הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אז לכל הפליאולטים - מה אתם אוכלים?

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
מלבד המזונות המפורסמים - שמנת, גבינות, חמאה, בשר, עוץ, דגים, ביצים (שאליהם אני מוסיף לתפריט גם קינואה, בטטה ותפוא), אילו עוד מאכלים אתם אוכלים? אי אפשר לשבוע כמעט רק מהמאכלים האלה וצריך גיוון בצלחת. מה עוד אתם מוסיפים לתפריט?

אני לא כל כך מאמין שאפשרי להשלים קלוריות מירקות.
אני יודע שזה כתוב בכל מקום על הסוגי דיאטות האלה, שהפחמימות יגיעו מירקות.
זה אולי נשמע יפה כשזה כתוב כמשהו לא מעשי. כמה ירקות אפשר לאכול? אתה צריך לאכול המון בשביל שזה יהיה מקור אנרגיה.
אם אתה דל פחמימה זה אכן אפשרי, אבל פליאו לא מתיימרת להיות דיאטה דלה בפחמימה. (מן הסתם שלא מכוונים שם לאכול 300 גרם פחמימה ביום אבל גם לא כל כך מעט כמו 40).

אני לא כל כך מאמין שאפשרי להשלים קלוריות מירקות.
אני יודע שזה כתוב בכל מקום על הסוגי דיאטות האלה, שהפחמימות יגיעו מירקות.
זה אולי נשמע יפה כשזה כתוב כמשהו לא מעשי. כמה ירקות אפשר לאכול? אתה צריך לאכול המון בשביל שזה יהיה מקור אנרגיה.
אם אתה דל פחמימה זה אכן אפשרי, אבל פליאו לא מתיימרת להיות דיאטה דלה בפחמימה. (מן הסתם שלא מכוונים שם לאכול 300 גרם פחמימה ביום אבל גם לא כל כך מעט כמו 40).
יש גם פירות, אגוזים, תפו"א ודומיו חוץ מירקות

זה לא נידון כבר מספיק?

כדי להתקדם באימוני כח חובה להוסיף פחמימות (לא להיות בדל-פחמימה) - כל מה שמוגדר "safe starch" שזה לכל הפחות תפו"א ובטטות
בנוסף אין בעיה עם אורז ופירות, ואם אין מניעה אז חלב.

לאימונים גליקוליטיים אין הכרח, כל עוד הגוף מקבל מספיק שומן (וכדאי הרבה) הוא "לומד" לנצל אותו לפעילויות אלו, יש כאלו שבכל זאת יעדיפו את התחושה עם פחמימות.

היו גם שבטי ציידים-לקטים שחלק ניכר מהתזונה שלהם הגיע מפחמימות או במקרים אחרים, תקופות מסויימות שבהם השתנו מרכיבי המזון (חילופי עונות וכו').
לנסות לחקות את האדם הקדמון זה מכשיל את המטרה, כאן לא מנסים לשרוד אלא לגדול ויש להתאים את התזונה בהתאם. כאן לא מפחדים מפחמימות (רק בחיטוב 😃)

אבל אתה לא יכול להשוות אותם לקהילה של הקרוספיט, הם אתלטים וספורטאים ברמה משוגעת והם בעצמם מודים שהGames זה לא קרוספיט אמיתי כמו שיש בקהילות שלהם.
וחוץ מזה הם עושים אתזה בגלל הנפח האימונים היום יומי שלהם, הם משתדלים לאכול מאכלים עשירים בקלוריות וקלילים להכנסה יחסית (חלב,חמאת בוטנים,בשר בקר)
אם הם יעשו פלאו וימשיכו להתאמן כמו שהם מתאמנים אני לא רוצה לחשוב איך הם יראו... 🚬🤪🚬

זה לא נידון כבר מספיק?

כדי להתקדם באימוני כח חובה להוסיף פחמימות (לא להיות בדל-פחמימה) - כל מה שמוגדר "safe starch" שזה לכל הפחות תפו"א ובטטות
בנוסף אין בעיה עם אורז ופירות, ואם אין מניעה אז חלב.

לאימונים גליקוליטיים אין הכרח, כל עוד הגוף מקבל מספיק שומן (וכדאי הרבה) הוא "לומד" לנצל אותו לפעילויות אלו, יש כאלו שבכל זאת יעדיפו את התחושה עם פחמימות.

היו גם שבטי ציידים-לקטים שחלק ניכר מהתזונה שלהם הגיע מפחמימות או במקרים אחרים, תקופות מסויימות שבהם השתנו מרכיבי המזון (חילופי עונות וכו').
לנסות לחקות את האדם הקדמון זה מכשיל את המטרה, כאן לא מנסים לשרוד אלא לגדול ויש להתאים את התזונה בהתאם. כאן לא מפחדים מפחמימות (רק בחיטוב 😃)

למה?

אוקיי... אני לא מעודכן במחירים בארץ.
בכל אופן פה זה עולה 8 יורו לקילו שזה די סבבה
פה בארץ זה כמעט כפול 85ש''ח . אם אתה רוצה ללכת על קפוא אז זה יעלה 60-70. ואם אתה קונה במקום של פלצנים זה יכול להגיע ל120

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית