כאב עמום בברך

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
בכמה האימונים האחרונים התחיל כאב עמום ומוזר בברך ימין בחלק החיצוני,
זה לא קרה בתרגיל מסויים אלא אחרי כמה אימונים של סקוואט\דדליפט,
בהתחלה הכאב היה מורגש רק אחרי ישיבה ממושכת ועכשיו הוא מורגש יותר בהליכה ובפעילויות
שדורשות הפעלה של לחץ ישיר על הברך (עליה במדרגות לדוגמא)
שמתי היום קרח על המקום ועשיתי מסאז' חלש למשך של 10 דקות, לא נראה לי שזה עשה הרבה

הכאב כאן:
knee2.jpg

תור פנוי לאורטופד יש רק עוד שבועיים ממחר, עד אז אני רוצה לבדוק עוד פתרונות

חזרתי, קודם כל אני חייב להגיד שהעצה שלך מאוד עזרה לי, אני מרגיש שיפור ניכר, באיזור ה-80% מהכאב\הרגשה מוזרה נעלמו.
אני ממשיך עם הפואם רולינג ואני מתמקד על הרגליים, בעיקר על ה-IT BAND, מקרבי ירך והקוואדס.
בנוסף לזה המשכתי לעשות סקוואט במשקל גוף בלבד ושיפרתי את הטכניקה פלאים (מצאתי כמה בעיות בסקוואט במשקל גוף, תחשוב מה היה עם 90 ק"ג)
עדיין יש ממש קצת כאב אבל זה מתחיל להיעלם, אני כבר שבוע וחצי בלי סקוואט ודדליפט בכלל (אבל כן ממשיך בשאר התרגילים), לדעתך- מתי לחזור לעבוד על רגליים? לקחת את השבוע מנוחה גם כן ואז לחזור?

שמח שזה עזר לך, זה רק מראה דוגמה מבין רבות שהאורטופד לא כל יכול במיוחד כשזה מגיע לאוכלוסיה של מתאמנים.
אני במצבך הייתי מתאמן עכשיו כמו בפרוטוקול פציעות תוך הקפדה על טכניקה וחוזר למשקלי עבודה בהדרגה, טווח חזרות גבוה עם מוט ריק ובהדרגה מוריד טווח חזרות ומעלה משקל.

עם פציעה כזו דווקא הייתי דוחה קצת חזרה לעבודה בדדליפט, תדאג כרגע להחזיר משקל על המוט לסקוואט, לא יקרה כלום אם שבועיים לא תעשה דדליפט.

תכניס את הפואם רולר פעם בשבוע עם מתיחות לאימונים שלך.

• פותח/ת השרשור
שמח שזה עזר לך, זה רק מראה דוגמה מבין רבות שהאורטופד לא כל יכול במיוחד כשזה מגיע לאוכלוסיה של מתאמנים.
אני במצבך הייתי מתאמן עכשיו כמו בפרוטוקול פציעות תוך הקפדה על טכניקה וחוזר למשקלי עבודה בהדרגה, טווח חזרות גבוה עם מוט ריק ובהדרגה מוריד טווח חזרות ומעלה משקל.

עם פציעה כזו דווקא הייתי דוחה קצת חזרה לעבודה בדדליפט, תדאג כרגע להחזיר משקל על המוט לסקוואט, לא יקרה כלום אם שבועיים לא תעשה דדליפט.

תכניס את הפואם רולר פעם בשבוע עם מתיחות לאימונים שלך.
אמשיך לעבוד לפי המתכונת שנתת כאן ולעדכן.
שרוולי ברכיים יכולים לתרום למצב כאן? כדאי ללכת על זוג של Rehband ? (דגם 7051)
אגב, אם יצא לך להזמין מ-Jackalsgym, הם מספקים מספר מעקב להזמנות?

שרוולים הם ציוד עזר לא ציוד שיקום פציעות.
אם אין לך מטרות להגיע למשקלים גבוהים לא רואה צורך בלבזבז כסף.
המקום שציינת מספק מעקב

• פותח/ת השרשור
שרוולים הם ציוד עזר לא ציוד שיקום פציעות.
אם אין לך מטרות להגיע למשקלים גבוהים לא רואה צורך בלבזבז כסף.
המקום שציינת מספק מעקב
אני מודע לזה שזה לא לשיקום פציעות, הכוונה שלי הייתה שאם אני אשתמש בשרוולים
בזמן הסקוואט זה יכול לתרום? זה יכול למנוע פציעות ולשמור על המפרק?
והמטרה של היא כן להגיע למשקלים גבוהים.

אני מודע לזה שזה לא לשיקום פציעות, הכוונה שלי הייתה שאם אני אשתמש בשרוולים
בזמן הסקוואט זה יכול לתרום? זה יכול למנוע פציעות ולשמור על המפרק?
והמטרה של היא כן להגיע למשקלים גבוהים.

כן, תוסיף למה שרשמת "יכול לעזור לשמור על טכניקה במשקלים גבוהים"

כדאי לשלב את זה באימונים גם ממשקלים נמוכים יחסית (80-100 ק״ג) או שזה מוקדם מדיי?

שרוולים לא מוסיפים יותר מדי משקל על המוט, מבחינתי זה ציוד עזר ואין סיבה לא להשתמש ב80-100 קילו(בניגוד לחגורה)

• פותח/ת השרשור
שרוולים לא מוסיפים יותר מדי משקל על המוט, מבחינתי זה ציוד עזר ואין סיבה לא להשתמש ב80-100 קילו(בניגוד לחגורה)
אתמול עשיתי סקוואט אחרי שבועיים בערך שנתתי לרגליים לנוח.
חייב להגיד שההרגשה הרבה יותר טובה, לא ניגשתי ישר לסקוואט רגיל אלא עשיתי בערך חצי שעה של תרגול טכניקה (Box Squat)
וזה מרגיש אחרת לגמרי. הכאב בברך עבר, אני ממשיך עם הפואם רולינג ונזהר עם הטכניקה.
מתי כדאי לדעתך לחזור כבר לדדליפט? ולגבי התקדמות בסקוואט, אני חושב שאני אעלה את המשקל לאט לאט בשביל לתרגל טכניקה עד הסוף,
ומשם כבר להעלות 5 ק"ג בערך כל אימון אבל להקפיד על טכניקה מושלמת. מה אתה אומר?

אתמול עשיתי סקוואט אחרי שבועיים בערך שנתתי לרגליים לנוח.
חייב להגיד שההרגשה הרבה יותר טובה, לא ניגשתי ישר לסקוואט רגיל אלא עשיתי בערך חצי שעה של תרגול טכניקה (Box Squat)
וזה מרגיש אחרת לגמרי. הכאב בברך עבר, אני ממשיך עם הפואם רולינג ונזהר עם הטכניקה.
מתי כדאי לדעתך לחזור כבר לדדליפט? ולגבי התקדמות בסקוואט, אני חושב שאני אעלה את המשקל לאט לאט בשביל לתרגל טכניקה עד הסוף,
ומשם כבר להעלות 5 ק"ג בערך כל אימון אבל להקפיד על טכניקה מושלמת. מה אתה אומר?
אם הכאבים חלפו, אז תחזור לדדליפט כמה שיותר מהר 😉

אני תמיד אומר למי שמתלונן על כאבי ברך, אם אתה יכול לעשות סקוואט ל5 חזרות של 60 בלי כאבים אתה יכול להתחיל דדליפט ל5 חזרות של 60

קודם כל, במשקלים כבדים סביר להניח שהייתי מאבד את הכיווץ כי לא היה באונס, כתוצאה מזה היה לי באט ווינק.
בנוסף לא הייתי פותח את הברכיים כמו שצריך.
גם המשקל לא היה מתחלק נכון מבחינת השיווי משקל, במקום להעמיס את המשקל דרך העקב היה קורה לי הרבה שהייתי עולה
דרך קצות האצבעות (לא בהגזמה כן, אבל העקב לא היה 100% מהזמן על הרצפה). ההוכחה לזה שהטכניקה שופרה היא שפתאום אחרי תקופה ארוכה שאני עושה סקוואט ודדליפט פתאום אני מתחיל להרגיש את מקרבי הירך עובדים וכואבים אחרי האימון (מה שלא קרה אף פעם) ופתאום יש הרגשה שכל הרגל עובדת
בתרגילים האלו ואתה לא סתם יורד ועולה עם משקל.

בשביל לתקן את זה קודם כל הייתי צריך להבין איפה הבעיה, ראיתי את כל הפרקים של So you think you can squat?
של EFTS ובנוסף ראיתי גם את החלק של הסקוואט בסרט של ריפטו.
קיבלתי משם כלים והכוונה על מה צריך להקפיד בדיוק ומה לעשות בשביל למנוע בעיה XYZ.
גם אם אתה רואה שם טיפים קטנים שנראים מטופשים אני מבטיח לך שדווקא הדבר הקטן הזה יכול למנוע הרבה בעיות, תתייחס לכל פרט בהסברים ברצינות ותיישם את זה.

ראיתי גם את המדריך הזה של EFTS היום, וזה סותר את ריפטו בהרבה דברים.. הטכניקה שלהם לא נראת משהו, הסדרת סרטונים זה בעיקר למצוא נקודות חלשות ולשפר אותם ע"י תרגילי עזר.. איזה דברים כבר לקחת משם?

• פותח/ת השרשור
ראיתי גם את המדריך הזה של EFTS היום, וזה סותר את ריפטו בהרבה דברים.. הטכניקה שלהם לא נראת משהו, הסדרת סרטונים זה בעיקר למצוא נקודות חלשות ולשפר אותם ע"י תרגילי עזר.. איזה דברים כבר לקחת משם?
אולי היא לא נראית משהו כי התרגלת לזו של ריפטו, בכל אופן- לסקוואט אין דרך אחת לביצוע.
ולקחתי משם דיי הרבה, קודם כל זה מפורט בצורה מאוד טובה, ממש ירידה לפרטים הקטנים.
דבר שני הוסבר שם איך למצוא נקודות חלשות ואיך לתקן אותן שזה אחד מהדברים שעזרו ויעזרו לי בעתיד, המון.
בנוסף לכל זה, הסקוואט מוסבר שם באמצעות BOX SQUAT ולי אישית הרבה יותר נוח ומובן לתרגל טכניקה עם כיסא
מאשר לעשות את זה רגיל.

אולי היא לא נראית משהו כי התרגלת לזו של ריפטו, בכל אופן- לסקוואט אין דרך אחת לביצוע.
ולקחתי משם דיי הרבה, קודם כל זה מפורט בצורה מאוד טובה, ממש ירידה לפרטים הקטנים.
דבר שני הוסבר שם איך למצוא נקודות חלשות ואיך לתקן אותן שזה אחד מהדברים שעזרו ויעזרו לי בעתיד, המון.
בנוסף לכל זה, הסקוואט מוסבר שם באמצעות BOX SQUAT ולי אישית הרבה יותר נוח ומובן לתרגל טכניקה עם כיסא
מאשר לעשות את זה רגיל.
נכון אולי הקופסא יכולה לעזור להבין את השימוש בשרירים הנכונים, אבל חוץ מזה לדעתי זה מיועד יותר למתקדמים דווקא כדי למצוא נקודות חלשות ולהוסיף תרגילי עזר.
בכל אופן תודה על ההסבר מוניטין

• פותח/ת השרשור
אני תמיד אומר למי שמתלונן על כאבי ברך, אם אתה יכול לעשות סקוואט ל5 חזרות של 60 בלי כאבים אתה יכול להתחיל דדליפט ל5 חזרות של 60
היום זה כבר האימון השני שחזרתי לסקוואט ושמתי לב למשהו מוזר בשני האימונים האחרונים,
עברתי ל-HB, ובמשקל "שיא" אני מרגיש פאמפ בקוואדס רק ברגל שמאל, עכשיו העניין הוא שאני בכלל לא מרגיש את רגל ימין עובדת.
אני מאוזן בירידה ובעליה ככה שאין מצב שרגל שמאל הופכת לדומיננטית בזמן התרגיל, הטכניקה בסדר גמור- ברכיים פתוחות, התיישבות אחורה,
בטן וזוקפים מכווצים, יש היפ-דרייב.
מה זה יכול להיות?

היום זה כבר האימון השני שחזרתי לסקוואט ושמתי לב למשהו מוזר בשני האימונים האחרונים,
עברתי ל-HB, ובמשקל "שיא" אני מרגיש פאמפ בקוואדס רק ברגל שמאל, עכשיו העניין הוא שאני בכלל לא מרגיש את רגל ימין עובדת.
אני מאוזן בירידה ובעליה ככה שאין מצב שרגל שמאל הופכת לדומיננטית בזמן התרגיל, הטכניקה בסדר גמור- ברכיים פתוחות, התיישבות אחורה,
בטן וזוקפים מכווצים, יש היפ-דרייב.
מה זה יכול להיות?

יכול להיות שרגל ימין חזקה יותר. תנסה לעשות בדיקה כזאת - פשיטה וכפיפה של הברך במכונה ייעודית. תעשה רגל רגל. תראה אם יש הבדל משמעותי במשקלים ביניהם

קרה לי דבר דומה אחרי הפציעה בקרסול, כשחזרתי לאימונים אחרי כל סט הרגשתי את הרגל בוערת, במיוחד באיזור הארבע ראשי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית