הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

היטלר מתאכזב מלואו באר

אולי זה נשמע מפגר במיוחד אבל.... הוא אומר את האמת ? באמת ריפטו טעה ? הסקוואטרים עושים HB ? איך זה יכול להיות אם LB נותן יותר משקל ?

אולי זה נשמע מפגר במיוחד אבל.... הוא אומר את האמת ? באמת ריפטו טעה ? הסקוואטרים עושים HB ? איך זה יכול להיות אם LB נותן יותר משקל ?

LB לא בהכרח נותן יותר משקל, זה מעין כלל אצבע כזה, כמו שבעיקרון בדדליפט מרימים יותר משקל מאשר בסקוואט, אבל יש לזה חריגים.

אבל ריפ טעה ? באמת עושים HB ?

ב"מלחמה" שבין HB ל-LB אין טועה או צודק. אין וריאציה אחת שטובה באופן גורף לכולם, הסקוואט שיותר טוב בשבילך הוא הסקוואט ש"נותן דגש" לנקודה החלשה שלך, או זה שמעמיס פחות על המפרק שיש לך בו פתולוגיה רפואית, או זה שתואם את התנוחות של הספורט שלך. מה שריפטו טועה בו זו ההכללה שהוא עושה והנימה שהוא משתמש בה:"LB זו התרופה לסרטן, HB זו תנועה מיותרת, ומשקולנים לא יודעים להתאמן". כמו כן, הוא טועה בטענה ש"אתה מרים יותר משקל ב-LB, אתה הופך ליותר חזק." מי שעושה סקוואט 200 ק"ג סטייל ריפטו לא יותר חזק ממישהו שמשפשף את התחת ברצפה עם 180 ק"ג.

גם שיאי העולם לא כ"כ רחוקים אחד מהשני בHB וLB (ללא ציוד, ללא רצועות ברכיים)

דרך אגב ריי וויליאמס עשה יותר אפילו, אבל פסלו כי הוא לא חיכה ל"ראק", דרך אגב הוא גם בלי תומכי ברכיים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה קשור גם למבנה גוף של האדם שמתאמן. אני מניח שיש עניין גם של משקל גוף, אחוזי שומן, מרכז כובד וכו.

אז איך מודדים מי יותר חזק?

נותנים לשניהם להתחרות באותו תרגיל, באותה עמדה ביו-מכנית, בין אם זה HB או LB ששניהם יעשו, או תרגיל אחר כמו דדליפט, או בנץ', או פרס, או מה שלא יהיה.
אי אפשר להשוות תפוזים לתפוחים. זה כמו שאני אגיד: "בדדליפט מרימים יותר מאשר ב-LB, הוא הופך אותך ליותר חזק." אז מי שמרים 220 ק"ג דדליפט יותר חזק ממי שמרים 190 ק"ג בסקוואט LB?

כן. רק שמי שעושה 180 בסקוואט "רגיל" לא יכול לעשות פתאום 200 בLB. ההבדל הוא לא כזה משמעותי. וזה לא תפוחים ותפוזים מכייון שבשניהם המטרה היא לרדת מ90 מעלות בברך ולעלות, עשה את זה איך שתרצה. זה בערך כמו להשוות רוחב אחיזה בלחיצות, זה לא מעניין אף אחד, מי שמרים יותר- יותר חזק.

רק שגם בלחיצות זה לא נכון. מי יותר חזק - מי שמרים 100 ק"ג באחיזה צמודה וללא קשת בגב, או מי שמרים 120 ק"ג עם אחיזת בילדרים וקשת סטייל דייב טייט? מי שמנצח בתחרות הוא מי שמרים יותר משקל, אבל יש גם הבדל בין לנצח תחרות לבין להיות יותר חזק.

מי שמרים יותר, יותר חזק. אתה גם יכול לבוא בטענות שהמוטת ידיים שלך יותר ארוכה ולכן אתה צריך לעבור יותר דרך. אתה לא יכול להשוות את כל הפרמטרים, זה לא יגמר לעולם.

מי שמרים יותר, יותר חזק, אך ורק אם מתחרים באותו תרגיל.
אני מקווה שאני לא צריך להסביר למה אם היום אני יכול לעשות משקל X ב-LB, ובעוד חודש אני יכול לעשות את אותו משקל ב-HB, ובעוד חודשיים בפרונט סקוואט, זה אומר שהתחזקתי.

מי שמרים יותר, יותר חזק, נקודה.
כמובן שאנחנו משווים את אותו תרגיל: סקוואט מול. סקוואט, דדליפט מול. דדליפט, בנץ' מול. בנץ', סיגנון הטכניקה הוא לא רלוונטי, מי שמרים יותר, יותר חזק.

באמת? מי שמרים את המשקל שלך בלואו בר, אבל בפרונט סקוואט חזק בדיוק כמוך? או מי שמרים את המשקל שלך בדדליפט, אבל בדדליפט באחיזת סנאץ' חזק באותה מידה כמוך?

אני גורס שכח אבסולוטי בסקוואט נמדד על ידי המשקל המקסימלי שבנאדם מרים, ההבדלים בין היי באר מלא ללואו באר מלא ובטווחי תנועה הם לא אקוטיים כמו שמצטייר.
על פי רוב בלואו באר מרימים יותר משקל כי הוא יותר יעיל מכאנית ולא יעזור בית דין מה יגידו, עובדתית כל הליפטרים עם ציוד בWS, האגדות סקוואט כולם עשו לואו באר סקוואט(ד"ר סקוואט, אד קוהן, קפטן קירק, מלאניצ'ב, קונובלוב, דמיטרי איבאנוב ורוב מוחלט של הליפטרים הכבדים בIPF)

סרטון משעשע מאדם ששמע כנראה הרבה YNDTP

בסופו של דבר זה נקבע בתחרות, ובה 3 תרגילים, סקוואט, בנץ', ודדליפט, ככה שהפרונט או הסנאץ' לא רלוונטים ולכן כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית