הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עתודה

• פותח/ת השרשור lidors
  • פורסם בתאריך

lidors

משתמש פעיל
396
0
נק' מוניטין:
2,001
396
0
כפר המכביה
טוב הזמן שלי להחליט הולך וקטן, אז רציתי לשאול אם יש כאן אנשים שהיו בעתודה/מכירים עתודאים ויכולים לומר לי אם אני לא עושה טעות שאני נרשם לזה.

מלא אנשים אומרים לי שלא כדאי אבל אני גם לא מכיר יותר מדי אנשים עתודאים בשביל לברר, אז אני אשמח לתשובה.

אין לי משהו אינטיליגנטי להוסיף לדיון (לא עשיתי ולא מכיר מקרוב אף אחד שעשה) אז:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
טוב הזמן שלי להחליט הולך וקטן, אז רציתי לשאול אם יש כאן אנשים שהיו בעתודה/מכירים עתודאים ויכולים לומר לי אם אני לא עושה טעות שאני נרשם לזה.

מלא אנשים אומרים לי שלא כדאי אבל אני גם לא מכיר יותר מדי אנשים עתודאים בשביל לברר, אז אני אשמח לתשובה.

מה אתה רוצה ללמוד?

א. לא ממש "מממנים" לך את הלימודים, שים לב שאתה מקבל 8500 ש"ח והשאר עליך - יש מספיק מלגות אחרי שתסיים צבא שיהיו באותו סדר גודל פחות או יותר.
ב. יש עליך לחץ לעמוד בציונים מסויימים כי אחרת מעיפים אותך מהעתודה, מה שברגיל אין.
ג. בחופשות שלך אתה צריך לעשות כל מיני תכנים של צבא - טירונות, קצונה וכו'.
ד. בסדיר אתה מקבל כלום כסף [700~]. אומנם כל אחד בסדיר מקבל ככה, אבל זה בסדר לקבל ככה בגיל 18-20, לא בגיל 23-26 שאז אתה מן הסתם לא תהיה תלוי בהורים שלך.
ה. קבע קבע קבע קבע קבע קבע ועוד פעם קבע - לא!
ו. לא תמיד תשובץ במקצוע, ואז כל החרטות האלה של "ניסיון" לא יהיה רלוונטי. נכון שאפשר לבטל את הקבע במידה ואתה לא משובץ במקצוע, אבל אתה תראה שבצבא ידעו טוב מאוד איך למרוח אותך ולהראות לך איך אתה כן משובץ במקצוע על אף שאתה לא.
ז. אומנם זה תלוי בך, אבל תחשוב שאתה בן 18 ולומד עם אנשים בני 23 שהם אחרי שירות ואחרי טיול - זו מנטליות שונה לגמרי. אפשר להתגבר על זה אני לא אומר שלא - תלוי בך, לרוב זה קשה.
ח. אתה במסלול שונה משאר החברים שלך וזה כן ישפיע. יש לי חברים עתודאים ותכלאס כשנפגשים בימי שישי וואלה אתה רואה שהם בפרק שונה לגמרי. אנחנו צוחקים מדברים על הצבא והוא וואלה אווטסיידר בקטע הזה.

העתודה היחידה ששווה לשקול ללכת עליה היא עתודה רפואית או מקצוע שיהיה לך קשה להצליח בו במסלול אזרחי - כמו הנסת אווירונאוטיקה, כל השאר לא.

אני יכול לחשוב על עוד, אבל אני מאמין שהבהרתי את הנק' שלי.

לדעתי לידור אתה גם צריך לזכור שאתה כרגע מסיים 12 שנות לימוד... יש לך כוח ללמוד עוד? חחחחחח

כלכלה/כלכלה וחשבונאות או פיזיקה
וכנראה שבסופו של דבר פיזיקה יירד מהפרק.

עד כמה אתה באמת מכיר את המקצועות האלה ואת האפשרויות עבודה בהם? אתה באמת מרגיש שאתה סגור ב100% שזה מה שאתה רוצה לעשות בחיים? פרט לפסיקה המקצועות שהזכרת הם מקצועות שבאופן יחסי נחשבים ללא קטסטרופאליים בעתודה, אבל אתה עדיין תהיה מוגבל לעבודה בתחומים שהצבא יקבע לך, עם מעט מאוד יכולת השפעה על מה בדיוק תעשה, וזה בנוסף לכל שאר החסרונות הרבים של עתודה. ממליץ בחום על ביקור בפורום עתודה בתפוז, תוכל למצוא שם הרבה מידע רלבנטי.

יש לי חברים שהם עתודאים אקדמים, הם למדו איתי, מה שקורה זה דבר כזה:

1. מימון הלימודים הוא תלוי, בפריפריות הם מקבלים מימון מלא, בעיירות פיתוח (עיירות המרכז), המימון הוא חלקי בלבד.
2. עתודאי שסיים הנדסאי (יג-יד) יכול להמשיך את הלימודים רק 3 שנים במקום 4, ז"א שלא יהיו לו חיים, אלא הוא חייב לדחוס את הלימודים ב 3 שנים, זה מה שאני עשיתי (אני לא עתודאי), בשנה שניה ממש לא היה לי חיים.
3. רב הסיכויים שלא תעסוק במקצוע, אם כן, אתה תהיה בתפקיד זוטר, התפקידים הנחשבים הם בעלי דירוג מחקר, את התפקידים האלו נותנים בעיקר לקצינים שכבר נמצאים כמה שנים בצבא ובעלי תארים מתקדמים.
4. קבע - רב הסיכויים שיקחו אותך, אלא אם תעשה משהו שממש יגרום להם לסבול ממך. הקבע הוא 3 שנים.
5. משכורת, המשכורת היום עומדת על 862 ש"ח לעתודאים בסדיר, 3 שנים בסדיר ובקבע המשכורת עולה.
6. רב העתודאים שמתגייסים יוצאים לקצונה, כמעט ואין שום עתודאי שלא עובר מסלול קצונה, מסלול הקצונה הוא בבה"ד 1, קח בחשבון! (אלא אם אתה תהיה בחיל האוויר - שמה זה לא רלוונטי).
7. כל שנה אתה צריך לעמוד בממוצע מינימלי, אני חושב שזה 75.
8. תחשוב שאתה לומד עם חבר'ה שגדולים ממך לפחות ב5 שנים, חוץ מהעתודאים שילמדו איתך.

היתרון של העתודה, שאחרי הצבא אתה עם תואר, אבל תחשוב על זה ככה, עד גיל 22 אתה לומד, מגיל 22 עד גיל 28 אתה בצבא (בהנחה שאתה בקבע), רב הסיכויים שלא תעסוק במקצוע.
אח"כ שאתה משתחרר, אתה מגיע לראיון עבודה ושמה מזהים אם באמת יש לך ידע או לא, זה שרשום בקו"ח שהיית עתודאי וכו', זה עוזר, אבל עדיין יהיה לך ראיון מקצועי.

אני במקומך, עובר מסלול רגיל כמו כולם, 3 שנים להעביר בצבא, אח"כ תחליט מה שאתה רוצה, אני ידעתי כבר מראש מה אני רוצה ללמוד עוד מהתקופה של התיכון, אבל לא כולם כמוני. אני מניח שגם אתה כזה - לא סגור על עצמך מה אתה רוצה ללמוד.

בקיצור, אל תמהר.

הזין זה שחותמים קבע בגלל זה אח שלי לא הולך לזה... אבל בתאכלס אתה מגיע לצבא יותר בוגר ומשכיל וזה יכול לעזור לך אבל מצד שני למי יש זין ללמוד רק סיימת בית ספר אבל גם למי יש זין לצבא? (אלא אם כן אתה מהאלה עם מוטיבציה מטורפת וכל הכבוד להם מקווה שגם אני אהיה כזה). אז לסיכום כוסאמו המדינה הזאת

תלוי אם אתה תאהב את המסגרת של הצבא או לא, אני אישית חושב שאני אחתום קבע מהסיבה הפשוטה שאני אוהב את המסגרת, עושה מה שאני אוהב ובגיל 21-23 לקבל 4 אלף שקל בחודש נראה לי סבבה לגמרי.

שניר כתבת בערך את מה שאני כתבתי, אבל דבר אחד אתה לא ממש מדייק - שאתה אומר שרוב העתודאים לא עוסקים במקצוע. זה תלוי באיזה מקצוע...

תלוי אם אתה תאהב את המסגרת של הצבא או לא, אני אישית חושב שאני אחתום קבע מהסיבה הפשוטה שאני אוהב את המסגרת, עושה מה שאני אוהב ובגיל 21-23 לקבל 4 אלף שקל בחודש נראה לי סבבה לגמרי.

4 אלף שקל בגיל 21-23 זה סבבה? אתה צוחק? שכחת גם את זה שבקבע בד"כ אין את הקטע של לחצ"ב והשעות של 8 עד 5 הן בגדר אופציה בלבד. באזרחות לפחות היית מקבל שעות נוספות.

בן דוד שלי גם רצה ללכת לזה, במסלול ללימודי הנדסת מכונות (אאל"ט)
כבר נרשם ושילם תשלום ראשון , הוא התייעץ עם כמה אנשים שעושים את זה עכשיו והתחרט בעקבות זה...
בסוף התגייס רגיל לצבא.

שניר כתבת בערך את מה שאני כתבתי, אבל דבר אחד אתה לא ממש מדייק - שאתה אומר שרוב העתודאים לא עוסקים במקצוע. זה תלוי באיזה מקצוע...

העתודאים שנמצאים במקצועות ההנדסה. (הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת תוכנה, הנדסת מכונות והנדסת תעשיה וניהול).

כן אפשר לומר שחזרתי על חלק מהדברים, אבל גם הוספתי ותיקנתי מס' דברים, כמו השכר בסדיר ובעיקר רשמתי מנק' מבט של עתודאי ההנדסה.

תלוי באיזה בסיס/באיזה תפקיד וכל מני דברים כמו קורסים,ותארים שמוסיפים סכום נכבד

אני עתודאי שנה שניה.
יש המון מה להגיד על המסלול הזה המון יתרונות ולא פחות חסרונות הכל תלוי בך כבן אדם ובמקצוע שאותו אתה רוצה ללמוד.
כנס לפורום עתודאים בתפוז ותיקרא קצת מאמרים, רובם נכונים ורובם די שליליים אבל חלק מהעניין הוא זה שהמרוצים כמעט ולא כותבים כלום.
נכון לעכשיו אני די מרוצה.
Machinehead כתבתה הרבה מאוד עובדות יבשות, רובן נכון למקצועות ההנדסה בלבד ואגב זהו בדיוק הלך הרוח בפורום בתפוז, הדברים קצת שונים ממה שתיארתה, הרבה פחות ברורים ולא מחולקים לשחור ולבן.

ללידור, כלכלה וחשבונאות בד"כ משובצים במקצוע (בתנאי שההתמחות שתירצה היא לא בשוק ההון), הדבר החשוב ביותר הוא להיות נעול על המקצוע כי מקסימום במקרה הטוב תבין בשנה הראשונה שעשיתה טעות ובמקרה הגרוע ביותר תבין את זה רק כשתיכנס לצבא ולא תוכל לעשות הרבה כדי לשנות את זה עד גיל 28.
אם יש לך שאלות ספציפיות תרגיש חופשי לשאול פה או בפרטי, איך שנוח לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית