ייעוץ סייקל קלן

• פותח/ת השרשור or24
  • פורסם בתאריך

or24

משתמש פעיל
354
7
נק' מוניטין:
723
354
7
משקל 72
14%

לפי המדריך וחיפוש בפורום ראיתי שמומלץ לבצע סייקל כזה:
יום 1-4: 40 מק"ג
יום 4-8: 80 מק"ג
יום 8-14: 120 מק"ג

1.בגלל המשקל שלי שהוא יחסית נמוך והעבודה שזה סייקל ראשון חשבתי להתחיל עם 20 (יש לי כדורים 40 מק"ג של סיירוקס (עם פס באמצע)), השאלה איך אני אמור להמשיך אם אני מתחיל עם 20 ואם אני צריך בכלל להגיע ל 120 מק"ג?

2. בעניין התזונה, אני כרגע על 100-120 גרם פחמימה, יש צורך לקצץ בגלל הסייקל?

3. לפני אימון אני צורך באופן קבוע קפאין, יש עם זה בעיה?

1. תתחיל מ-40 זה בסדר. אם אתה מתעקש תחצה ל20 מק"ג רק בשביל לראות איך זה מרגיש ביום הראשון, יום הבא תיקח 40.
2. עדיף UD2 או משהו בסגנון.
3. בהתחלה לפחות אל תשלב קפאין עד שתראה איך אתה מרגיש עם הקלן

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה

במשקל שלי יש צורך להגיע ל-120? אם אני לוקח כדור קפאין בעה מאוחרת זה גורם לי לקשיי הירדמות, הבנתי שגם הקלן יכול לגרום לכך, מתי מומלץ לקחת את הכדור האחרון? ואת הכדור השני?(נגיד את הכדור הראשון אני לוקח ב -09-10 מתאמן בסביבות 16:00).

קודם כל תודה רבה

במשקל שלי יש צורך להגיע ל-120? אם אני לוקח כדור קפאין בעה מאוחרת זה גורם לי לקשיי הירדמות, הבנתי שגם הקלן יכול לגרום לכך, מתי מומלץ לקחת את הכדור האחרון? ואת הכדור השני?(נגיד את הכדור הראשון אני לוקח ב -09-10 מתאמן בסביבות 16:00).

הכי טוב לצרוך קלן על הבוקר. הפרשים של 4-5 שעות בין הכדורים זה בסדר גמור ולא יפריע לך להרדם (במידה והכדור הראשון נלקח על הבוקר)

אין בעיה במשקל שלך לצרוך 120. מלבד-זאת אתה תרגיש לבד מתי זה מספיק.

• פותח/ת השרשור
הכי טוב לצרוך קלן על הבוקר. הפרשים של 4-5 שעות בין הכדורים זה בסדר גמור ולא יפריע לך להרדם (במידה והכדור הראשון נלקח על הבוקר)

אין בעיה במשקל שלך לצרוך 120. מלבד-זאת אתה תרגיש לבד מתי זה מספיק.

כן אבל פה יש לי בעיה קטנה כי אם אני לוקח את הכדור הראשון איך שאני מתעורר נגיד 9 אני צריך לקחת את הכדור השני ב 13:00-14:00 כאשר ב 15:00-16:00 כבר יש לי אימון (השאלה אם שעה-שעתיים לפני אימון זה בסדר לקחת כדור).

בנוסף מה אתה אומר על הסייקל הזה:
יום 1: 20 מק"ג
יום 2: 40 מק"ג
יום 3: 40 מק"ג
יום 4: 60 מג"ג
יום 5: 80 מק"ג
יום 6: 80 מק"ג
יום 7: 100 מק"ג
יום 8: 100 מק"ג
יום 9-14: 120 מק"ג

העליות הקטנות האלה היא כדי גם בגלל שיש לי כדורים שניתן לחתוך ומיוחד כדי לראות כל פעם איך אני מגיב לחומר עם קפיצה קטנה יותר.

כן אבל פה יש לי בעיה קטנה כי אם אני לוקח את הכדור הראשון איך שאני מתעורר נגיד 9 אני צריך לקחת את הכדור השני ב 13:00-14:00 כאשר ב 15:00-16:00 כבר יש לי אימון (השאלה אם שעה-שעתיים לפני אימון זה בסדר לקחת כדור).

בנוסף מה אתה אומר על הסייקל הזה:
יום 1: 20 מק"ג
יום 2: 40 מק"ג
יום 3: 40 מק"ג
יום 4: 60 מג"ג
יום 5: 80 מק"ג
יום 6: 80 מק"ג
יום 7: 100 מק"ג
יום 8: 100 מק"ג
יום 9-14: 120 מק"ג

העליות הקטנות האלה היא כדי גם בגלל שיש לי כדורים שניתן לחתוך ומיוחד כדי לראות כל פעם איך אני מגיב לחומר עם קפיצה קטנה יותר.

לא זה מיותר.
שעתיים לפני אימון כדור זה בסדר גמור.
יום 1: 20
2-4 : 40
5-8: 80
9+: 120 מק"ג

תשלב קטוטיפן - זה טיפשי להריץ קלן רק לשבועיים בקושי תתחיל לראות תוצאות.

• פותח/ת השרשור
שתי שאלות נוספות:
1. זה משנה אם אני לוקח את הכדור ממש לפני/אחרי ארוחה?
2. שמעתי ממקור מסויים שדווקא כן מומלץ לקחת את הקלן בסמוך לאימון כוח (לתחושה של עירנות ושריפת קלוריות מוגברת), יש משהו בדבריו?

1. זה לא משנה

2. תלוי איך הקלן משפיע עליך חלק מהאנשים מקבלים כח וערנות כמו שרשמת וחלק מתעייפים ומגישים חוסר כח.. אם אתה מרגיש טוב עם הקלן אז תלך לאימון

שתי שאלות נוספות:
1. זה משנה אם אני לוקח את הכדור ממש לפני/אחרי ארוחה?
2. שמעתי ממקור מסויים שדווקא כן מומלץ לקחת את הקלן בסמוך לאימון כוח (לתחושה של עירנות ושריפת קלוריות מוגברת), יש משהו בדבריו?

אני רוצה להתייחס רק ל2 כי על אחד ענו לך.

2. קלן בעקרון עדיף לקחת כ40 דק' לפני אימון כדי למקסם איבוד שומן. אלא ש.... קלן מעלה דופק ולחץ דם.
מה הבעיה?
נורא פשוט - במהלך אימוני כוח (בניגוד לאירובי) ישנם פיקים מאוד חדים של עלייה בלחץ הדם והדופק במשקלים כבדים במיוחד.
אדם יכול להגיע בקלות ללחץ סיסטולי של 200 בדדליפט כבד. עכשיו תוסיף על זה נקודת פתיחה גבוהה גם כך והרי לך מתכון לקרע בעורק או אוטם בשריר הלב וכו'.

אז להגיד לך שזה מומלץ? אני הייתי נמנע מהמלצות כאלה - אין ספק שרוב הסיכויים שכנראה הכל יהיה בסדר, אבל זה כבר שיקול שלך של תועלת אל מול סיכון.

עכשיו לדעתי (וזו רק דעתי ודעתי היא הקובעת), באירובי נכון אתה יכול לשרוף הרבה יותר שומן מאשר באימון כוח ובפחות סיכון, לא רואה סיבה למה לא לשלב את הקלן באימון האירובי ובערב תעשה את הכוח שלך.

אם זה בקטע של ערנות - קלן אמנם מאיץ את הדופק ויכול ליצור תגובה של עוררות, אבל קפאין מפיק תחושה יותר טובה מקלן בנושא הזה.

נערך לאחרונה:
אני רוצה להתייחס רק ל2 כי על אחד ענו לך.

2. קלן בעקרון עדיף לקחת כ40 דק' לפני אימון כדי למקסם איבוד שומן. אלא ש.... קלן מעלה דופק ולחץ דם.
מה הבעיה?
נורא פשוט - במהלך אימוני כוח (בניגוד לאירובי) ישנם פיקים מאוד חדים של עלייה בלחץ הדם והדופק במשקלים כבדים במיוחד.
אדם יכול להגיע בקלות ללחץ סיסטולי של 200 בדדליפט כבד. עכשיו תוסיף על זה נקודת פתיחה גבוהה גם כך והרי לך מתכון לקרע בעורק או אוטם בשריר הלב וכו'.

אז להגיד לך שזה מומלץ? אני הייתי נמנע מהמלצות כאלה - אין ספק שרוב הסיכויים שכנראה הכל יהיה בסדר, אבל זה כבר שיקול שלך של תועלת אם מול סיכון.

עכשיו לדעתי (וזו רק דעתי ודעתי היא הקובעת), באירובי נכון אתה יכול לשרוף הרבה יותר שומן מאשר באימון כוח ולכן ועם פחות סיכון, לא רואה סיבה למה לא לשלב את הקלן באימון האירובי ובערב תעשה את הכוח שלך.

אם זה בקטע של ערנות - קלן אמנם מאיץ את הדופק ויכול ליצור תגובה של עוררות, אבל קפאין מפיג תחושה יותר טובה מקלן בנושא הזה.

אמן !

תבדוק את הלחץ דם שלך לפני אם הכל תקין ואין לך בעיות לב או לחץ דם תתחיל עם הקלן זו דעתי , בכל אופן אני אישית לא הייתי מגיע ל120 ליום זה מוגזם לדעתי .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית