הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רמת המאמנים בארץ והשלכות על המתאמנים

iziktan

משתמש משקיע
2,832
1,760
נק' מוניטין:
907
2,832
1,760
הנושא הבאה מופנה למאמנים בפורום וגם לכלל המתאמנים

לפניי חצי בערך התחלתי קורס מדריכים בוינגט ולצערי הופתעתי לרמה וליחס של האנשים שנמצאים איתי ...
רובם אף פיעם לא דרכו על אפילו ריצפת מכון כושר
ומיקרה הכי טוב הידע שלהם באה מסיפניג וחוקי קרטה
אבל זה לא מה שעיצבן אותי מה שהירגיז אותי זה היחס שלהם לנושא
חצי מהם חיפשו שיטות לרמות את במיבחן שחצי פלטו שטויות בלי בסיס
למשל שהבשיעור הראשון שלנו שעברו מיתוסים באימון
היו כמה שפשוט לא קלטו את את החומר בצורה מרובעת ,
למשך חצי שעה
עפו דברם כמו
''מישקולות פוגעים בגדילה כדורסל עוזר ליגבוה , שמנים לא יכול שרירים'''
אפילו שמרצה מסביר להם הם טועים הם חוזרים על אותם מילים ולצערי גם כך לקראת סוף הקורס
וכאשר למדו שיעורי אירובי כול שנייה רצו המילים ''אבל איך זה עוזר לנו להוריד שומן?''
ואז זה הכה אותי אנשים האלו הולכים להיות מאמנים
חצי מימה שאומרים זה שטיות שהם בילבלו לעצמם במוח
וחצי השני זה פשוט חרם
אנשים האלו אמורים לאמן אנשים חדשים וחסרי ידע
ובגלל הציון העובר הנמוך והדרישות של מוסדות הספורט היום זה לרוב מה שקורה.

השלכות עצמם על מיתאמנים נוראות
יש שלושה אנשים במכון שלי שעושים סקוואטים אם מישקלים נמוכים ולא ירדו מעבר ל90 מעלות
בגלל הערות המאמנים
שחזרתי למכון פגשתי אותם ומיסתבר שהם סובלים מכאבים ברכיים ולא מבינים למה ,
עוד סיפור שזה פשוט איום
לפניי שבוע ראיתי מאמן עושה אימון אישי למישהו אם הבנץ הוא ''דחק'' 60 קילו ל8 12 חצאי חזרות בזמן שהמאמן עושה לו באט אובר
למרות שצחקתי גיליתי היום שאותו מיתאמן ניסה לעשות 50 קילו בנץ לבד ופשוט נימעך אגב המישקל וניפגע.
יש למשל בן אדם שנימצא במכון כבר שנה ולא מיתקדם בשיט אותו אחוז שומן אותם מישקלים
העיקר זה להגיע לאימון אישי
ולהוציא כסף
יש מלא דוגמאות
עוד....
השאלה שלי האם אתם חושבים שכדיי אגב כך להעלות את רמת הלימודים בארץ או אפילו להעריך את זמן הלימודים לקורסים
ואת דרישות הקורס עצמו?
כי לפי דעתי השלכות על הזולות של המיקצוע נוגעות לכול בן אדם
וזה הרבה יותר חשוב מציון עובר 65

ממה שראיתי אצלי בקורס, כדאי לעלות את הדרישות.
הרמה בסדר ומספיקה בסך הכל, הבעיה היא לרוב האנשים שבאים לעשות את הקרוס.
אני פשוט ראיתי כמה נבחנים לפני שהתור שלי הגיע, ושמע זה היה ביזיון.
זה לא קורס קשה, את האמת שהוא אפילו די כייפי, אבל כנראה שיש אנשים שזה יותר מדי בשבילם.

יש מתאמנים שבאים עם ידע כלשהוא לפני תחילת הלימודים, ומבחינתם מה שהם יודעים זה בכרח מה שנכון ולרוב הם ישארו בשלהם.

אתה יודע, ככה זה עם אנשים.

תשמע אני מסתובב בחדרי הכושר בתל אביב מגיל 14 וראיתי המון סוגי מתאמנים ומאמנים חלק ככה וחלק ככה. כדי להיות מאמן מצליח ולעשות כסף בתחום אתה לא צריך ידע נרחב אלא ידע בתקשורות עם אנשים..יש המון מאמנים ליצנים שלא יודעים לעשות אפילו סקוואטים שעושים כסף מטורף
עכשיו בקשר לרמת הקורס עצוב מאוד שזאת הרמה אני הייתי בשוק שהגעתי ללמוד..אני מאשים את מי שכתב את הרמה של התכנים בקורס והתנאי קבלה (משרד החינוך)
אבל יש בזה משהו טוב חברה שבאמת משקיעים בתחום יכולים לפתח את עצמם מבחינת ידע ולהבדיל את עצמם משאר המאמנים
אבל כן יש תחומי עניין שנלמדים ברמה דיי טובה כמו קינזיולוגיה ואולי איפה פיזולוגיה לא הכול זבל

• פותח/ת השרשור
תשמע אני מסתובב בחדרי הכושר בתל אביב מגיל 14 וראיתי המון סוגי מתאמנים ומאמנים חלק ככה וחלק ככה. כדי להיות מאמן מצליח ולעשות כסף בתחום אתה לא צריך ידע נרחב אלא ידע בתקשורות עם אנשים..יש המון מאמנים ליצנים שלא יודעים לעשות אפילו סקוואטים שעושים כסף מטורף
עכשיו בקשר לרמת הקורס עצוב מאוד שזאת הרמה אני הייתי בשוק שהגעתי ללמוד..אני מאשים את מי שכתב את הרמה של התכנים בקורס והתנאי קבלה (משרד החינוך)
אבל יש בזה משהו טוב חברה שבאמת משקיעים בתחום יכולים לפתח את עצמם מבחינת ידע ולהבדיל את עצמם משאר המאמנים
אבל כן יש תחומי עניין שנלמדים ברמה דיי טובה כמו קינזיולוגיה ואולי איפה פיזולוגיה לא הכול זבל
עזוב סקוואט דדליפט וכאלו הבעיה העיקרית שלי זה רמה אנשים שבאים לשם והזילזול למיקצוע
רובם לא סיימנו אפילו תיכון אם בגרות
וכאשר הם מגיעים למכון לא עושים את הדברים הכי בסיסים שמלמדים
כמו למשל בחיים שלי לא ראיתי מישהו באימון אישי שמישתמש בשעון דופק
או שאשכרה מוריד מישקל מתרגיל במקום לעזור למיתאמן כדיי להגיע לפאק חזרות
או להסביר לו באמת על תזונה נכונה במקום זיון שכל על רמת שומן בקוט'ג זה חוסר השקעה וזילזול במיתאמן

בתור מאמן אני יכול להגיד לך שזה מאוד תלוי במתאמן שעומד מולך יש לוקחות מהרבה סוגים וצריך לעבוד איתם בשיטות שונות

• פותח/ת השרשור
כן נכון אבל יש הבדל להתאים את עצמך למיתאמן לבין עצלנות אישית עבודה בעיניים

עצוב שזה המצב
אבל תסתכל על הצד החיובי
נגיד אתה הולך לאמן אנשים אישית ואפילו אתה יכול להציא להם לבנות להם את התפריט כאילו להיות ממש המאמן הפרטי שלהם בנוגע להכל
האמתאמנים שלך יגיעו לתוצאות בהרבה יותר טובות מאשר אצל כל הליצנים האחרים
אנשים יראו את התוצאות וילכו אליך שתדריך אותם..

אני לא חושב שיש קשר בין תעודת בגרות או מה הוא למד בבית ספר, וזה לא יהיה נכון לדרוש את זה. הדרישות לרפואה לדוגמא הן מאוד גבוהות, אבל הרמה של הרופאים היא ברצפה. (נעזוב שניה שזאת אולי הכללה)
הדרישות לדעתי צריכות להצביע על ניסיון כל שהוא מבחינת אימונים וידע מבחינת אימונים.
לדעתי? את המבחן של הסקוואט והלחיצה שעושים בוינגייט שיעשו אותו לפני הלימודים בשביל להתקבל במקום בסוף, כמו שעושים היום.
זה כבר יעשה סינון כלשהוא ויסנן אנשים שהם פשוט עצלנים ואין להם כוח ללמוד סקוואט ולהתאמן חודשיים ולעשות לחיצת חזה במשקל שמבקשים.

זה גם מאוד תלוי בצורת חשיבה של האדם.
דווקא אצלינו הרוב שנכשלו היו אלה שבשיעורים היו כותבים הכל כמו תוכי ומבקשים שיכתיבו להם כמו בבית ספר במקום לנסות להבין ולחשוב יותר בגדול ולהבין מאשר לנסות לזכור הכל במילה.

אם זה מנחם אותך זה לא ככה רק שם.

אני לומד כלכלה באוניברסיטה וגם פה יש אנשים שלא מבינים מהחיים שלהם וכל מה שתגיד על הקורס שלך יתפוס גם פה

זה פשוט עצוב, לא פעם אני מתחרפן על מה שמלמדים שם ורב עם המאמנים שלי במכון..
חלקם לא מודעים למיתוס כזה או אחר, חלק לא שמעו על תרגיל א\ב..
הקטע הכי הזוי, עצוב ומבאס... הוא שהם פשוט דופקים את המתאמנים!

המינימום שצריך לעשות זה שחובה תעודת בגרות מלאה... כרגע יש דרישה רק לסיום 12 שנות לימוד.

המינימום שצריך לעשות זה שחובה תעודת בגרות מלאה... כרגע יש דרישה רק לסיום 12 שנות לימוד.

אתה חושב שזה יבטיח שהרמה של המשתתפים בקורס תהיה טובה? אין מה לעשות, הדרישות בקורס לא גבוהות ותחום הסמכות המדריכים מגלגל המון כסף, אז מוסדות ההכשרה לא מבצעים סינון.

החומר עליו נבחנים לא מעודכן וכנראה שגם לא יתעדכן. כמו שנאמר פה כבר, הצלחה בתחום תלויה גם ביחסי אנוש וגם בידע.

אם אני בכיתה י״א עכשיו ובחופש אני רוצה כנראה להוציא תעודת מדריך , כמה זה עולה הכל כולל הכל בערך ? והאם זה אפשרי בגיל 17 ?

המרצים בוינגייט גם לא סגורים על עצמם.
למשל באנטומיה , 3 מרצים נתנו לנו 3 גרסאות לכל מיני שרירים ופעולתם.
אפילו על לחיצת כתפיים פשוטה היה ויכוח בין הרכז לראש התחום.
אז פלא ש5 מתוך 20 עברו בקורס שלי את המבחן המעשי?

אם אני בכיתה י״א עכשיו ובחופש אני רוצה כנראה להוציא תעודת מדריך , כמה זה עולה הכל כולל הכל בערך ? והאם זה אפשרי בגיל 17 ?

בין 6.5 ל7 אלף, ואם אני זוכר נכון באתר של ווינגייט היה רשום מינימום גיל 18, אבל אני מכיר כאלה שעשו בגיל 17.

בסופו של דבר רמה נמוכה של תנאי קבלה-יותר מאמנים עם רמה נמוכה יכולים לעבור את המבחנים ולקבל תעודה.
מה שיגרום להשפעה על הרמה בארץ מן הסתם.
האם אני חושב שצריך לעלות את רמת תנאי הקבלה? כן...אבל אין סיכוי שיעשו את זה כי אנשים רוצים כסף ולא אכפת להם להוליך אנשים שולל בשביל זה

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש קשר בין תעודת בגרות או מה הוא למד בבית ספר, וזה לא יהיה נכון לדרוש את זה. הדרישות לרפואה לדוגמא הן מאוד גבוהות, אבל הרמה של הרופאים היא ברצפה. (נעזוב שניה שזאת אולי הכללה)
הדרישות לדעתי צריכות להצביע על ניסיון כל שהוא מבחינת אימונים וידע מבחינת אימונים.
לדעתי? את המבחן של הסקוואט והלחיצה שעושים בוינגייט שיעשו אותו לפני הלימודים בשביל להתקבל במקום בסוף, כמו שעושים היום.
זה כבר יעשה סינון כלשהוא ויסנן אנשים שהם פשוט עצלנים ואין להם כוח ללמוד סקוואט ולהתאמן חודשיים ולעשות לחיצת חזה במשקל שמבקשים.

זה גם מאוד תלוי בצורת חשיבה של האדם.
דווקא אצלינו הרוב שנכשלו היו אלה שבשיעורים היו כותבים הכל כמו תוכי ומבקשים שיכתיבו להם כמו בבית ספר במקום לנסות להבין ולחשוב יותר בגדול ולהבין מאשר לנסות לזכור הכל במילה.
הבאתי את הדוגמה בתור מטפורה לכך שאין הבנה כללית של הגיון
אבל צודק צריך להביא בן אדם שלפחות יודע מה זה דאבל למשל שראו לנו את ההרחקת כתף בעמידה
היה אחד שאמר שזה תרגיל גרוע וזה פורק את הכתף
אמרתי לו שלא עושים את התרגלים הזה אם מישקלים גבוהים לכן אין ממש סיכוי להריסה
אבל זה משהו שכול בן אדם מיתאמן חודש אמור לדעת
דרך אגב אשכרה עשו אצלך את המיבחן? אצלי לפי מה שהבנתי לא היה שום סקוואט או לחיצה חוץ מיבחן המעשי
אבל זה פשוט מוט ריק

המרצים בוינגייט גם לא סגורים על עצמם.
למשל באנטומיה , 3 מרצים נתנו לנו 3 גרסאות לכל מיני שרירים ופעולתם.
אפילו על לחיצת כתפיים פשוטה היה ויכוח בין הרכז לראש התחום.
אז פלא ש5 מתוך 20 עברו בקורס שלי את המבחן המעשי?

אתה חושב שזה יבטיח שהרמה של המשתתפים בקורס תהיה טובה? אין מה לעשות, הדרישות בקורס לא גבוהות ותחום הסמכות המדריכים מגלגל המון כסף, אז מוסדות ההכשרה לא מבצעים סינון.

החומר עליו נבחנים לא מעודכן וכנראה שגם לא יתעדכן. כמו שנאמר פה כבר, הצלחה בתחום תלויה גם ביחסי אנוש וגם בידע.

משהו שמרצה שלי אמרה שעזר לי לעבור את הקורס בלי לצעוק כו שנייה
''אנחנו מלמדים לאמן אנשים רגילים שבאים למכון למטרות רגילות ולא bb ולא pp וכאלו ''

למרות שאני מסכים לא איתם אני מבין למה הם ככה
בסופו של דבר יש ידע מוקצנם שפעם מיתעדכן
גם התורת האימון אמרו לנו
''אנחנו מלמדים אותכם את הבסיס ולא יותר איך לכם שום זכות לבוא bb או pl להעיר לו אלא אם יש לכם ניסיון אישי בנושא '''

אבל עדיין מאמנים שואלים אותי למה אני 3 חזרות :🙁

עוד שאלה שעלתה לראשי האם אתם חושבים שהסיבה ליחס של המאמנים זה השכר שהם מקבלים?

הרי אם שכר כזה נמוך יש מצב שיש הפרעה במוטיבציה?

כן עשו אצלי את המבחן. אני עשיתי עם המקסימום (זה לפי משקל גוף) ועשיתי סקוואט ולחיצה עם 70 קילו ל10 חזרות.
היו כאלה שלא היו יכולים.
בסוף המבחן המעשי ביקשו ממני לעשות סקוואט ולחיצה ואת האמת שהרכז והבוחן לא הסתכלו ודיברו בין עצמם וזה קצת צרם לי כי אם בכל זאת אני עושה ומשתדל לעשות וזה לא קשור לאם זה קל או קשה, אני מצפה שהם יסתכלו לפחות... אבל חפיף.
במבחן מעשי המון נכשלו.

אני לא באמת יודע אם לא נתנו תעודה למי שלא עשה בסוף סקוואט ולחיצה, אבל אמרו שמי שלא יעשה יצטרך לבוא במועד אחר ורק אחרי שהוא יראה שהוא יכול לבצע הוא יקבל תעודה.

נראה לי זה מאוד תלוי מי הרכז ומי הבוחן.
הרכז שלי היה בהתחלה מוטי ואז בגלל אירוע משפחתי שהיה לו התחלף לי לרן מגן. הבוחן היה אדי.

• פותח/ת השרשור
כן עשו אצלי את המבחן. אני עשיתי עם המקסימום (זה לפי משקל גוף) ועשיתי סקוואט ולחיצה עם 70 קילו ל10 חזרות.
היו כאלה שלא היו יכולים.
בסוף המבחן המעשי ביקשו ממני לעשות סקוואט ולחיצה ואת האמת שהרכז והבוחן לא הסתכלו ודיברו בין עצמם וזה קצת צרם לי כי אם בכל זאת אני עושה ומשתדל לעשות וזה לא קשור לאם זה קל או קשה, אני מצפה שהם יסתכלו לפחות... אבל חפיף.
במבחן מעשי המון נכשלו.

אני לא באמת יודע אם לא נתנו תעודה למי שלא עשה בסוף סקוואט ולחיצה, אבל אמרו שמי שלא יעשה יצטרך לבוא במועד אחר ורק אחרי שהוא יראה שהוא יכול לבצע הוא יקבל תעודה.

נראה לי זה מאוד תלוי מי הרכז ומי הבוחן.
הרכז שלי היה בהתחלה מוטי ואז בגלל אירוע משפחתי שהיה לו התחלף לי לרן מגן. הבוחן היה אדי.

מוזר אצלי חצי המאנשים לא ידעו מה זה סקוואט...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית