הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש פה מבינים במערכת סאונד?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
אני פשוט אעתיק מה שכתבתי בפורום אחר:

חיבור רמקולים ישנים לרסיבר חדש Denon AVR-2113CI

שלום,

נציין רק שאני גר בארה"ב אם זה משנה למשהו בתהליך כולו (רכישת רכיבים חדשים וכו').

היה לי רסיבר ישן מאוד של פנסוניק (8+ שנים) ורמקולים שתואמים את הרסיבר באותו הגיל. הכבל של כל רמקול מובנה ברמקול עצמו ומהצד השני יש יציאה חוטית רגילה לרסיבר.
קניתי רסיבר חדש לחבר לרמקולים הישנים (לבנתיים, עד שאעשה עבודת תיקרה וארכוש רמקולים חדשים), אך נתקלתי בבעיה: הכבל של הרמקולים החדשים הוא דק מאוד ביחס ליציאות של הרסיבר - כל פעם שאני מכניס את הכבל, הוא יוצא החוצה כי הוא לא עבה מספיק. יש לציין שיש לי רסיבר אחר של Denon בבית עם רמקולים של JBL ושם באמת הכבלים הרבה יותר עבים (12AWG Enhanced Loud Oxygen-Free Copper Speaker Wire Cable)

השאלה היא כזו: האם הרמקולים הישנים שווים פח זבל או שניתן להציל ולחבר אותם למגבר החדש בדרך כזו או אחרת עם כבל נוסף של 12AWG שנשאר ברשותי? (לעשות גשר?)

תודה רבה לעוזרים.

איזה יציאות לרמקולים יש לרסיבר?
אם זה עם פקק שנסגר בסיבוב (כמו ברסיברים טובים) אין בעיה, אם זה כזה עם קפיץ אז יש לך בעיה אבל אתה פשוט יכול לחבר כבל מאריך לרמקולים שיהיה יותר עבה ואז לחבר אותם או לקנות חיבור יעודי לזה.
(ובגדול, לרמקולים טובים לא יהיה חוט בנוי בתוכם)

פשוט תפתח את הפקקים של הכניסת רמקול ברסיבר, זה יוצא ויש מעין חור ששם אתה משחיל את הכבל.
אם עדיין לא עוזר, קנה בננה:
http://www.signal-audio.co.il/image/users/140186/detail/big/2129313.jpg
אתה מכניס את הכבל לזה, סוגר עם הבורג שלו, ואז את הבננה אתה מכניס ישירות לרסיבר.

• פותח/ת השרשור
איזה יציאות לרמקולים יש לרסיבר?
אם זה עם פקק שנסגר בסיבוב (כמו ברסיברים טובים) אין בעיה, אם זה כזה עם קפיץ אז יש לך בעיה אבל אתה פשוט יכול לחבר כבל מאריך לרמקולים שיהיה יותר עבה ואז לחבר אותם או לקנות חיבור יעודי לזה.
(ובגדול, לרמקולים טובים לא יהיה חוט בנוי בתוכם)
פקקים, זה הרסיבר מאחורה:
http://a248.e.akamai.net/pix.crutch...0/900/products/2012/17/033/x033AV2113C-B.jpeg

פשוט תפתח את הפקקים של הכניסת רמקול ברסיבר, זה יוצא ויש מעין חור ששם אתה משחיל את הכבל.
אם עדיין לא עוזר, קנה בננה:
http://www.signal-audio.co.il/image/users/140186/detail/big/2129313.jpg
אתה מכניס את הכבל לזה, סוגר עם הבורג שלו, ואז את הבננה אתה מכניס ישירות לרסיבר.
אם אני מוציא את הפקק, שום דבר לא יחזיק את הכבל בפנים וזה ימשיך לצאת.

תלפף את הקטן על הגדול ותבודד. יהיה בסדררר, זה רק מוליך ולא יכול לשרוף את הרסיבר/רמקול/בית.*

*) למרות שבמקרה שלך אין לדעת

אם זה פקקים, איך הכבל בורח לך? תשחיל ותסגור את זה על הכבל עצמו. אם אין לך מספיק כבל חשוף תקלף אותו.
בכל מקרה, הפתרונות הם עדיין מה שהוצע פה- ללפף את זה לכבל גדול או לקנות בננה.

הכבל שלו דק מדי והפקק לא מצליח לתפוס אותו. אבל הוא כל כך פוחד ללפף לחוט יותר עבה שהוא בטח כבר הזמין רמקולים חדשים.

גם אם הוא דק מידי, אפשר לקלף אותו, להכניס לחור בפקק וללפף ואפילו לקשור כדי שלא יצא מהחור, ואז לסגור את הפקק.
בכל מקרה, הרמקולים חרא כנראה 😃

פשוט שים חוט עבה בנתיים, גם ככה האיכות פה בטח לא משהו וחבל לבזבז כסף.
אם אתה חוזר לארץ אני מוכר את המערכת שלי לרגל המעבר שלי.

הפואנטה היא להוציא את הפקק, להכניס לחור הקטן את הכבל, ואז לסגור את הפקק על הכבל.
בכל אופן, בננות זה סיפור של 20 שקל.

• פותח/ת השרשור
אין חור, אבל קראתי כבר ב Manual של הרמקולים שהפקקים עצמם נשלפים (בכוח רב), אז שלפתי והכנסתי את הבננה והכל עובד.
פרק ב', רשת ביתית בין הקומות שאין לי מושג לאן הכל מתחבר :(

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית