הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב חזה עוף אפוי בתנור

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
אחרי תקופה בחיטוב שהייתי מטגן את החזה עוף יבש, והוא היה יוצא כמו סוליה חסרת טעם החלטתי לעשות ניסוי
ובהחלט יצא טעים 😃

מצרכים:
*300-500 גרם שניצל עוף (חזה עוף פרוס).
*רוטב צ'ילי.
*תבלינים (פפריקה מתוקה\תבלין צ'ילי- בעיקרון מניסיון שלי, כל תבלין בצבע אדום\כתום עם ריח טוב הולך.)
*למשקיעים- בצל סגול.
*ללא משקיעים- שום כתוש.
*אופציונלי: דבש סילאן.

ערכים:
לא משהו רציני, מדובר כאן על 50+- קלוריות עם הדבש סילאן, מתוכן 8 גרם פחמימה.
בלי הדבש, 40 קלוריות+-, מתוכן 5 גרם פחמימה.

אופן הכנה:
מכניסים את החזה עוף לתוך קערה, מוסיפים 2 כפות צ'ילי,
כפית שטוחה של פפריקה מתוקה, אם בא לכם להוסיף עוד תבלינים אפשר בכיף, רק אל תגזימו עם הכמויות כי תבלינים יכולים
להשתלט על כל הארוחה. בצל משדרג את הארוחה בצורה מטורפת, אחרי אפייה הוא יוצא קצת מתוק כזה וזה משתלב אחלה- לוקחים את הבצל וחותכים אותו לריבועים, אם השתמשתם בבצל אין צורך בשום כתוש. ניתן להוסיף כפית שטוחה של דבש סילאן, זה יוצא נחמד.
אם לא השתמשתם בבצל, כפית אחת שטוחה של שום כתוש.
תערבבו הכל בצורה יסודית וטובה (מומלץ עם הידיים!) ככה שהחזה עוף והבצל יקבלו את הצבע של התבלינים ושהכל יהיה אחיד.

אפשר להכניס מיידית לתנור, למי שלא רוצה מיידי, אפשר לשים במקרר לאיזה שעה, זה יספוג את הרוטב והטעמים וזה יצא אפילו טוב יותר.

שמים את החזה עוף על תבנית עם נייר אפיה, ומנקים את הקערה עם היד מהרוטב והבצל ושמים את מה שנאסף על החזה עוף.

מכניסים לתנור שחומם מראש (5-6 דק' לפני) עם חימום למעלה ולמטה על 180 מעלות ל-30/35 דקות.
בעיקרון אפשר קצת פחות\קצת יותר מבחינת זמנים, תבדקו פשוט מדיי פעם מה המצב ושזה נראה טוב.

וכמובן... תמונות

לפני:
IMG_0342.JPG

אחרי (איחרתי להוציא אותו מהתנור בכמה דקות, אבל עדיין יצא טעים מאוד):
IMG_0345.JPG

בתיאבון חברים ;aagtwq

• פותח/ת השרשור
רוטב צילי לא משמין ?
גישה לא נכונה בכלל.. חזה עוף יבש גם יכול להשמין, מה שמשנה זה איך אתה משלב את זה בתפריט שלך.
חוץ מזה- 50 קלוריות לרוטב שישנה לך את החזה עוף מסבל לאחלה ארוחה נראה לי שווה את זה.

אני כבר הרבה זמן מכין ככה:

בצל חתוך לחצי עיגול(אני עושה חצי כי זה יוצא קטלני.
צ'ילי(לא תבלין,הרוטב)
כמון
מלח
פלפל שחור
אני שם כף שמן זית(כול אחד לפי התפריט שלו)

את זה אני אוכל עם פסטה,אז גם אם החזה עוף יוצא יבש יש רוטב מהפסטה.

וואי נראה אדיר! אני ינסה מתישהוא 😃

נראאאאה להייייט

תודה רבה, אבל זה לא יוצא יבש בתנור?

אין כמו לטגן עם קצת שמן זית ועל הדרך לספוג את השומן שהגוף צריך

• פותח/ת השרשור
אין כמו לטגן עם קצת שמן זית ועל הדרך לספוג את השומן שהגוף צריך
שמן זית נהרס בטיגון.
אם אתה רוצה לקבל את השומן האיכותי שבשמן זית הדרך הכי טוב לצרוך אותו זה איך שהוא, מבלי לבשל או לטגן.

הכנתי עכשיו יצא טעים
תודה

פפריקה ואבקת שום .
מי אוכל סוכר בחיטובב מייי

אייי מתי אני אשתחרר מהצבא הזה ויתחיל לבשל לי דבשים טעימים במקום שמן עם קצת שניצל בבסיס,
בכל מקרה תודה רבה אימצתי ומוניטין 😃

Back
למעלה תחתית