הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט לביקורת

אתה לא דוחף ברכיים לצדדים בשיט, חסר לך עומק ואתה במצב של אובר אקסטיינשין עם הגב, תשאף לטורסו אנכי.
בכל מקרה כבוד על הסקוואט במקבילים 🙌

• פותח/ת השרשור
אוקי אבל איך אמור להיות הגב כאילו לנסות שהוא יהיה כמה שיותר ישר ? יש לך טיפים איך ?

אוקי אבל איך אמור להיות הגב כאילו לנסות שהוא יהיה כמה שיותר ישר ? יש לך טיפים איך ?
גב ישר, כמו פלס.
אצלך הבעיה היא שזה מוגזם, אתה כנראה מרים חזה גבוה מידי.
מצטער, אין לי מושג איך.

זה בגלל שהברכיים שלך הולכות קדימה במקום לצדדים , לא רואים מהזווית הזאת אבל לפי דעתי הפיסוק שלך לא מספיק רחב וקצות האצבעות שלך פונות ישר במקום 30 מעלות לצד ברגע שהברכיים יילכו לצדדים אז יהיה מקום לבטן להכנס ביניהם ולפי ההיפר אקסטנשיון בגב אני גם יכול לנחש שהראש שלך פונה ישר או למעלה במקום למטר וחצי לפנייך ברצפה
נ.ב. כבוד באמת על הסקוואט במקבילים, אהבתי !

1. נראה שהמוט גבוה מידי ולא נמצא בפוזיציה הנכונה.
2. דחוף חזק ברכיים לצדדים, אתה לא עושה את זה בכלל.
3. שבור מקביל, כרגע אתה לא שובר, ובלי סעיף 2 כנראה שגם לא תשבור.
4. מבט - לא רואים כי הפלטה מסתירה אבל נראה שאתה מסתכל קדימה. תסתכל למטה, על נקודה ברצפה, לאורך כל הסט.
5. תעמוד עם שתי הרגליים על אותו משטח.
6. הגב שלך בהיפר אקסטנשן - הוא צריך להיות בnormal anatomical position, בתחתית זה צפוי להסתדר לבד כשתרד מתחת למקביל.
7. לא רואים מה רוחב הפישוק, אבל זה לא נראה כמו עקבים ברוחב מותניים ואצבעות פונות החוצה ב-30 מעלות, אבל יכול להיות שאני טועה, לא רואים מהזווית הזאת.
8. גם את זה לא רואים מהזווית, אבל נראה שהאגודלים שלך מקיפים את המוט במקום להיות מעליו.

**כל ההערות מתייחסות לLB.

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה כולם.
הפיסוק לפי דעתי טוב , אני מסתכל קדימה כי יש עמוד שלא רואים ואין לי לאיפה להסתכל "למטה"ככה שיוצא שאני מסתכל על העמוד.
ביום שני אני יעשה שוב ויעלה את הטכניקה לביקורת .

נערך לאחרונה:
אוקי תודה כולם.
הפיסוק לפי דעתי טוב , אני מסתכל קדימה כי יש עמוד שלא רואים ואין לי לאיפה להסתכל "למטה"ככה שיוצא שאני מסתכל על העמוד.
ביום שני אני יעשה שוב ויעלה את הטכניקה לביקורת .
זה לא משנה מה יש מולך, אתה צריך לשמור על מנח צוואר ולהסתכל קדימה מטר וחצי ולמטה.
לא מעניין אותי אם אפילו תבהה באיזה לכלוך אבק ברצפה.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי פה כתוב שצריך להקשית את הגב .
"אחד מהגורמים המושמצים ביותר בסקוואט הוא תנוחת עמוד השדרה . זה מאוד חשוב לא לעגל את הגב. זה עלול לגרום לבעיות בגב התחתון, והגב העליון גם כן. הגב צריך להיות מוקשת, ושרירי זוקפי הגו מכווצים, על מנת למנוע פציעה. תנוחה זו אמורה להיות לאורך כל התנועה, שכן לעגל הגב בדרך למעלה הוא יותר נפוץ מאשר לעגל את הגב מהדרך למטה, ואנשים שעושים את הטעות הזו מנציחים את המיתוס ש"סקוואט מזיק לגב". מעבר לכך, תנוחה נכונה של הגב חשובה על מנת ליצור מרכז כובד משולב.
ככל שאחד יטה קדימה, או אף גרוע מכך, יעגל את גבו, יותר עומס זוקפי הגו יצטרכו לשאת, ושרירי הבטן יוכלו לתרום פחות לתנועה. מעבר לכך, ככל שההטייה גדולה יותר, כך עומסי הגזירה על החוליות גדול יותר.
יציבה נכונה של עמודה השדרה תעזור להבטיח שהעומס שיוצב על עמוד השדרה יהיה דחיסה, כפי שהוא אמור לעמוד בו באופן טבעי.
עוד סיבה לרדת בסקוואט מתחת למקביל היא שהסקרום (החלק הגדול בסוף עמוד השדרה) מגיע למנח טוב יותר ובכך בעצם, גורם לגיוס מקסימלי של השרירים לצורך ההרמה."
http://www.kilogram.co.il/158/הסקוואט/

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי פה כתוב שצריך להקשית את הגב .
"אחד מהגורמים המושמצים ביותר בסקוואט הוא תנוחת עמוד השדרה . זה מאוד חשוב לא לעגל את הגב. זה עלול לגרום לבעיות בגב התחתון, והגב העליון גם כן. הגב צריך להיות מוקשת, ושרירי זוקפי הגו מכווצים, על מנת למנוע פציעה. תנוחה זו אמורה להיות לאורך כל התנועה, שכן לעגל הגב בדרך למעלה הוא יותר נפוץ מאשר לעגל את הגב מהדרך למטה, ואנשים שעושים את הטעות הזו מנציחים את המיתוס ש"סקוואט מזיק לגב". מעבר לכך, תנוחה נכונה של הגב חשובה על מנת ליצור מרכז כובד משולב.
ככל שאחד יטה קדימה, או אף גרוע מכך, יעגל את גבו, יותר עומס זוקפי הגו יצטרכו לשאת, ושרירי הבטן יוכלו לתרום פחות לתנועה. מעבר לכך, ככל שההטייה גדולה יותר, כך עומסי הגזירה על החוליות גדול יותר.
יציבה נכונה של עמודה השדרה תעזור להבטיח שהעומס שיוצב על עמוד השדרה יהיה דחיסה, כפי שהוא אמור לעמוד בו באופן טבעי.
עוד סיבה לרדת בסקוואט מתחת למקביל היא שהסקרום (החלק הגדול בסוף עמוד השדרה) מגיע למנח טוב יותר ובכך בעצם, גורם לגיוס מקסימלי של השרירים לצורך ההרמה."
http://www.kilogram.co.il/158/%D7%94%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%90%D7%98/
אני אשמח אם מישהו יענה בבקשה (אני יודע שאני חופר וזה..)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית