הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגשה עצמית ל-4 יח' מתמטיקה

netanel151

משתמש פעיל
572
6
נק' מוניטין:
92
572
6
אני יכול עוד לגשת בבית הספר לבגרויות..
אילו ספרים מומלץ לרכוש כדי ללמוד לבד ל4 יח' מתמטיקה בשיטה החדשה (לפי מה שאני יודע צריך 804 ו806 אשמח אם מישו יתקן אותי)
אציין שאני לומד לבד ללא מורה פרטי..
תודה לעוזרים !!

השאלונים הם 804 ו805
804 זה רוב העבודה בארבע יחידות, 3 פרקים של 3 שאלות, בוחרים 2 בכל פרק
מבחן של 3 שעות וחצי בבעיות מילוליות,הסתברות,חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, גיאומטריה וטריגונומטריה.
805 מבחן פשוט יותר של שעה וחצי, 3 שאלות מתוך 5 בנושאים חדו"א,סדרות,טריגונומטריה במרחב וגדילה/דעיכה.

אני לא יודע להמליץ לך על ספר ללימוד עצמי, אבל אנחנו למדנו בכיתה מהספרים של בני גורן.
יש שם הסברים ודוגמאות, ובכל זאת לא בטוח שזה יספיק לך כדי להבין בעצמך.
ד"א, מתי בדיוק אתה מתכנן לגשת ? כמות החומר היא לא קטנה, זה דורש לפחות כמה חודשים של לימוד ותרגול.

• פותח/ת השרשור
השאלונים הם 804 ו805
804 זה רוב העבודה בארבע יחידות, 3 פרקים של 3 שאלות, בוחרים 2 בכל פרק
מבחן של 3 שעות וחצי בבעיות מילוליות,הסתברות,חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, גיאומטריה וטריגונומטריה.
805 מבחן פשוט יותר של שעה וחצי, 3 שאלות מתוך 5 בנושאים חדו"א,סדרות,טריגונומטריה במרחב וגדילה/דעיכה.

אני לא יודע להמליץ לך על ספר ללימוד עצמי, אבל אנחנו למדנו בכיתה מהספרים של בני גורן.
יש שם הסברים ודוגמאות, ובכל זאת לא בטוח שזה יספיק לך כדי להבין בעצמך.
ד"א, מתי בדיוק אתה מתכנן לגשת ? כמות החומר היא לא קטנה, זה דורש לפחות כמה חודשים של לימוד ותרגול.
יש לי שנתיים לגשת ואני יכול לגשת פשוט בכל מועד (3 פעמים בשנה) אני די טוב במתמטיקה פשוט בכתה שהייתי בה לא הייתה האפשרות לעשות 4 יח'..
כמה זמן אתה חושב אפשר לשבת על 804 ולהבין אותו טוב?
תודה על התשובה ;)

הספרים של יואל גבע ברמה מאד גבוהה, אפס טעויות והסברים מפורטים.
אי אפשר להעריך כמה זמן יקח לך לדעת ברמה, אבל אני יכול לומר לך שבבית ספר שלי גם השאלון בכיתה י"א וגם בכיתה י"ב סיימנו ללמוד את החומר כבר למועד חורף ומאז מושכים אותנו חצי שנה רק חזרות.
לדעתי, החומר מאד לא קשה הרמה בבגרות היא מהתרגילים הראשונים בספר אבל צריך שליטה מסוימת בשביל להבטיח 90+ בבגרות.
קנה אתה הספר של יואל גבע והמיקוד של רכס, ואם אתה טוב בלימוד עצמי אין סיבה שלא תצליח.

• פותח/ת השרשור
למה לא לגשת כבר ל5 אם אתה כבר משקיע ולומד?
אין לי צורך ב-5 יח' וזה סתם יקח לי יותר זמן.. 😃
הספרים של יואל גבע ברמה מאד גבוהה, אפס טעויות והסברים מפורטים.
אי אפשר להעריך כמה זמן יקח לך לדעת ברמה, אבל אני יכול לומר לך שבבית ספר שלי גם השאלון בכיתה י"א וגם בכיתה י"ב סיימנו ללמוד את החומר כבר למועד חורף ומאז מושכים אותנו חצי שנה רק חזרות.
לדעתי, החומר מאד לא קשה הרמה בבגרות היא מהתרגילים הראשונים בספר אבל צריך שליטה מסוימת בשביל להבטיח 90+ בבגרות.
קנה אתה הספר של יואל גבע והמיקוד של רכס, ואם אתה טוב בלימוד עצמי אין סיבה שלא תצליח.
חח אם בבצפר סיימתם בחצי שנת לימודים את 805 אפשר ללמוד את זה בחודשיים נראלי
תודה על העזרה אחי !

• פותח/ת השרשור
אם אתה אפילו חושב על אופציה ללמוד הנדסה כלשהיא, תעשה חמש יחידות.

זה כולל את רוב המקצועות המדעיים. אלא אם ילך ללמוד במכללה/אוניברסיטה הפתוחה.
תאמת חשבתי יותר בכיוון של ראיית חשבון יש צורך ב-5 יח' לימוד ?
לא נראה לי שתהיה לי כל כך בעיה לעשות 5 יח' פשוט זה יותר זמן (מה שאני רוצה לחסוך)

תאמת חשבתי יותר בכיוון של ראיית חשבון יש צורך ב-5 יח' לימוד ?
לא נראה לי שתהיה לי כל כך בעיה לעשות 5 יח' פשוט זה יותר זמן (מה שאני רוצה לחסוך)
באוניברסיטאות כן, במכללות לא. בת"א כנראה תצטרך ציון משכולל של משהו כמו 630-670 פסיכמוטרי + בגרויות, השאלה האם יהיה לך ממוצע של לפחות 90 (כולל בונוסים) בבגרויות שלך מבלי הצורך להוציא פסיכומטרי של 730~ או כל פסיכומטרי משוגע כזה או אחר.
במכללה לא תצטרך 5 יחידות, אבל אני באמת לא רואה מה הטעם לשלם פי 4 מאוניברסיטה ולקבל תואר שהוא מוכר פחות בשוק הפרטי.

• פותח/ת השרשור
באוניברסיטאות כן, במכללות לא. בת"א כנראה תצטרך ציון משכולל של משהו כמו 630-670 פסיכמוטרי + בגרויות, השאלה האם יהיה לך ממוצע של לפחות 90 (כולל בונוסים) בבגרויות שלך מבלי הצורך להוציא פסיכומטרי של 730~ או כל פסיכומטרי משוגע כזה או אחר.
במכללה לא תצטרך 5 יחידות, אבל אני באמת לא רואה מה הטעם לשלם פי 4 מאוניברסיטה ולקבל תואר שהוא מוכר פחות בשוק הפרטי.
ללא בונוסים יש לי ממוצע שנושק ל-90 (עוד לא היה טקס חלוקת תעודות בגרות חח)
ובאמת הכיוון שלי הוא אוניברסיטה ולא מכללה..
תודה רבה על העזרה משה !

בתור מישהו שעבר את התהליך הזה להנדסת חשמל:

לפני שאתה עושה כל דבר תבדוק את המחשבוני סכם של האוניברסיטאות כי רוב הסיכויים שאין לך מושג מה אתה באמת צריך.
באונ' ת"א לדוג' הדרישות גבוהות מאוד, ממוצע בגרויות 90 לא יספיק לך ליותר מדי. הנה מחשבון לאת"א:
http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/Tziunim.aspx?mec=yes
נתוני קבלה:
http://www.ims.tau.ac.il/md/ut/Hatachim_T.aspx?tc=121111

סכם 660 עם ממוצע בגרויות 90 משמע שאתה צריך פסיכומטרי 740 ומעלה כדי שלא יפסלו אותך אוטומטית(יש סעיף קבלה מיוחד על ציונים מעל 740)
בבאר שבע הדרישות בדרך כלל עד 20 נקודות סכם פחות

עם ממוצע בגרות פחות מ100 אין לך מה לנסות לשפר, עדיף לעשות מכינה כמה חודשים וזהו

שים לב שיש היום מקומות מעולים כמו הבינתחומי הרצליה והמכללה למנהל שמציעות תוכניות טובות מאוד.
בסופו של דבר יותר קל להוציא גם תואר עם ממוצע גבוה שם מאשר באוניברסיטה.

אל תקפוץ ישר ללמוד ולגשת לבחינות תבדוק טוב מאוד מה למה כמה

במידעון שיש לי מהטכניון(לגבי השנה הנוכחית) כתוב בתנאי קבלה מינימום 4 יחידות אנלית ומתמטיקה.

אני למדתי בטכניון הנדסת חשמל, אשתי למדה מדעי המחשב. אתה לא תמצא בפקולטות ה"נחשבות" אף אחד עם 4 יחידות מתמטיקה.

- - - עידכון הודעה - - -

עריכה: בעצם, אם הפסיכומטרי שלך מספיק גבוה ועשית 5 יחידות פיזיקה אולי יש אפשרות כזו, אני לא מכיר אף אחד כזה.

אני למדתי בטכניון הנדסת חשמל, אשתי למדה מדעי המחשב. אתה לא תמצא בפקולטות ה"נחשבות" אף אחד עם 4 יחידות מתמטיקה.

- - - עידכון הודעה - - -

עריכה: בעצם, אם הפסיכומטרי שלך מספיק גבוה ועשית 5 יחידות פיזיקה אולי יש אפשרות כזו, אני לא מכיר אף אחד כזה.

לפני בערך חודשיים הייתי ביום פתוח בטכניון והסבירו לנו שמקבלים לפי ממוצע עם בונוס- ל5 יחידות מתמטיקה יש 10% בונוס ול5 30% כלומר אם נגיד יש לי 100 ב4 יחידות זה שווה ערך למישהו שסיים עם 85 ב5 יחידות מבחינתם. כלומר אתה לא חייב ללמוד מתמטיקה ופיזיקה 5 אתה רק צריך שיהיה לך סכם גבוה ואם לא למדת פיזיקה תצטרך לעשות קורס בזה לפני התואר

לדעתי הכי טוב שתלך לייעוץ איפה שאתה רוצה להתקבל ללמוד תבוא עם התעודות וכו ושיהיה לך אחרי הייעוץ מה אתה צריך לשפר כמה פסיכומטרי אתה צריך וכו
ותתכנן ככה את הדרך שלך.

לפני בערך חודשיים הייתי ביום פתוח בטכניון והסבירו לנו שמקבלים לפי ממוצע עם בונוס- ל5 יחידות מתמטיקה יש 10% בונוס ול5 30% כלומר אם נגיד יש לי 100 ב4 יחידות זה שווה ערך למישהו שסיים עם 85 ב5 יחידות מבחינתם. כלומר אתה לא חייב ללמוד מתמטיקה ופיזיקה 5 אתה רק צריך שיהיה לך סכם גבוה ואם לא למדת פיזיקה תצטרך לעשות קורס בזה לפני התואר

אני יכול לומר לך שבפקולטה שלי (הנדסת חשמל) היה קשה מאוד למצוא מישהו שקיבל מתחת ל690 בפסיכומטרי בלי בגרות בפיזיקה, אני לא הכרתי אף אחד שלא עשה חמש יחידות מתמטיקה (כבר בסמסטר הראשון רמת המתמטיקה היא בכמה רמות מעל כל מה שלומדים בחמש יחידות).

באופן תיאורטי כמובן שאפשר לעמוד בדרישות המינימום להגשת מועמדות עם ארבע יחידות מתמטיקה ועם השלמות פיזיקה, אבל יש X מקומות כל סמסטר ובאים מכל הארץ ללמוד פה (אני לדוגמא תל אביבי במקור, אשתי מחדרה). ה-30% בונוס לפיזיקה ולמתמטיקה הם מאוד (מאוד!) משמעותיים בקביעת ציון הסף שלך ולפי דעתי הרבה יותר קלים מ-750 בפסיכומטרי (שגם זה לא יבטיח קבלה אוטומטית).

ההבדל בין 4 ל5 הוא דיי ניכר, בעיקר באופן השאלות. ב-5 יח"ל נדרשת אוריינות מתמטית גבוהה יותר לעומת 4 שבה נדרשת בעיקר טכניקה.
כך או כך, ניתן ללמוד את החומר לבד, אבל המשמעות היא לדרוש מעצמך יותר משנדרש בביה"ס כדי שתוכל לאתר בעצמך את הטעויות השכיחות ולהגיע מוכן למבחן.
מה גם, ההסברים של בני גורן לרב מסורבלים מדי והוא מתמקד פחות בהעברת החומר ויותר בפיצול נושאים מנוסחא אחת ל-200. אין שום סיבה לזכור את הכל (ובטח שלא בתקופת זמן קצרה).

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית