הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,427
מנהל
נק' מוניטין:
58,704
103,265
12,427
holocaust.jpg

יהי זיכרם ברוך

יהי זכרם ברוך.

חבל שעם השנים הרבה אנשים מתייחסים לזה עם פחות ופחות רגש.
בתי הספר בארץ פשוט ביזיון (אבל לא נכנס לזה ביום כזה)

יהי זכרם ברוך.
שנה שעברה עשיתי בגרות בהיסטוריה והיינו צריכים גם ללמוד לפחות שני סיפורים של חסידי אומות עולם.
נכנסתי לאתר יד ושם קראתי קצת וניתקלתי סיפור הבא:
פולין
יאן ואנטונינה ז'בינסקי
(Jan & Antonina Zabinski)
ערב הכבוש הנאצי של פולין היה יאן ז'בינסקי מנהל גן החיות של ורשה. הגרמנים מינו אותו גם למפקח הראשי של הגנים הצבורים בעיר. הוא ניצל מינוי זה כדי לבקר בגטו ורשה, לכאורה כדי לבדוק את מצב הצמחייה בין חומות הגטו. בדרך זו שמר על קשר עם ידידים ועמיתים יהודים, סייע להם להימלט מהגטו, ואף מצא להם מקומות מסתור. את היהודים הסתיר בכלובים של גן החיות שהתרוקנו מיושביהם- בעלי החיים- בעת התקפות האוויר על ורשה. במרוצת שלש שנים מצאו עשרות יהודים מקלט זמני בכלובים הנטושים, עד שיכלו למצוא מקומות מסתור קבועים. נוסף על כך הסתיר ז'בינסקי בביתו הפרטי בתחום גן החיות כתריסר יהודים. במבצע מסוכן זה סייעו לז'בינסקי אשתו אנטוניה, סופרת ידועה ובנם הצעיר רישרד. תחילה מימן ז'בינסקי את קיום היהודים שהציל מכספו, ורק אחר כך נתקבלו כספים מהוועד היהודי שבראשות ד"ר אדולף ברמן.
ז'בינסקי היה פעיל בארגון המחתרת הפולנית ארמיה קריובה והשתתף במרד ורשה הפולני באוגוסט-ספטמבר 1944. עם דיכוי המרד נשבה ונלקח לגרמניה. אשתו אנטוניה המשיכה בפעילותו של בעלה ודאגה לצרכיהם של מספר יהודים שנותרו בין חורבותיה של ורשה.
ב-1965 העניק יד ושם לין ולאנטוניה ז'בינסקי את התואר חסיד אומות העולם. ב-1968 הגיע ז'בינסקי לביקור בישראל והשתתף בטקס נטיעת עץ בשדרת חסידי אומות העולם.
מי שמעוניין לקרוא עוד יכול להכנס לכאן.

חחחחחחחח לי אתם מוחקים תהודעה? מה עם למחוק את המשתמש החסר תקט הזה מהפורום?

יהי זכרם ברוך.

חבל שעם השנים הרבה אנשים מתייחסים לזה עם פחות ופחות רגש.
בתי הספר בארץ פשוט ביזיון (אבל לא נכנס לזה ביום כזה)
יהי זכרם ברוך.
אתה צודק בקשר למצב המחפיר בבתי ספר בארץ,היום בטקס היה בזיון לחלוטין,ילדים צוחקים,ערסים מכוערים עם פוזות של "מה אני צריך את הטקס הזה,זזתי הביתה".פשוט בושה.

יהי זכרם ברוך.
אתה צודק בקשר למצב המחפיר בבתי ספר בארץ,היום בטקס היה בזיון לחלוטין,ילדים צוחקים,ערסים מכוערים עם פוזות של "מה אני צריך את הטקס הזה,זזתי הביתה".פשוט בושה.

שמע אני גם בזמן בית הספר לא התייחסתי לזה כלכך אלה כאל עוד דבר, אבל בזמן הצבא אתה מקבל "חינוך" וציוניות וכל התפסיה שלך משתנה.

אני מקווה שכל אחד פה הראה נוכחות באיזשהו טקס, בשנים האחרונות ההתעניינות של הציבור ביום הזה מסתכם בצפייה באיזה טקס בטלויזיה ומקסימום לראות גם את הסרט הפסנתרן..

אני מקווה שכל אחד פה הראה נוכחות באיזשהו טקס, בשנים האחרונות ההתעניינות של הציבור ביום הזה מסתכם בצפייה באיזה טקס בטלויזיה ומקסימום לראות גם את הסרט הפסנתרן..

הייתי בטקס אבל עוד לא יצא לי לראות את הפסנתרן. הזייפנים אתמול בערוץ 2 היה מאוד מצוין לטעמי.

שלחו אותנו מטעם בית ספר לראות את הזייפנים.אכן מצויין.
גם הפסנתרן מאוד מומלץ

• פותח/ת השרשור
הפסנתרן ראיתי בבית ספר אחד הסרטים היפים שיצא לי לראות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית