הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אשכול אצולת הFAIL.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
היו כמה ששאלו בנושא על הסקוואט שלי על מה קורה אם אני נכשל בסקוואט כשאני בלי מוטות ביטחון והסברתי למה אני בלעדיהם, והראיתי סרטון של כשל עם 160 באותו מקום ע"י זריקת המוט לאחור ( http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=41749 )

יצא הגורל והייתי דיי חולה כמה ימים, הגעתי לאימון העצימות חלש יחסית ובמקום לנסות 182.5, ניסיתי 180, אבל גם בו נכשלתי, בחזרה השלישית. אמנם פיזית הייתי מספיק חזק בשביל לעלות אותה, אבל הבעייה הייתה טכנית מראש - ירדתי מאוד עמוק, הייתי דיי רפוי ובחזרה השלישית ממש זלזלתי במשקל כי חשבתי שזה בידיים שלי.

בקיצור אפסיק לחפור, עכשיו אתם יודעים איך זה נראה כשהמוט נופל קדימה, וכמובן שמהכותרת כבר הבנתם שזה בדיוק המקום לפרסם בו סרטוני FAIL שלכם...

שרשרו ותיהנו 😉

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה לא הסט הזה ספציפית, זה רלוונטי לסקוואט שלך. סיסטמטית גם בסטים המוצלחים יש את אותן הבעיות, שוב אני אומר מהירות והיפ דרייב- ואין שום קשר למשקל הכבד מדובר בבעיית טכניקה של חוסר היפ דרייב(על כל הזוויות של הגוף רואים את זה: הזווית של הtibia שישרה מדי, של הגב והמיקום של האגן ביציאה מהבור- יותר מדי קדימה לכיוון הכף רגל)
לצורך העניין הדברים האלה רלוונטיים גם לסט מוצלח האחרון שלך שראיתי...

אתה יכול לראות RM1'ים של החברי'ה הכבדים פה בתחרות האחרונה בפ"ת, המוט נע אצל הרוב בRM1 יותר מהר ממה שאתה מזיז אותו בRM3.
אולי זה הנעליים אבל יש פה לא מעט ניואנסים שמורידים לך לדעתי 10 קילו מהמוט לפחות

אני גם מצלם ימי נפח שלמים ומנתח בבית אין מה לעשות, טכניקה זה משהו שחייבים לעבוד עליו בצורה אקטיבית

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה לא הסט הזה ספציפית, זה רלוונטי לסקוואט שלך. סיסטמטית גם בסטים המוצלחים יש את אותן הבעיות, שוב אני אומר מהירות והיפ דרייב- ואין שום קשר למשקל הכבד מדובר בבעיית טכניקה של חוסר היפ דרייב(על כל הזוויות של הגוף רואים את זה: הזווית של הtibia שישרה מדי, של הגב והמיקום של האגן ביציאה מהבור- יותר מדי קדימה לכיוון הכף רגל)
לצורך העניין הדברים האלה רלוונטיים גם לסט מוצלח האחרון שלך שראיתי...

אתה יכול לראות RM1'ים של החברי'ה הכבדים פה בתחרות האחרונה בפ"ת, המוט נע אצל הרוב בRM1 יותר מהר ממה שאתה מזיז אותו בRM3.
אולי זה הנעליים אבל יש פה לא מעט ניואנסים שמורידים לך לדעתי 10 קילו מהמוט לפחות

אני גם מצלם ימי נפח שלמים ומנתח בבית אין מה לעשות, טכניקה זה משהו שחייבים לעבוד עליו בצורה אקטיבית
אני גם, בתכלס באימוני נפח שלי זה נראה הרבה יותר טוב... באמת.
ואם מישהו עושה 1RM במהירות יותר מהירה מה3RM שלי... אז זה לא ממש 1RM אמיתי. שוב, אם אתה יכול להזיז משקל כלשהו מהר -----> אתה יכול להזיז יותר משקל לאט.
ברור שgrinding זה משהו שצריך ללמוד, זה סקיל לכל דבר - ואם אין לך אותו זה לא בהכרח אומר שאתה פוסי, אבל עדיין - במיוחד מי שהולך לתחרות, צריך אותו.

קצת יותר ישן, אבל גם משקלי שיא - בהם המוט גם עולה יחסית לאט (ב183 גם יורד) אבל הם נראים יותר טוב (כמו שציינתי, החלפתי לא מזמן לנעלי WL ומן הסתם יקח זמן להתאים את עצמי לזה):

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה ניראה ממש מטומטם לזרוק את המשקל קדימה .

אבל אהבתי יפה .

דרך אגב בווינגיט יש עוד מכון כושר טוב . אחד שבנו אותו במיוחד להנפות אולימפיות וכאלו . זה נימצא מתחת למגרש כדורסל שקרוב לבסיס הצבאי .
התאמנתי שמה כמה פעמים, פשוט מדהים .

גם בסרטונים שפרסמת באולסטאר הטכניקה לא טובה וההיפ דרייב לא טוב, אני כבר אומר לך מלפני כמה חודשים שיש בעיה בהיפ דרייב אבל אתה משום מה מתעלם/לא אכפת לך.

אם מה שאני רושם לך לא נשמע אמין למרות הניתוח שנתתי לך פה על כל המפרקים שמעורבים בתרגיל(לא שונה בהרבה מהסרטונים עם האולסטאר אגב חוץ מהקריסה של ברך שמאל), תפרסם סרטון אצל ריפטו עצמו והוא ירשום לך שאין לך היפ דרייב.
מעבר לזה שיהיה לך בהצלחה אני באתי להאיר את תשומת ליבך כדי שתדע על מה לעבוד

נ.ב

מהירות בסקוואט: כל הסקוואטרים הטובים מזיזים את המוט מהר, גם כשהמשקל GRINDER אין סיכוי שהמוט נתקע/מאבד מהתאוצה בעליה:
הנה המשקל הכי גבוה של מלאניצ'ב/RM1 אמיתי(נפסל על סיבות טכניות, אבל זה סקוואט עם היפ דרייב)

פעם שעברה פרסמתי סרטון של ED COAN, אפשר להמשיך ככה כל היום

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא תמיד אפשר להניע משקל סאב-מקסימלי מהר יותר. וגם המצב ההפוך לא תמיד אפשרי.
מדברים על משקולנים שהרבה מהם לא מסוגלים להלחם על חזרות בגלל הנטייה הטבעית שלהם (אולי זה תלוי בסוג סיבי השריר) להתפוצץ. אז או שהחזרות עפות, או שהם זורקים אחורה.

• פותח/ת השרשור
אחד המאמנים מהצוות שלו, Tom Campitelli, אמר שהסקוואט הזה טוב מאוד. אמר שהבעייה היחידה היא העלייה של העקב בתחתית אבל שהוא משער שנעלי WL יפתרו את זה והמליץ להחליף נעליים. לא פרסמתי לריפ עצמו, כי אין סיבה לעשות את זה.
אז לא, אני לא מתכוון להגיד שהטכניקה שלי מושלמת ושאין מה לשפר. אבל אתה עושה את זה הרבה יותר גרוע ממה שזה.

אתה מרים משקל לא נמוך, אם הסקוואט היה על הפנים לא היית מרים 180 קילו, גם לא 140 קילו.
זה לא שאתה מתאמן מתחיל שהסקוואט נראה כמו שום דבר אבל יש עבודה.

גם לי יש בעיות בסקוואט לדוג' המוט מתגלגל חצי סיבוב על הגב לפעמים ויוצר M.A או שאני לא עולה בקו ישר אלא לוקח את הירכיים קצת אחורה בתנועה... זה אומנם נראה טוב למי שמסתכל מהצד ולא מבין אבל מבחינתי זה קריטי כי אני יודע מה אמור להיות. רוב האנשים ככולם לא מעירים/יודעים על מה להעיר

הכל פה ברוח טובה כדי לשפר אין פה ניסיון להשתלח וכו', סה"כ אנחנו גם מרימים משקלים דומים(אני כרגע ב175 בטקסס/עולה ב2.5 כל שבוע), אני באמת מאמין שהיפ דרייב טוב יותר היה מוסיף לך 10 קילו על המוט

עריכה:
גם ניתחתי לך את הסקוואט תנועתית, אם היית מתאמן מתחיל סביר שלא היית מבין על מה אני מדבר/לא הייתי רושם את זה כי זה היה נכנס ויוצא באותה שניה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה מרים משקל לא נמוך, אם הסקוואט היה על הפנים לא היית מרים 180 קילו, גם לא 140 קילו.
זה לא שאתה מתאמן מתחיל שהסקוואט נראה כמו שום דבר אבל יש עבודה.

גם לי יש בעיות בסקוואט לדוג' המוט מתגלגל חצי סיבוב על הגב לפעמים ויוצר M.A או שאני לא עולה בקו ישר אלא לוקח את הירכיים קצת אחורה בתנועה... זה אומנם נראה טוב למי שמסתכל מהצד ולא מבין אבל מבחינתי זה קריטי כי אני יודע מה אמור להיות. רוב האנשים ככולם לא מעירים/יודעים על מה להעיר

הכל פה ברוח טובה כדי לשפר אין פה ניסיון להשתלח וכו', סה"כ אנחנו גם מרימים משקלים דומים(אני כרגע ב175 בטקסס/עולה ב2.5 כל שבוע), אני באמת מאמין שהיפ דרייב טוב יותר היה מוסיף לך 10 קילו על המוט

עריכה:
גם ניתחתי לך את הסקוואט תנועתית, אם היית מתאמן מתחיל סביר שלא היית מבין על מה אני מדבר/לא הייתי רושם את זה כי זה היה נכנס ויוצא באותה שניה.
ברור שהכל ברוח טובה, אל תסחף, אני לא מאלה שנעלבים שמעירים להם על הטכניקה 😃
אגב לגביי המוט, גם לי הייתה את הבעייה הזאת, אבל לא בצורה משמעותית. היא נוצרה בעיקר כי המוט בחדר כושר שלי היה עבה מידי, כששמתי על הגב מוט Eleiko הבנתי כמה שההבדל משמעותי, אבל גם כשהחלפתי מחולצה לגופייה זה נפתר (כשזה על העור אני מרגיש אותו טוב יותר, שולט בו טוב יותר והוא פחות מחליק. כמובן שזה גם תלוי בסוג החולצה).

זה 3X5 מאתמול, שניסיתי לשנות בהם את הזווית של השוק. אני יודע שהצילומים (במיוחד השלישי) לא להיט, אבל המכון היה מפוצץ רצח וזה היה האימון הכי מגעיל שיצא לי לעשות איי פעם. לא שזה תירוץ, אבל זו התוצאה:

הייתה בעייה בשלישי, עלו רק 12 שניות. תוקן (זה תיכף יסיים להעלות והקישור יהיה זמין)

מה אתה אומר?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עדיין צריך לשלוח יותר ברכיים קדימה ולצדדים וגם להשען יותר עם הגב(הגב יותר מדי ישר וזה מקצר לך את ההאמס)
גם פה יש את הנטיה של ברך שמאל לקרוס אבל פחות קריטי

בסט עצמו הברכיים נכנסות לך גם קצת פנימה?(שמאל במיוחד?) אי אפשר לראות מהזווית הזאת

• פותח/ת השרשור
בתחתית פעם היו נכנסות טיפה פנימה, אבל היום כבר לא עד כמה שידוע לי. אבל אימון הבא אצלם מאחורה שוב על מנת לוודא =]
תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית