הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיום חיטוב - בחירת תוכנית אימונים למסה

Trainer

משתמש פעיל
524
64
נק' מוניטין:
242
524
64
היי חברה,
אני כרגע מסיים חיטוב שבמהלכו ירדתי כ9 ק"ג.
נתונים עדכניים:
גובה: 177-178
משקל: 71.5 (הייתי 80.5).

אני מעריך שכרגע אני על 13% שומן ובשבילי זה מספיק, כולם כבר אומרים לי שאני נראה כמו אנורקס ..
המשקלים שלי הם לא משקלי עבודה של פאוורליפטר אבל עדיין משקלים לא רעים (פי 2 יותר ממשקל גוף ל5 של דדליפט למשל).
במסה הקודמת השתוללתי יותר מדי ועליתי הרבה בשומן אבל הגעתי לבסיס סביר מבחינת משקלי עבודה.
המטרה היא לנסות להעלות כמה שיותר בנפח (במסה הקודמת עליתי במשקלי עבודה בעיקר כי הם היו מזעריים אני חושב שעכשיו הם כבר ברמה סבירה יותר),
תוך כדי ניסיון לא להעלות הרבה בשומן (אני יודע שאין דבר כזה מסה נקייה) כי אני בן אדם עם נטייה להשמנה, גם בתור ילד אני זוכר את עצמי שמן.
אז כנראה התפריט יהיה עד 500 מעל התחזוקה.

ההתלבטות כרגע היא בן הלינארית לבין AB קלאסית.
בלינארית אני מפחד להיתקע בגלל מחסור בקלוריות בהמשך התוכנית.

אשמח להמלצות, זכרו שהמטרה שלי היא גם להעלות במשקלים אבל גם לנסות לפתח את הגוף בצורה יותר מרשימה מהמסה הקודמת.

סליחה על החפירה ותודה רבה.

• פותח/ת השרשור
מה המשקלי עבודה שלך במורכבים ?

סקוואט (התרגיל החלש שלי) לפני שבועיים נתתי 5X115, באימונים האחרונים היה מאוד קשה ובקושי סחבתי 110X5 כנראה בגלל החיטוב.
דדליפט לפני החיטוב 150X5 היום 145X5
בנץ' - 87.5X5 לפני, 85X5 עכשיו (אמנם ירידה קלה אבל בהתחשב בזה שירדתי 9 קילו זה נחמד)
פרס - 58.5X5 לפני 55X5 עשיתי היום.

חתירה קצת בעייתי, הגעתי למשקל גבוה 90X5 אבל חבר העיר את תשומת ליבי שאני לא עושה טווח מלא אז הורדתי ואני עובד על טכניקה עם משקל קל של 60.

לדעתי תחטב עד שתהיה באזור 10%, מספר סיבות:
-אומנם זה נראה כאילו כרגע זה "מספיק", אבל ברגע שתתחיל להיות על 500 קלוריות מעל התחזוקה תוך שבוע-שבועיים אתה תעלה בנוזלים וכל החיטובים יתחילו להתפוגג ומנסיון אישי זה מאוד מוריד מהמוטיבציה.
-אתה מוריד שומן הרבה יותר מהר מבניית שריר, ברגע שתהיה חטוב אתה תיראה הרבה יותר טוב וגם, זה יתן לך מוטיבציה להקפיד יותר על התפריט כדי לשמור על התוצאות.
-על אחוז שומן נמוך אתה יכול לראות את התוצאות של המסה הרבה יותר בבירור, אתה תראה על הגוף שלך ישר אם אתה צובר יותר מדי שומן למשל ואז תדע להקטין את ההכנסה הקלורית, או להגדיל במידה ותיראה שלא צברתה שומן והמשקלי עבודה קצת תקועים.

אם אתה נראה כמו אנורקס זה לא הולך להשתנות כל כך מהר, אתה סך הכל תיראה כמו אנורקס שמן במידה ותתחיל מסה עכשיו וזה ישאר ככה למשך תקופה, אני יודע שזה מדכא להראות כאילו אתה קטן אבל בעתיד זה יעזור לך לשמור על המוטיבציה ולמשוך את המסה יותר תוך כדי הרגשה יותר שלמה על עצמך.

• פותח/ת השרשור
לדעתי תחטב עד שתהיה באזור 10%, מספר סיבות:
-אומנם זה נראה כאילו כרגע זה "מספיק", אבל ברגע שתתחיל להיות על 500 קלוריות מעל התחזוקה תוך שבוע-שבועיים אתה תעלה בנוזלים וכל החיטובים יתחילו להתפוגג ומנסיון אישי זה מאוד מוריד מהמוטיבציה.
-אתה מוריד שומן הרבה יותר מהר מבניית שריר, ברגע שתהיה חטוב אתה תיראה הרבה יותר טוב וגם, זה יתן לך מוטיבציה להקפיד יותר על התפריט כדי לשמור על התוצאות.
-על אחוז שומן נמוך אתה יכול לראות את התוצאות של המסה הרבה יותר בבירור, אתה תראה על הגוף שלך ישר אם אתה צובר יותר מדי שומן למשל ואז תדע להקטין את ההכנסה הקלורית, או להגדיל במידה ותיראה שלא צברתה שומן והמשקלי עבודה קצת תקועים.

אם אתה נראה כמו אנורקס זה לא הולך להשתנות כל כך מהר, אתה סך הכל תיראה כמו אנורקס שמן במידה ותתחיל מסה עכשיו וזה ישאר ככה למשך תקופה, אני יודע שזה מדכא להראות כאילו אתה קטן אבל בעתיד זה יעזור לך לשמור על המוטיבציה ולמשוך את המסה יותר תוך כדי הרגשה יותר שלמה על עצמך.

תודה רבה על ההתייחסות.
יש משהו במה שאתה אומר, אני תכננתי לרדת עד 11% הסיבה שאני חושב להפסיק היא שבשבועיים האחרונים האימונים הפכו לבלתי נסבלים.
בשבועיים האחרונים הייתה לי ירידה דרסטית במשקלי עבודה (שעד עכשיו הצלחתי לשמר אותם בצורה מעולה) ואני מרגיש עייפות ועצבנות רב היום.
אלה הסיבות שבגללם אני חושב להפסיק את החיטוב.

תודה רבה על ההתייחסות.
יש משהו במה שאתה אומר, אני תכננתי לרדת עד 11% הסיבה שאני חושב להפסיק היא שבשבועיים האחרונים האימונים הפכו לבלתי נסבלים.
בשבועיים האחרונים הייתה לי ירידה דרסטית במשקלי עבודה (שעד עכשיו הצלחתי לשמר אותם בצורה מעולה) ואני מרגיש עייפות ועצבנות רב היום.
גם בחיטוב הבא תפסיק בגלל זה?..

תראה, לרדת 9 קילו כל חיטוב זה ממש לא רע בשבילי..
סבבה אני גם לא אומר שזה לא טוב אבל יכול להיות שבחיטוב הבא זה יקרה לך יותר מוקדם ואתה לא אמור להישבר בגלל זה.. אם השגת את המטרה שלך בחיטוב אז לך על זה ובהצלחה במסה

• פותח/ת השרשור
סבבה אני גם לא אומר שזה לא טוב אבל יכול להיות שבחיטוב הבא זה יקרה לך יותר מוקדם ואתה לא אמור להישבר בגלל זה.. אם השגת את המטרה שלך בחיטוב אז לך על זה ובהצלחה במסה
לא אמור להישבר בגלל זה?
המטרה העיקרית שלי בחיטוב היא לשמור עד כמה שאפשר במשקלי העבודה.
ברגע שהגעתי לנקודה שהמשקלים יורדים אימון אחרי אימון זה לא משרת את המטרה שלי.

תודה רבה על ההתייחסות.

עשית העמסות? אולי אתה על גרעון קלורי גדול מדי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית