הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנזיר שמכר את הפרארי שלו

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
מה דעתכם על הספר הזה?

מקריאה מלאה ( וציפייה רבה) התרשמתי, אהבתי וגם התאכזבתי. הספר מלא בתכנים יחסית מעניינים, אבל המון ׳עובדות׳ בספר מרגישות כמו זריקה של מילים ללא ביסוס, והרבה כתיבה שנועדה יותר להרשים ולהתאהב, מאשר ללמד.
בספר קיימים מספר דברים שאני שמח שנתקלתי בהם ואני אקח אותם לעצמי, אבל רובו עטוף בגוון רב מדי של מילים צבעוניים שמטרתם בעיקר להרשים ולמכור לקורא. קל לצטט ציטוטים מהעבר ולציין מילים ממכרות כמו אושר, הצלחה, שינוי בחיים, אבל יותר קשה לגרום להם להיות מציאותיים.

כמו כן, יש לכם המלצות נוספות לספרים מעניניים, בגישה דומה של הצלחה בחיים, למידה, שיפור עצמי וכדומה? הספר המליץ על ביוגרפיות של מוהאטמה גנדי, ולינקולן. שוב, מה דעתכם.

זה אכן ספר של זריקת עובדות ופנייה למכנה המשותף הנמוך ביותר (או במילים אחרות: משפטי עוגיות מזל). אם אתה מחפש דברים בסגנון (שאנשים נשבעו ששינו את חייהם אבל שאין להם תוכן ממשי) יש מגוון של ספרים כאלה, ובראשם כנראה "האלכימאי" של קואלו.

לאותו סופר יש ספר שנקרא ''השראה יומית'', ספר נחמד מרפרוף קצר בו.
אבל זה הכל בולשיט, חשיבה לבד לא תעשה כלום.

ספר טוב,אני אישית אהבתי.
יש גם את "מי הזיז את הגבינה שלי"

• פותח/ת השרשור
אני רוצה דבר אחד: להצליח. אני רוצה לגבש לעצמי את כל המשאבים שאני יכול להציב לרשותי למטרה הזאת. כרגע, יש לי זמן ( צבא) שהניצול המקסימלי שלו מבחינתי, יתחיל בדברים הקטנים, שהם קריאה של ספרים שיקנו לי כלים,ידע, שיסללו לי דרך מאיפה להתחיל.

נ.ב, אני לא בהכרח מתכוון לספרים פילוסופי\פסיכולוגים\רוחניים. ראה ציון ביוגרפיות של אישיים. כל דבר שאפשר לנצל אותו לידע, כוח, יכולת.

נערך לאחרונה:
אני רוצה דבר אחד: להצליח. אני רוצה לגבש לעצמי את כל המשאבים שאני יכול להציב לרשותי למטרה הזאת. כרגע, יש לי זמן ( צבא) שהניצול המקסימלי שלו מבחינתי, יתחיל בדברים הקטנים, שהם קריאה של ספרים שיקנו לי כלים,ידע, שיסללו לי דרך מאיפה להתחיל.

נ.ב, אני לא בהכרח מתכוון לספרים פילוסופי\פסיכולוגים\רוחניים. ראה ציון ביוגרפיות של אישיים. כל דבר שאפשר לנצל אותו לידע, כוח, יכולת.
אם מישהו היה יודע איך "להצליח", הוא לא היה כותב לך את זה בספר. מה גם שלהצליח זה מאוד סובייקטיבי, כל אחד רואה הצלחה בצורה אחרת. הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות עכשיו זה באמת לקרוא ולצבור ידע.

לפעמים הספרים האלה לא מספיק מדגישים את זה שאין תחליף לעשייה.
פשוט תיישם את מה שקראת.
אם תתחיל לקרוא כל פעם ספר אחר בשביל "לאסוף כלים" זה לא יגמר.
זה יהפוך להיות סוג של גירוי מנטאלי. כל פעם תפנטז על ההצלחה שלך אבל בתכלס אתה לא תעשה משהו ממשי להשיג אותה.

אני לא מכיר אישית את הספר ששאלת עליו (שמעתי עליו מן הסתם אבל לא קראתי). למה שפשוט לא תיישם את מה שקראת?
בלי קשר אם זה מגובה בעובדות או שזה סתם זריקה של דברים באוויר.
למי אכפת? מה ישלך להפסיד?

אתה צריך להיות סגור על מה אתה רוצה להשיג. "להצליח" זה יותר מדי מופשט.

the game-neil strauss

אבל כמו שאמרו,אתה יכול לקרוא כל החיים,אם לא תיישם את זה,זה לא ייתן לך כלום.

• פותח/ת השרשור
שכחתם דבר אחד... אני כרגע נתון למוסד מגביל. אין לי ממש אפשרות לקדם את עצמי יותר מדי, והמעשה היחידי שאני רואה נכון לעשות, הוא להתחיל לצבור ידע ולהגיע מוכן לאזרחות, כלומר לנצל את הזמן ולא לבזבז אותו. להצליח זה משהו מופשט וגדול מדי מלתאר אותו, אבל צריך להתחיל ממש ו.

לדעתי הספרים האלה הם פשוט בזבוז זמן אחד גדול.

ולשאלתך, הספר הכי נדוש ופופולרי אבל כן שווה קריאה יהיה זן ואמנות אחזקת האופנוע.

אם אתה רוצה להצליח בחיים - זה לא משנה איזה ספר תקרא. לך על תחום שמעניין אותך, תלמד אותו לעומק, ותדאג לעשות אותו בצורה שונה מכל אחד אחר שעושה אותו. edge (יתרון יחסי) זה מה שמוביל להצלחה, ולא ספרים שערכם דל מהבדיחות במסטיק בזוקה, ולא משנה אם זה בניתוח טכני של גרפים, הייטק, יזמות, שוק ההון או מה שלא יהיה.

מה זה להצליח? להיות מליוניר? מפורסם? לצאת עם מלכת הכיתה?

אם היית באמת רוצה להצליח, היית צריך לדלג על השלב הזה שנקרא צבא.

לדעתי הספרים האלה הם פשוט בזבוז זמן אחד גדול.

ולשאלתך, הספר הכי נדוש ופופולרי אבל כן שווה קריאה יהיה זן ואמנות אחזקת האופנוע.
אני לא יודע אם הם בזבוז זמן גדול, לפעמים אתה צריך לשמוע את משפט עוגיית המזל כדי לומר לעצמך "ואללה". אבל לחשוב שהם באמת מלמדים אותך משהו יהיה טעות.

אני לא יודע אם הם בזבוז זמן גדול, לפעמים אתה צריך לשמוע את משפט עוגיית המזל כדי לומר לעצמך "ואללה". אבל לחשוב שהם באמת מלמדים אותך משהו יהיה טעות.
יכול להיות שאתה צודק. כל אחד ואיך שזה עובד עליו. לי זה אמר "וואלה, עדיף לבזבז את הזמן על דברים מועילים מאשר על ספרים כאלה". זה ספרים של תרבות אינסטנט.

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך? איפה אתה רוצה לראות את עצמך עוד 5 שנים?
שאלה קשה. אם להיות שטחי, אני רואה את עצמי ממשיך ללמוד המקצוע שאני רואה את עצמי בעתיד, בזמן שאני מנהל חיים עסקיים(השקעות,נכסים,בורסה). אני מרגיש שלא עניתי מספיק טוב על השלה שלך, אבל קשה לי להסביר את עצמי.

אם אתה רוצה להצליח בחיים - זה לא משנה איזה ספר תקרא. לך על תחום שמעניין אותך, תלמד אותו לעומק, ותדאג לעשות אותו בצורה שונה מכל אחד אחר שעושה אותו. edge (יתרון יחסי) זה מה שמוביל להצלחה, ולא ספרים שערכם דל מהבדיחות במסטיק בזוקה, ולא משנה אם זה בניתוח טכני של גרפים, הייטק, יזמות, שוק ההון או מה שלא יהיה.
אני רוצה, ורואה את עצמי מתעסק בתחום שאני מאוד אוהב. הבעיה היא שאני לא רואה את עצמי מקדיש את האנרגיה רק בו. אני מרגיש שאני אגיע ל״הצלחה״ רק מללמוד את אותו התחום , להתמחות בו ואז לעבוד בו. אני מרגיש שהכסף האמיתי מגיע מהשקעות, עסקים, וכדומה. לשם כך אני צריך למצוא דרכים ללמוד איך לחשוב נכון, למה לשאוף, איך להשיג את מה שאני רוצה, ללמוד מועויות וללמוד מנסיון של אחרים... לקנות את הפויש, שאיתו אני אנעץ את המסמר, בשביל שאוכל לתלות את התמונה שאני אוהב.
יכול להיות שאתה צודק. כל אחד ואיך שזה עובד עליו. לי זה אמר "וואלה, עדיף לבזבז את הזמן על דברים מועילים מאשר על ספרים כאלה". זה ספרים של תרבות אינסטנט.
אולי אני אצליח להתקיל אותך. מה אתה ממליץ לעשות בתור קרבי שטוחן מארבים ונותרים לו רק שעה שעתיים ביום לעצמו?

אולי אני אצליח להתקיל אותך. מה אתה ממליץ לעשות בתור קרבי שטוחן מארבים ונותרים לו רק שעה שעתיים ביום לעצמו?

לקרוא זה טוב. זה אפילו מצוין. רק שאני אישית לא הייתי קורא ספרי אינסטנט שמתיימרים לגרום לך חיים מושלמים ב200 עמודים.

• פותח/ת השרשור
אם לומר את האמת, אני לא מתיימר לקרוא את הספרים האלה. הנזיר שמכר את הפרארי שלו היה ספר מוכר וזמין, אז הלכתי על ההזדמנות לקרוא אותו מתוך מחשבה וציפייה שזה יהיה ניסיון נחמד. בשום אופן אני לא לקחתי את הספר מתוך חשיבה שהוא ישנה אותי. תמיד טוב להעשיר את עצמך, או לפחות להבין קצת טוב יותר על מה כולם מדברים.

בכל מקרה, המטרה של האכשול הייתה לתת ביקורת על הרעיון המרכזי הנדוש של הספר - ולקבל שמות של ספרים קצת יותר מעניינים, ריאליסטים, המביאים תועלת אישית.

ספרי "האוננות העצמית" כשמם נועדו על-מנת ללטף לעצמך עד סיפוק מבלי להשיג דבר ממשי, ואז גומרים וחוזרים למציאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית