הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עם שומנים בתפריט.

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
אני יודע ששומן איכותי זה חלק בלתי נפרד מתפריט גם למסה וגם לחיטוב, אבל יש לי בעיה עם מקורות שומן ופצעים.

בתקופה שאני מקפיד כמו שצריך על מקורות השומן (שמן זית לפעמים, חמאת בוטנים ושקדים ביום) הפנים שלי פשוט מפוצצים באקנה וזה לא בקטנה, בצורה לא רגילה, איכשהו כל יום כשאני הולך לישון, בבוקר אני גם עם פצעים בגודל פרצוף שלם עם מוגלה.

עשיתי ניסיונת להחליף מקורות שומן (פעם למשל זה היה טחינה, אגוזי מלך וכו' - החלפתי למאת בוטנים, שקדים), גם כן לא עזר.

נראה כאילו כל פעם כשאני מפסיק להתמקד בשומן יותר מדי בתפריט (למשל כמו בתקופה הזו שהורדתי את כל החמאה,שקדים, מינימום שמן באוכל), הפנים שלי יותר נקיות.

מצד שני כשניסיתי תפריטים עם פחמימה גבוהה, אני חושב שהגוף שלי מעדיף ערך של מקורות חלבון/שומן גבוהים ולא פחמימה ברמה גבוהה מאוד.

אז מה אפשר לעשות?

נשמע קצת מוזר, אני לא רואה קשר בין הדברים, אם כבר אז פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה יכולות לעולל פצעים אבל מקורות שומן עוד לא שמעתי ולא נתקלתי.
יש לך עוד מגוון רחב של מקורות לשומן איכותי בין אם זה: דגים (לא בשימורים), זרעי פשתן (כל חנות טבע אפשר להוסיף לסלט), זיתים, שמן תירס, שמן כותנה, שמן שומשום, אבוקדו, שמן בוטנים, שמן קנולה וכו'.

אם עדיין תיהיה רגיש לכל אלו ממליץ להיוועץ עם רופא ולנסות לעשות בדיקות לאלרגיה יש דבר כזה וזה יכול גם להיות יעיל במצבך,
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אני אנסה עוד כמה מקורות מאלו שציינת, זיתים ואבוקדו נשמע טוב ואפשר לשלב את זה סבבה עם האוכל.

בכל מקרה, לא הבנתי את המשפט האחרון שאמרת שזה יכול להיות יעיל? על מה דיברת בדיוק?

תודה משה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית