הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המצב פקקט :(

• פותח/ת השרשור donic
  • פורסם בתאריך

donic

משתמש מתחיל
214
7
נק' מוניטין:
35
214
7
שמעו
אני לא בכושר בכלל פעם אחרונה שרצתי הייתה לפני 3 שנים בערך (לא לומד / עובד)
ובקיצור היום ניסיתי לרוץ ואני חושב שהתייבשתי, הלכתי איזה 10 דקות ואז התחלתי ריצה בינונית ותוך שתי דקות התעייפתי, אבל זה לא מה שעצר אותי
פתאום התחילה לי בחילה וחשק להקיא והפה התייבש ודופק דיי מהיר, וכל זה נשאר לי גם ב20 דקות של ישיבה
מה שהרגיע את זה זה לשבת ישר ולשתות איזה 10 כוסות מים
ועכשיו אחרי החפירה הזאת אני שואל

זאת הייתה התייבשות?
מבחינת שכיבות שמיכה וכפיפות בטן הולך לי טוב והנשימה לא מפריע לי, אבל בריצה בקושי 2 דקות.. הכושר ממש גרוע?
מה אתם ממליצים לעשות כדי לשפר את הכושר (ריצה) כי ניסיתי ללכת ורק אז לרוץ אבל לא הלך ואם 2 דקות קשה לי איך אני יתקדם

ובקיצור בקיצור.. איך משפרים את כל הקטע הזה?

ושאלה אחרונה סתם מתעניין, כמה מים אתם שותים ביום?

תודה מראש 😃

את מעשן או משהו ? יש לך מחלות רקע ??
כמה ליטרים אתה שותה כל יום בממוצע ?
תנסה לרוץ שוב אחרי ששתיתה כמו שצריך .

• פותח/ת השרשור
לא מעשן, התאשפזתי על קוצר נשימה אבל לפני כמה שנים
אני שותה חצי ליטר ביום

ההרגשה הזאת אחרי ריצה נובעת מכמה גורמים:
1. כושר ירוד
2. תזונה לקויה (ככל הנראה עודף נתרן)
3. מעט נוזלים (חצי ליטר ביום זה כלום)

המלצה שלי, תשתה לפחות ליטר וחצי (אפשר גם יותר, אפילו מומלץ אם אתה עושה אירובי) ותעשה לעצמך סרגל מאמצים מסויים.
אם אתה רואה שאתה עדיין לא יכול לרוץ, אז תעשה הליכה מהירה, ולאט לאט תתקדם.
כמו כן תמעיט במלח ושמן באוכל (אני אישית מרגיש גם בחילה רצינית אחרי שאכלתי ארוחות כבדות)

לא בדיוק, פעם לא השלמתי 500 מטר בלי כאבים מטורפים וחשק עז לשכב על הרצפה. היום אני מסוגל לרוץ 6 ק"מ ולהחזיר לעצמי את הנשימה תוך דקות(לא אני לא רץ בקצב מהיר). מה שאני מנסה לומר- שמעבר לבדיקה מקיפה על התזונה שלך, ושתייה מספקת של מים, תתקדם לאט ככל הניתן. שים לב שאתה לא מעמיס על עצמך ואל תרוץ אחרי ארוחה גדולה. לא חסר טיפים לרצים מתחילים, חפש ברשת.

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי תודה לכם
אם למישהו יש משהו להוסיף אני ישמח לשמוע 😃

מה ליטר וחצי זה גם לא מספיק לפי דעתי תשתה 2וחצי ליטר ~ .זה הבריאות שלך !
חצי ליטר ביום ??? זה נזק!!

Back
למעלה תחתית