הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט תקוע

Psycho

משתמש משקיע
7,700
1,709
נק' מוניטין:
13,256
7,700
1,709
הרקולס פ"ת
יש לי בעיה כבר זמן מה שהסקוואט תקוע, פשוט נשאר על אותו משקל או שנכשל.
אני לא מצליח להתפוצץ למעלה כמו שצריך, אני קצת נתקע כזה בעלייה.
אגב, אני חושב שאני לא מרגיש את המתח בהאמסטרינג, וזה אחת הבעיות שעוצרות אותי כנראה..
הטכניקה טובה, המשקל לא כזה גבוה [82.5-80] על משקל גוף 81 ועדיין יש בעיות..
עצות לפיתרון? איך לוודא שאני מרגיש מתח בהאמס? איך לתקן את ההתפוצצות למעלה?
חגורה זה מיותר לדעתי, לפחות כרגע, במשקל כזה עלוב facepalm
אגב, אני בלינארית בחיטוב, מתחיל חודש שלישי ואחרון, תזונה טובה [מלבד יומיים אחרונים] אבל אני לא חושב שזאת הבעיה העיקרית, כי אני תקוע במשקל הזה כבר כמה זמן, עשיתי כבר הפסקה מאימונים.
נ.ב- עוד מישהו בלינארית בחיטוב מרגיש קצת פיגור ביד אחורית?

תראה הבעייה יכולה להיות טכניקה \ התאוששות (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מבצע את התוכנית כמו שהיא כתובה ככה שלא זאת הבעייה)
התאוששות מורכבת משני גורמים עיקריים - תזונה ושינה
תזונה מבחינת התאוששות מורכבת משני גורמים עיקריים - חלבון וסה"כ קלוריות
דבר ראשון ובכל מקרה לדעתי תעלה סרטון טכניקה
דבר שני אתה בחיטוב למרות שהמשקל נמוך עדיין יכול להיות שאתה לא מתאושש טוב מתזונה לקויה (חיטוב)
אני לא יודע מה המטרה שלך אבל אם אתה רוצה סקוואט כבד תתחיל מלעשות SS (על כל המשתמע מכך - גם מבחינת תזונה)
וקח עוד דבר בחשבון, מבחינת כוח ומשקל גוף, נקודת פתיחה טובה מתחילה ב3 פאונד לאינץ'. לפני זה אתה לעולם לא תהיה קרוב לכוח שיכול להיות לך (ע"פ וונדלר)
אבל תכלס להתעסק בקקי בכאלה משקלים לדעתי זה בזבוז זמן
גם אם מראה זו המטרה שלך, תקריב תקופה תעלה 10-12 קילו (אפשר גם יותר) תשיג משקלי עבודה עם משמעות ואז תחטב. זו דעתי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה כבר חצי שנה בחיטוב
תתרום אחי.
יש פתרון פשוט - תסיים כבר את החיטוב.
כנ"ל, יפה לראות אותך מר. קיטקט, חשבתי שאתה טבעי.. :(
תראה הבעייה יכולה להיות טכניקה \ התאוששות (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מבצע את התוכנית כמו שהיא כתובה ככה שלא זאת הבעייה)
התאוששות מורכבת משני גורמים עיקריים - תזונה ושינה
תזונה מבחינת התאוששות מורכבת משני גורמים עיקריים - חלבון וסה"כ קלוריות
דבר ראשון ובכל מקרה לדעתי תעלה סרטון טכניקה
דבר שני אתה בחיטוב למרות שהמשקל נמוך עדיין יכול להיות שאתה לא מתאושש טוב מתזונה לקויה (חיטוב)
אני לא יודע מה המטרה שלך אבל אם אתה רוצה סקוואט כבד תתחיל מלעשות SS (על כל המשתמע מכך - גם מבחינת תזונה)
וקח עוד דבר בחשבון, מבחינת כוח ומשקל גוף, נקודת פתיחה טובה מתחילה ב3 פאונד לאינץ'. לפני זה אתה לעולם לא תהיה קרוב לכוח שיכול להיות לך (ע"פ וונדלר)
אבל תכלס להתעסק בקקי בכאלה משקלים לדעתי זה בזבוז זמן
גם אם מראה זו המטרה שלך, תקריב תקופה תעלה 10-12 קילו (אפשר גם יותר) תשיג משקלי עבודה עם משמעות ואז תחטב. זו דעתי
אני יקפיד יותר על תזונה ושינה, תודה.
בנוגע לכוח-משקל, איך אני מחשב את זה?
אני יקריב למשך תקופה ארוכה [גם אם זה אומר להשקיע עם כרס בקיץ] ושם נפציץ, נקווה שלא תהיה בעיה.
תודה רבה.

הצעות לשיפור ההתפוצצות למעלה? פסיכולוגי אולי?

התשובה פשוטה: אוכל.
אבל 80 זה ממש ממש נמוך למשקל הגוף שלך אפילו בחיטוב.

התחלת להתאמן ישר לתוכנית חיטוב או שקודם עשית קצת מסה ואז חיטוב?
כי אם ישר הגעת למכון לתוכנית חיטוב ייתכן כי זאת הסיבה.

• פותח/ת השרשור
התשובה פשוטה: אוכל.
אבל 80 זה ממש ממש נמוך למשקל הגוף שלך אפילו בחיטוב.

התחלת להתאמן ישר לתוכנית חיטוב או שקודם עשית קצת מסה ואז חיטוב?
כי אם ישר הגעת למכון לתוכנית חיטוב ייתכן כי זאת הסיבה.
אני בחיטוב, ככה שאוכל זאת עיקר הבעיה.
עשיתי קצת ss אבל לא הייתי קרוב לסיים אותו, אחרי משהו כמו חודש נאלצתי לעבור לחיטוב.
תעשה דילואוד.
מה הכוונה? תוכל לפרט/להסביר?

עזוב אין טעם גם לעשות דילואד כשאתה בחיטוב הסיכוי שתתקדם הוא לא כזה גדול עד אפסי.
סיים חיטוב, תעבוד במשקלים מקסימליים כרגע.
ותתחיל מסה כמו שצריך, אז תתמקד בלעלות משקלים.

אני יקפיד יותר על תזונה ושינה, תודה.
בנוגע לכוח-משקל, איך אני מחשב את זה?
אני יקריב למשך תקופה ארוכה [גם אם זה אומר להשקיע עם כרס בקיץ] ושם נפציץ, נקווה שלא תהיה בעיה.
תודה רבה.

הצעות לשיפור ההתפוצצות למעלה? פסיכולוגי אולי?
אינץ' = 2.54 ס"מ. במקרה שלך אתה 177 ס"מ לפי הפרופיל, שזה 69.7 אינץ'. 3 פאונד לאינץ' נותן לך 209 פאונד שהם קצת פחות מ95 קילו.
תעלה סרטון טכניקה בכל מקרה

• פותח/ת השרשור
אינץ' = 2.54 ס"מ. במקרה שלך אתה 177 ס"מ לפי הפרופיל, שזה 69.7 אינץ'. 3 פאונד לאינץ' נותן לך 209 פאונד שהם קצת פחות מ95 קילו.
תעלה סרטון טכניקה בכל מקרה
וזה אומר שנקודת פתיחה טובה לכוח שלי תהיה 95 קילו? תיאורטית כמובן.
סרטון יעלה השבוע, אולי מחר באימון התאוששות.

וזה אומר שנקודת פתיחה טובה לכוח שלי תהיה 95 קילו? תיאורטית כמובן.
סרטון יעלה השבוע, אולי מחר באימון התאוששות.
כן

מה הקשר בין גובה לכמות המשקל שאפשר להרים?
התשובה פשוטה. יותר גבוה = המוט זז יותר מרחק = צריך יותר כוח בשביל להרים את אותו משקל

אבל השאלה שגויה. אמרתי שלפני שאתה שוקל 3 פאונד לאינץ' אתה לא קרוב למיצוי הכוח הפוטנציאלי שלך (טוב אני לא ממש יכול לקחת על זה קרדיט כי לזה ג'ים וונדלר אחראי).
כמובן שכשתשקול יותר סביר להניח שתרים יותר אבל לפני 3 פאונד לאינץ' הגורם המגביל העיקרי שלך הוא כמעט תמיד משקל גוף ושמבחינת משקל גוף בשביל למצות את הכוח שלך 3 פאונד לאינץ' זו נקודת פתיחה טובה, זו הכוונה.

אבל השאלה שגויה.
צודק, לא קראתי נכון.
נשמע לי יחס קצת מופרך לספורטאי חובב, בעיקר כלפי אנשים נמוכים.
91 קילו לגובה 170 נשמע המון , בעיקר שמדובר על 100 קילו ל-185 ורק 107 קילו ל-2 מטר.
מנגד מצאתי מרים משקולות אולימפי במשקל 160 קילו בגובה 185 שזה יחס 1 ל-5

כן

התשובה פשוטה. יותר גבוה = המוט זז יותר מרחק = צריך יותר כוח בשביל להרים את אותו משקל

אבל השאלה שגויה. אמרתי שלפני שאתה שוקל 3 פאונד לאינץ' אתה לא קרוב למיצוי הכוח הפוטנציאלי שלך (טוב אני לא ממש יכול לקחת על זה קרדיט כי לזה ג'ים וונדלר אחראי).
כמובן שכשתשקול יותר סביר להניח שתרים יותר אבל לפני 3 פאונד לאינץ' הגורם המגביל העיקרי שלך הוא כמעט תמיד משקל גוף ושמבחינת משקל גוף בשביל למצות את הכוח שלך 3 פאונד לאינץ' זו נקודת פתיחה טובה, זו הכוונה.

סליחה, אבל מה זה 3 פאונד לאינץ'?
על איזה אחוז שומן מדובר? האם הוא מתכוון רק למסה רזה מה שאומר שנניח 1.77 צריך לשקול כ-95 קילו ואז צריך גם להוסיף שומן למשוואה
כדי לדבר על משקל אקטוארי.

נערך לאחרונה:
צודק, לא קראתי נכון.
נשמע לי יחס קצת מופרך לספורטאי חובב, בעיקר כלפי אנשים נמוכים.
91 קילו לגובה 170 נשמע המון , בעיקר שמדובר על 100 קילו ל-185 ורק 107 קילו ל-2 מטר.
מנגד מצאתי מרים משקולות אולימפי במשקל 160 קילו בגובה 185 שזה יחס 1 ל-5
מדובר על יחס משקל-גובה מינימלי למיצוי הכוח הפוטנציאלי של האדם. אף אחד לא חייב להגיע למשקל הזה, אבל לפני שאתה במשקל כזה, אתה עדיין יכול להתחזק יחסית "בקלות".
זה לא אומר שיחס של 1 ל5 הוא לא טוב. (כמעט) תמיד יחס של 1 ל5 מפיק יותר כוח מיחס של 1 ל3.

סליחה, אבל מה זה 3 פאונד לאינץ'?
על איזה אחוז שומן מדובר? האם הוא מתכוון רק למסה רזה מה שאומר שנניח 1.77 צריך לשקול כ-95 קילו ואז צריך גם להוסיף שומן למשוואה
כדי לדבר על משקל אקטוארי.
מדובר על משקל גוף, לא על מסת שריר.
לא שמעתי את זה נאמר, אבל אני מניח שמדובר על משקל גוף שמושג במקביל לאימונים. לא סתם לשבת על הספה כל היום ולאכול ממתקים...
אגב, זה לא שעלייה במשקל הגוף עוזרת רק כי עלתה מסת שריר וכל המסה האחרת "לא נחשבת", לעלייה במשקל גוף יש יתרון בעלייה בכוח מעוד סיבות, לא רק עלייה במסת שריר.
אם מעניין אותך קרא את המאמר הבא:
http://startingstrength.com/articles/eating_points_reynolds.pdf

עריכה:
טוב יש לי כוח אז הנה ציטוט מהסעיף הכי רלוונטי במאמר:
It Works
We’ve established that eating to gain weight isn’t easy. Actually, at times, its downright sickening.
But it works. We’ve heard Rip say before, and experience certainly tells me he’s right, that any amount
of weight gained will lead to an increase in both muscle and fat; its virtually impossible for someone
strength training to gain one without the other. This means that bodyfat percentage will increase with
a gain in lean body mass, and thus, an increase in fat accompanies an increase in leverage. The increase
in leverage occurs because bigger muscles (i.e. an increase in contractile tissue) increases efficiency in
the barbell lifts four ways: 1) an increase in contractile tissue leads to increase in contractile force, 2)
an increased steepness (closer to 90 degrees, where maximum force is produced) of the fibers pulling
on the prime-moving skeletal structures, such as the upper fibers of the pecs and delts on the humerus
in the bench press, 3) a reduced range of motion (also an example of increased pec size on the bench
press), and 4) the increased “tightness” in the bottom position of the lifts serves like a compressed and
loaded “spring,” ready to explode to lockout.
As most of you know, I own STRONG Gym, in Springfield, MO, where we have an incredible
amount of really strong lifters. I have yet to see a single lifter who failed to get significantly stronger by
pushing his weight up. And here’s the reality – they ALL got much stronger, regardless of whether the
weight gain was mostly fat or mostly muscle.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית