הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בריאות הלב

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
האם בדקו פעם אם יש הבדל על בריאות הלב בין עבודה אירובית לאנאירובית?

היפרטרופיה של הלב אצל ספורטאים אנאירוביים אין בה סכנה, אצל ספורטאים אירוביים קיימת סכנה קטנה מכיוון שהחדר השמאלי גם עולה בנפחו גם כלפי פנים, בכלל אצל ספורטאי סיבולת היפרטרופיה של הלב יותר בולטת.

היפרטרופיה של הלב אצל ספורטאים אנאירוביים אין בה סכנה, אצל ספורטאים אירוביים קיימת סכנה קטנה מכיוון שהחדר השמאלי גם עולה בנפחו גם כלפי פנים, בכלל אצל ספורטאי סיבולת היפרטרופיה של הלב יותר בולטת.

מחזק.

לפני שאתה אומר כן, אתה יודע לגבות את זה?
אתה יכול להראות ש arterial stiffness שנגרם כתוצאה מאימון משקולות (אם בכלל) הוא מסוכן בצורה כלשהי?

זה נשמע לי כמו המחקרים שחלבונים מזיקים לכליות.

תעיין בזה למשל
http://ep.physoc.org/cgi/content/abstract/93/2/296

ובזה:
http://ep.physoc.org/cgi/content/short/90/4/645

ובזה:
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0801/is_9_68/ai_n19480321/pg_1?tag=artBody;col1
טוב ,אני אבדוק זאת יותר לעומק כדי לתת תשובה מקיפה יותר. השאלה שהם שואלים היא האם הגורם הזה לא ניהיה רלוונטי יותר רק לטווח הארוך או בתוכניות אימון קשות יחסית...

הלינק האחרון לא מקצועי, אבל מזכיר סיכום שנעשה על הנושא , אני אשיג ואקרא אותו כשיתפנה לי זמן...

אין מחקרים על אנשים בריאים שאומרים שחלבון מזיק לכליות, אתה מדבר על היפוטזה של איזה חוקר משנות ה70 שמעולם לא הוכחה. המחקרים היחידים שמצאתי נעים בין הדעה שהעניין לא משנה לבין הדעה שיותר חלבון דווקא בריא לכליות(הזוי ככל שזה נשמע). יש כמובן את העניין של החומציות והנזק שלה לגוף, אבל כשאוכלים מספיק ירקות כל העניין הזה לא רלוונטי.

הנקודה שלי הייתה שאם זה בכלל נכון מה שאתה אומר, זה לא בהכרח מזיק. זאת יכולה להיות תגובה של הסתגלות בדיוק כמו היפרטרופיה של הלב.

נכון, אבל הסתגלות לדבר אחד יכולה להזיק לדבר אחר.
ירידה בגמישות העורקים תעלה את הסיכוי להתקפי לב, זה עניין ברור לגמרי לטעמי, אני חושב שהשאלה כאן היא מתי תגרם התקשות עורקים בעקבות אימוני כוח ובאיזו רמה, אם בכלל...

מסתבר שזה לא כזה פשוט וברור. תקרא את הלינק השני שנתתי.
מהאבסטרקט והרפרוף הראשוני, הם כותבים שבמקרה הזה לא היה שינוי בקשיחות העורקים ולכן לא היתה סכנה ללב, לא שהתקשות עורקים לא גורמת לבעיות. המסקנה שלהם היא ש:

In contrast, carotid CSC, ß-stiffness index, IMT and cardiac dimensions were unchanged. In young men, central arterial compliance is unaltered with 12 weeks of resistance training and the mechanisms responsible for cardiac hypertrophy and reduced arterial compliance are either not inherent to all resistance-training programmes or may require a prolonged stimulus.

סבבה. אני מחכה לתגובה...

המחקרים האלה מצחיקים אותי כשאני מגיע לחלק של האימונים שהם בחרו.

אני עדיין בדעה שלעבוד תקופות ארוכות עם חזרות נמוכות ומשקלים גבוהים עד גבול היכולת יכולה ליגרום להיתקשות עורקים, בקשר לסכנות זה מאוד מאוד תלוי, אבל הסכנה פה, לפי דעתי, קטנה ושולית אבל קיימת.

אז זהו שזאת השערה שלי, אם מישהו יראה ההפך וילמד אותי על בטוח אז בכיף.
לחץ הדם סיסטולי מגיע גם ל 300 מ"מ כספית בתוך פחות משנייה בענפים האלה, עם לחץ כזה על דפנות העורק, כניראה שיהיה שינוי בטונוס של ה media- השריר החלק עצמו, בעקבות שינוי בעצבוב שלו. וזה בעצם נכון או לא צריך לברר.
אם זה יגרום לכך שהעורק יהיה צר יותר באופן קבוע, אז למעשה לחץ דם גבוה לכשעצמו יכול ליגרום לקשיות עורקים ואיסכמיה.
מקצת ידע שאני זוכר בהידראוליקה שלמדתי, היצרות קטנה בצינור, יגרום לעלייה גדולה מאוד בלחץ. לא זוכר את הנוסאות אבל אם תקטין קוטר צינור ב חצי הלחץ יעלה פי 16.
טוב זה כבר לא ממש רלוונטי, מה גם שציינתי שזה די שולי וזה יקרה אם בכלל רק לפאורליפטרים.

זה נכון שלחץ הדם עולה ל 300 ואולי אפילו יותר. השאלה שלי זה למה אתה חושב שזה יגרום לכך שהעורק יהיה צר יותר באופן קבוע?
אפשר את המקורות שלך (למה אתה חושב כך, ולמה זה שולי וכו'...)?

כבר כתבתי למה אני חושב ככה, העומס על הדפנות בן רגע יכול ליגרום לשינוי בטונוס של העורק, המתח תלוי באורך כמו בשריר שלד. ההתרחבות של העורק מאוד איטית גם ככה (יכול ליהיות שיש קשר למסלול הסימפתי שהוא לא מספיק לפעול לגמרי בזמן קצר כזה), בכל מיקרה לחץ דם תלוי בעוד גורמים.
זאת דעתי בכל אופן, לא יצא לי לקרוא על התהליך הפיזיולוגי הזה עצמו, אני בכלל לא שולל גם שאתה צודק, זה כבר לקרוא לפי תהליך עצמו שמיתרחש, אני לא חושב שיצא ליראות חלק בספר שמדבר על זה ספציפית.

(2) In healthy, normotensive persons, RT elicits reductions of approximately 3 mm Hg for both systolic and diastolic BP. Future studies are needed in individuals initially classified as hypertensive or prehypertensive to determine the extent to which RT lowers BP when it is elevated at baseline. Until these studies are performed, an RT program combined with aerobic exercise should be recommended for lowering BP in hypertensive adults. (3) There is some evidence that RT can increase central arterial stiffness during high-intensity and high-volume training regimens, but an explanation for this effect has not been determined. No studies have found increased BP or peripheral vascular resistance secondary to RT.

Resistance Exercise Training

Its Role in the Prevention of Cardiovascular Disease

Circulation. 2006;113:2642-2650

http://circ.ahajournals.org/cgi/content/full/113/22/2642?cookietest=yes

וחופרים וחופרים וחופרים

בכל אופן, אתם עושים בלאגן עם טונוס והענות ואלסטיות. יש גורמים שמשפיעים על העורק מעבר למערכת הסימפטית. יש איזורים שבהם המערכת הזו פחות חשובה (עורקים גדולים) ויש איזורים שהיא יותר חשובה (עורקיקים) וגם שם זה תלוי בדיוק איפה ומתי וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית