הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

MMA VS KRAV MAGA VS BOXING

נכון שבתנאי זירה אחד על אחד ג'יוג'יטסו ברזלאי לוקח כי זה באמת מתאים לעבודה מושלמת על הקרקע. אבל, ואבל גדול אל תשכח שכל זה טוב ויפה לאחד על אחד בעוד שמול כמה יריבים אין לה אפקטיביות כל כך, ובנוסף וזה העיקר הבעיה היא שיש חוק שברחוב לא מורידים לקרקע חד משמעית, מפני שאתה על הרציפה הרדיוס של השטחים המתים יותר משמעותית לעומת אדם שעומד על הרגליים שהשטחים המתים אצלו מצטמצמים. וברגע שאתה על הקרקע תוכל פחות להגן על עצמך מהסכנות ברחוב (כגון סכין לא צפויה, עוד משתתפים בקרב), זה לא שאני נגד לימוד עבודת הקרקע אבל צריך ללמוד את העבודה על הקרקע רק למקרה שיורידו אותך לקרקע שלא יכניעו אותך בדרך הזאת ושתדע להיעמד על הרגליים ברגע הראשון שתוכל, אבל לא להפוך את זה לעיקר כי תנאי הרחוב שלהם אין חוקים שונים מהזירה בה יש חוקים ומגבלות. ולכן המלצתי היא קרב מגע ישראלי (לא הנלמד בצבא) בדגש על שיטת חיים גדעון שיש בה המון אלמנטים חדשים של עבודת קרקע כדי שאם יורידו אותך לקרקע תדע לתפקד.
שורה תחתונה: בעד למידה של עבודת הקרקע לא בשביל להכריע את הקרב אלא כדי לדעת איך להתמודד עם זה מתי שאולצת לרדת לקרקע אבל יש להיעמד על הרגליים בהזדמנות הראשונה.

הקרב מגע בצבא שווה לפח אלא אם אתה עובר קורס לוט"ר או ביחידה מיוחדת. מלבד זאת אין מה לבנות על הצבא.
בסדר, בכל מקרה MMA הכי טוב מכל הרשימה, אחריו איגרוף ובסוף קרב מגע

לפי מה שאני יודע מחברים בקרב מגע מלמדים אותך לא רק להילחם אלא גם להתמודד עם מצבים שונים ברחוב
חוץ מזה אני מתאמן ג'יוג'יטסו ברזילאי וזה כיף

זה בעיקר לעבודת קרקע חניקות וכל היוצא בזה; זה מעולה, אבל זה לא מה שהוא מחפש
קרב מגע, אל בתאכלס כל אומנות לחימה שתלמד תהיה שווה לזין, כשהוא יביא ארבע חברים שלו וכל אחד יוציא סכין שום אומנות לא תעזור לך חוץ מאינטרוואלים
אבל זה לא מה שהוא מחפש? אתה בכלל יודע למה BJJ לבדו מנצח בקרב אחד על אחד את כל השאר?

אתה בעצם מתעלם מהתרחיש הסביר של קרב רחוב, אז כתוצאה מכך אתה נותן עצה שגויה. (לדעתי כמובן)
אם ככה, אין בעצם תשובה לשאלה שלו, אלא "נייקיג'יטסו" או פשוט לא להיות שם.
ואגב, רק כי אין מכות ב bjj לא אומר שזה לא אגרסיבי, זה ספורט מאוד פיזי וחזק (בקרבות עם חליפה קצת פחות אבל ממש רואים את זה בתחרויות גרפלינג סטייל אבו דאבי).
מסקרן אותי לדעת, אתה מתאמן בספורט מגע?
סבבה אז העצה שלי היא ללמוד לרוץ
נו מה אתה רציני?
וכרגע אני לא מתאמן אבל התאמנתי בהרבה דברים. BJJ, קרב מגע, מוי תאי, קראטה, מה שלא תרצה.

אני אומר את זה בכל פוסט כזה שפותחים -
אם יש לך קרב מגע אמיתי, אז קרב מגע.
מה זה קרב מגע אמיתי? MMA עם מה שאסור בMMA וזהו.
אם אין, אז MMA.
למה MMA? כי MMA זה כל מה שעובד, חוץ ממה שאסור.
אגרוף פחות טוב מכל השאר מסיבות מובנות מאליהן.

אתה סתם מתחכם.
סיטואציה בה אתה עומד מול 2-3 אנשים, או שבן אדם נוסף-שניים מצתרפים למכות נגדך זה מאוד הגיוני, בניגוד למצב הלא הגיוני אותו תיארת.
משום מה למתאמני BJJ יש נטייה להסחף בנושא הזה, אין ספק שBJJ אחד על זה הדבר היעיל ביותר באומנויות לחימה, אבל לא באחד על כמה.
אגרוף תאילנדי (או MMA מן הסתם) בשילוב קצת שכל ילמד אותך להתמודד בלי הרבה בעיה עם כמה תוקפים, ואם אין להם ניסיון זו לא צריכה להיות בעיה (אלה גם דברים ששמים עליהם דגש מאוד חזק בקרב מגע אמיתי)
גם במוי תאי מלמדים אותך להתמודד מול יריב אחד
זה שיש מאמני מוי תאי יצירתיים שמלמדים גם דברים כנגד יותר מאחד ודברים כמו מה עושים כשתופסים אותך בחולצה, לא אומר שזה מוי תאי
ודווקא בBJJ יש שני אספקטים - אחד של הספורט והשני, שהוא הבסיסי יותר והשורשי יותר שעליו הBJJ מושרש - ההגנה העצמית. שזה גם כל הדברים של הסכינים וכו'.
הדבר היחיד שמתיימר ללמד אותך להתמודד עם כמה תוקפים זה קרב מגע, וזה לא ממש טוב. זה יותר מידי תרחישים בלתי צפויים, וההכנה העיקרית לזה היא אגרסיביות.
וחוץ מזה, שאם יש לך שכל, אז לא כזה סביר שיתקפו אותך ובטח שלא יותר מאחד. הסיטואציות שאתם מדברים עליהן אלה סיטואציות שבהן הסתבכת. זה לא כזה נפוץ ששלושה אנשים באים ביחד להרביץ לבן אדם תמים ברחוב שלא עשה להם כלום. בד"כ זה קורה כי הם ניסו לשדוד אותו והוא החליט להיות גיבור.
ברור שהכל קורה, אני לא אומר שאין מקרים כאלה, אבל אם הוא רוצה הגנה עצמית למקרה שמישהו תוקף אותו, שזה בד"כ אומר משהו ספונטני על רקע ויכוח או משהו כזה, ולא, ממש לא בהכרח כל החברים שלו לידו (ואם כן אז אתה מטומטם שהגעת לרמת העויינות הזאת)

נכון שבתנאי זירה אחד על אחד ג'יוג'יטסו ברזלאי לוקח כי זה באמת מתאים לעבודה מושלמת על הקרקע. אבל, ואבל גדול אל תשכח שכל זה טוב ויפה לאחד על אחד בעוד שמול כמה יריבים אין לה אפקטיביות כל כך, ובנוסף וזה העיקר הבעיה היא שיש חוק שברחוב לא מורידים לקרקע חד משמעית, מפני שאתה על הרציפה הרדיוס של השטחים המתים יותר משמעותית לעומת אדם שעומד על הרגליים שהשטחים המתים אצלו מצטמצמים. וברגע שאתה על הקרקע תוכל פחות להגן על עצמך מהסכנות ברחוב (כגון סכין לא צפויה, עוד משתתפים בקרב), זה לא שאני נגד לימוד עבודת הקרקע אבל צריך ללמוד את העבודה על הקרקע רק למקרה שיורידו אותך לקרקע שלא יכניעו אותך בדרך הזאת ושתדע להיעמד על הרגליים ברגע הראשון שתוכל, אבל לא להפוך את זה לעיקר כי תנאי הרחוב שלהם אין חוקים שונים מהזירה בה יש חוקים ומגבלות. ולכן המלצתי היא קרב מגע ישראלי (לא הנלמד בצבא) בדגש על שיטת חיים גדעון שיש בה המון אלמנטים חדשים של עבודת קרקע כדי שאם יורידו אותך לקרקע תדע לתפקד.
שורה תחתונה: בעד למידה של עבודת הקרקע לא בשביל להכריע את הקרב אלא כדי לדעת איך להתמודד עם זה מתי שאולצת לרדת לקרקע אבל יש להיעמד על הרגליים בהזדמנות הראשונה.

הקרב מגע בצבא שווה לפח אלא אם אתה עובר קורס לוט"ר או ביחידה מיוחדת. מלבד זאת אין מה לבנות על הצבא.
אה יש חוק כזה ברחוב? מי חוקק אותו? איפה הוא כתוב?
קרא מה כתבתי בציטוט הקודם

עדיף להמנע מכל קרב רחוב, אפילו לברוח מהמקום עדיף, מאשר להיות גיבור ולהשאר נכה לכל החיים או לשבור ליריב משהוא וכל החיים לשלם לו פיצויים או חס וחלילה ללכת לכלא על הריגה. ואחרי זה כשיש בית משפט, אימונים שלך מעלים נגדך, כאילו אתה חזק והם מסכנים בלי שום ידע במכות רק רצו לדבר איתך. אני כבר לא כותב כמה כסף יקחו ממך עורכי דינים. כמובן שקיימים מצבים אין ברירה, אז עדיף להשתמש בגז מאשר באיגרוף.

בסדר, בכל מקרה MMA הכי טוב מכל הרשימה, אחריו איגרוף ובסוף קרב מגע
כנראה שאתה לא יודע מה זה בכלל אגרוף ובפרט קרב מגע שאתה משווה.

אה יש חוק כזה ברחוב? מי חוקק אותו? איפה הוא כתוב?
קרא מה כתבתי בציטוט הקודם
החוק הזה מוכר למתאמני קרב מגע, אני מתפלא שאתה טוען שלמדת קרב מגע אבל אתה לא מכיר את זה... מהסיבות שכתבתי לך בתגובה הקודמת הסברתי לך מה ההשלכות של הורדת היריב על הריצפה במיוחד ברחוב שסכינים ואבנים הם אפשרות סבירה בקרב ובמיוחד שאתה על הקרקע והשטחים המתים שלך מתרבים על הקרקע. ואם אתה כל כך סוגד לג׳יוג׳יסטו הברזילאי מה איכפת לך ללמוד את זה ביחד עם עוד לחימה? בקרב מגע ובmma הם משולבות ומשתדרגות עם השנים. תמיד עדיף להכניע יריב בנוק אווט מאשר להוריד אותו לקרקע ולהיאבק איתו.

נערך לאחרונה:
לך תלמד גיגסטו , יהיה לך קשה למצוא מקום לזה בארץ , אבל יש מורים פרטיים באזור מרכז הארץ וזה די יקר לשיעור אחד.

זה אומנות לחימה מאוד קטלנית ותגובה מהירה , האייקידו די התפתח מזה אבל ביותר רכות.

לגבי הבחירה שלך , עדיף MMA אם אתה רוצה להיות יותר "קטלני".

אה ודרך אגב , קודם כל אתה בורח , אם אין ברירה אתה מגן על עצמך , תלמד להתרחק מאש ולא לנסות לצאת גבר.

כנראה שאתה לא יודע מה זה בכלל אגרוף ובפרט קרב מגע שאתה משווה.

החוק הזה מוכר למתאמני קרב מגע, אני מתפלא שאתה טוען שלמדת קרב מגע אבל אתה לא מכיר את זה... מהסיבות שכתבתי לך בתגובה הקודמת הסברתי לך מה ההשלכות של הורדת היריב על הריצפה במיוחד ברחוב שסכינים ואבנים הם אפשרות סבירה בקרב ובמיוחד שאתה על הקרקע והשטחים המתים שלך מתרבים על הקרקע. ואם אתה כל כך סוגד לג׳יוג׳יסטו הברזילאי מה איכפת לך ללמוד את זה ביחד עם עוד לחימה? בקרב מגע ובmma הם משולבות ומשתדרגות עם השנים. תמיד עדיף להכניע יריב בנוק אווט מאשר להוריד אותו לקרקע ולהיאבק איתו.
מי סיפר לך שאני מתנגד ללמוד סטרייקינג? גם קצת מוזר שכתבתי כאן שהתאמנתי בזה ואתה חושב שאני נגד זה.
כאומנות לחימה אחת, מבודדת, ג'יוג'יטסו נותנת לך 99% הכרעה על כל אויב ברחוב שאינו יודע ג'יוג'יטסו, ללא תלות בגודל שלו ביחס אליך. כמובן שהסיכויים תלויים ברמה שלך, בתגובות שלך, באגרסיביות שלך וכו' - אבל על הנייר, לוחם שיודע BJJ אפילו ברמה של כמה חודשים (במקום טוב) לוקח כל אחד ללא רקע.
זה מצויין להתאמן גם במוי תאי במקביל, אני לא פוסל את זה בכלל.
אה, ואת היתרון העצום הזה על כל אחד, ללא תלות בהבדלי הגודל והכוח (שוב, בהנחה שאין לו רקע) שאתה מקבל אך ורק מBJJ, אף אומנות לחימה אחרת לא יכולה להציע. פייס איט.

מי סיפר לך שאני מתנגד ללמוד סטרייקינג? גם קצת מוזר שכתבתי כאן שהתאמנתי בזה ואתה חושב שאני נגד זה.
כאומנות לחימה אחת, מבודדת, ג'יוג'יטסו נותנת לך 99% הכרעה על כל אויב ברחוב שאינו יודע ג'יוג'יטסו, ללא תלות בגודל שלו ביחס אליך. כמובן שהסיכויים תלויים ברמה שלך, בתגובות שלך, באגרסיביות שלך וכו' - אבל על הנייר, לוחם שיודע BJJ אפילו ברמה של כמה חודשים (במקום טוב) לוקח כל אחד ללא רקע.
זה מצויין להתאמן גם במוי תאי במקביל, אני לא פוסל את זה בכלל.
אה, ואת היתרון העצום הזה על כל אחד, ללא תלות בהבדלי הגודל והכוח (שוב, בהנחה שאין לו רקע) שאתה מקבל אך ורק מBJJ, אף אומנות לחימה אחרת לא יכולה להציע. פייס איט.
בנוגע לזה אני מסכים.

ללכת מכות ברחוב/לא במסגרת ספורטיבית זה מטומטם...
היום כמעט היו מכות בין מאבטח ברכבת לבנאדם שלא היה מוכן לעבור דרך מכונת גילוי מתכות/רצה לעבור כמו החיילים בהצגת תעודה.
הצורך להשתמש במכות כנראה מפצה על חוסר ביכולת חשיבה צלולה בקרב חמומי מוח.

ילדים ערסים/נערים שמבקשים סיגריות לא פונים למתאמן כח במשקל 100+ קילו ככה שאולי אני חי בעולם אחר כי מעולם לא סבלתי מהצקה כזו ואחרת בארץ...

ללכת מכות ברחוב/לא במסגרת ספורטיבית זה מטומטם...
היום כמעט היו מכות בין מאבטח ברכבת לבנאדם שלא היה מוכן לעבור דרך מכונת גילוי מתכות/רצה לעבור כמו החיילים בהצגת תעודה.
הצורך להשתמש במכות כנראה מפצה על חוסר ביכולת חשיבה צלולה בקרב חמומי מוח.

ילדים ערסים/נערים שמבקשים סיגריות לא פונים למתאמן כח במשקל 100+ קילו ככה שאולי אני חי בעולם אחר כי מעולם לא סבלתי מהצקה כזו ואחרת בארץ...
מסכים איתך. כשאתה נראה כמו מישהו שלא כדאי להתעסק איתו, הסיכויים לזה יורדים. בנוסף, זה הרבה מאוד עניין של גישה, שפת גוף, טון וצורת דיבור וכו'. מי שעושה מה שצריך בשביל להמנע, ברוב המקרים יצליח להמנע במשך כל חייו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית