הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט בין שני מחשבים

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
הם באמת חברה כזאת חלשה?
יש לי נסיון איתם רק בלוחות אם והם מצוינים.

לא היה מחשב של ASUS שעבדתי עליו (שלי, של אחי ושל העבודה) שלא התפרק אחרי תקופה יחסית קצרה.

• פותח/ת השרשור
ועם זאת, לאסוס אחריות בינלאומית של שנתיים ועולה 1000 שקל פחות. לסוני אחריות של שנה והיא לא בינלאומית.

לא היה מחשב של ASUS שעבדתי עליו (שלי, של אחי ושל העבודה) שלא התפרק אחרי תקופה יחסית קצרה.
יש לי ילד בכיתה שיש לו כבר שנה וחצי מחשב אסוס (יש לו (וגם לי) בעיות מוטוריות אז יש לו לפטופ בבית ספר שזה אומר לא חסרות אופציות שבהן הוא ישבר) והוא בלי שריטה אחת, לא יודע על מה אתה מדבר.
ועם זאת, לאסוס אחריות בינלאומית של שנתיים ועולה 1000 שקל פחות. לסוני אחריות של שנה והיא לא בינלאומית.
וזה אומר שעדיף ASUS.

יש לי אסוס ואני מרוצה ממנו, אני לא יודע על איזה שבירות מדובר.
לקנות סוני על גבי ASUS זה כמו לקנות Beats על גבי Audio Technica או כל שם מותג אחר אשר אתה משלם על 80% מותג ורק אחר כך 20% איכות.

כדי לא לפתוח סתם עוד אשכול החלטתי להתייעץ פה גם בנוגע למחשב:
http://ksp.co.il/?uin=17160

אני מחפש פה איזה קאץ׳
שמו פה 8 ראם
2 גיגה למאיץ גרפי
טרה דיסק קשיח
מוזר קצת המחיר לא?

אני מחפש פה איזה קאץ׳
שמו פה 8 ראם
2 גיגה למאיץ גרפי
טרה דיסק קשיח
מוזר קצת המחיר לא?
לא מוזר, הרזולוציה בינונית+, אי אפשר להרחיב מעבר ל-8 ג'יגה ראם וההארד דיסק איטי. המחשבים של סמסונג בתצורה הזאת נמכרים בארה"ב בטווחים של 600-700 דולר לפני מס (לדוגמה)

אני מחפש פה איזה קאץ׳
שמו פה 8 ראם
2 גיגה למאיץ גרפי
טרה דיסק קשיח
מוזר קצת המחיר לא?
אין ממש קאץ'- הקשיח עובד על 5400RPM שזה מאט אותו אבל בתכל'ס הוא בסדר.
2GB VRAM (מאיץ גרפי? קוראים לזה כרטיס מסך. 2GB כרטיס מסך? זה היה הגיוני אם GB הייתה מידת אורך/רוחב/גובה/נפח/אחר, אבל זה לא ולכן התחביר לא נכון. המונח הנכון הוא 2GB VRAM לכרטיס המסך- 2GB של ראם [זיכרון] ויזואלי [גראפי]) זה אחלה, אבל זה לא ממש יעיל מתחת לרזולוצייה של 1920X1080 וגם אז לא- זה יעיל רק ברזולוציות גבוהות יותר מ-FHD בגיימינג, בעריכה גם אם אני לא טועה. בכל מקרה- הכרטיס פשוט יחסית, הוא יריץ משחקים כמו FIFA בצורה סבירה על הגדרות בינוניות - גבוהות, משחקים כבדים בקושי על הכי נמוך. לגיימינג הוא לא משהו, לעריכה בכלל לא (AMD?! לעריכה?!). לצרכים בסיסיים הוא מעולה.
בתכל'ס זה אחלה, אני לא בקיא ממש בזמן האחרון במחירי ניידים אבל נשמע אחלה מחיר. תבדוק טיפה, אולי ניתן להשיגו ביותר זול

טעות שלי כרטיס מסך התכוונתי סליחה.
אני בעיקר הולך ללמוד איתו ולגלוש בפורום ולא יותר.
לא הולך לשחק איתו ולא לערוך שום דבר.
השאלה אם כבר עדיף לקחת מחשב עם 7200 rpm ודיסק קשיח וזכרון יותר קטנים?

• פותח/ת השרשור
כמה משמעותי 5400? זה יוצר צוואר בקבוק רציני?
ותבדוק מחיר בbuy2usa דרך אמזון. יכול להיות שזה יותר זול.

הדיסק קשיח במחשבים הללו לא חשוב במילא. הייתי מוציא אותו ברגע שהייתי מקבל את המחשב ושם SSD של 256GB בתוספת של $150.

הדיסק קשיח במחשבים הללו לא חשוב במילא. הייתי מוציא אותו ברגע שהייתי מקבל את המחשב ושם SSD של 256GB בתוספת של $150.

צודק. עוד דבר זה שעדיף לקחת מחשב שיש לו יציאת mini DisplayPort או DisplayPort, גם אם זה במקום HDMI (אפשר להמיר אותם ל-HDMI) - זה שימושי מתי שרוצים לעבוד עם תצוגה חיצונית ברזולוציה גבוהה (נגיד מסך 30" - יש לו רזולוציה של 2560x1600, ול-27" גם לרוב רזולוציה דיי קרובה לזה).

מה זאת אומרת לא חשוב?
זה לא משפיע על הביצועים ברמה מורגשת?
מה לא משפיע? מי שמשתמש היום בדיסק מכני, במיוחד בלפטופים הוא חי במאה הקודמת. אין שום סיבה להיות עם הרדיסק מכני כיום במחשבים כשהמחירים של SSD ירדו לריצפה וזה בערך השיפור הכי משמעותי שתוכל לשים במחשב שלך - יותר ממעבד וזיכרון יחדיו.

מה לא משפיע? מי שמשתמש היום בדיסק מכני, במיוחד בלפטופים הוא חי במאה הקודמת. אין שום סיבה להיות עם הרדיסק מכני כיום במחשבים כשהמחירים של SSD ירדו לריצפה וזה בערך השיפור הכי משמעותי שתוכל לשים במחשב שלך - יותר ממעבד וזיכרון יחדיו.

צודק במאה אחוז, ההבדל בביצועים הוא בלתי נתפס ולא הייתי קונה היום לפטופ בלי SSD (יש לי אחד בלפטופ ועוד שניים במחשבים בבית).

ההבדלים כל כך גדולים ?

אני אישית קניתי את הסמסונג 830 בגודל של 128GB שעלה בזמנו 70 דולר והטעות הכי גדולה שעשיתי שהזמנתי רק אחד ולא חמש..כי הם עברו לגרסא חדשה 840 ושמעתי שדווקא הישנה יותר טובה אבל כבר מתחילים להיות חסרים במלאי ה128GB אז כבר כמעט ולא אפשרי למצוא במחיר הזה שוב לצערי.
תכלס 128 זה דיי מספיק אני שם על זה תמערכת הפעלה, דברים נחוצים שיש לי צורך שהם יהיו על הSSD וזה מספיק, לדעתי.
ב256 נשמע לדעתי בזבוז.. עדיף שתי מחשבים עם SSD..

בקיצור, ללפטופ אתה לא תצטער על SSD ובהחלט שווה וזה הדבר שאתה הכי תרגיש במחשב החדש שיהיה לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית