורות לאף דת שאסור שם טלוויזיה , אני חושב שזה בארה"ב ) אין ספק שהאינטרנט והטלוויזיה גורם לנו להיחשף לאלימות ולחוסר צניעות .

כלכך אירוני,חרדים נמנעים משטיפת מוח.
חחחחחחחחחחחחחחחחח

ומאלימות. וחוסר צניעות? פחחח...צודק, עדיף שהתלמידים החכמים יקבלו בתחת מהרב.

מה קשור מה שרשתם ?
אם התלמידים מקבלים בתחת מהרב אז הרב לא הולך אחרי התורה וגם לא התלמידים , אני הולך אחרי התורה לא אחרי הרב כזה או אחר שלא הולך אחרי התורה , עוד הפעם אתם מופשעים מהאינטרנט ונותים לי סיפור על רב כאילו הוא מייצג את כל הדתיים או אנשים .

ובטח שהם מפחדים משטיפות מוח , לצערנו שטיפות המוח הרסו את הנוער והיום גם את המבוגרים , איזה בנאדם נורמלי היה מעשן ? רק שטיפת מוח , איזו ילדה נורמלית הייתה מתלבשת כמו שהן מתלבשות היום ? איזה ילדים נורמלים בני 13 היו שותים אלכוהול או מקיימים יחסי מין ? הדברים האלה הם רק שטיפת מוח , שלא נדבר על בני 13 שדוקרים , בני 18 שדוקרים , או מהמרים או עושים סמים או סוחרי סמים או כאלה בני 15 עם 100 שקל בכיס שהופכים מלווים בריבית , רק שטיפת מוח ... תראו בנאדם הכי פשוט שיוצא מהסרט מהיר ועצבני מהקולנוע איך הוא נוסע הביתה , או אחד שרואה סרט של ג'קי צ'אן או לא יודע מי בטוח שהוא פתאום מורה לקונג פו כמובן שטיפת מוח ..

מה קשור מה שרשתם ?
אם התלמידים מקבלים בתחת מהרב אז הרב לא הולך אחרי התורה וגם לא התלמידים , אני הולך אחרי התורה לא אחרי הרב כזה או אחר שלא הולך אחרי התורה , עוד הפעם אתם מופשעים מהאינטרנט ונותים לי סיפור על רב כאילו הוא מייצג את כל הדתיים או אנשים .

ובטח שהם מפחדים משטיפות מוח , לצערנו שטיפות המוח הרסו את הנוער והיום גם את המבוגרים , איזה בנאדם נורמלי היה מעשן ? רק שטיפת מוח , איזו ילדה נורמלית הייתה מתלבשת כמו שהן מתלבשות היום ? איזה ילדים נורמלים בני 13 היו שותים אלכוהול או מקיימים יחסי מין ? הדברים האלה הם רק שטיפת מוח , שלא נדבר על בני 13 שדוקרים , בני 18 שדוקרים , או מהמרים או עושים סמים או סוחרי סמים או כאלה בני 15 עם 100 שקל בכיס שהופכים מלווים בריבית , רק שטיפת מוח ... תראו בנאדם הכי פשוט שיוצא מהסרט מהיר ועצבני מהקולנוע איך הוא נוסע הביתה , או אחד שרואה סרט של ג'קי צ'אן או לא יודע מי בטוח שהוא פתאום מורה לקונג פו כמובן שטיפת מוח ..

צודק כי לפני עידן המחשבים והטלוויזיה לא הייתה אלימות היה שלום וכולם חיו בהרמוניה.
באמת שאתה חי בסרט .

מה קשור מה שרשתם ?

איזה אלוהים מעוות נותן לכ6 מיליון מהעם שבו בחר להירצח ולמאות אלפים אחרים להפוך לפליטים חסרי כל?

העלתי את הפרק הזה השבוע לאתר פה חפש פרק דברים פרק כח אני חושב , פרשת כי תבוא שהייתה השבוע , זה פרשת הברכות הקללות .

צודק כי לפני עידן המחשבים והטלוויזיה לא הייתה אלימות היה שלום וכולם חיו בהרמוניה.
באמת שאתה חי בסרט .

זה כמו שיגידו עכשיו בואו נבטל את התמרורים והרמזורים יגידו אבל זה יגרום לתאונות אז מישו יגיד נו באמת כי לפני זה לא היו תאונות אתה חי בסרט ...

אחשלי תנהג בעיניים סגורות , אבל זה יגרום לתאונה , נו באמת כאילו לפני זה לא היו תאונות .. אז היו ? אז מה ? אז להגדיל את זה ? להגדיל את הסיכוי ? מה קשור ? תבדוק כמה היה פעם וכמה יש היום .. אם אפשר למזער את הכמות או להשאיר אותה כמו שהיא לפחות שלא תגדל לא תעשה את זה ? אבל חיי האדם הפכו למשו זניח לצערי .. אז בנאדם התאבד שרף את עצמו ... אז מישו אנס .. מישו רצח את ההורים שלו ... ילד בן 15 הידרדר לסמים .. ילדה בת 12 נכנס להריון ...ילדה בת 18 הידרדרה לזנות או חשפנות .. למה לא ללמוד מאיפה זה מגיע ? מאיפה הם לומדים את זה ?? את מי הם מחקים ולנסות למנוע את זה ?? להבין מאיפה זה קורה ולהפסיק למנוע את זה ... אני בטוח לא חושב בטוח וזה לא קשור לדת באמת שלא , שאם לא היה טלוויזיה ומחשב אנשים היו הרבה יותר רגועים , הרבה יותר סבלנים ומבלים יותר הרבה זמן עם המשפחות שלהם ומתחנכים יותר טוב .

מה קשור מה שרשתם ?

ברור שהם פוחדים מאנטי שטיפת מוח. איזה בנאדם שלא עבר שטיפת מוח חותך זין של ילד בן 8 ימים? איזה בנאדם ללא שטיפת מוח מתייחס ליחסי מין כאל פשע? איזה בנאדם ללא שטיפת מוח מתייחס לדברי הרב המצויץ שלו כאל דברי אלוהים חיים?
אה, ודתיים לא מעשנים ולא שותים אלכוהול?
אתה חי בסרט רע מאוד.

עוד פעם אתה אומר לי מה דתיים עושים זה לא משנה לי מה עושים דתיים כי הם לא מייצגים אותי ולא דת , זה כמו שאני יגיד לך בני סלע אנס הוא לא דתי אז אתה גם אנס מה קשור ??? אני מדבר על התורה על הספר עצמו , לא על הרב פלוני ולא על הדתי פלוני , אני מדבר נטו על התורה כל פעם אתה מביא דוגמאות שדתי עשה ככה וזה לא קשור בכלל .

סתם שאלה בלי שום קשר , אני אוהב אותך כי אם תירצה או לא אתה אחי .אתה זרע לבן יעקב וגם אני בן לזרע יעקב , עכשיו סתם שאלה מה דעתך על זה שהערבים רוצים שנחזיר להם את השטחים ?

גם אתה לא הולך לפי התורה. איפה כתוב שהתורה מחייבת כיפה? (ולא, כיסוי ראש זה לא כיפה).

אני לא כובש כיפה אחי , אתם כל הזמן מתבלבלים אני לא דתי .
ואני שואל רשמתי סתם שאלה מעניין אותי לדעת מה התשובה שלך .

וואלה אני עובד עם ערבים מסולמים , הם בעצמם אומרים לי כמה שהם צוחקים איתי והכל אומרים שלי שתפרוץ מלחמת איסלאם אין אנחנו נתקוף את כל היהודים אין לנו ברירה .. הם בעצמם זה הזוי להגיד הם בעצמם אומרים תראה אותכם כמה ניסים היו לכם ואתה לא מאמינים באלוהים , עושים חטאים , תראה את הבנות שלכם איך יתקלקלו (מוסלמים אומרים לי שתבינו) אומרים לי זהו נגמר הכוח שלכם ( הם יודעים איפה הכוח שלנו) , דרך אגב שגם בתנ"ך כתוב שאברהם בירך את יעקב אבל בירך גם את עשו , אמר לו שעל חרבו הוא יחיה ויעבוד את אחיו , וברגע שאחיו יעזוב את התורה עשו יפרקו עליו את כל עולו , הכוונה שברגע שנעזוב את התורה (זה לא בהכרח שמירת שבת והנחת תפילין וכדו' שבת זה גם להיות בנאדם טוב לא לרצוח לא לגנוב וכדו') אז עשו שזה הערבים יהרגו אותנו וישלטו בנו , הם בעצמם אומרים לי שבנאומים שלהם נגיד שלא יודע מי המנהיגים שלהם נגיד נסראללה הוא אומר אל תדאגו כוחם כבר לא איתם הם לא שומרים מצוות זה דבר הזוי ! ! ! אבל כן תאמינו מוסלמים יודעים מזה הדת שלנו ויש יהודים שלא .

ולגבי מה שתגיד לערבי , הוא היה פה לפנייך .. וכמו שאם תגלה עכשיו שלהורים שלך היו דירה ומישו השתלט עליה אתה תדרוש מימנו לעזוב ... אותו דבר פה .. הם היו לפנינו ודורשים שנעזוב כעיקרון הם צודקים לא ? אם לא התנ"ך אז זאת באמת מדינה שלהם ... תתחברו קצת לשורשים שיבוא ערבי להרוג אותך אתה תגיד לו אבל שמע אני לא שומר שבת לא מאמין וואלה יווללד לי בן לא יעשה לו ברית זה לא יעניין אותו .. אתה יהודי ... כמו שהיטלר היה מחפש שורשים של שורשים היו מוצא מישו שסבא של סבא של סבא שלו היה יהודי היה שוחט אותו ...

תתחברו קצת לשורשים אין לנו משו אחר .. שתבינו מזה איסלאם ותבינו איך הם גדלים בעולם ומזה אומר ומה המטרות שלהם ... אז אוקיי לא מאמין .. לא שומר שבת לא רוצה להתפלל להניח תפילין .. אל תיהיה נגד כאלה שכן .. אל תטיף לאלה שכן אל תגיד שהם לא נורמלים .. תואהב אותם תכבד אותם אל תשנא אותם ... נקודה למחשבה אח יקר .

אני לא כובש כיפה אחי , אתם כל הזמן מתבלבלים אני לא דתי .
ואני שואל רשמתי סתם שאלה מעניין אותי לדעת מה התשובה שלך .

וואלה אני עובד עם ערבים מסולמים , הם בעצמם אומרים לי כמה שהם צוחקים איתי והכל אומרים שלי שתפרוץ מלחמת איסלאם אין אנחנו נתקוף את כל היהודים אין לנו ברירה .. הם בעצמם זה הזוי להגיד הם בעצמם אומרים תראה אותכם כמה ניסים היו לכם ואתה לא מאמינים באלוהים , עושים חטאים , תראה את הבנות שלכם איך יתקלקלו (מוסלמים אומרים לי שתבינו) אומרים לי זהו נגמר הכוח שלכם ( הם יודעים איפה הכוח שלנו) , דרך אגב שגם בתנ"ך כתוב שאברהם בירך את יעקב אבל בירך גם את עשו , אמר לו שעל חרבו הוא יחיה ויעבוד את אחיו , וברגע שאחיו יעזוב את התורה עשו יפרקו עליו את כל עולו , הכוונה שברגע שנעזוב את התורה (זה לא בהכרח שמירת שבת והנחת תפילין וכדו' שבת זה גם להיות בנאדם טוב לא לרצוח לא לגנוב וכדו') אז עשו שזה הערבים יהרגו אותנו וישלטו בנו , הם בעצמם אומרים לי שבנאומים שלהם נגיד שלא יודע מי המנהיגים שלהם נגיד נסראללה הוא אומר אל תדאגו כוחם כבר לא איתם הם לא שומרים מצוות זה דבר הזוי ! ! ! אבל כן תאמינו מוסלמים יודעים מזה הדת שלנו ויש יהודים שלא .

מה הפואנטה של הקשקוש הזה?
כשלת כרגיל בכל מה שאתה מנסה לאמר. כמובן לדחוף לכל דבר את היטלר לא עוזר לטיעונים שלך - שבמילא גרועים.

נערך לאחרונה:
עוד פעם אתה אומר לי מה דתיים עושים זה לא משנה לי מה עושים דתיים כי הם לא מייצגים אותי ולא דת , זה כמו שאני יגיד לך בני סלע אנס הוא לא דתי אז אתה גם אנס מה קשור ??? אני מדבר על התורה על הספר עצמו , לא על הרב פלוני ולא על הדתי פלוני , אני מדבר נטו על התורה כל פעם אתה מביא דוגמאות שדתי עשה ככה וזה לא קשור בכלל .

סתם שאלה בלי שום קשר , אני אוהב אותך כי אם תירצה או לא אתה אחי .אתה זרע לבן יעקב וגם אני בן לזרע יעקב , עכשיו סתם שאלה מה דעתך על זה שהערבים רוצים שנחזיר להם את השטחים ?

"וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם"

"וַיִּהְיוּ בְנֵי-יִשְׂרָאֵל בַּמִּדְבָּר וַיִּמְצְאוּ אִישׁ מְקֹשֵׁשׁ עֵצִים בְּיוֹם הַשַּׁבָּת. וַיַּקְרִיבוּ אֹתוֹ הַמֹּצְאִים אֹתוֹ מְקֹשֵׁשׁ עֵצִים אֶל-מֹשֶׁה וְאֶל-אַהֲרֹן וְאֶל כָּל-הָעֵדָה. וַיַּנִּיחוּ אֹתוֹ בַּמִּשְׁמָר כִּי לֹא פֹרַשׁ מַה-יֵּעָשֶׂה לוֹ. וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה מוֹת יוּמַת הָאִישׁ רָגוֹם אֹתוֹ בָאֲבָנִים כָּל-הָעֵדָה מִחוּץ לַמַּחֲנֶה. וַיֹּצִיאוּ אֹתוֹ כָּל-הָעֵדָה אֶל-מִחוּץ לַמַּחֲנֶה וַיִּרְגְּמוּ אֹתוֹ בָּאֲבָנִים וַיָּמֹת כַּאֲשֶׁר צִוָּה יְהוָה אֶת-מֹשֶׁה‏‏""

"זָכוֹר, אֵת אֲשֶׁר-עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק, בַּדֶּרֶךְ, בְּצֵאתְכֶם מִמִּצְרָיִם. אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ, וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל-הַנֶּחֱשָׁלִים אַחֲרֶיךָ, וְאַתָּה, עָיֵף וְיָגֵעַ וְלֹא יָרֵא אֱלֹהִים. וְהָיָה בְּהָנִיחַ ה' אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל-אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב, בָּאָרֶץ אֲשֶׁר ה' אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ – תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם; לֹא תִּשְׁכָּח."

מה תאמר על הפסוקים הנ"ל? הישר מספר הספרים הנצחי בעל המוסר האלוהי הנעלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית