הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספטמבר 2013, קורס מדריכי חדר כושר יורחב ל-388 שעות ויעלה כ-10,000 ש"ח

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,427
מנהל
נק' מוניטין:
58,704
103,265
12,427
כל זאת בהתאם להנחיות חדשות של מנהל הספורט.
הקורס יכלול גם עזרה ראשונה (לא צריך לעשות בנפרד כמו פעם).

מה אתם אומרים? לדעתי כל העסק מתחיל להיות יקר מידי ביחס לשכר שמקבלים לאחר מכן בתור מאמנים. זה ירתיע הרבה בני נוער/יוצאי צבא, אם כי עדיין ניתן לשלם עם הפיקדון (שלא יספיק הפעם ויצטרכו להשלים עצמאית).

למה שהפיקדון לא יספיק? הוא באיזור 27 אלף שקל ליוצאי קרבי.
אני ממש בהתלבטות האם לעשות את הקורס, מי לא היה רוצה לעבוד בדבר שהוא הכי אוהב לעשות אבל מצד שני לבזבז לפחות 7 אלף שקל על קורס שאני יקבל בתמורה שכר מינימום (אני יודע שיש אימונים אישיים אבל לוקח זמן עד שאתה מקבל לקוחות ואף אחד לא מבטיח שיהיה לך אפילו אחד כזה) די מרתיע אותי.

כל זאת בהתאם להנחיות חדשות של מנהל הספורט.
הקורס יכלול גם עזרה ראשונה (לא צריך לעשות בנפרד כמו פעם).

מה אתם אומרים? לדעתי כל העסק מתחיל להיות יקר מידי ביחס לשכר שמקבלים לאחר מכן בתור מאמנים. זה ירתיע הרבה בני נוער/יוצאי צבא, אם כי עדיין ניתן לשלם עם הפיקדון (שלא יספיק הפעם ויצטרכו להשלים עצמאית).
זה מצחיק, לא מזמן פורסם שבחדרי כושר קטנים של מקומות עבודה, בתי מלון ובניינים לא יהיה צורך במדריך/מישהו שיפקח.
בטח איזה חבר בועדת החינוך והספורט שמתאמן במגדל שלו בת"א לא מרוצה מהתפקוד של המדריכים שם והחליט יאללה נעשה הצעות חוק, שישלמו עוד 4000 ויהיו מקצועיים ובוא נקצץ במשרות גם כדי שתהיה תחרות בענף, לנו המתאמנים יהיה טוב עכשיו.

האמת:
האוכלוסיה בתחום הזה מורכבת רובה ככולה מחיילים משוחררים, סטודנטים או אנשים שפוטרו מעבודתם ומנצלים את התעודה שהוציאו לפני 15 שנה.
השכר ביזיוני לאדם שכביכול למד(30 לשעה במקרה הטוב, מינימום אם אתה חדש/הולך לרשת גדולה/אין לך אלטרנטיבות בנוסף משמרות קצרות מאוד לרוב עד 6 שעות), התייחסות למדריכים חדשים- מגעילה.
יש כמה פנאטים/ות שעובדים בסטודיו+אימונים במכון+אימונים בחוץ+מוכרים כל ציוד ספורט אפשרי וגם אז לא מתעשרים אלא נמצאים בממוצע למשק או טיפה יותר(לעובדים שחור בלבד)- המשכורת יורדת ועולה כמובן ולא קבועה, לדוג' חודש עם חגים יכול להיות תלוש של 3000 שקל ובקיץ 7000.
העולם הנוצץ שמבטיחים למאמנים של אימונים אישיים לא מגיע מהר, לוקח זמן לצבור קליינטורה וגם אז הדבר לא פשוט, הרוב של המסיימים את הקורס לא מחזיקים בתחום חצי שנה מסיבות אלה ואחרות

מכונים לא יעלו משכורות כמובן, התעודה תעלה המון כסף וההיקף משרות יורד עכשיו ב30% לפחות עקב ההחלטות.
מה קיבלנו? קיצוץ משרות ועוד הוצאות לאוכלוסיה שמגרדת את השכר מינימוםfacepalmfacepalmfacepalm

נערך לאחרונה:
למה שהפיקדון לא יספיק? הוא באיזור 27 אלף שקל ליוצאי קרבי.
אני ממש בהתלבטות האם לעשות את הקורס, מי לא היה רוצה לעבוד בדבר שהוא הכי אוהב לעשות אבל מצד שני לבזבז לפחות 7 אלף שקל על קורס שאני יקבל בתמורה שכר מינימום (אני יודע שיש אימונים אישיים אבל לוקח זמן עד שאתה מקבל לקוחות ואף אחד לא מבטיח שיהיה לך אפילו אחד כזה) די מרתיע אותי.
צריכים לדעת לעשות את זה חכם.
לך בשעות שיש הרבה מיואשים (שחיפים בני גילי [14-15] ואולי גם 16-17 יהיו קורבנות טובים, זקנים שלא עושים כלום וגם גברים צעירים ששנה מתאמנים והם שחיפים), תעשה אימון עם חולצת מדריך באותה שעה. תראה להם סקוואט מטורף ודדליפט מטורף (120-140 ואנשים בשוק בדרך כלל) ותגש לאנשים "מה שאתה עושה לא יעיל, אני יכול לעזור לך לייעל את התוכנית ולהשיג יותר תוצאות".
לפי מה שהמאמנים במכון שלי אמרו זה מושך לקוחות בקלות.

מקווה שההרחבה של הקורס לא תהיה הרחבת מיתוסים ובאותה מידה יתנו חומר יותר יעיל ושימושי וכמו כן יעדכנו את הקורס לידע של 2013.
בלי סקוואט דדליפט בנץ' פרס ופרס זה רע, יותר תוכניות מבוססות מורכבים וכו'.

• פותח/ת השרשור
כן, לא ידעתי שהעלו את המענק ב 10 אלף ש״ח ב 2011 (או משהו כזה).

צריכים לדעת לעשות את זה חכם.
לך בשעות שיש הרבה מיואשים (שחיפים בני גילי [14-15] ואולי גם 16-17 יהיו קורבנות טובים, זקנים שלא עושים כלום וגם גברים צעירים ששנה מתאמנים והם שחיפים), תעשה אימון עם חולצת מדריך באותה שעה. תראה להם סקוואט מטורף ודדליפט מטורף (120-140 ואנשים בשוק בדרך כלל) ותגש לאנשים "מה שאתה עושה לא יעיל, אני יכול לעזור לך לייעל את התוכנית ולהשיג יותר תוצאות".
לפי מה שהמאמנים במכון שלי אמרו זה מושך לקוחות בקלות.

מקווה שההרחבה של הקורס לא תהיה הרחבת מיתוסים ובאותה מידה יתנו חומר יותר יעיל ושימושי וכמו כן יעדכנו את הקורס לידע של 2013.
בלי סקוואט דדליפט בנץ' פרס ופרס זה רע, יותר תוכניות מבוססות מורכבים וכו'.

בתור אדם שהעביר קורסים רציניים בצבא בצמוד לאלביט ומחלקת ההדרכה שלהם, למדתי במכון וינגייט(נחשב ה-מקום) ביקורת:
- הסילבוס קורס ומה שעובר בפועל לא קשורים, 30% מהסילבוס לא מועבר לפעמים.
- מרצה מחליפה בוינגייט שראתה את התכנון שלי של SS: "תכנית לא הגיונית ובטווח חזרות לא הגיוני, בלי פרופורציה ולא עובדת על כל השרירים, מה עם ידיים ובטן, קטסטרופה(מילים שלה בראיון אישי!)"- גם אמרה שפרס הוא לא תרגיל!
- חלק מהמרצים ליצנים וחלק בסדר, המרצה המחליפה שאני מדבר עליה לא יודעת ללמד בפועל בסיס: בנץ' פרס(מלמדת עם פוטנציאל לפציעה!!!), לא יודעת ללמד סקוואט, דדליפט ולא נתחיל לגעת בתרגילים יותר מורכבים ומסובכים.
- יש דגש בולט לעבודה בתכניות bodybuilding, בקורס הסבירו לנו שמתאמן מתקדם צריך להתאמן ABC בין 5-6 פעמים בשבוע, אבל רק בנאדם מתקדם!

אהיה הוגן ואציין שהמרצה שלי אמר במילים שלו: "תכנית אימונים ללא סקוואט היא לא תכנית אימונים" והעביר בצורה טובה את השיעורים

את מי זה מעניין שמדריך יודע שהteres major פעיל, מפרק הכתף נמצא במנוף מסוג שלישי והמומנט המירבי הוא ב90 מעלות מהרצפה, אם מאמן פאקינג לא יודע לבצע את התרגילים החשובים?(לדוג' בנץ' וסקוואט)

אני אני בצומת דרכים כרגע , ביררתי בשני המכונים המבוקשיםם בארץ, שיאיםו, וינגייט יום ראשון הקרוב נפתח הקורס ואני ממש מתלבט אם לעשות אותו ,
באמת נראה שזהו תחום צולע מבחינה כספית אבל יכול להתאים כמשרת סטודנט , אבל שוב בשביל שכר מינימום \:

בשיאים נותנים הנחת משוחררים וזה יוצא 6300
בוינגייט לא נותנים כלום 7300.

יש לי עד מחר להחליט \: אין לי שמץ מה לעשות

אני אני בצומת דרכים כרגע , ביררתי בשני המכונים המבוקשיםם בארץ, שיאיםו, וינגייט יום ראשון הקרוב נפתח הקורס ואני ממש מתלבט אם לעשות אותו ,
באמת נראה שזהו תחום צולע מבחינה כספית אבל יכול להתאים כמשרת סטודנט , אבל שוב בשביל שכר מינימום \:

בשיאים נותנים הנחת משוחררים וזה יוצא 6300
בוינגייט לא נותנים כלום 7300.

יש לי עד מחר להחליט \: אין לי שמץ מה לעשות

משרת סטודנט הכי טובה זה שמירה(לקרביים) או helpdesk בחברת הייטק(יחידות מחשוב וכו') או כל אחד במה שעשה בצבא, הדגש: מקום שאפשר ללמוד בו בעבודה(בנוסף יש משמרות ארוכות, שכר טוב, תוספות שכר לעבודה בלילות וכד')
מכונים לרוב ברשתות דורשים מינימום 3 משמרות בשבוע ובתקופת מבחנים גם ירצו שתעבוד(אולי לא 3 אבל שתעבוד)
אם אתה מוצא מקום פרטי ולא רשת שמוכנה להעסיק אותך בהיקף משרה שמתאים לך המשרה תהיה נוחה ומשתלמת

יש את היתרון המובהק של לא לשלם מנוי למכון כושר, מצד שני אם אתה מרוויח 2600 בחודש עם 4 משמרות אולי עדיף לשלם מנוי

תלוי במכון שתהיה בו, במנהל שלך ובתנאים

משרת סטודנט הכי טובה זה שמירה(לקרביים) או helpdesk בחברת הייטק(יחידות מחשוב וכו') או כל אחד במה שעשה בצבא, הדגש: מקום שאפשר ללמוד בו בעבודה(בנוסף יש משמרות ארוכות, שכר טוב, תוספות שכר לעבודה בלילות וכד')
מכונים לרוב ברשתות דורשים מינימום 3 משמרות בשבוע ובתקופת מבחנים גם ירצו שתעבוד(אולי לא 3 אבל שתעבוד)
אם אתה מוצא מקום פרטי ולא רשת שמוכנה להעסיק אותך בהיקף משרה שמתאים לך המשרה תהיה נוחה ומשתלמת

יש את היתרון המובהק של לא לשלם מנוי למכון כושר, מצד שני אם אתה מרוויח 2600 בחודש עם 4 משמרות אולי עדיף לשלם מנוי

תלוי במכון שתהיה בו, במנהל שלך ובתנאים
ואתה חושב שלבן אדם ששואף לקריירת ניהול בתחום הספורט יש צורך בקורס הנ''ל ?

ואתה חושב שלבן אדם ששואף לקריירת ניהול בתחום הספורט יש צורך בקורס הנ''ל ?

ממש לא, יש לך תואר ראשון בחינוך גופני משולב במנהל עסקים ועוד ועוד מסלולים רציניים.
עם תעודה של חינוך גופני יהיה לך פטור מרוב הקורסים אם תרצה להוציא תעודה אחרת(פיזיולוגיה, אנטומיה וכו')

זה לא הגיוני לעשות גם קורס מדריכי חדר כושר אם יש לך תואר בחינוך גופני כי אתה לומד שם את כל מה שהם לומדים ויותר מזה.

אני די אהבתי את החומר בקורס מבחינת אנטומיה וקינסיולוגיה. כל מה שקשור לפרקטיקה ואימונים אכן קצת היה נמצא "בתחום האפור". לא היה ברור מה ההמלצות, מה לתת או לא לתת. איך לבנות תכנית וכו...

נערך לאחרונה:
זה לא הגיוני לעשות גם קורס מדריכי חדר כושר אם יש לך תואר בחינוך גופני כי אתה לומד שם את כל מה שהם לומדים ויותר מזה.

מסכים, יכול להיות שלא צריך כלום מבחינה חוקית לא בטוח(אשאל בעבודה מחר) אבל בגדול גם אם כן זה השלמות רק, כמו "כתיבת תכנית אימון בחדר כושר", "תורת הענף" וקורסים ספציפיים לחדר כושר. זה נכון גם למדריך כדורסל נגיד, אדם עם תואר יצטרך רק השלמות לא ללמוד הכל.

בתור אדם שהעביר קורסים רציניים בצבא בצמוד לאלביט ומחלקת ההדרכה שלהם, למדתי במכון וינגייט(נחשב ה-מקום) ביקורת:
- הסילבוס קורס ומה שעובר בפועל לא קשורים, 30% מהסילבוס לא מועבר לפעמים.
- מרצה מחליפה בוינגייט שראתה את התכנון שלי של SS: "תכנית לא הגיונית ובטווח חזרות לא הגיוני, בלי פרופורציה ולא עובדת על כל השרירים, מה עם ידיים ובטן, קטסטרופה(מילים שלה בראיון אישי!)"- גם אמרה שפרס הוא לא תרגיל!
- חלק מהמרצים ליצנים וחלק בסדר, המרצה המחליפה שאני מדבר עליה לא יודעת ללמד בפועל בסיס: בנץ' פרס(מלמדת עם פוטנציאל לפציעה!!!), לא יודעת ללמד סקוואט, דדליפט ולא נתחיל לגעת בתרגילים יותר מורכבים ומסובכים.
- יש דגש בולט לעבודה בתכניות bodybuilding, בקורס הסבירו לנו שמתאמן מתקדם צריך להתאמן ABC בין 5-6 פעמים בשבוע, אבל רק בנאדם מתקדם!

אהיה הוגן ואציין שהמרצה שלי אמר במילים שלו: "תכנית אימונים ללא סקוואט היא לא תכנית אימונים" והעביר בצורה טובה את השיעורים

את מי זה מעניין שמדריך יודע שהteres major פעיל, מפרק הכתף נמצא במנוף מסוג שלישי והמומנט המירבי הוא ב90 מעלות מהרצפה, אם מאמן פאקינג לא יודע לבצע את התרגילים החשובים?(לדוג' בנץ' וסקוואט)
שמעתי על המון שטויות שהמרצים שם מלמדים.
יותר חשוב, ראיתי בעיניים בוגרי וינגייט.
כשבן אדם אומר לך שדדליפט יעשה אותך גיי עקב הפרשת טסט מוגברת, בן אדם שאומר לך "אל תעשה בנץ' חופשי, אפילו אני לא מצליח להחזיק מוט ריק יציב" ואומר לך שחתירה במכשיר פולי עליון עדיפה לפחות פי 5 ביעילות שלה על BOR, על מתח ובמיוחד על קלין רגיל/פאוורקלין, כשבן אדם אומר לך שאני צריך להשלים לפחות 8 חזרות סקוואט בסמית' (אילוצים עקב חוסר ציוד) בלי להתאמץ ורק בחזרות האחרונות אני אמור טיפה להתאמץ ולא מבין שאני מסביר לו "אני עובד כוח, בשביל כוח יש צורך ב-1-5 חזרות ולהוציא את המעיים על החזרה הראשונה", ואתה מבין שהבן אדם הזה הוא המדריך שלך במכון שאמור לתחזק עם עוד מדריך אחד את המכון (והמדריך הנוסף לא טוב בהרבה) אתה כבר מבין כמה שהמצב חרא.
אגב, יש לציין שאותו מדריך נראה כמו ילד כאפות אנורקס שכל מה שהוא עושה זה להשתמש בדאמבל של 18 ק"ג קורלז עם תנופה מפחידה (מתוכפף, מעיף את היד אחורה, ואז מנצל את התנופה עם כל הגוף ומשלים חזרים כשהוא כמעט עושה גשר אחורה), והוא זה שאחראי על מה שהמתאמנים יעשו ועל ההישגים שלהם.
באותו מכון השיא של הקורלז עומד על מוט W + פלטה של 5 ק"ג בכל צד כבר מבינים מה הרמה של הקורס ושל מי שאמור לעזור לאנשים בספורט הכי נפוץ בעולם.
המון הולכים למכון, הרבה יותר מאשר אנשים שהולכים לשחק כדורגל 3-4 פעמים בשבוע או כדורסל 3-4 פעמים בשבוע, זה הספורט שהאוכלוסיה מתאמנת בו הכי רציני והכי הרבה באמת מתאמנים בו (כדורגל כדורסל בשבת לא נחשב), ודווקא בו הרמה הכללית של המאמנים גרועה.
ומה מעניין את משרד הספורט?
כמה גרועים אנחנו בכדורגל. כמה השגנו בכדורסל.
לא התחום הזה או התעמלות קרקע או שחייה, שבהם אנחנו טובים בהרבה ובהם אנחנו יכולים לייצג את המדינה בכבוד.

דיי פתטי הקטע הזה. זו סתם מכונת כסף. 7000 שקל לקורס? זה מחיר של שנת לימודים. בכלל כל התחום הזה דיי מגעיל ומבוסס על מכירה, ולא מקצועיות. מכירה של complexity. אלף תרגילים באלף חמש מאות זוויות. מראים לך כביכול שזה מקצועי. נו, אני לא צריך להסביר למה החכמה הקונבנציונלית דפוקה בנושא הזה.
אבל בתכלס, לא שזה מעניין אותי מה המשכורות שם ובאמת שכל אחד יהנה, חישוב קצר מראה שעל קורס של 40 תלמידים מוסד הלימוד מכניס 280,000 שקל. יש ~21 שעות שבועיות (שעה = 60 דק'), למשך 10 שבועות. זה אומר שההוצאות על מרצה הן חצי משרה, חודשיים וחצי. כל המבנה כבר קיים, ואתם יכולים לעשות את החישוב לבד ולראות שכל 2-3 קורסים כאלה נשאר בערך מספיק כסף בשביל לבנות אותו שוב (יש למוסד עוד הוצאות קטנות).

לדעתי, זה ניצול, במלוא מובן המילה. ניצול של אוכלוסייה שאבודה במיתוסים והתיימרות למכור להם את "האמת", בצורה שעומדת מאחוריה סמכות, אז הם ישלמו.

דעתי בלבד 😵

לא התחום הזה או התעמלות קרקע או שחייה, שבהם אנחנו טובים בהרבה ובהם אנחנו יכולים לייצג את המדינה בכבוד.
שחייה? תאמין לי, אתה לא רוצה שאני אגיד לך איך מאמנים כיום שחייני עילית. כולל כאלה שהולכים לייצג אותך באולימפיאדה. יש לנו כאן מספר בודד של שחיינים טובים, ואפילו אחד שהגיע לגמר באולימפיאדה האחרונה, ואני יכול להבטיח לך דבר אחד: זה נטו כישרון, מאמץ והשקעה - של הספורטאים בלבד.

נערך לאחרונה:
כמה זמן נערך כל קורס בערך? ארבעה חודשים?
הבנתי שיש קורס קצר של וינגייט של כחודש וחצי שבו לומדים כל יום

אני גם חשבתי על קורס מ"כ, העיניין הוא איפה+עלות+שווי התעודה בסוף

יש קורסים רגילים 4-5 חודשים פעם בשבוע או פעמיים, יש קורסים מקוצרים של כחודשיים, 3 פעמים בשבוע, יש קורס דחוס שנראה לי רק לצבא(אולי לא תתקשר), של חודש לימודים כל יום

הבנתי שיש גם בוינגייט אבל צריך לישון שם
מה עם מכללת קיי בבאר שבע, יש מידע עלייהם?

אני בתור בארשבעי מחפש משהו כמה שיותר נוח בנוסף. קצת קשה להגיע לת"א איזה 3 פעמים בשבוע

אתם מסתכלים רק על הצד השלילי, אולי עקב העלאת שעות הלימוד גם הרמה של הקורס תעלה ומאמנים יחשפו ליותר תכנים

אתם מסתכלים רק על הצד השלילי, אולי עקב העלאת שעות הלימוד גם הרמה של הקורס תעלה ומאמנים יחשפו ליותר תכנים
images1.jpg

תקרא את ההודעה שלי, כדי שתהיה רמה למדריכים צריך שתהיה רמה למרצים.
תשאל כל מאמן נורמלי שיודע שיש חיים מחוץ לוינגייט וחוקר ומתעניין, הרמה של הרבה מרצים ברצפה.

השיעור שהיה לי ב"תזונת ספורט" ע"י תזונאית שקר כלשהו היה מביך פשוט...

צפה בקובץ המצורף 11487

תקרא את ההודעה שלי, כדי שתהיה רמה למדריכים צריך שתהיה רמה למרצים.
תשאל כל מאמן נורמלי שיודע שיש חיים מחוץ לוינגייט וחוקר ומתעניין, הרמה של הרבה מרצים ברצפה.

השיעור שהיה לי ב"תזונת ספורט" ע"י תזונאית שקר כלשהו היה מביך פשוט...

כן אבל בכל זאת אף אחד לא יקבל אותך לעבודה רק כי "למדת לבד"...
אז מה אתה מציע מהבחינה הזאת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית