הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חלוקת זריקות טסט על פני השבוע

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
סוגייה שעלתה בפני רבים ולא נענתה:

מדוע מחלקים את זריקות הטסט לפעמיים בשבוע בד"כ גם אם המינון הוא יחסית נמוך, כמו 500 מ"ג וגם אם הוא יחסית גבוה (1~ גרם ומעלה). האם יש טווח ספיגה מקסימלי בזריקה למשך X ימים שמוזכר בספרים? אם כן, מהו? מי קבע שנדרש לעשות 2 זריקות מפוצלות? בהפרשים של 3.5 ימים?
איך זה עובד לאנשים שלוקחים 1 גרם טסט ומפצלים ל 500 מ"ג פעמיים בשבוע כנגד אנשים שלוקחים 500 מ"ג ומפצלים ל 250 מ"ג פעמיים בשבוע? פתאום אלו שלוקחים 1 גרם טסט כן יכולים לספוג 500 מ"ג בזריקה? אני מניח שסוגיית הרצפטורים תעלה לכאן, מי אמר שרצפטורים פתאום עוברים שינוי כזה מהותי ומסוגלים לקבל יותר חומר פר מנה?

אשמח למקורות בנושא או שהכל זה פשוט הא ודא וכולם פשוט הולכים אחרי המלך עיוורים?

זה לא נראה לי קשור לספיגה, הכל נספג
זה קשור לרמות טסט בדם, אתה רוצה שלא יהיו נפילות ולכן מחלק את זה ככה בגלל זמן מחצית חיים
אז אם אתה לוקח מינון יותר גבוה עדיין החלוקה זהה כי אתה רוצה שבכל זמן נתון יהיה פחות או יותר אותם רמות של טסט (פשוט במינון גבוה יהיה יותר טסט בדם בכל זמן נתון ממינון נמוך)

• פותח/ת השרשור
זה לא נראה לי קשור לספיגה, הכל נספג
זה קשור לרמות טסט בדם, אתה רוצה שלא יהיו נפילות ולכן מחלק את זה ככה בגלל זמן מחצית חיים
אז אם אתה לוקח מינון יותר גבוה עדיין החלוקה זהה כי אתה רוצה שבכל זמן נתון יהיה פחות או יותר אותם רמות של טסט (פשוט במינון גבוה יהיה יותר טסט בדם בכל זמן נתון ממינון נמוך)
Below a list of half-life's of the most commonly used steroids, esters and ancillary compounds.

Oral steroids Drug Active half-life
Anadrol / Anapolan50 (oxymetholone) 8 to 9 hours
Anavar (oxandrolone) 9 hours
Dianabol (methandrostenolone, methandienone) 4.5 to 6 hours
Methyltestosterone 4 days
Winstrol (stanozolol)
(tablets or depot taken orally) 9 hours

Depot steroids Drug Active half-life
Deca-durabolin (Nandrolone decanate) 14 days
Equipoise 14 days
Finaject (trenbolone acetate) 3 days
Primobolan (methenolone enanthate) 10.5 days
Sustanon or Omnadren 15 to 18 days
Testosterone Cypionate 12 days
Testosterone Enanthate 10.5 days
Testosterone Propionate 4.5 days
Testosterone Suspension 1 day
Winstrol (stanozolol) 1 day

Steroid esters Drug Active half-life
Formate 1.5 days
Acetate 3 days
Propionate 2 days
Phenylpropionate 4.5 days
Butyrate 6 days
Valerate 7.5 days
Hexanoate 9 days
Caproate 9 days
Isocaproate 9 days
Heptanoate 10.5 days
Enanthate 10.5 days
Octanoate 12 days
Cypionate 12 days
Nonanoate 13.5 days
Decanoate 15 days
Undecanoate 16.5 days

Ancillaries Drug Active half-life
Arimidex 3 days
Clenbuterol 1.5 days
Clomid 5 days
Cytadren 6 hours
Ephedrine 6 hours
T3 10 hours

עד כמה שאני יודע וזוכר:
בגלל שזמן מחצית החיים של טסט אננתת הוא 7 ימים מזריקים כל 3.5 ימים. הסיבה לזה, לפי מה שרן אמר - בשביל לשמור על רמת טסט כמה שיותר קבועה בדם. אין לי מושג לגביי הסיבה מעבר למה שהוא ציין.

אבל, הפסקה הקודמת מעלה שתי בעיות:
1. לפי הנתונים של משה, זמן מחצית החיים של טסט אננתת הוא 10.5 ימים ולא 7.
2. גם אם זה 7, בשביל לשמור על רמה כביכול קבועה צריך להזריק פעם ראשונה למשל 500 ומאז כל פעם 250 ברגע שעובר זמן מחצית החיים "בפעם הראשונה". ברגע שמזריקים את הכמות ההתחלתית כל פעם שהחומר יורד רק ברבע (חצי מזמן מחצית החיים), הכמות בדם ממשיכה לעלות בהדרגה עד שמפסיקים את הסייקל. אולי זו המטרה, אני לא יודע מספיק בשביל להגיד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עד כמה שאני יודע וזוכר:
בגלל שזמן מחצית החיים של טסט אננתת הוא 7 ימים מזריקים כל 3.5 ימים. הסיבה לזה, לפי מה שרן אמר - בשביל לשמור על רמת טסט כמה שיותר קבועה בדם. אין לי מושג לגביי הסיבה מעבר למה שהוא ציין.

אבל, הפסקה הקודמת מעלה שתי בעיות:
1. לפי הנתונים של משה, זמן מחצית החיים של טסט אננתת הוא 10.5 ימים ולא 7.
2. גם אם זה 7, בשביל לשמור על רמה כביכול קבועה צריך להזריק פעם ראשונה למשל 500 ומאז כל פעם 250 ברגע שעובר זמן מחצית החיים "בפעם הראשונה". ברגע שמזריקים את הכמות ההתחלתית כל פעם שהחומר יורד רק ברבע (חצי מזמן מחצית החיים), הכמות בדם ממשיכה לעלות בהדרגה עד שמפסיקים את הסייקל. אולי זו המטרה, אני לא יודע מספיק בשביל להגיד.
מאיפה הנתונים שזמן מחצית החיים של טסט אנטט הוא 7 ימים?

רן צודק המטרה של הפיצול היא על מנת שהגוף לא יזהה עליה חדה מדי של אנדרוגניים. עליה חדה מדי של אנרוגניים בדם היא כמו שוק לגוף ואז במקרה כזה הוא גורם להמרה של עודף הטסט למטבוליטים אחרים ולעליה של הורמונים "קטבוליים" כמו קורטיקוסטרואידים וגלוקוקוסטרואידם זה לא משהו שאנחנו רוצים כמו כן יש המון המון מחקרים שמראים יציבות של רמות הטסט החופשי (זה מה שמעניין אותנו) ללא תלות במינונים ברגע שמגיעים למינון מסויים לדעתי אם אני זוכר נכון ההבדל בין 250מג ל 500 הוא הבדל של 0.5-1% עליה בסטס החופשי ועוד פחות מכך במינונים גבוהים יותר. יש דרכים להשפיע לך זה אבל זה לא הדיון כרגע. בגלל זה אני אישית מעדיף אסטרים קצרים ותדירות הזרקות גבוהה יותר שמדמה ככל האפשר את הפרשת הטסט הטבעי.

• פותח/ת השרשור
רן צודק המטרה של הפיצול היא על מנת שהגוף לא יזהה עליה חדה מדי של אנדרוגניים. עליה חדה מדי של אנרוגניים בדם היא כמו שוק לגוף ואז במקרה כזה הוא גורם להמרה של עודף הטסט למטבוליטים אחרים ולעליה של הורמונים "קטבוליים" כמו קורטיקוסטרואידים וגלוקוקוסטרואידם זה לא משהו שאנחנו רוצים כמו כן יש המון המון מחקרים שמראים יציבות של רמות הטסט החופשי (זה מה שמעניין אותנו) ללא תלות במינונים ברגע שמגיעים למינון מסויים לדעתי אם אני זוכר נכון ההבדל בין 250מג ל 500 הוא הבדל של 0.5-1% עליה בסטס החופשי ועוד פחות מכך במינונים גבוהים יותר. יש דרכים להשפיע לך זה אבל זה לא הדיון כרגע. בגלל זה אני אישית מעדיף אסטרים קצרים ותדירות הזרקות גבוהה יותר שמדמה ככל האפשר את הפרשת הטסט הטבעי.
אז אתה טוען שאין יעילות בהזרקה של מעל 250 מ"ג טסט בשבוע? האם יש מחקרים של ההורמונים הקאטבולים שאתה מדבר עליהם בהקשר של מינונים? כי אם אין קשר כזה, אז המחקרים הללו לא בדיוק קשורים לדיון. זה שיש עליה של הורמונים קאטבולים כאלו ואחרים, דורש הסתכלות על משתנים כמו: לכמה זמן הם עלו? מה היו הרמות שלהם לאחר 24 שעות? ובמקרה של טסט מה הייתה הרמה שלהם בין הזריקות, נניח פעם בשבוע או פעמיים בשבוע. אני מניח שאף אחד לא עשה מחקרים כאלו ולכן אין ממש מה להסיק לגבי ההורמונים הללו כרגע.
בכל מקרה, אפשר לראות את המחקר על היעילות של הטסט מ 250 מ"ג ומעלה?

אז אתה טוען שאין יעילות בהזרקה של מעל 250 מ"ג טסט בשבוע? האם יש מחקרים של ההורמונים הקאטבולים שאתה מדבר עליהם בהקשר של מינונים? כי אם אין קשר כזה, אז המחקרים הללו לא בדיוק קשורים לדיון. זה שיש עליה של הורמונים קאטבולים כאלו ואחרים, דורש הסתכלות על משתנים כמו: לכמה זמן הם עלו? מה היו הרמות שלהם לאחר 24 שעות? ובמקרה של טסט מה הייתה הרמה שלהם בין הזריקות, נניח פעם בשבוע או פעמיים בשבוע. אני מניח שאף אחד לא עשה מחקרים כאלו ולכן אין ממש מה להסיק לגבי ההורמונים הללו כרגע.
בכל מקרה, אפשר לראות את המחקר על היעילות של הטסט מ 250 מ"ג ומעלה?
על הנייר אין ממש הרבה הבדל ביעילות בין הזרקה של 250מג לבין 500 כמו שאין ממש הבדל בין 500 ל 750. אבל זה רק על הנייר! התוצאות (שזה מה שאדם שופט את הצלחת הסייקל) המתקבלות הם רובם כתוצאה של משטר אימונים ותזונה (כמו שכולנו יודעים אך לא רובנו מפנימים ומיישמים) יש לי את המחקר הזה איפה שהוא אני צריך לחפור. אני חושב גם שמישהו פה פירסם אותו (רן עם אני לא טועה) שאכן הראה שאין שינוי משמעותי ברמות ה טסט החופשי בין 250 ל 500 ובין 500 ל 750 בהתאמה. אפשר לשנות את זה כמובן עם עוד תכשירים אבל זה לא חלק מהדיון. ונכון משה אתה צודק לא נעשו מחקרים שבאו לבדוק את העליה ברמות ההורמונים ה"קטבוליים" בזמן סייקל וביחד למינון. זה לא מחקר שניתןו לבצע מסיבות אתיות...אבל מניסיון שלי ומסקנה מלומדת..אני יכול להגיד לך שבמידה ואדם רוצה לבצע סייקל במינון של נניח 500מג בשבוע. אם הוא יקח את כל המינון בזריקה אחת הוא יחווה תופעות לוואי אינדיקטיביות לאותם הורמונים. חולשה תיאבון ירוד נדודי שינה וכיוד....כמובן שזה לא החלטי ומשתנה באדם לאדם..ולצערי אין לי מסמך שאני יכול להמציא בנושא..אני כן יכול להגיד מנסיון בשטח שרמות ההורמונים האלה נשארים גבוהים עד לאחר שינוי צריכת הטסט קרי הורדה במינון\ פיצול זריקות...

מאיפה הנתונים שזמן מחצית החיים של טסט אנטט הוא 7 ימים?
אם התכוונת למקור האמיתי, אז אין לי מושג. זכרתי שקראתי את זה באחד הנעוצים פה בפורום, אז יצאתי לחפש וזה מה שמצאתי.

כאן רשום שזה בין 4 ל7 ימים (ע"י עדי): http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=262067#post262067
כאן רשום שזמן מחצית החיים של האסטר הארוך של טסטוסטרון הוא 7 ימים, אבל לא מצויין שם האסטר. הסקתי שזה אננתת, אבל מצד שני כמה שורות למטה יש טבלה של זמני מחצית החיים ובאננתת רשום 10.5 ימים. לשיפוטך: http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=144post144

אם התכוונת למקור האמיתי, אז אין לי מושג. זכרתי שקראתי את זה באחד הנעוצים פה בפורום, אז יצאתי לחפש וזה מה שמצאתי.

כאן רשום שזה בין 4 ל7 ימים (ע"י עדי): http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=262067#post262067
כאן רשום שזמן מחצית החיים של האסטר הארוך של טסטוסטרון הוא 7 ימים, אבל לא מצויין שם האסטר. הסקתי שזה אננתת, אבל מצד שני כמה שורות למטה יש טבלה של זמני מחצית החיים ובאננתת רשום 10.5 ימים. לשיפוטך: http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=144post144

אני לא כתבתי את הנעוצים פה אז בבקשה לא לכתור לי כתרים שלא שלי...במיוחד עם הם לא נכונים 😃

סיכום ממצאים? עדיף לפצל 2 זריקות בשל תופאות לוואי שבאות בעקבות המינון הגבוה ?
3-5 ימים אפרש?

נערך לאחרונה:
אני לא כתבתי את הנעוצים פה אז בבקשה לא לכתור לי כתרים שלא שלי...במיוחד עם הם לא נכונים 😃
אה.. ראיתי שאתה פרסמת את הנושא אז קישרתי לכך שאתה כתבת. טעות שלי 🙄

מה לא נכון שם?
* הPCT במדריך לא מעודכן (סותר את עדי)
*כתבתי פה נושא לגבי זה שלא מייצרים יותר מים בקטריוסטטים, מה עושים עכשיו במצב כזה? חוזרים לפרוטוקול הישן? או מה?
*זמן מחצית של אננתת 10.5 ימים. כלומר צריך להזריק אותו כל 5 ימים? מבלבל מאד.

יש עוד דברים שלא עולים לראש, אני גם לא כל כך מתמצא בנושא, זה דברים שקפצו לי אישית לעין.

אני חושב שצריך לרענן פה הרבה דברים כי אחרי הכול אנשים ימשיכו "לחפור״ לעדי על דברים שהוא דיבר וידבר הרבה פעמים כמו הpct וסייקלים נכונים

Below a list of half-life's of the most commonly used steroids, esters and ancillary compounds.

Oral steroids Drug Active half-life
Anadrol / Anapolan50 (oxymetholone) 8 to 9 hours
Anavar (oxandrolone) 9 hours
Dianabol (methandrostenolone, methandienone) 4.5 to 6 hours
Methyltestosterone 4 days
Winstrol (stanozolol)
(tablets or depot taken orally) 9 hours

Depot steroids Drug Active half-life
Deca-durabolin (Nandrolone decanate) 14 days
Equipoise 14 days
Finaject (trenbolone acetate) 3 days
Primobolan (methenolone enanthate) 10.5 days
Sustanon or Omnadren 15 to 18 days
Testosterone Cypionate 12 days
Testosterone Enanthate 10.5 days
Testosterone Propionate 4.5 days
Testosterone Suspension 1 day
Winstrol (stanozolol) 1 day

Steroid esters Drug Active half-life
Formate 1.5 days
Acetate 3 days
Propionate 2 days
Phenylpropionate 4.5 days
Butyrate 6 days
Valerate 7.5 days
Hexanoate 9 days
Caproate 9 days
Isocaproate 9 days
Heptanoate 10.5 days
Enanthate 10.5 days
Octanoate 12 days
Cypionate 12 days
Nonanoate 13.5 days
Decanoate 15 days
Undecanoate 16.5 days

Ancillaries Drug Active half-life
Arimidex 3 days
Clenbuterol 1.5 days
Clomid 5 days
Cytadren 6 hours
Ephedrine 6 hours
T3 10 hours

אני מאד מבולבל פה. עפ''י העיקרון של שמירת רמות שוות של חומר בדם. צריך להזריק טסט אננתת כל חמישה ימים ולא כל 3.5 ימים כמו רשום בנעוצים?!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
* הPCT במדריך לא מעודכן (סותר את עדי)
*כתבתי פה נושא לגבי זה שלא מייצרים יותר מים בקטריוסטטים, מה עושים עכשיו במצב כזה? חוזרים לפרוטוקול הישן? או מה?
*זמן מחצית של אננתת 10.5 ימים. כלומר צריך להזריק אותו כל 5 ימים? מבלבל מאד.

יש עוד דברים שלא עולים לראש, אני גם לא כל כך מתמצא בנושא, זה דברים שקפצו לי אישית לעין.
אם עדי יגבה את זה במחקרים על בני אדם בריאים, אז אין עם זה בדיוק בעיה. הבעיה שאני לא חושב שיש מחקרים כאלו ולכן אי אפשר לומר שמשהו כזה או אחר הוא לא נכון. אפשר כמובן להציע עוד גישה ל PCT.

לגבי זמן מחצית החיים, זו הדעה הרווחת. כמו שאתה מבין, אין בדיוק תשובה לגבי למה צריך להזריק פעם בשבוע, פעמיים בשבוע, פעם בחודש או בשנה.

משה פורסמו פה כבר כמה מחקרים בפורום על כך שיותר יעיל לקחת פרגניל במהלך הסייקל ולא לאחריו לא חושב שצריך לחפש עוד מחקרים בנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית