הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לאיפה להסתכל

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
בסקוואט למען מספר בתחרות (עתידית) נטו ולא התחזקות ואורח חיים באימונים שלי אני אמור להסתכל למטה או קדימה
כשאני מסתכל למטה נכון שיש היפ דרייב אבל החזה קורס ובקושי עולה ואז אני מגיע למצב של GM
שאני מסתכל נייטרלי למעלה הרבה יותר קל לי לשמור על החזה ועל פלג גוף עליון. מה שגם ברגע נתון אני יכול להסקביט יותר משקל (עכשיו אני הגעתי ל-70 ויש גוד מורינינג ובהסתכלות קדימה ואפילו קצת זווית למעלה הרבה יותר קל לי אם אני שם דגש ואם אני רק אצליח לשמור על החזה שלא יקרוס אני יכול לעשות סקוואט גבוה יותר ב30-40 קילו עכשיו)

זה מחרבש לי את כל הטכניקה ואני כבר הרבה מאוד זמן עובד על הטכניקה ללא הצלחה

אם להסתכל למעלה זה מה שמסדר לך את הטכניקה, תסתכל למעלה. המבט זה בדיוק סוג הדברים שדורשים קצת ניסוי וטעייה, ולא צריך להתייחס לאמירות פסקניות בגישה בלתי ניתנת לערעור כמו שריפטו מציג: "תסתכל למטה וזהו, אין אפשרות אחרת." אני באופן אישי ב-HB ובפרונט מסתכל ישר, ב-LB לא כ"כ משנה לי אם אני מסתכל ישר או למטה.

אני יותר הייתי דואג להוסיף עוד 100 קילו לסקוואט במקום לאיפה להסתכל אם וכאשר תתחרה
קצת אבסורד שזה מה שמטריד אותך כשהסקוואט שלך 70 קילו

• פותח/ת השרשור
אני יותר הייתי דואג להוסיף עוד 100 קילו לסקוואט במקום לאיפה להסתכל אם וכאשר תתחרה
קצת אבסורד שזה מה שמטריד אותך כשהסקוואט שלך 70 קילו

כן אבל העניין זה שהוא מפגר אחרי הדדליפט
שהוא 142.5 לשלישייה

זה מה שמונע ממני להתקדם מה-70 כשהשיא שלי הוא 105 שהיה מזמן ואני יכול גם עד 120 אולי 😃
העניין זה אתה גם תראה את זה ב70 וב-85 שיש שבוע הבא שאם אני מסתכל למטה יש לי גוד מורנינג בגלל שהכל קורס וזה גם למה עשיתי ריסט לפני שבועיים כשעשיתי 95 לחמישייה (עשיתי בלי בעיה אבל טכניקה קקה) וכו'

יותר נכון לנסח את זה מה יותר נכון להסתכל למטה ולהכריח את עצמי כל הזמן להסתכל או להסתכל לאיפה שזה מסדר לי את הטכניקה?
ועכשיו זה ה-זמן לשאול את זה כי אני בחיטוב בלינארית ואת השבוע הראשון ואת השני אני מעביר את האימונים כאילו זה מוט ריק...
ד"א המיקום היה נכון אבל לא הרמתי מרפקים מספיק.

ו-102 בשבילי זה כמו 170 בשבילך אם אני זוכר נכון, ה-100 יתווספו וטכניקה נכונה רק תעזור לי להוסיף יותר ככה שאני מרשה לעצמי לשאול כל תשובה קטנה שעולה לי בראש בנושא.

• פותח/ת השרשור
אם להסתכל למעלה זה מה שמסדר לך את הטכניקה, תסתכל למעלה. המבט זה בדיוק סוג הדברים שדורשים קצת ניסוי וטעייה, ולא צריך להתייחס לאמירות פסקניות בגישה בלתי ניתנת לערעור כמו שריפטו מציג: "תסתכל למטה וזהו, אין אפשרות אחרת." אני באופן אישי ב-HB ובפרונט מסתכל ישר, ב-LB לא כ"כ משנה לי אם אני מסתכל ישר או למטה.

תודה

• פותח/ת השרשור
אין סיבה שתשמוט חזה בגלל מבט למטה.

אני לא מצליח לעשות את שניהם בבת אחת
אני יכול לתרגל ולתרגל ולתרגל אבל זה ייקח הרבה זמן , כשאני מסתכל למעלה אני מוציא חזה ונעמד בעמידת פרחה (מוציא תחת/גב תחתון) אבל כשאני מסתכל למטה אני מאוד מתקשה להוציא חזה וגם התחת שלי מוביל אבל הטורסו לא עוקב ככה שיוצא מצב של חצי גוד מורנינג לפעמים (בד"כ חזרה 4-5)
אני אנסה יותר אבל השאלה זה אם זה כל כך משנה?
גם בחתימה שלך אתה מסתכל קדימה לדוגמא

בגלל שאין וידאו אני אנחש. נראה לי שאתה חושב שיש לך גוד מורנינג כי אתה לא יודע איך סקוואט LB אמור להיראות, וגם אם באמת יש לך גוד מורנינג, זה לא נגרם כי אתה מסתכל למטה. סרטון טכניקה יעזור להבין מה הבעייה באמת. כשאתה אומר שכשאתה מסתכל למעלה הטכניקה טובה, זה לא ממש אומר הרבה, כי לא סביר שאתה באמת יודע מספיק על התרגיל בשביל לשפוט אותו.
אולי אני טועה, אלה רק ניחושים. בלי סרטון אפשר רק לדבר על העקרונות בצורה כללית, ואם אתה עושה LB אז העיקרון בצורה כללית הוא להסתכל למטה.

• פותח/ת השרשור
בגלל שאין וידאו אני אנחש. נראה לי שאתה חושב שיש לך גוד מורנינג כי אתה לא יודע איך סקוואט LB אמור להיראות, וגם אם באמת יש לך גוד מורנינג, זה לא נגרם כי אתה מסתכל למטה. סרטון טכניקה יעזור להבין מה הבעייה באמת. כשאתה אומר שכשאתה מסתכל למעלה הטכניקה טובה, זה לא ממש אומר הרבה, כי לא סביר שאתה באמת יודע מספיק על התרגיל בשביל לשפוט אותו.
אולי אני טועה, אלה רק ניחושים. בלי סרטון אפשר רק לדבר על העקרונות בצורה כללית, ואם אתה עושה LB אז העיקרון בצורה כללית הוא להסתכל למטה.

אני מעלה עכשיו ב-6 דקות הקרובות אני אפרסם
זה הטכניקה עם המבט למטה
אתה תראה שבחלק התחתון של התרגיל החזה לא מוחזק והכל רפוי יותר ואז אני קורס
כשזה למעלה זה יותר קל לי הקטע הזה

• פותח/ת השרשור

תסתכל מה קרה בחזרה החמישית במיוחד
המשקל עוד קל יחסית + אני בחיטוב...

ושמת לב שבסוף החזרה הרביעית הבן אדם נתקע לי במוט 🤡

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הבעיה שלך זה לא מבט זה כיווץ בכל הPosterior chain

המטרה בלהסתכל למטה זה למנוע פשיטת יתר בצוואר, אתה פשוט מסתכל בין הרגליים ואשכרה מגיע לכפיפה בצוואר, המבט למטה אמור להיות קדימה ולמטה, לא בין הרגליים ככה שהמנח בצוואר נייטרלי.

תסתכל לאן שבא לך כל עוד זה לא לתקרה

• פותח/ת השרשור
הבעיה שלך זה לא מבט זה כיווץ בכל הPosterior chain

המטרה בלהסתכל למטה זה למנוע פשיטת יתר בצוואר, אתה פשוט מסתכל בין הרגליים ואשכרה מגיע לכפיפה בצוואר, המבט למטה אמור להיות קדימה ולמטה, לא בין הרגליים.

תסתכל לאן שבא לך כל עוד זה לא לתקרה

אז פשוט צריך להמשיך את עמוד השדרה? (כמו בחזרה הרביעית לדוגמא)
לא צריך להסתכל למטה....

המוט ככל הנראה עדיין ממוקם נמוך מידי. באמת חסר לך כיווץ, אבל זה פחות נורא ממה שאתה חושב כי המוט עדיין זז במסלול אנכי (פחות או יותר).
הייתי עושה את הדברים הבאים:
1. הכי חשוב - מיקום המוט. קשה לראות מהזווית הזו, אבל כמעט בוודאות צריך לתקן. תראה את הסרטון של ריפטו על זה.
2. המבט כמו שצויין הוא קדימה ולמטה, לא בין הרגליים.
3. תצלם ממרחק גדול יותר ומגובה גבוה יותר, הזווית הזו לא כל כך טובה. בנוסף, הייתי שמח לראות סט שמצולם מ45 מעלות מאחורה.
4. אתה יורד נמוך מידי - זו אחת הסיבות לבעיית הכיווץ. על מנת להשיג כזה עומק אתה נאלץ להרפות, שזה לא רעיון טוב. אתה צריך לשבור מקביל ומיד לעלות בכל הכוח.

• פותח/ת השרשור
המוט ככל הנראה עדיין ממוקם נמוך מידי. באמת חסר לך כיווץ, אבל זה פחות נורא ממה שאתה חושב כי המוט עדיין זז במסלול אנכי (פחות או יותר).
הייתי עושה את הדברים הבאים:
1. הכי חשוב - מיקום המוט. קשה לראות מהזווית הזו, אבל כמעט בוודאות צריך לתקן. תראה את הסרטון של ריפטו על זה.
2. המבט כמו שצויין הוא קדימה ולמטה, לא בין הרגליים.
3. תצלם ממרחק גדול יותר ומגובה גבוה יותר, הזווית הזו לא כל כך טובה. בנוסף, הייתי שמח לראות סט שמצולם מ45 מעלות מאחורה.
4. אתה יורד נמוך מידי - זו אחת הסיבות לבעיית הכיווץ. על מנת להשיג כזה עומק אתה נאלץ להרפות, שזה לא רעיון טוב. אתה צריך לשבור מקביל ומיד לעלות בכל הכוח.

ראיתי ותקעתי מתחת לעצם הזאת שהוא אומר (זה מכה הדבר הזה כי אי אפשר לוודא ב-100% בסרטון) אבל אני אנסה מיקום שונה קצת יותר גבוה ונראה
ולחתוך עוד עומק? אוקיי אין בעיה
וטעות גדולה שלי כי כשאומרים להסתכל למטה אז מסתכלים על הרצפה בד"כ.

ואין לי בעיה לצלם את הסירטונים האלה ואתה מתכוון כמו ש-POWERLIFTING (אושר) מצלם בד"כ?
(מאחורה בזווית) + מהצד ולא מהרצפה
פשוט חד"כ קטן אז אני אצטרך לבוא בשעה בלי עומס.
ברביעי מעלה , מחר לא עובד המכון.

אני לא מצליח לעשות את שניהם בבת אחת
אני יכול לתרגל ולתרגל ולתרגל אבל זה ייקח הרבה זמן , כשאני מסתכל למעלה אני מוציא חזה ונעמד בעמידת פרחה (מוציא תחת/גב תחתון) אבל כשאני מסתכל למטה אני מאוד מתקשה להוציא חזה וגם התחת שלי מוביל אבל הטורסו לא עוקב ככה שיוצא מצב של חצי גוד מורנינג לפעמים (בד"כ חזרה 4-5)
אני אנסה יותר אבל השאלה זה אם זה כל כך משנה?
גם בחתימה שלך אתה מסתכל קדימה לדוגמא
בכל סקוואט שלי אני מסתכל למטה. הראש לא חייב לרדת בשביל להביט למטה.
עכשיו מהסרטון רואים את הבעיה, אתה מסתכל בין הרגליים שלך, אתה צריך להסתכל על הריצפה אבל רחוק הרבה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית