הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספטמבר 2013, קורס מדריכי חדר כושר יורחב ל-388 שעות ויעלה כ-10,000 ש"ח

כן זה בערך ככה. עבדתי באחת מהרשתות הגדולות.
הם רצו שאני אהיה תכלס איש מכירות ואדבר כל היום עם מתאמנים.
בסופו של דבר נפרדנו לשלום כי בשורה תחתונה עם רצו שאני אמכור יותר.
אני מצטער אבל אני לא מסוגל להגיד למתאמן שאני עושה לו תכנית "שמע הBMI שלך מאוד גבוה עוד מעט אתה בסכנה לקבל התקף לב".

במקומות פרטיים זה לא ככה,אבל הבעיה היא שיש איזה 2 משמרות בשבוע, 4 אם יש לך מזל וכל אחת משהו כמו 4 שעות.

אופי המתאמנים גם משתנה ממקום למקום. אני מתאמן כרגע במקום פרטי ולא יצא לי לראות אף אחד מתלונן על משהו.
ברשת שעבדתי, תלונה על כל דבר. למה לזה אין מגבת, תסדר לי את הYES (אחד ממש רצה שאני "אגע בחוטים").
הבעיה במכונים קטנים זה שאם ישך מזל יש לך 3 משמרות , האימונים אישים הולכים לרוב למדריך הותיק ביותר וכל השאר סוגרים תבסטה עם 1500-2000 שקל בחודש "חזק" ככה שכדי לעשות כסף בתחום אתה צריך או:
לעבוד במכון גדול ולנשוך שפתים לגבי ה"אני מאמין" של עצמך
או לעבוד במכון שכונתי 2-3 משמרות שבועיות ולמשוך מתאמנים מהמכון לאימונים פרטיים בחוץ

בתור אדם שהעביר קורסים רציניים בצבא בצמוד לאלביט ומחלקת ההדרכה שלהם, למדתי במכון וינגייט(נחשב ה-מקום) ביקורת:
- הסילבוס קורס ומה שעובר בפועל לא קשורים, 30% מהסילבוס לא מועבר לפעמים.
- מרצה מחליפה בוינגייט שראתה את התכנון שלי של SS: "תכנית לא הגיונית ובטווח חזרות לא הגיוני, בלי פרופורציה ולא עובדת על כל השרירים, מה עם ידיים ובטן, קטסטרופה(מילים שלה בראיון אישי!)"- גם אמרה שפרס הוא לא תרגיל!
- חלק מהמרצים ליצנים וחלק בסדר, המרצה המחליפה שאני מדבר עליה לא יודעת ללמד בפועל בסיס: בנץ' פרס(מלמדת עם פוטנציאל לפציעה!!!), לא יודעת ללמד סקוואט, דדליפט ולא נתחיל לגעת בתרגילים יותר מורכבים ומסובכים.
- יש דגש בולט לעבודה בתכניות bodybuilding, בקורס הסבירו לנו שמתאמן מתקדם צריך להתאמן ABC בין 5-6 פעמים בשבוע, אבל רק בנאדם מתקדם!

אהיה הוגן ואציין שהמרצה שלי אמר במילים שלו: "תכנית אימונים ללא סקוואט היא לא תכנית אימונים" והעביר בצורה טובה את השיעורים

את מי זה מעניין שמדריך יודע שהteres major פעיל, מפרק הכתף נמצא במנוף מסוג שלישי והמומנט המירבי הוא ב90 מעלות מהרצפה, אם מאמן פאקינג לא יודע לבצע את התרגילים החשובים?(לדוג' בנץ' וסקוואט)

מתי השתחררתה ? אני שירתתי בווינגייט על לפניי חודשיים ....
היה קורס אזרחי בבסיס והגיע איזה דר' לקינזיולוגיה . שעשה דדליפט כשהמוט רחוק מהגוף והמרפקים לא נעולות . ועוד כמה טעויות של חובבנים .

מתי השתחררתה ? אני שירתתי בווינגייט על לפניי חודשיים ....
היה קורס אזרחי בבסיס והגיע איזה דר' לקינזיולוגיה . שעשה דדליפט כשהמוט רחוק מהגוף והמרפקים לא נעולות . ועוד כמה טעויות של חובבנים .

השתחררתי בנוב' 09.

בקשר ל"מומחי קיניזיולוגיה", החסרון הבולט שלהרבה אין הרבה מושג בפיזיקה בסיסית שאפילו ילד מצטיין בתיכון יודע, הם יודעים איך מפרק עובד, איזה שרירים פעילים למה וכמה, אבל הם שוכחים שההתמצאות שלנו במרחב היא נגד הגרביטציה(יותר נכון שוכחים כמה זה קריטי).

לא יעזור שיודעים איזה סוג מנוף וזרוע משא יש והיכן יש מומנט מירבי למפרק יחיד, אם הם לא יודעים דברים בסיסיים כמו מרכז מאסה של מתאמן, התזוזה שלו בזמן תרגיל, מומנט התמד וההתאמה של הגוף כמערכת בהתאם לכוחות.
עד היום במבחנים מעשיים ישאלו אותך: "מפרק הכתף בתרגיל לחיצת חזה, איזה שריר סינרגיסט איזה אגוניסט".- זה נחמד לבנאדם שלמד חודשיים וחצי לדעת את הדברים הנ"ל, אבל עצוב שמרצה 14 שנה בוינגייט יודע רק את הדברים הנ"ל
מה עם מפרק הירך? מה עם מפרק הברך? מה עם הצוואר? מה עם להתייחס לגוף כיחידה ולא כמפרקים שבורים בתרגיל מורכב?

אני מתעקש ואומר שאת רוב התרגילים המורכבים והחשובים המרצים שלנו לא ידעו לבצע(כולל פאקינג סקוואט, שלא ידעה מרצה להבדיל בין HB לLB ואמרה לי שהגב שלי אופקי מדי בLB SQ ושזה לא תרגיל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית