טבאטה.

• פותח/ת השרשור Billie
  • פורסם בתאריך

Billie

משתמש קבוע
1,542
89
נק' מוניטין:
2,492
1,542
89
מטולה
מישהו מכיר את שיטת הריצה הזו?
האם המידע שמסתובב ברשת נכון?
המלצות?

אתה מדבר על האירובי כן? כי יש טבאטה דדליפט נניח וכל מני שטויות.
אני חושב שנכון. הרי כל התכנית כביכול מבוססת על מחקר של חוקר יפני.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על האירובי כן? כי יש טבאטה דדליפט נניח וכל מני שטויות.
אני חושב שנכון. הרי כל התכנית כביכול מבוססת על מחקר של חוקר יפני.
כן דיברתי על האירובי.
האם יש פה מישהו שביצע את האימון המלא ( 5 דקות, 20 ריצה, 10 מנוחה, 5 דקות ) וזה עזר לו לאחר כשלושה שבועות כפי שהחוקר טוען?

אני לא מכיר פרוטוקול אחר של טבאטה, מלבד 20-10, שמונה סיבובים.

הניסיון שלי מלמד שהניצול של המסלול האירובי משתפר גם ללא עבודה שמתבססת רק עליו, תוך שימוש במסלולים האחרים.

התבנית היא 10-20 ל-8 סיבובים, אתה יכול אבל לשנות איך שבא לך (יותר זמן מנוחה/עבודה/סיבובים) כל עוד הפרינציפ נשאר. בוא נגיד אבל שאם אתה מצליח להחזיק בה להרבה סיבובים, זה לא בדיוק טאבאטה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר פרוטוקול אחר של טבאטה, מלבד 20-10, שמונה סיבובים.

הניסיון שלי מלמד שהניצול של המסלול האירובי משתפר גם ללא עבודה שמתבססת רק עליו, תוך שימוש במסלולים האחרים.
לא בדיוק הבנתי את דבריך.
אתה אומר שהמסלול האירובי ( הסיבולת לב ריאה ), משתפר גם ללא עבודה רק במסלול האירובי אלא גם ביצוע המסלול האנאירובי ( שכיבות סמיכה וכו' )?
התבנית היא 10-20 ל-8 סיבובים, אתה יכול אבל לשנות איך שבא לך (יותר זמן מנוחה/עבודה/סיבובים) כל עוד הפרינציפ נשאר. בוא נגיד אבל שאם אתה מצליח להחזיק בה להרבה סיבובים, זה לא בדיוק טאבאטה.
קשה לי להאמין שמישהו מחזיק הרבה סיבובים. בכל זאת, 170% למשך זמן מכובד עם הפסקה קצרה.
דרך אגב האימון הולך כך : 5 דקות ריצה בינונית, המחזור עצמו ולאחר מכן שוב 5 דקות ריצה בינונית.
לא חיפשתי מידע על התכנית, כי אותה הבנתי ( לא שיש הרבה מה להבין ).
האם יש מישהו שביצע אותה וכן יכול להעיד על תוצאות מרשימות כמו במחקר של היפני?

לא בדיוק הבנתי את דבריך.
אתה אומר שהמסלול האירובי ( הסיבולת לב ריאה ), משתפר גם ללא עבודה רק במסלול האירובי אלא גם ביצוע המסלול האנאירובי ( שכיבות סמיכה וכו' )?

קשה לי להאמין שמישהו מחזיק הרבה סיבובים. בכל זאת, 170% למשך זמן מכובד עם הפסקה קצרה.
דרך אגב האימון הולך כך : 5 דקות ריצה בינונית, המחזור עצמו ולאחר מכן שוב 5 דקות ריצה בינונית.
לא חיפשתי מידע על התכנית, כי אותה הבנתי ( לא שיש הרבה מה להבין ).
האם יש מישהו שביצע אותה וכן יכול להעיד על תוצאות מרשימות כמו במחקר של היפני?

כן, זה מה שאני טוען, מנסיוני האישי ומנסיונם של מתאמנים שלי.

אני גם מרגיש ככה. במיוחד אם עובדים בעצימות גבוהה.

ברור שאני לא אהיה מסוגל לרוץ מרתון אבל הכושר האירובי משתפר במידה כלשהיא.

• פותח/ת השרשור
כן, זה מה שאני טוען, מנסיוני האישי ומנסיונם של מתאמנים שלי.

אני גם מרגיש ככה. במיוחד אם עובדים בעצימות גבוהה.

ברור שאני לא אהיה מסוגל לרוץ מרתון אבל הכושר האירובי משתפר במידה כלשהיא.
אני מבין...
אז לסיכום, הייתם ממליצים על שיטת האימונים הזאת?
אני אלך לכיוון האירובי כיוון שבמהלך תכנית משקולות, לשרוד אימון כזה, אפילו סיבוב אחד, יהיה בלתי אפשרי.

שיטת אימון כזאת מצריכה כושר גופני כלשהוא אם אין לך אותו לדעתך תתחיל מאירובי "רגיל".

יש כאלה שאומרים שהליכה בשיפוע למשך חצי שעה-שעה עובדת טוב.

• פותח/ת השרשור
שיטת אימון כזאת מצריכה כושר גופני כלשהוא אם אין לך אותו לדעתך תתחיל מאירובי "רגיל".

יש כאלה שאומרים שהליכה בשיפוע למשך חצי שעה-שעה עובדת טוב.
ננסה היום את אימון הטבאטה.

אם תחליט לעשות אותו לתקופה אשמח אם תעדכן אני גם חושב לעשות אותו כשאני אתחיל חיטוב

לא חייבים לעשות דווקא טבאטה. כל אימון שיהיה מספיק עצים ויימשך עד 15 דקות ייעשה את העבודה.

אתן את הדוגמה של שני מתאמנים שלי: שניהם סובלים מעודף משקל ולא היו בכושר בכלל. בפעם הראשונה שהם רצו/הלכו 1 ק"מ, הם עשו זאת בזמן של 7:40 דקות. חודש לאחר מכן, הבחור השלים את המרחק ב- 6:11 דקות והבחורה ב- 6:27 דקות. במהלך החודש הנ"ל הם בצעו אימונים קצרים ועצימים, שנמשכו לא יותר מ- 10 דקות.

את האמת? לדעתי אימונים כאלה יותר מהנים. אבל זאת דעתי האישית.
בוינגייט פעם אחת יצאנו בשיעור על אירובי לטיילת בתל אביב ליד הים ועשינו שם אימון ספרינטים.
אם הייתי מנסה במכון על מסילה הייתי מוותר מהר מאוד ברור לי אבל עם עוד אנשים שרצים איתך זה כיף.

אולי זה תלוי גם בגנטיקה של כלאדם מה עובד לו יותר טוב.

ביצעתי את המחזור הנ''ל לפני כחצי שנה כחלק מפרוטוקול השומן העיקש והוא מטורף מבחינת עצימות ,
ביצעתי את זה עם תרגילים של משקל גוף(מתח,שכיבות שמיכה,בטן,סקוואט) ממליץ בחום .
וכן הרגשתי שיפור בתחום האירובי .

• פותח/ת השרשור
ביצעתי את המחזור הנ''ל לפני כחצי שנה כחלק מפרוטוקול השומן העיקש והוא מטורף מבחינת עצימות ,
ביצעתי את זה עם תרגילים של משקל גוף(מתח,שכיבות שמיכה,בטן,סקוואט) ממליץ בחום .
וכן הרגשתי שיפור בתחום האירובי .
תודה!
ניסית גם עם הקטע האירובי?

תודה!
ניסית גם עם הקטע האירובי?

האמת שכן עם ספרינטים (יותר קל אבל עדיין חולני)
שילבתי בין האירובי לבין עבודה על משקל גוף ככה שקשה לי להגיד מאיפה בא השיפור באירובי

• פותח/ת השרשור
האמת שכן עם ספרינטים (יותר קל אבל עדיין חולני)
שילבתי בין האירובי לבין עבודה על משקל גוף ככה שקשה לי להגיד מאיפה בא השיפור באירובי
תוכל לפרט על אימון משקלי הגוף?

מעבר לריצה, היה שכיבות שמיכה,כפיפות בטן,סקוואטים,מתח,קירוב ברכיים לחזרה במצב 2, שכיבות שמיכה סטייל ספיידרמן (אם אתה מכיר)
עשיתי מידי פעם גם סקוואטים ודדליפיט עם משקלים נמוכים. זה מה שאני זוכר בינתיים

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית