הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

MMA VS KRAV MAGA VS BOXING

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
הכותרת באנגלית כי ה-MMA קפץ והפך את המשפט.
בכל מקרה-
אני רוצה ללמוד אומנות לחימה להגנה עצמית בעיקר, אבל גם אם אני אצטרך לצורות אחרות (נגיד יהיו מכות בבית ספר, להגן על עצמי לא יעזור ב-100% ואני אצטרך לתקוף).
ההתבלטות שלי היא בין ה-3 האלה.
אין לי בעיה ללכת שנה, אולי שנה וחצי אבל לא יותר מזה.
אני רוצה תוצאות מהירות ככול האפשר אבל אם זה בנוסחה של "מהירות במקום איכות" אני מתפשר בכיף.
יש הצעות לאן ללכת?
תזכרו- 90% זה קרבות רחוב.

חברים ערסים תימנים ששוקלים חמישים קילו עם אולרים ומחפשים מכות> אומנות לחימה.
בניגוד למה שיכתבו לך פה אני חושב שזה מיותר,היום אם אתה מגיע למצב של אלימות זה דקירות או שילד מניאק קורא לכל החברים שלו\אח שלו הגדול וגם אז זה פוזה ואין מכות אולי כאפה.

אתה לא צריך שנה או שנה וחצי, 4 חודשים בערך שתקדיש את כולם למטרה הזאת בMMA יספיקו.

ואלמוג, דבר יפה על תימנים, זה לא יפה להכליל.

קרב מגע
MMA יקח לך הרבה יותר זמן ללמוד וזה הרבה יותר שואו מפרקטיות
איגרוף זה מעולה אבל קרב מדע זה במטרה להגנה

תלך למה שהכי מעניין אותך ולמה שאתה הכי מתחבר, כל אומנות לחימה תיתן לך כלים להתמודד
אבל מכות - רק במקרה שאין ברירה, רק שאתה במצב שאתה לא יכול לברוח או להתעלם משתמשים בזה
אני רואה את כל הערסים שבאים ל2-3 אימוני ניסיון ואז פורשים כי הם מבינים שזה לא רק בשביל לדעת ללכת מכות, אמנות לחימה זה דרך חיים

אני אישית בMMA והכי אוהב את האגרוף תאילנדי
תבדוק מה יש לך בעיר ותנסה למצוא המלצות על מכונים כאלה ואחרים
אם יש גם קראטה קיוקושין זאת גם אומנות לחימה BADASS

קרב מגע. מפני שזה מותאם לרחוב ולא לזירה כמו איגרוף וכן אין לקרב מגע חוקים לעומת כל השאר שיש להם חוקים וזה מגביל.

העובדות הן שג'יוג'יטסו במבחן התוצאה עובד הכי טוב, ובהרבה יותר מכל השאר. אם אתה רוצה לראות את מבחן התוצאה, כנס ליוטיוב ותרשום UFC 1 או UFC 2 וכו'.

העובדות הן שג'יוג'יטסו במבחן התוצאה עובד הכי טוב, ובהרבה יותר מכל השאר. אם אתה רוצה לראות את מבחן התוצאה, כנס ליוטיוב ותרשום UFC 1 או UFC 2 וכו'.

אין ספק שבקרב 1 על 1 ג'יוג'יטסו ברזילאי לרוב ינצח, אבל בקרבות רחוב אין בתכלס מניין למי שרב, וכולם יכולים להיכנס.
דמיין תרחיש, שבו אתה רב עם מישהוא, מוריד אותו לקרקע ואז בא חבר שלו ובועט לך בראש.

אגב, לפותח האשכול, אני אישית מתאמן באיגרוף תאילנדי כבר 9 שנים, זכיתי באליפות הארץ
פעמיים לנוער, חגורה חומה בקראטה מגע מלא,ועם כל זה אני יכול להגיד לך ש:
א) כמו שאמרתי, נייקיג'יטסו
ב) מי שמנצח בקרב ברחוב הוא לא בהכרח הבחור המנוסה, אלא מי שפסיכי ואגרסיבי,
דהיינו, מי יתפוס משהו כבד הכי מהר.
ג) גם עם חגורה שחורה דאן 26 בקונג פו שאולין בסגנון שקר כלשהוא סביר להניח שלא תצליח
להדוף שום סכין.
ד) אנשים שרבים מכות ברחוב במקום לברוח (אם הם יכולים), הם אנשים חלשים באופי, עם ביטחון
עצמי נמוך. יש מכות בבית ספר? אל תריב. אתה תצא גבר לא מי שרב

נערך לאחרונה:
אין ספק שבקרב 1 על 1 ג'יוג'יטסו ברזילאי לרוב ינצח, אבל בקרבות רחוב אין בתכלס מניין למי שרב, וכולם יכולים להיכנס.
דמיין תרחיש, שבו אתה רב עם מישהוא, מוריד אותו לקרקע ואז בא חבר שלו ובועט לך בראש.

אגב, לפותח האשכול, אני אישית מתאמן באיגרוף תאילנדי כבר 9 שנים, זכיתי באליפות הארץ
פעמיים לנוער, חגורה חומה בקראטה מגע מלא,ועם כל זה אני יכול להגיד לך ש:
א) כמו שאמרתי, נייקיג'יטסו
ב) מי שמנצח בקרב ברחוב הוא לא בהכרח הבחור המנוסה, אלא מי שפסיכי ואגרסיבי,
דהיינו, מי יתפוס משהו כבד הכי מהר.
ג) גם עם חגורה שחורה דאן 26 בקונג פו שאולין בסגנון שקר כלשהוא סביר להניח שלא תצליח
להדוף שום סכין.
ד) אנשים שרבים מכות ברחוב במקום לברוח (אם הם יכולים), הם אנשים חלשים באופי, עם ביטחון
עצמי נמוך. יש מכות בבית ספר? אל תריב. אתה תצא גבר לא מי שרב
כל תרחיש שהוא לא אחד על אחד לא רלוונטי כי לא ניתן לצפות כלום. ואם יבואו אליך 5 קראטיסטים, 4 ג'ודאים ו10 לוחמי קונג פו כשיש להם 10 אלות ו2 סכינים?
אין סוף לתרחישים האלה

אם אתה רוצה לדעת להלחם בצורה הכי טובה, בצורה היחידה שאפשר לצפות מה יקרה מראש, ג'יוג'יטסו זה שם המשחק.
כל שאר התרחישים שבאה אליך חטיבת טנקים סורית ואתה לבד, לא רלוונטיים ואין משהו שיכין אותך לזה. מלבד אגרסיביות שזה באמת צד חלש של הג'יוג'יטסו ביחס למוי תאי, אבל במועדוני MMA מתעסקים בשניהם בכל מקרה.

בקרבות סתם ברחוב כמו שנאמר העדיפות לרוב היא למי שיש לו תשריטה הגדולה במוח...

זה בעיקר לעבודת קרקע חניקות וכל היוצא בזה; זה מעולה, אבל זה לא מה שהוא מחפש
קרב מגע, אל בתאכלס כל אומנות לחימה שתלמד תהיה שווה לזין, כשהוא יביא ארבע חברים שלו וכל אחד יוציא סכין שום אומנות לא תעזור לך חוץ מאינטרוואלים

כל תרחיש שהוא לא אחד על אחד לא רלוונטי כי לא ניתן לצפות כלום. ואם יבואו אליך 5 קראטיסטים, 4 ג'ודאים ו10 לוחמי קונג פו כשיש להם 10 אלות ו2 סכינים?
אין סוף לתרחישים האלה

אם אתה רוצה לדעת להלחם בצורה הכי טובה, בצורה היחידה שאפשר לצפות מה יקרה מראש, ג'יוג'יטסו זה שם המשחק.
כל שאר התרחישים שבאה אליך חטיבת טנקים סורית ואתה לבד, לא רלוונטיים ואין משהו שיכין אותך לזה. מלבד אגרסיביות שזה באמת צד חלש של הג'יוג'יטסו ביחס למוי תאי, אבל במועדוני MMA מתעסקים בשניהם בכל מקרה.

אתה בעצם מתעלם מהתרחיש הסביר של קרב רחוב, אז כתוצאה מכך אתה נותן עצה שגויה. (לדעתי כמובן)
אם ככה, אין בעצם תשובה לשאלה שלו, אלא "נייקיג'יטסו" או פשוט לא להיות שם.
ואגב, רק כי אין מכות ב bjj לא אומר שזה לא אגרסיבי, זה ספורט מאוד פיזי וחזק (בקרבות עם חליפה קצת פחות אבל ממש רואים את זה בתחרויות גרפלינג סטייל אבו דאבי).
מסקרן אותי לדעת, אתה מתאמן בספורט מגע?

נערך לאחרונה:
אני אומר את זה בכל פוסט כזה שפותחים -
אם יש לך קרב מגע אמיתי, אז קרב מגע.
מה זה קרב מגע אמיתי? MMA עם מה שאסור בMMA וזהו.
אם אין, אז MMA.
למה MMA? כי MMA זה כל מה שעובד, חוץ ממה שאסור.
אגרוף פחות טוב מכל השאר מסיבות מובנות מאליהן.

אין סוף לתרחישים האלה

אתה סתם מתחכם.
סיטואציה בה אתה עומד מול 2-3 אנשים, או שבן אדם נוסף-שניים מצתרפים למכות נגדך זה מאוד הגיוני, בניגוד למצב הלא הגיוני אותו תיארת.
משום מה למתאמני BJJ יש נטייה להסחף בנושא הזה, אין ספק שBJJ אחד על זה הדבר היעיל ביותר באומנויות לחימה, אבל לא באחד על כמה.
אגרוף תאילנדי (או MMA מן הסתם) בשילוב קצת שכל ילמד אותך להתמודד בלי הרבה בעיה עם כמה תוקפים, ואם אין להם ניסיון זו לא צריכה להיות בעיה (אלה גם דברים ששמים עליהם דגש מאוד חזק בקרב מגע אמיתי)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ראיתי שבחולון אין קרב מגע אבל יש אצלנו קמ"י.
קראתי וראיתי שזה שילוב של קרב מגע עם MMA ו-BJJ, שאלה כל ההמלצות פה.
מה דעתכם?

MMA הכי טוב, קרב מגע אתה כבר תלמד בצבא ואיגרוף זה גם נחמד אבל אין מתאגרף בעולם שיכול לקחת מתאבק MMA מנוסה

נכון שבתנאי זירה אחד על אחד ג'יוג'יטסו ברזלאי לוקח כי זה באמת מתאים לעבודה מושלמת על הקרקע. אבל, ואבל גדול אל תשכח שכל זה טוב ויפה לאחד על אחד בעוד שמול כמה יריבים אין לה אפקטיביות כל כך, ובנוסף וזה העיקר הבעיה היא שיש חוק שברחוב לא מורידים לקרקע חד משמעית, מפני שאתה על הרציפה הרדיוס של השטחים המתים יותר משמעותית לעומת אדם שעומד על הרגליים שהשטחים המתים אצלו מצטמצמים. וברגע שאתה על הקרקע תוכל פחות להגן על עצמך מהסכנות ברחוב (כגון סכין לא צפויה, עוד משתתפים בקרב), זה לא שאני נגד לימוד עבודת הקרקע אבל צריך ללמוד את העבודה על הקרקע רק למקרה שיורידו אותך לקרקע שלא יכניעו אותך בדרך הזאת ושתדע להיעמד על הרגליים ברגע הראשון שתוכל, אבל לא להפוך את זה לעיקר כי תנאי הרחוב שלהם אין חוקים שונים מהזירה בה יש חוקים ומגבלות. ולכן המלצתי היא קרב מגע ישראלי (לא הנלמד בצבא) בדגש על שיטת חיים גדעון שיש בה המון אלמנטים חדשים של עבודת קרקע כדי שאם יורידו אותך לקרקע תדע לתפקד.
שורה תחתונה: בעד למידה של עבודת הקרקע לא בשביל להכריע את הקרב אלא כדי לדעת איך להתמודד עם זה מתי שאולצת לרדת לקרקע אבל יש להיעמד על הרגליים בהזדמנות הראשונה.

MMA הכי טוב, קרב מגע אתה כבר תלמד בצבא ואיגרוף זה גם נחמד אבל אין מתאגרף בעולם שיכול לקחת מתאבק MMA מנוסה
הקרב מגע בצבא שווה לפח אלא אם אתה עובר קורס לוט"ר או ביחידה מיוחדת. מלבד זאת אין מה לבנות על הצבא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית