הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגנה עצמית לאור שומר החומות

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Elfom

משתמש מתחיל
267
38
נק' מוניטין:
41
267
38
מי שגר ביישוב מעורב/יו"ש, או לא רק, שמוכנים לספר על אמצעי ההגנה העצמית שלהם?

אני גר באזור השומרון ובעקרון יכול להוציא נשק, אבל אני אולי אעבור מפה עוד שנה ואז זה ייחשב שאני אחזיק את הנשק ללא רשיון..

יש אפשרות להזמין מאיביי נניח משהו כמו רובה אוויר עם כדורי עופרת אבל אני לא יודע אם זה חוקי ומה קורה מבחינת מכס וכו.

מבאס שהערבים חופשי עם נשק לא חוקי ואנחנו (כדי להתגונן מפניהם) צריכים לחשוב אלף פעם איך להתגונן.

גם להם יש רובים לרוב, ואקדח ממילא בעמדת נחיתות.

נערך לאחרונה:
לא יעזור לך נשק ברישיון, ברגע שתשמש בו גם במקרה מוצדק במקרה הטוב יקחו לך את הנשק במקרה הרע תסיים בכלא או בעבודות שירות.

• פותח/ת השרשור
לא יעזור לך נשק ברישיון, ברגע שתשמש בו גם במקרה מוצדק במקרה הטוב יקחו לך את הנשק במקרה הרע תסיים בכלא או בעבודות שירות.

לכן לכאורה עדיף ללא רישיון (ומעוד סיבה - לא להסתובב כל יום כל היום עם הנשק.. אם הוא לא חוקי אז הוא באמת יישמר לכאורה רק למקרי חירום בלבד בבית). אבל בענייננו זו אולי "פריבילגיה" השמורה לערבים בלבד לשאת נשק חופשי

אבל כמובן שיש לשמור על החוק ולפעול רק במסגרתו, במיוחד בכל השייך לכלי נשק ונשיאתם

נערך לאחרונה:
אם אני לא טועה, אחזקה או שימוש בנשק ללא רישיון היא עבירה ביטחונית ולא פלילית מאז רצח רבין, לא תוכל לעבוד בשום עבודה וחייך יסתבכו מכך תביא בחשבון.

חשבתי על לנסות להזמין רובה אוויר עם כדורי עופרת ולקוות שלא ייתפס במכס.
רעיון מפגר

גר באיוש עם רישיון
ברכב קבוע גז פלפל במשענת יד ולום תחת הכיסא
95% מהזמן אני בלי הנשק אלא אם נוסע לכיוון מזרח (אם אני לא טועה אנחנו מאותה העיר)
אני גר בשומרון ובעקרון יכול להוציא נשק, אבל אני אולי אעבור מפה עוד שנה ואז זה ייחשב שאני אחזיק את הנשק ללא רשיון..
אז לא תצטרך אותו עוד שנה
וזה לא עובד כמו שאתה חושב
ויותר מסוכן להסתכסך עם מישהו בכביש או לקבל כדור טועה ממשפחת פשע מאשר איפה שאתה גר

ואל תסתובב איפה שלא צריך.
אני גר פה כל החיים מעולם לא עשיתי שימוש או הייתי קרוב לשימוש באחד מהאמצעי הגנה שציינתי

נשק לא חוקי? תתעורר על עצמך לפני שתכנס לכלא כי אתה פרנואיד או שתעבור מפה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה, אחזקה או שימוש בנשק ללא רישיון היא עבירה ביטחונית ולא פלילית מאז רצח רבין, לא תוכל לעבוד בשום עבודה וחייך יסתבכו מכך תביא בחשבון.
על סמך מה אתה אומר את זה?

. (א) הרוכש או המחזיק נשק בלא רשות על פי דין להחזקתו, דינו - מאסר שבע שנים. אולם אם היה הנשק חלק, אבזר או תחמושת כאמור בסעיף קטן (ג)(1) או (2), דינו - מאסר שלוש שנים.

על סמך מה אתה אומר את זה?

. (א) הרוכש או המחזיק נשק בלא רשות על פי דין להחזקתו, דינו - מאסר שבע שנים. אולם אם היה הנשק חלק, אבזר או תחמושת כאמור בסעיף קטן (ג)(1) או (2), דינו - מאסר שלוש שנים.
אני לא סגור על זה
יכול לצטט לך את המחוקק:
עבירות של החזקת נשק ללא רישיון מהוות סיכון לשלום הציבור ובטחונו... "בטחונו"
יש מצב שאני טועה ומטעה שווה לשאול עו"ד

• פותח/ת השרשור
רעיון מפגר

גר באיוש עם רישיון
ברכב קבוע גז פלפל במשענת יד ולום תחת הכיסא
95% מהזמן אני בלי הנשק אלא אם נוסע לכיוון מזרח (אם אני לא טועה אנחנו מאותה העיר)

אז לא תצטרך אותו עוד שנה
וזה לא עובד כמו שאתה חושב
ויותר מסוכן להסתכסך עם מישהו בכביש או לקבל כדור טועה ממשפחת פשע מאשר איפה שאתה גר

ואל תסתובב איפה שלא צריך.
אני גר פה כל החיים מעולם לא עשיתי שימוש או הייתי קרוב לשימוש באחד מהאמצעי הגנה שציינתי

נשק לא חוקי? תתעורר על עצמך לפני שתכנס לכלא כי אתה פרנואיד או שתעבור מפה

פרנואיד? בכותרת האשכול צייתי במפורש את המקור לכך - מה שהיה בשומר החומות.. אני מדבר על תרחיש של מלחמה כוללת, שתכלול מאורעות סטייל שומר החומות… רק שיהיה בעצימות יותר גבוהה ויכלול גם את יו"ש. חבל שאתה חושב שזה ככ מופרך, ועוד קורא לי פרנואיד בגלל זה

ובאיזה מקומות אתה לא ממליץ להסתובב?
אני לא סגור על זה
יכול לצטט לך את המחוקק:
עבירות של החזקת נשק ללא רישיון מהוות סיכון לשלום הציבור ובטחונו... "בטחונו"
יש מצב שאני טועה ומטעה שווה לשאול עו"ד

מה שציטטת זה פרשנות של איזה עורך דין לדעתי ולא המחוקק.. וזה נכון שזה עלול להיות סכנה לבטחון הציבור אבל זה לא הופך את זה לעבירת בטחון המדינה לעניות דעתי

נערך לאחרונה:
פרנואיד? בכותרת האשכול צייתי במפורש את המקור לכך - מה שהיה בשומר החומות.. אני מדבר על תרחיש של מלחמה כוללת, שתכלול מאורעות סטייל שומר החומות… רק שיהיה בעצימות יותר גבוהה ויכלול גם את יו"ש. חבל שאתה חושב שזה ככ מופרך, ועוד קורא לי פרנואיד בגלל זה
זה לא מופרך, אם אתה רוצה נשק אתה יכול לנסות להוכיח שיש לך בו צורך ולקבל רישיון
אם תקנה נשק לא חוקי אתה תהיה מוגן ובטוח בכלא מכל הפרעות
ובאיזה מקומות אתה לא ממליץ להסתובב?
באיזור שלנו לא הייתי יוצא מהרכב מכל מה שנמצא מזרחית אלינו.
כל מה שנמצא ממערב מסוכן בדיוק כמו כל מקום אחר בארץ ופחות מסוכן מהרבה מקומות שהם לא שטחי הרשות.
ולא הייתי מסתובב בחוץ בזמן פרעות בעיר מעורבת/בת ים אם אתה נראה כמו בןדוד

• פותח/ת השרשור
זה לא מופרך, אם אתה רוצה נשק אתה יכול לנסות להוכיח שיש לך בו צורך ולקבל רישיון
אם תקנה נשק לא חוקי אתה תהיה מוגן ובטוח בכלא מכל הפרעות

אין דבר כזה "להוכיח שיש לך צורך בו". יש תבחינים מאוד ברורים ומציאות בשטח. ויחד עם זאת מרורים שנושאי נשק ברשיון אוכלים כשהם מעזים לעשות בו שימוש כלשהו, אפילו מוצדק ואפילו מינימלי.
ונשק (גם אם לא חוקי) עשוי להועיל מאוד במקרה של פלישה עויינת ליישובים, כי זה לא משנה אם הנשק ברישיון או לא, הוא עדיין נשק.
אבל אם אתה סומך על הרשויות וכוחות הבטחון, מבחינתי זה עניין שלך
כמובן שהאמור לעיל תיאורטי בלבד ושאין באמור לעיל משום המלצה לשאת או להחזיק נשק ללא רישיון, ויש תמיד לפעול על פי החוק.

באיזור שלנו לא הייתי יוצא מהרכב מכל מה שנמצא מזרחית אלינו.
כל מה שנמצא ממערב מסוכן בדיוק כמו כל מקום אחר בארץ ופחות מסוכן מהרבה מקומות שהם לא שטחי הרשות.
ולא הייתי מסתובב בחוץ בזמן פרעות בעיר מעורבת/בת ים אם אתה נראה כמו בןדוד

בלוד לא היו צריכים להסתובב בחוץ כדי להיפגע..
ולגבי האזוריםמהיותר והפחות בטוחים, היו כבר כמה וכמה אירועים בצומת אריאל וגיתי. זה נכון שממזרח התחושה כבר פחות נעימה. אבל אני מדבר על הגנה בבית לא בדרכים.

ואם אתה ממליץ לתושבי בת ים להשאר בבית בזמן מהומות, ומתנגד בתוקף לנשיאת נשק עי אנשים נורמטיביים שלא עומדים בתבחינים שנקבעו, אתה או פרנואיד או מעדיף שנמשיך לטמון ראש בחול אל מול התחמשות המונית של האויב
כמובן שהאמור לעיל תיאורטי בלבד ושאין באמור לעיל משום המלצה לשאת או להחזיק נשק ללא רישיון, ויש תמיד לפעול על פי החוק.

נערך לאחרונה:
תרסיס פלפל יעשה את העבודה, בשביל מה נשק עכשיו. סתם לחפש צרות

לא יכול להחזיק ברישיון נשק בגלל איזור המגורים למרות שגר ליד כמה כפרים בעיתיים.

בלי קשר לשומר חומות, אני לכאורה נוהג ברכב עם אלת בייסבול ופטיש. אם פתאום אקלע למצבים מסוימים זה יכול להיות מועיל, לאו דווקא משהו לאומני אבל גם כן.

*כמובן שמה שכתבתי הוא לא אמיתי, ולא ממליץ לאף אחד להסתובב עם אלה ופטיש ברכב*

אנשים נורמטיביים
לכן הייתי מעדיף ללא רישיון

אני לא ממשרד הביטחון אבל לדעתי עדיף לכולנו שתקנה גז פלפל בריקושט
ויחד עם זאת מרורים שנושאי נשק ברשיון אוכלים כשהם מעזים לעשות בו שימוש כלשהו, אפילו מוצדק ואפילו
יש לך דוגמאות לאותם המרורים?
כי בדרכ המרורים באים מנושאי נשק בלי רישיון למוח ששולפים בריבים על חנייה

• פותח/ת השרשור
אני לא ממשרד הביטחון אבל לדעתי עדיף לכולנו שתקנה גז פלפל בריקושט

יש לך דוגמאות לאותם המרורים?
כי בדרכ המרורים באים מנושאי נשק בלי רישיון למוח ששולפים בריבים על חנייה

דוגמאות יש למכביר אבל נשמע לי שאתה ככ לא בכיוון, ככה שגם כשתשמע את הדוגמאות אתה תמצא איך להצדיק את המערכת

כחובב נשק מושבע(חמוש 24/7) ,שוטר לשעבר, וסטודנט למשפטים , נאמרו בדיון הזה שטויות שהשד יודע מאיפה הם הגיעו.

אבל אני אולי אעבור מפה עוד שנה ואז זה ייחשב שאני אחזיק את הנשק ללא רשיון..
לא, המשטרה לא מטומטמת. הרשיון הוא ל3 שנים, כשתרצה לחדש אותו יבקשו שוב את התבחין שבגינו קיבלת רשיון,קרי, מגורים ביישוב זכאי. כשלא תוכל להציג אותו , יבקשו ממך להחזיר את הנשק.

יש אפשרות להזמין מאיביי נניח משהו כמו רובה אוויר עם כדורי עופרת אבל אני לא יודע אם זה חוקי ומה קורה מבחינת מכס וכו
החזקת כלי נשק שלא כדין , אל תתעסק בזה בכלל.

סעיף 34י לחוק העונשין. נא לקרוא בקול רם שכל הכיתה תשמע.

אפילו אריה שיף , שלדעתי האישית ביצע לא פחות מרצח, קיבל רק עבודות שירות.
על הגנה עצמית אף אדם לא יועמד לדין כפי שקבע המחוקק בסעיף 34י לחוק העונשין.
אם תקנה נשק לא חוקי אתה תהיה מוגן ובטוח בכלא
לחלוטין, אין מה להוסיף.

לכל השאר, נא לשים לב להבדל בין גז מדמיע לתרסיס פלפל. אמצעים שונים באפקטיביות שונה.
למיטב זכרוני תרסיס פלפל לא חוקי להחזקה בידי אזרחים. רק שוטרים ומאבטים שהוסמכו לכך

נערך לאחרונה:
כחובב נשק מושבע(חמוש 24/7) ,שוטר לשעבר, וסטודנט למשפטים , נאמרו בדיון הזה שטויות שהשד יודע מאיפה הם הגיעו.

לא, המשטרה לא מטומטמת. הרשיון הוא ל3 שנים, כשתרצה לחדש אותו יבקשו שוב את התבחין שבגינו קיבלת רשיון,קרי, מגורים ביישוב זכאי. כשלא תוכל להציג אותו , יבקשו ממך להחזיר את הנשק.

החזקת כלי נשק שלא כדין , אל תתעסק בזה בכלל.

סעיף 34י לחוק העונשין. נא לקרוא בקול רם שכל הכיתה תשמע.

אפילו אריה שיף , שלדעתי האישית ביצע לא פחות מרצח, קיבל רק עבודות שירות.
על הגנה עצמית אף אדם לא יועמד לדין כפי שקבע המחוקק בסעיף 34י לחוק העונשין.

לחלוטין, אין מה להוסיף.

לכל השאר, נא לשים לב להבדל בין גז מדמיע לתרסיס פלפל. אמצעים שונים באפקטיביות שונה.
למיטב זכרוני תרסיס פלפל לא חוקי לאחזקה בידי אזרחים. רק שוטרים ומאבטים שהוסמכו לכך
בשומר חומות בעיר לוד היה שימוש בנשק על פי סעיף 34י לצןרך הגנה עצמית והמשטרה לקחה את הנשקיפ למגנים וניסתה להעמיד לדין את מי שהגן על עצמו במקום את המחבלים הפורעים.

האם הפרקליטות הגישה כתב אישום?
בשומר חומות בעיר לוד היה שימוש בנשק על פי סעיף 34י לצןרך הגנה עצמית
לא מכיר מקרה כזה,אתה מוזמן לצרף מקור
שהגן על עצמו
איך אותו אדם הגן על עצמו? מה היה התרחיש?

האם הפרקליטות הגישה כתב אישום?

לא מכיר מקרה כזה,אתה מוזמן לצרף מקור

איך אותו אדם הגן על עצמו? מה היה התרחיש?
מצרף מקור:
משטרת ישראל מעדיפה את אזרחיה חסרי ישע | דעה, עו"ד אייל בסרגליק

המון זועם קפץ עליו והוא ירה באחד מהם (שלאחר מכן מת) וזה מה שהבעיר עוד יותר את האש בעיר.

מצרף מקור:
משטרת ישראל מעדיפה את אזרחיה חסרי ישע | דעה, עו"ד אייל בסרגליק

המון זועם קפץ עליו והוא ירה באחד מהם (שלאחר מכן מת) וזה מה שהבעיר עוד יותר את האש בעיר.
אוקי ומה הבעיה?
נעצר לחקירה ושוחרר..
כל אדם שמוציא כדור מהנשק ולא משנה הנסיבות נלקח לחקירה.

אל תצבור זעם מיותר בגלל חצאי כתבות,ככה כל הסכסוך הזה התחיל מלכתחילה

אוקי ומה הבעיה?
נעצר לחקירה ושוחרר..
כל אדם שמוציא כדור מהנשק ולא משנה הנסיבות נלקח לחקירה.

אל תצבור זעם מיותר בגלל חצאי כתבות,ככה כל הסכסוך הזה התחיל מלכתחילה
כן רק שהוא לא היה סתם בחקירה אלא נעצר למשך כמה ימים, לא עוכב לכמה שעות אלא נעצר כחשוד ברצח לכמה ימים ועד עכשיו לא החזירו לו את הנשק גם שיש איומים ברורים על חייו גם שהתמונות שלו הופצו ברשת שיש לחסלו.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית