הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל ההתקדמות העלייה במאסה בין נער לאדם בן 25

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
עברתי על המאמר "מהו הפוטנציאל הגדילה שלך" ויש משהו אחד שקצת מבלבל אותי יש שם קטע במאמר מתחת לטבלה שכתוב :
הנתונים מתייחסים לממוצעים, וישנם כמה הסתייגות למספרים כמו תזונה, גיל, גנטיקה, מין (אצל נשים המספרים המתאפיינים בטבלאות יש לחלק ב-2) וכו'.גיל הינו פרמטר נורא חשוב ויכול להשפיע רבות, לדוגמה מתאמנים מבוגרים יתקדמו לרוב יותר לאט מנער מתבגר בתיכון בעיקר עקב מאזן הורמונלי שונה, לא פעם נראה דוגמאות של נער מתבגר הנמצא בתת משקל אשר עולה במסת השריר (ובמשקל הכללי) במהירות שאינה הגיונית"
אז השאלה שלי היא כך , במידה והנער מתבגר מה השיעור גדילה שלו לאחר שנה של אימונים (בשריר בלבד) ?
אני יודע שאין מספר מדיוק אבל בערך סטטיסטית ...

ועוד שאלה בקשר למצב הורמונלי אצל נער אמור להיות רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון מאשר אדם בן 25 למשל ? כי לפי מה שזכור לי הנורמות אצל אדם בוגר יותר גבוהות משל נער .... או שיש פה התערבות של הורמונים אחרים (אם אפשר לפרט את שמם במידה ויש) . תודה

ע"פ מה שאני זוכר העלייה המקסימלית במסת שריר למתאמן מתחיל (לשנה) היא 11 ק"ג
מה שמבלבל אותך זה שהנער לא בהכרח עולה יותר במסת שריר אלה יש תהליכים פנימיים שמתחרשים אצלו כתוצאה מהגיל שבו הוא נמצא (עיבוי עצמות/גובה וכו')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית