הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איגרוף תאלנדי או קלאסי ?

תודה אנשים!
ולא אני לא רב מכות בבית ספר, דווקא העבודה דורשת ממני לדעת לריב מכות ..

בתור אחד שעדיין נמצא בmma
ובתור אחד שגר באיזור קצת מפוקפק.. 😃
אני יכול להמליץ לך דווקא על התאילנדי מהסיבה הפשוטה שתוכל לנהל קרב גם ממרחק ובעזרת איברים יותר עוצמתיים בגוף מאגרוף.
ואם החבר יכול לקמבן לך כמה חודשים אצל מאמן mma זה בכלל עדיף.
הקלינצ׳ים הבריחים והספיגות שתלמד שם יהיו עדיפים על איגרוף קלאסי.
מה גם שכמעט כל קרב רחוב מגיע מהר מאוד לרצפה עם כל הלפיתות ראש שערסים מאוד אוהבים ופה בא לידי ביטוי הג׳יו ג׳יטסו.
בהצלחה

קודם כל , "גודל" לא מדד בכלל שזה מגיע למכות.

דבר שני , אני מתאמן ב MMA כבר זמן לא קצר ואני מאוד מבסוט , אתה לומד גם להיאהב , מכות בעמידה וצורות וכמובן עבודת רצפה.

זה גם אימונים אינטנסיביים שמפתחים סיבולת טובה גם לשריר וגם לכושר.

שלא תבינו אותי לא נכון "MMA" זה מעולה, אחרי שנים באגרוף ואהבקות המקום הבא שרציתי להכנס זה לתחום הMMA, אחרי ניסיון קרבות של עמידה וקרקע.
אבל אם לבן אדם יש 4 חודש, אני ממליץ ללכת לאגרוף קלאסי להתמקד בכל מה שקשור לפלג גוף עליון וטכניקה נכונה של אגרוף.
עד כמה שאני אוהב את הטכניקה שלי על הקרקע כמעט ולא יצא לי להגיע למצב הזה.

ב-4 חודשים אתה תקבל המון באיגרוף קלאסי.
התאמנתי בזה, אתה תגיע לרמה סבירה ב-4 חודשים שתתן לך יתרון ברור על אנשים שלא יודעים להשתמש בידיים.
אגרוף קלאסי מאוד פרקטי בקרב רחוב ממוצע, אם זה מבחינה אתלטית,סיבולת לב ריאה ושימוש נכון בגוף כדי לתת אגרוף.
איגרוף תאילנדי הוא מעולה! אבל לא בפרק זמן שנשאר לך.

אם המטרה שלך היא לא ספורט תחרותי אלא הגנה עצמית, קרב מגע זה הכיוון.
בכל ספורט יש את החוקים שלו בעוד לקרב מגע אין שום חוק והכל מותר ואתה לומד להשתמש בכל איבר אן חפץ כדי להגן על עצמך. יש שם אלמנטים של אגרוף קלאסי, אגרוף תאילנדי, ג׳יאוג׳יטסו (יפני וברזילאי) ונינג׳יטסו. זוהי אומנות לחימה שמתפתחת מיום ליום בהתאם לצרכי הרחוב, ובתוך זמן קצר אדם חלש יכול ללמוד להגן על עצמו, ראיתי נערים בלי כושר וחלשים שתוך 4-6 חודשים הפכו לחזקים, למדו לספוג ולהישאר על הרגליים, ולפעמים גם להפיל בנוק אווט.
לכן תשאל את עצמך מה אתה מחפש עוד ספורט? או להגן על עצמך. לא שבmma או באגרוף אתה לא תוכל להגן על עצמך אבל הייעוד של השיטה שונה לגמרי כי בקרב מגע הוא נטו הגנה בעוד האחרות הוא לספורט תחרותי.

אם המטרה היא לדעת להגן על עצמך אז אתה צריך לחפש משהו שעובדים שם יחסית "קרבי" ובתכלס. גם אם אני אוכל לתת בעיטה לראש למישהו, עם גמישות של רקדנית בקרקס אני לא אעשה את זה. מהסיבה שבעיטה יותר נמוכה (עד גובה הצלעות) כנראה תיהיה יותר אפקטיבית עם פחות סיכויים לצרות בשבילי. צריך עבודה על שקים, כריות, לאפות. עבודה פשוטה. עדיף לדעת לתת לאו קיק ואגרוף חזק מאשר לדעת הרבה דברים בצורה לא ממש טובה.
מה גם, תאמין לי שלאדם שיש לו בעיטה חזקה, כנראה שתיהיה לו ברכיה חזקה גם אם הוא לא מתאמן על זה. אני לא אומר שלא צריך להתאמן על זה, אני רק אומר שכדאי למצוא מקום שמלמד דברים מצומצמים אבל יעילים.

שתי השיטות טובות בסך הכל. זה תלוי מי מלמד ומה מלמד. אי אפשר להתעלם מזה שלמתאגרפים ככל הנראה יש אגרוף חזק, ולוחם מואי טאי יש נקודות חזקות אחרות.

לא מבין איפה השאלה בכלל, ברור שעדיף תאילנדי, זה כמו לשאול "יש לי אקדח ורובה, במה עדיף ללמוד להשתמש, רק ברובה או בשניהם?"
תאילנדי מכסה את כל נושא הסטרייקינג, ויש לך את השימוש בקלינצ' שבקרבות רחוב זה דבר קטלני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית