חולשה בכתף ללא כאב

• פותח/ת השרשור gimbo
  • פורסם בתאריך

gimbo

משתמש מתחיל
154
1
נק' מוניטין:
-8
154
1
בן 27 מאוד חזק מאוד מאומן לפני כחודש חש חולשה דרסטית הכוח נחתך ב-50-70 אחוז ללא בעיה בטווח תנועה בכתף ימין בעיקר בתרגילי לחיצות כתפיים
אם מתאמן וגם לא במשקל רב לאחר כמה חזרות נראה שהכתף עושה סוג של רוטציה פנימית והרחקת כתף על לפצות על חוסר יכולת בכוח כנראה
גם בכל מה שקשור לגפה העליונה כנראה בעיה בייצוב הכתף שוב ללא כאב כלל
יש EMG רק בתחילת אפריל ומאוד מודאג

כמו שאמרתי מאוד מאומן מאוד חזק , ללא רקע של פציעות בכתף לא דלקות תמיד הכתפיים תקינות
לגבי החזה כשנתיים רגישות בתרגילי לחיצות עם מוט באיזור הפקטורליס מינור ללא שום בעיה בלחיצות כתפיים (שאותם הייתי מרים כבד מאוד) , לפני 4 חודשים עברתי ממוט למשקוליות והכאב נעלם כליל באיזור הפקטורליס מנור

חקרתי באינטרנט הפציעה יכולה להיות

קרע מלא בלברום - קרע מלא ללא כאב אבל קרע זה מאופיין בפריקות
קרע בסופראסיפנטוס- קרע מאופיין אצל מתאמנים אבל צריך להיות היסטורית פציעות בכתף כלומר איזה שהוא מצב אקוטי קודם
פקטורליס מינור- לא בהכרח קרוע איזה מתיחה חזקה או נתפס מאוד חזק ניתן לשחרר עם לחיצות של טריגר פוינטס אולי קשה לי להבין אייך המינור קשור אבל בשאר תרגילי הכתף מלבד החזה
ומשהו צווארי- אבל הצוואר אינו כואב במיוחד

אם מישהו מכיר סימפטומים ויכול לשתף אותי מה הוא חושב ודרכי טיפול אשמח לשמע
אני מבין שצריך להתאפיין בסבלנות אבל אני "משתגע" איך הכל זז לאט תורים לרופא תוריםפ לבדיקות וכו

ללא שום עבר קודם של פציעות כתף וללא כאב כרגע ?

איך המרגש ביד הרלוונטית ?
עוצמת אחיזה? כוח בבייספ/טרייספ? פשיטת אצבעות/פרונוסופינציה/תנועתיות של כל כף היד ?

• פותח/ת השרשור
ללא שום עבר קודם של פציעת כתף
כן במשך שנתיים בעת לחיצת חזה עם משקל רב לא מידי היה לי מן דקיות באיזור הפקטורליס מינור לא משהו כואב מידי , לפני מספר חדושים עברתי ללחיצות עם משקוליות
ואחרי כמה שבועות עם משקוליות נעלם הכאב ולא חזרתי למוט

המרגש ביד דיי בסדר אין איזה תחושת נמלול
עוצמת אחיזה נראה לי בסדר אבל הרגשה מוזרה בעת כיווץ של כל הגפה הימנית העליונה
אני שמאלי ומרגיש שצד ימין לא מצליח להתכווץ באותה איכות בצורה דיי מורגשת כמו צד שמאל (שיריר החזה ביספס טרייספס)
ברמה התנועתית טווחי תנועה מלאים לא קיים כאב

מוזר.
מי הפנה אותך לEMG? נוירולוג? אורטופד? רופא משפחה?
אני שואל כי אני ממליץ לך להגיע לנוירולוג טוב, גם הבדיקה תהיה מאוד מקיפה בתחום העצבי, וגם התהליכים ירוצו מהר יותר.

בהצלחה.
ים

• פותח/ת השרשור
יש לי EMG ב3 באפריל

הפנה אותי אורטופד
ממתין בסבלנות
אם זה בעיה עצבית מה בדרך כלל דרכי הטיפול כדורים? פיזו? ניתוח? אחר?
האם ההחלמה מגיע ל 100%

זה עולם ומלואו, ואני לא מוסמך או יכול לענות על זה.
תתאמן בזהירות עד הבדיקה ותמשיך משם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית