הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לבחורה?

• פותח/ת השרשור Pizza
  • פורסם בתאריך

Pizza

משתמש פעיל
430
94
נק' מוניטין:
218
430
94
שלום.
ידידה שלי התחילה להתאמן, והיא דיי סומכת עלי שאני אעזור לה.
אבל בכל הזמן הזה שאני מתעניין בפורומים וקורא כתבות וספרים אף פעם לא התעניינתי בפיתוח גוף לנשים...אז אני צריך קצת עזרה בנושא.

היא רוצה לרדת במשקל, את הנתונים המדוייקים שלה אני עדיין לא יודע. אבל היא צריכה לרדת באחוזי שומן.
היא בת 20.
מישהו יכול לתת לי עצות איך לבנות לה תוכנית אימונים?

האם בכלל התוכנית אימונים שלה צריכה להיות זהה לזאת של גבר שרוצה להוריד באחוזי שומן?

מנסיוני הדל SS לא מתאים ל99% מהנשים
כיוון שהן לא מתאוששות אופטימאלי ולא מצליחות/רוצות להוסיף משקל למוט ולגוף ולאכול וכו', הן גם לרוב בדיאטה כל החיים

מה שאני עושה זה נותן להן את אותם תרגילים של SS עם נפח יותר גדול 3-4X5-8
ומוסיף קצת תרגילי עזר כמו פולי 4X8-12 ועוד כל מני
שומר על תוכנית קצרה ותמציתית כמה שאפשר, ומעודד אותה להוסיף משקל בתרגילי בסיס ומסביר לה שעדיף לרדת ל5 חזרות עם משקל כבד יותר מאשר לעשות 8 עם קל יותר, ונותן לה לשחק עם זה
אה הבנתי, אבל אם אישה תוכל במאזן קלורי חיובי של איזה 500, היא לא תצליח לעלות כל אימון 2.5 בסקוט ובדדליפט למשך איזה כמה חודשים?

אפשר להגיד אותו דבר גם על בנץ' וכו', אם ככה, אז מה הטעם?

אני אומר את זה גם על בנץ'!
כמה עובדות בשטח:
בנייה של מסת שריר היא על ידי העמסה פרוגרסיבית בשילוב עם נפח אימון מתאים (לא נתייחס פה תזונה) וצריך שיהיה כיווץ והרפייה נכונה של השריר בלי כל תלות במשקל > בלחיצת חזה עם דאמבלים הכיווץ של שרירי החזה יותר יעיל מאשר זה שבבנץ' פרס > לחיצה בדאמבלים עדיפה למטרה של עלייה במסת שריר אבל כמובן שצריך להמשיך להעלות משקלים גם בדאמבלים בדומה ללחיצה במוט

עכשיו עוד נקודה קטנה היא שלמתאמן שרק מתחיל אני מעדיף לתת לעבוד עם דאמבלים בשביל שיחזק את השרירים המייצבים בכתפיים וגם לחיצה בדאמבלים תורמת יותר לשיפור הקואורדינציה > לחיצה בדאמבלים עדיפה לאדם שהוא לא פאוורליפטר

נ"ב כדי להחליף בין שתי הלחיצות או לשלב את שתיהן בתוכנית לכל אחת יש את היתרונות שלה פשוט אני מוצא יותר יתרונות בלחיצה בדאמבלים

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית